JESSICA ♥ -

Röda långa längder

Datum: 2012-04-30 Tid: 19:12:00
Har fastnat helt på långa längder de senaste, så fint! Min är köpt i New York på American Apparel och var det dyraste klädesplagget som jag köpte där. Valde mellan den här och en marinblå men i slutändan vann den röda. Jag är mer än nöjd och vet att den kommer att bli välanvänd! Nu vill jag bara börja använda min svarta transparenta också som införskaffades i höstas! (väntar bara på att den ska läggas upp lite då den var lite för lång)

The last day of april

Datum: 2012-04-30 Tid: 14:30:10
Det här blev min nyttiga frukost idag: hembakade mackor och fruktsallad med naturell yoghurt!♥

Solen skiner utanför och om jag hinner så står en promenad för att njuta av det fina vädret på schemat. Men innan det måste jag duscha, plugga lite och städa. Klockan fem ska jag ta bussen och möta upp Johanna & Pu och så ska vi gå tillsammans till hem till Max, dit även ett par andra kommer. Blir nog en riktigt trevlig kväll! :D

Ingen söndagsångest idag inte

Datum: 2012-04-29 Tid: 12:06:00
Riktigt skönt att vakna upp och veta att även fastän det är söndag så är det inte skola förrän på onsdag igen. Så ingen söndagsångest här inte! Hade en mysig lördagskväll igår med Johanna. Vi satt och pratade i flera timmar och jag visade henne alla bilder från New York och Florida. Märkte knappt att tiden gick så fort innan klockan redan var halv två. Så kan det gå, haha.

Har inga direkta planer idag, ska gå på en promenad tror jag i alla fall. Ha en fin söndag hörrni!

NY-shopping #2

Datum: 2012-04-29 Tid: 10:47:35
Fick med mig fyra par shorts från NY, vilket var riktigt bra då jag behövde fylla på min shortsgarderob. Det blev ett par roströda, svarta, vita och havsblå. Nu letar jag bara efter ett par helsvarta i ungefär samma modell som de vita. Hittade ett enda par i affären i USA, men då var det självklart i fel storlek. Men hur som helst så var dessa riktigt bra köp!

New York 2012

Datum: 2012-04-28 Tid: 19:39:00
Vi landade på eftermiddagen på tisdagen och efter en rätt lång väntan på flygplatsen till alla säkerhetskontroller (man fick bland annat lämna handavtryck och tumavtryck) så hämtade vi ut våra incheckade väskor och begav oss ut mot Manhattan. Det första som slog mig när vi var framme på Manhattan var att det verkligen är som i alla filmer, med alla otroligt svindlande höga skyskrapor som ser ut att nå ända upp till himlen, folkvimlet på gatorna och de tusentals taxibilarna precis överallt. Kunde inte låta bli att spricka upp i ett stort leende, för det var verkligen galet häftig känsla att stå där mitt bland allting.

'
Ett litet urval av bilderna från New York

Gårdagens look: spets, långa längder, rött, skinn och nitar

Datum: 2012-04-28 Tid: 12:53:27
Spetslinne - Zara // Långkjol - American Apparel // Skinnjacka - Ellos

Gårdagens look kombinerar några av mina absoluta favoriter: skinn, nitar, spets, rött och långa längder.

Godmorgon

Datum: 2012-04-28 Tid: 10:37:47
Godmorgon!♥ Gick och la mig tidigt igårkväll för att jag ändå hade ont i huvudet, så vaknade redan klockan åtta imorse. Ska ut och övningsköra med pappa nu & sedan ikväll ska jag iväg och träffa Johanna.
En fin liten låt som fastnat på min hjärna sedan samlingen i fredags :D

Fredagfredagfredag

Datum: 2012-04-27 Tid: 20:05:13
Fredagskväll, helg och två dagars extra ledighet att se fram emot! Livet är bra härligt alltså. Ville mest bara önska er en trevlig fredag, även om det  blev med en dålig webcambild, haha♥

NY-shopping #1

Datum: 2012-04-27 Tid: 18:20:26
Ett par färgglada och blommönstrade sovshorts från Forever 21. Fastnade direkt för det fina mönstret och då de dessutom inte kostade mer än en femtiolapp så kunde jag inte motstå.

