JESSICA ♥ -

Morgonmys på en fredag

Datum: 2012-11-30 Tid: 12:32:50

Godmorgon! Har haft världens mysigaste morgon idag. Sov till nio, duschade, åt frukost i lugn och ro, tittade på ett avsnitt av Scandal, målade naglarna, räknade lite matematik, gjorde mig fredagsfin och nu sitter jag på tåget in till skolan. Börjar vanligtvis tio över åtta på fredagar, så det var EXTRA skönt att få en lång sovmorgon idag.


Lite om vad som hänt senaste dagarna, uppskattning och min läskigaste upplevelse någonsin

Datum: 2012-11-29 Tid: 23:13:09
Dagens instagrambild på första snön den här vintern.
 
Först och främst ber jag om ursäkt för den hemskt dåliga uppdateringen (börjar bli mer en vana än ett undantag att skriva det här haha), men har inte riktigt samma lust att blogga som förut. Dessutom har det hänt en hel del saker den här veckan som verkligen gjort att jag omvärderat allting (låter klychigt men så är det). För att sammanfatta det kort så satte jag en brödbit i halsen i måndagsmorse och fick verkligen inte ut den hur mycket jag än försökte. Jag fick känna på hur det kändes att kvävas och det var helt ärligt bara tur att jag lyckades få ut den till slut.
 
Har gått runt med känslan att jag lika gärna kunde ha dött i måndags. Chocken och rädslan har dessutom gjort att jag mer eller mindre varit skakis hela veckan. Även om det nu mer känns som en dröm än något som faktiskt hände för ett par dagar sedan. Har inte alls pluggat lika mycket som jag borde ha gjort den här veckan, men har för en gångs skull fokuserat på vad jag ville och inte bara vad jag borde gjort. För det skrämmer verkligen skiten ur mig att jag kanske inte hade haft den chansen mer. 
 
Skriver detta med en klump i magen för det var verkligen det läskigaste jag varit med om. Att inte kunna andas och inte kunna göra något som helst åt det. Som tur var gick det ju bra, men det jag vill säga med det här är väl att ta hand om dem ni älskar lite extra, uppskatta allt ni har och våga göra allting ni vill men kanske är lite småskraja inför. Man ångrar inte det man gör utan det man inte gör.♥♥♥

I swear you're giving me a heart attack

Datum: 2012-11-25 Tid: 15:41:12
Fastnat på den här låten för tillfället ♥
 
Den skulle vara asgrym att dansa till (liksom takten genom hela låten är bara perfekt när man ska koreografera). 

Man kan ALDRIG rättfärdiga våldtäkter och sexuella ofredanden

Datum: 2012-11-24 Tid: 22:21:09
Jag sitter här och nästan bokstavligt talat kokar av ilska. Håller på och skriver på mitt argumenterande tal i svenskan som ska handla om att samhället ofta lägger skulden på våldtäktsoffren. Klickade in på en engelsk sida som listade tre fruktansvärda fall där samhället, invånarna och media helt och hållet la hela ansvaret och skulden på offret. Hon bad om det. Hon gick ensam. Hon var berusad eller hög på narkotika. Hon var klädd provokativt. Hon var lösaktig. Hon var flirtig. Hon var på en fest. Hon skrek inte. Hon kämpade inte hårt nog. Så lyder i princip alla (URlöjliga) argument. Men det som verkligen fick mig att se rött och gjorde mig fruktansvärt arg var när en elvaårig flicka i en liten stad i Texas blev våldtagen av ett flertal 18-åringar. New York Times publiserade en artikel om det här som fullkomligt dröp av sympati för, HÖR OCH HÄPNA, förövrarna.
 