What doesn't kill you make you stronger

Datum: 2012-04-25 Tid: 23:12:42
Den här låten är bara helt underbar! Texten, musiken, rytmen - rubbet. Blir varm i hela kroppen och vill typ bara dansa lite crazy när jag hör den, haha. Nu ska jag i alla fall sova, ska upp tidigt imorgon igen på grund av ytterligare ett nationellt prov, så godnatt på er!♥

Under en dag

Datum: 2012-04-25 Tid: 15:32:39
Har hunnit fotograferat en hel del av inköpen från New York, bland annat den här fina långkjolen!
Bäddat, städat rummet och dammsugit huset, det är inte så illa va?
Och en liten bild på mig, så ni vet att jag lever liksom :D
Läääääst! Hämtade ut en hel bunt (ja, dessa tre är bara en liten del) från biblioteket igår, så nu har jag massa att läsa under ledigheten som kommer.
Även ätit frukost och tittat på det nya avsnittet av Hart of dixie.

Dagar som man känner i hela kroppen att de är bra

Datum: 2012-04-24 Tid: 16:49:00
Tisdagar brukar vanligtvis betyda sovmorgon, men idag hade jag svenska nationella tidigt på morgonen, så då blev det istället att stiga upp klockan sex. Men det gjorde mig inte så himla mycket eftersom att jag visste att jag kommer få sova imorgon, då jag är ledig! Nationella gick bra (vågar jag kanske till och med säga riktigt bra?) och resten av dagen likaså. Har varit till biblioteket och hämtat ut böcker och även skrivit på jobbavtalet till i sommar. Kan inte typ alla dagar vara såhär? :D

Saknar New York

Hallelujah

Datum: 2012-04-24 Tid: 15:01:40
Sitter på tåget påväg hem. En av de bästa känslorna när solen skiner, man har på sig favvosolisarna, man lyssnar på bra musik, är på bra humör för att allting går i rätt spår, man har en pluggfri kväll (igen!), det är en riktigt skön vecka man har framför sig och när man är ledig dagen efter. Bra dag! Så ja, livet rullar på alltså, haha.

Vampire academy

Datum: 2012-04-22 Tid: 20:06:34
Sov ända till klockan elva imorse, vilket inte händer särskilt ofta numera. Idag var det för att jag hade svårt att sova inatt, på grund av att jag hostade och typ väckte mig själv hela tiden, haha. Så den här söndagen har verkligen gått alldeles för fort. Har bland annat skrivit klart det sista på min engelska uppsats, hjälpt Sara med fotografering (bokmslag) till hennes projektarbete och pluggat lite naturkunskap till och från under dagen.

Nu ska jag försöka äta någonting & sedan ska jag fortsätta läsa min bok som är himla spännande (trots att det är andra gången jag läser den). Började läsa första Vampire Academy-boken en andra gång i Florida, då alla mina andra böcker som jag tagit med dit (hade lämnat 2-3 stycken i NY) var utlästa. Så nu ligger jag på fjärde boken och den är SÅ bra. Verkligen en av de bästa serierna! :D

Speak louder than the words before you and give them meaning no one else has found

Datum: 2012-04-22 Tid: 00:09:46
Ian Axel - This Is the New Year
First Aid Kit - Emmylou

Avslutar lördagen med två fina låtar innan jag ska gå och lägga mig, godnatt!♥

Lördagskväll hemma i soffan

Datum: 2012-04-21 Tid: 19:55:00
Äntligen underbara helgen! Sitter dock och jobbar på min engelska uppsats just nu, trodde att jag inte riktigt visste vad jag skulle skriva, men när jag väl kom igång skrev jag mer eller mindre nästan klart hela på tjugo minuter. Skönt! Nu är det bara att dubbelkolla stavning och grammatik kvar och sedan finslipa den lite.

Efter det tänkte jag att jag ska se New year's eve - som de visade på planet till NY, men som varken jag eller Sara hittade kanalen som ljudet var på (HAHA alltså, inte åkt på ett långtidsflyg på flera år, så det är väl orsaken antar jag. Senaste gången tror jag var till Venezuela för ett antal år sedan) & sedan var det ju den lilla detaljen att jag sov mig igenom hela filmen och vaknade upp precis i slutet. Jag: "Åh, visar de en lite bättre film nu?" (de hade visat en barnfilm innan). Sara: "Jessica, den är redan slut. De visar bara eftertexterna nu."

Hade planerat in en kvällsdejt med Johanna ikväll, haha. Hon ville se alla bilder jag tagit, prata om USA och bara ta ikapp lite eftersom vi inte sett varandra på över två veckor. Men i och med att jag är sjuk så får det bli en annan dag istället. Lite tråkigt eftersom att det senare bestämdes att även Max och Daniel skulle komma.

Hellre göra någonting än ångra sig efteråt över att man inte gjorde det

Datum: 2012-04-21 Tid: 14:44:38
Har lagt över alla bilder från resan till datorn nu, men det kommer nog ta ett bra tag att gå igenom, redigera alla och sortera dem i olika mappar. För tro mig, det var inte lite bilder jag tog. Men det är så roligt att kolla igenom alla bilder från resor sedan & jag fotar efter mottot: hellre för många än för några. Det värsta jag vet är att ångra att jag inte gjorde någonting, oavsett vad det gäller. Sedan älskar jag att fota, speciellt utomlands, så då är chansen stor att det blir mycket bilder. Men hey, mycket fler fina minnen att kolla tillbaka på sen! Och om några bilder blir dåliga, likadana, suddiga eller vad det kan vara så är det ju bara att radera dem sen: ingen skada skedd liksom! Så ja, hellre faktiskt göra någonting än ångra sig sedan över att man inte gjorde det.
Jag på samma bro som i inlägget nedan, i Central park ♥

Made of honor

Datum: 2012-04-20 Tid: 17:39:40
Fredagskväll och jag ligger i soffan och kollar på brudens bästa man. Valde den eftersom att den för det mesta utspelar sig i New York (i resten av filmen är de i Skottland och där har jag ju också varit) & det är extra roligt att titta på den nu när jag känner igen nästan varenda ställe i filmen. Åh, vad jag längtar tillbaka alltså. Speciellt Central Park, som var en av de absolut finaste sakerna med NY. Tog förresten en bild precis på den här bron (den ser dock mycket större ut på film än den gjorde i verkligheten) med alla skyskrapor i bakgrunden.

Filtar, film och en väldans massa USA-bilder

Datum: 2012-04-20 Tid: 13:12:38
Ligger just nu nedbäddad i soffan under två lager med filtar och kollar på film. Ska även försöka fixa någonting att äta, kanske en smoothie eller någonting. Har ätit rätt dåligt senaste veckan, trodde först att det berodde på jetlagg och sömnbrist, men nu antar jag att det var/är på grund av förkylningen. Igår fick jag knappt i mig mer än en fjärdedels macka till frukost, lite pasta till lunch och inte mer än ett äpple på över 10 timmar. Och då är jag ändå inte någon som brukar tappa aptiten eller ha svårt att äta om jag är sjuk.

Tänkte jag skulle ta och lägga in alla 1500 bilder från USA till datorn också, så kan jag börja gå igenom och redigera dem sen när jag orkar. Har även tänkt att göra en New York guide, inte för att jag är någon expert eller någonting men tyckte själv att det var jätteroligt att läsa innan jag själv skulle åka och så kan det förhoppningsvis innehålla lite tips om allt möjligt för er som ska åka dit. Kanske om vilken av de tre flygplatser i New York som jag varit på (JFK, La guardia och Newark) som är lättast att ta sig till Manhattan ifrån och hur, tips på billiga och lite dyrare restauranger, sevärdigheter som både är gratis och kostar och lite annat smått och gott. Låter det bra?:D

Fredagen den 20de april

Datum: 2012-04-20 Tid: 13:02:26
Godmorgon! Blev en sjukdag hemma för min del idag, i onsdags blev jag hemskt förkyld och igår, efter jag kommit hem från skolan fick jag feber och orkade knappt ta mig upp från min säng på hela kvällen. Idag mår jag dock lite bättre i alla fall, men det kan ha någonting att göra med att jag sovit hela 12 timmar inatt. Hade egentligen en engelska uppsats som skulle lämnas in, möjligtvis en muntlig del i engelska om boken som vi läst och även franska läxa tills idag, men får väl vara glad att jag hann/orkade med alla nationella som jag hade tidigare i veckan i alla fall. Det är ju ändå de som är de viktigaste, resten är ju lättare att ta igen efteråt. Dagen efter jag kom hem från USA, alltså i tisdags gjorde jag mitt svenska tal om relationer (tyckte faktiskt att det gick rätt bra, trots lite småsaker som jag hade kunnat velat förbättra), i onsdags hade jag läs- & hörförståelse i spanska och i torsdags även uppsatsdelen.
Bäst när man är förkyld? Helt klart te. Min favorit för tillfället är blåbärste.

Första hela dagen tillbaka i Sverige

Datum: 2012-04-17 Tid: 18:48:00
Låg klarvaken till klockan två inatt, det gick helt enkelt inte att somna (kanske inte så himla konstigt i och med att klockan bara skulle vara åtta i USA då). På något sätt lyckades jag i alla fall somna sedan efter ett tag så har fått kanske sex timmar sömn, tack och lov hade jag sovmorgon till klockan åtta idag. Har en fullspäckad vecka, så ska bli skönt när den är över, säger jag redan nu. Har nationella i spanska imorgon och jag mer eller mindre fasar inför hörförståelsen. Mitt svenska nationella tal om relationer, om hur och varför de har förändrats och hur de förmedlas i litteratur och filmer gick i alla fall rätt bra. Inte helt perfekt, men mycket bättre än mitt förra tal jag gjorde i svenskan. Så det känns i alla fall riktigt bra! Sitter just nu och övar inför nationella imorgon genom att lyssna på spanska låtar, fastnade för Julieta Venegas, tycker att hennes låtar är relativt lätta att förstå. Me voy förstod jag i alla fall nästan allt av efter ha lyssnat två gånger. Lite rolig video ändå också, haha.
Förra veckan gick jag runt i shorts och i den stekande solen (♥) och idag hade jag typ tre lager tröjor och en munktröja på men frös fortfarande. Grr, vad kallt det är alltså.

När imorgon blir till idag

Datum: 2012-04-16 Tid: 16:42:49
Och så var man hemma i Sverige igen då! Att byta 20 & 30 grader mot 8 grader, kalla vindar och lite snö som ligger kvar på marken känns väl sisådär, men efter att ha varit borta i två veckor, sett sju olika flygplatser och suttit på ett flygplan i över nio timmar är det riktigt skönt att komma hem i alla fall.

Vi kom iväg från flygplatsen runt tio och åkte raka vägen hem till mormor och morfar för att hämta nycklarna. De andra skulle fika lite också men jag var alldeles för trött (har inte fått mer än tre timmars sömn på flyget idag) så gick och la mig i deras soffa och sov en-två timmar. Haha, trevligt sällskap var det här!

It feels like it was yesterday

Datum: 2012-04-15 Tid: 18:26:00

Snart sitter jag på planet hem mot Stockholm igen

Datum: 2012-04-15 Tid: 15:38:00
Precis som rubriken visar så sitter vi på flygplatsen & väntar på att åka hem igen. Hoppas verkligen att all snö och kyla är ett minne blott vid det här laget, nu vill jag ha riktigt vår i Sverige! Hörs när jag landat och anlänt hemma igen - vilket kommer vara någon gång efter 12 gissar jag på eftersom att vi landar tjugo i tio på Arlanda imorgon.

Vårjacka

Datum: 2012-04-13 Tid: 12:02:00
Det var denna vita/beiga skinnjackan som jag fick i julklapp av mina föräldrar. Kommer att bli perfekt nu i vår att variera min svarta skinnjacka & jeansjackan med. Så himla fin!♥

Wanted spring 2012

Datum: 2012-04-12 Tid: 19:23:00
Lite fina "vill ha" saker från Gina Tricot och Stylebytyra (förutom den vita väskan). Har en liten hang up på stjärnmönstrat, silversmycken,vitt, rött skinn och nitprydda skor. Typ lite så jag vill gå klädd i vår och sommar!♥

Ett par av mina senaste outfits

Datum: 2012-04-11 Tid: 10:12:00

Ett par av mina senaste outfits. Om ni undrar varför mitt ansikte inte syns på hälften av dem så är det för att jag hade röda och svullna ögon flera veckor och därför inte riktigt kände för att ha med mitt ansikte i bild. Gillar färg i form av färgglada byxor eller kjolar, spets & transparent, asymmetriskt, stjärnmönstrat och silvriga smycken!

Nu sitter jag på planet tillbaka till New York igen! Blir en himla massa fara fram och tillbaka men jag får ju både en storstadssemester & badsemester så det är ju ändå ett litet pris att betala för det tycker jag :D

För ungefär ett år sedan...

Datum: 2012-04-10 Tid: 17:03:00
...hade jag fullt upp med nationella proven och gymnasieansökan. Stress och ångest var ett faktum.
...fixade jag MVG på muntliga nationella i engelska - trots 39 graders feber och en killer headache. Efteråt gick jag hem och sov i fem timmar. Det var minst sagt välbehövligt.
...längtade jag efter att få sätta på mig dessa underbara sommarkläder.
...Började alla fina blommor blomma ut. Tror dock att den här bilden är tagen i slutet av april eller början av maj.
...längtade jag tillbaka till härliga 30-gradiga Spanien & mina guldlockar. Har fortfarande inte fått tillbaka mitt vanliga lockiga hår (alltså hade korkskruvar som på bilden ovan) och det känns lite som att det är hopplöst nu när det redan har gått ett år.
...Suktade jag efter dessa skor. Tycker fortfarande att de är helt perfekta.
...gick jag fortfarande på dans varje söndag.
...Hade jag och mina kompisar filmkvällar & lagade middag (här hemma hos mig)

...Stod de här fina tulpanerna på bordet!
...Hade vi besök av Saras italienare Agnese som var här i ungefär en vecka.
...Var det här den vanliga klädseln i skolan. Koftan är fortfarande ett av mina favoritplagg så den måste nog vara topp-tre i bästa köp jag gjort, haha.
...firade vi påsk hemma hos oss & jag och min syster tog på oss ansvaret för att göra efterrätten. Vi gjorde chokladcupcakes & bärcheesecake. Båda blev supergoda!

@Ft.Lauderdale

Datum: 2012-04-09 Tid: 19:01:24
Hej på er! Här kommer en liten live uppdatering ifrån Florida. Har det superbra här, med solen och värmen. Har precis varit på en tur till Everglades och fick se både små babyallegatorer (fick till och med hålla i en, sååå söt!) och flera stora. Riktigt häftigt och så värt att göra om man besöker Florida. Här är klockan snart ett på dagen (måste erkänna att jag inte riktigt har koll vad den är svensk tid) och nu väntar kinarestaurang och efter det stranden och poolen (de ligger precis bredvid varandra). Jag har det mer än bra här med andra ord!:D

Spets, nitar och assymetriskt

Datum: 2012-04-09 Tid: 16:18:00
Var bara tvungen att fota och visa er klänningen som min syster köpte till en studentskiva som hon var på. Temat var spion eller någonting har jag för mig & hon skulle då alltså vara en bondbrud. Tyckte i alla fall att den var grym och kommer låna den så fort jag får ett tillfälle att använda den, haha. Svart, spets, nitar, transparent och assymetrisk - kan det bli bättre?

Tips på serier och filmer i olika genrer

Datum: 2012-04-08 Tid: 16:22:00
Filmer

Romantiska komedier:
-What's your number
-Chasing liberty
-Because I said so
-A lot like love
-17 again (kan också placeras i fantasy-genren)
-Revenge of the bridesmaids

Drama:
-Titanic
-The notebook
-A walk to remember
-Keith
-How to deal
 
Drama & krig:
-Pearl Harbor 
-Pojken i randig pyjamas

Komedier:
-Vampire sucks
-The housebunny
-Fullt hus 1 & 2
-Johnny English
-Bridesmaids
-She's the man (kan också placeras i romantiska komedi-genren)
-The five-year-old engagement
-Clueless

Action:
-In time (kan även placeras i fantasy-genren)
-Eclipse (kan även placeras i fantasy-genren)
-Bourne filmerna
-Limitless

Fantasy:
-Avatar (kan även placeras i action-genren)
-Breaking dawn
-Hungerspelen
-I am number four
-Ella den förtrollade

Gammal tid & drama
-Pride and prejudice
-Sense and sensibility
-Jane Eyre
-Persuasion
-Becoming Jane
-Atonement
-Tristan och Isolde
-Shakespear in love
-Niceville

Svenska:
-Patrik 1.5
-I rymden finns inga känslor
-Arn
-Tur och retur
-Hipp hipp hora

Svenska barnfilmer:
-Pippi långstrump
-Barnen i bullerbyn
-Ronja rövardotter

Animerade barnfilmer:
-Lejonkungen
-Mulan
-Aladdin
-Lilla sjöjungfrun
-Trassel
-Superhjältarna

Serier

Kriminaldrama:
-Covert affairs
-Bones
-Criminal minds
-Veronica Mars

Hämnd & drama:
-Traveler (kan också plaveras i action-genren)
-Revenge
-Nikita

Komedier:
-Vänner
-How I met your mother
-Community
-New girl
-Acidentally on purpose
-Psych (kan också placeras i kriminaldrama)
-What I like about you
-Solsidan - säsong ett

Kärlek & drama:
-Jane by design
-The lying game
-Hart of dixie
-Grey's Anatomy
-Greek
-Life unexpected

Action:
-Chuck (kan också placeras i komedi-genren)
-Prison Break

Fantasy:
-The vampire diaries
 
Gammal tid:
-Downton Abbey

High school & musikal:
-Glee

Julkalendrar:
-Sunes jul
-Diselråttor och sjömansmöss
-Mysteriet på greveholm

Här kommer alltså en lista på alla möjliga serier och filmer i olika genrer som jag rekommenderar! Tanken är väl att jag ska fylla på allt eftersom, om jag nu hittar sådana som förtjänar att komma med på listan det vill säga. Ni får gärna ge tips om ni har några favoriter! :D

Favourites

Datum: 2012-04-08 Tid: 11:54:00
Favoriter - allt från hårspray till body scrub & rött läppstift ♥

Nu bär det av till Florida

Datum: 2012-04-07 Tid: 22:22:00
Nu åker vi vidare till Florida för sol och bad! Har bokat in en dag till Miami och en halvdag att besöka Everglades också, så det blir inte bara att steka i solen. Det är för en gångs skull direktflyg dit & kommer att ta runt tre timmar från New York till Fort lauderdale. Vi kommer att komma dit runt ett på natten (amerikansk tid) med sedan kommer det ju ta ett tag att hitta hotellet också.
Lite bilder från hotellet som vi ska bo på. Blev lite dålig kvalité när jag ändrade storleksformatet, men bättre än ingenting väl? :D

Fyra nyanser av rött och rosa

Datum: 2012-04-06 Tid: 17:00:00
Mörkrött från Elf, ljusrosa från en butik i Spanien, rött och glittrigt rosa från en mataffär.

Star lips & gloss

Datum: 2012-04-05 Tid: 14:07:00
Har aldrig hört talas om märket innan, men det var fina färger på läppstiften i alla fall och då kan det ju vara värt lägga sextio spänn för hela rubbet. Enligt skylten var det pangpris & ja, jag kan väl inget annat än hålla med där. Haha.

Ett par favoriter

Datum: 2012-04-04 Tid: 22:07:00

Leopardmönstrad kuvertväska, HTC wildfire (skulle dock gärna kunna bytas ut mot en iPhone så småningom), en bunt modetidningar och mina svarta rayban-look-a-likes.

Närmare titt på lördagens inköp

Datum: 2012-04-04 Tid: 18:46:00
Tredje boken i hush hush-serien köpte jag på akademibokhandeln med ett presentkort & resten av böckerna är köpta på secondhand för ungefär en hundralapp. Sminket var något extrapris på så jag och Sara slog till på ett gloss och även ett rött & ett rosa läppstift. Många fynd tycker jag att det blev!

Ställen jag vill besöka

Datum: 2012-04-03 Tid: 12:53:00
Kom på idén att skriva ner alla ställen (de som jag kommer på just nu i alla fall, haha) som jag vill besöka. Det skulle ju vara roligt att kika tillbaka om ett par år och se hur listan har ändrats. Om den har fyllts på ännu mer eller om några av dem har bockats av.

Thailand - Har redan varit där två gånger men skulle gärna åka dit en gång till eftersom att jag var rätt liten när vi var där och därför inte kommer ihåg så himla mycket från de resorna. Det var även där som jag red på elefant två gånger och simmade med delfiner, vilket var otroligt häftigt! Och det skulle jag mer än gärna göra om.

Malaysia - Var faktiskt på väg att åka hit en gång med familjen, mamma hade bokat resa och allt. Men det var någonting som hände just då så att resan blev avbokad. Men alla bilder som man ser härifrån är så otroligt fina så jag måste bara dit någon gång!

Fiji - Kristallklart turkost vatten. Palmer. Alldeles vita stränder. Behöver jag säga mer än att det låter som rena rama paradiset?

Mauritius - Vad jag sett på bilder ser även denna ö ut som en riktig paradisö där man lätt skulle kunna koppla av och spendera dagarna vid vattnet med att sola, någon standaktivitet eller jobba på brännan, i någon vecka eller två.

Kina - Skulle vara grymt att gå på kinesiska muren, gå runt i Peking eller Shanghai på marknader, affärer och olika platser.

Japan - allt verkar så extremt annorlunda i Japan. Tunnelbanan, storstan, kläderna och byggnaderna till exempel. Skulle vara häftigt att besöka Tokyo.

Australien - Ett sådant ställe som man vill besöka någon gång i sitt liv. Men att det tar nästan ett helt dygn att ta sig dit är väl mindre lockande...

Frankrike - Har varit i Paris en gång, men skulle inte tacka nej till att åka dit en gång till. Marseille, Biarritz eller någon annan fin sommardel skulle vara perfekt till badsemester.

Hawaii - Tittar på bilder härifrån och får typ ögon stora som tefat (haha), det verkar bara vara så otroligt vackert där!

New York - Om New York uppfyller alla förväntningar och förhoppningar får jag ju veta om någon dag. Men de är inte så små inte.

Florida - Längtar till att åka till Miami & Everglades - såå häftigt ju! Fort Lauderdale tycker jag verkar vara helmysigt också (vilket är där vi kommer att bo också)

San Fransisco - Har velat åka hit ända sedan jag såg Golden gate-bron och den fina omgivningen på tv-serien förhäxad (haha, alltså älskade den serien när jag var liten).

Kalifornien - Los Angeles, Santa Barbara eller Santa Monica skulle jag vilja bo nära när jag ska åka som au Pair efter gymnasiet.

Kanada - Sen vi nästan skulle mellanlanda där nu när vi åker till USA så fick jag upp ögonen för detta land. Toronto & Niagara fallen skulle nog vara destinationen i sådana fall.


Bahamas - Sånt där ställe som man sett på olika filmer och som ser så otroligt fint och härligt ut. Skulle mer än gärna vilja besöka det stället någon gång under mitt liv.

Mexico - Skulle vilja åka dit och besöka maya ruinerna som man läst om rätt mycket på spanskan. Skulle inte direkt ha något emot att göra det till en badsemester på det sen. Haha.

Kenya - Att åka på safari är nog bland det häftigaste man kan uppleva! Men det kostar ju tyvärr väldigt mycket också på grund av det. Men det kommer definitivt med på min ställen-jag-vill-besöka-lista.

Kapstaden - Afrikas sydligaste udde skulle ju allt vara något att besöka. Även Kapstaden i Sydafrika lockar mycket. Skulle vara en intressant och lärorikt att få se hur de bodde och levde i Afrika.
Klicka på bilderna för att komma till bildkällorna.

På planet mot NY

Datum: 2012-04-03 Tid: 08:36:00
Nu sitter jag på planet till New York! Kan inte direkt säga att jag ser fram emot att sitta still och instängd i ett flygplan i 11 timmar (dock en mellanlanding) men det är ju så värt det för att åka till NY!♥

När imorgon blir till om ett par timmar

Datum: 2012-04-02 Tid: 21:36:19
Suttit och skrivit non-stop på mitt svenska tal sedan klockan fem (gjort både en powerpoint och skrivit klart nästan hela talet - bara det sista och lite finslipning kvar nu!) & tog en liten paus för att packa ner det allra sista i resväskan och springa över till Johanna för att prata lite och för en avskedskram.

Ska bli skönt att lämna Sverige och all snö som envisas med att falla till marken nu, fastän vi trodde att vintern var över för den här gången. Har hackat tänder och skakat som bara den idag, både hemma och i skolan. Så, ja, åka iväg till värmen känns inte så himla dumt inte! Förresten satt igår och tidsinställde över 15 inlägg till er under veckorna, så här kommer det vara allt annat än tomt! :D

3 steg från paradise

Datum: 2012-04-02 Tid: 17:17:00
Blåbärste & våfflor!♥
Kan inte riktigt fatta att vi åker imorgon! Så otroligt taggad och på samma gång himla nervös för allt och ingenting. Är nervös för att NY inte ska uppfylla alla förväntningar, för att det ska vara så bra att jag typ aldrig vill åka hem igen och för allting som händer veckan när jag kommer hem igen. Ser inte heller direkt fram emot att flyga i totalt 11 timmar, men har packat böcker, spanskaplugg, mitt svenska tal & så hoppas jag på att de visar bra filmer också! Så på något sätt ska jag väl hålla mig sysselsatt i alla fall.

Packpanik och höga förväntningar

Datum: 2012-04-01 Tid: 17:24:47
Haft lite packpanik idag, visste inte riktigt vad jag skulle ta med mig till USA. Jag ville inte packa för mycket (men det är ju ändå två veckor borta, och både vår- och sommarkläder ska med då det är två olika årstider i NY & Miami) men samtidigt vill man ju vara fin när man är där. Det här tycker jag nästan är en av de mysigaste delarna med att åka ändå: att packa resväskan med sina finaste kläder och tusen förväntningar.

Har fortfarande det mesta av kläderna i högar brevid, men detta är i alla fall vad som packats ner än så länge. Ser i nuläget lite färglöst ut haha... :D