Shelia Harrison, en 48-årig kvinna som arbetade på ett sjukhus i samma stad kände flera av de anklagade och uttalade sig med orden (översatt från engelska till svenska): "Hur kunde deras unga pojkar ha dragits in i en sådan handling? Det har verkligen förstört vårt samhälle. Dessa pojkar måste leva med det här resten av deras liv". Det snackas alltså INGENTING om den elvaåriga flickan som blev våldtagen, av inte bara en utan flera pojkar. Absolut ingenting om hur HENNES liv påverkas av den här händelsen. Utan vikten läggs vid att flickan hade besökt det här området ett flertal gånger under de senaste månaderna, hon hade klätt sig äldre än hon var, hade haft smink som varit mer "appropriate" för en 20-åring. Som att någon av dessa ens skulle kunna vara ett litet dammkorn till argument i att dessa pojkar hade rätt att utföra en sådan hemsk handling mot någon. Jag är så fruktansvärt trött på den här orättvisan och helt felplacerade skulden som läggs på offren. För man skulle aldrig komma på tanken att säga att en man som blev rånad "bad om det" - så VARFÖR gör samhället det mot unga flickor? Som om att en våldtäkt inte förstör nog med liv, skärrar människor för livet och även gör att många av offren skuldbelägger sig själva. Då ska de som på toppen av allt det där även ifrågasättas, hånas, skuldbeläggas, pekas ut som "en del av problemet" och kränkas på alla möjliga sätt och vis. 
 
Jag kan för allt i världen inte förstå hur det kan vara en människas fel att med våld, hot eller liknande bli våldtagen, när det är förövaren som borde få känna av alla dessa konsekvernser och straff. Jag fullständigt avskyr attityden som försöker rättfärdiga en våldtäkt eller sexuellt ofredande. Hur kan en enda människa tro att de har rätten till att göra någonting mot en annan människa - utan dennas medgivande. Ett nej är alltid ett nej, oavsett om man ens behöver säga orden eller inte. 

Äntligen fredag

Datum: 2012-11-23 Tid: 18:49:13
Egentligen har jag ju alltid "äntligen fredag"-känslan varje vecka, men idag var det verkligen extra skönt med helg. Fick ett mindre migränanfall igår som gjorde att jag direkt jag kom hem drog ner rullgardinen, stängde dörren till mitt rum och la mig och sov i ett par timmar. Har inte fått bekräftat att jag har haft migränanfall förut (även om vi har misstänkt att jag kan ha haft mindre sådana ett par gånger innan) men nu stämde i princip alla symptom så det var säkert det. Och idag har det fortsatt sedan min första lektion imorse (dock inte alls lika svår, gick helt okej att vistas i ljuset t.ex.).
 
Slutade tjugo minuter tidigare idag från matten men missade helt att kliva av tåget och råkade då hamna på slutstationen istället så kom hem senare än vanligt ändå. Haha, om det inte hade varit så mycket folk på tåget hade jag nog skrattat åt mig själv. Nu sitter jag och äter choklad som smakar som rosa skumtomtar inuti och ska sätta mig och skriva mitt svenska tal. Roligare än så fredag blir det inte denna vecka, trevlig helg på er!

Per aspera ad astra - genom motgångar mot stjärnorna

Datum: 2012-11-20 Tid: 19:11:06
Sitter och pluggar latin inför provet imorgon (om ni undrar var rubriken kom ifrån) och tycker att den här meningen är lite extra fin sådär. Släckte alla lampor och gick och la mig och sov någon timme innan jag började - för det behövdes verkligen kände jag. Filosofilektionen som jag har på tisdagar går liksom inte att inte bli supertrött och nästan somna på, förstår inte. Om jag hinner med ska jag titta på nyaste How I met your mother-avsnittet också, får bli min lilla belöning och morot för att orka plugga in allting. 
Förresten så läste jag det här inlägget och tycker att alla tecken pekar på att det förmodligen är Robin. Inte för att jag känner till alla andra som listades, men det känns som att allt stämmer om det skulle vara henne. Plus att det hela skulle vara hur gulligt som helst! :D

Två från IKEA i söndags

Datum: 2012-11-20 Tid: 18:39:33
Åh, gick förbi den här tavlan som var upphängd i ett av de färdiga vardagsrummen (alltså hur mysiga är inte dem? Nästan så att man kan gå runt en hel dag och bara kolla på dem eller rentutav flytta in i ett av dem) på IKEA, när vi var där i söndags. Himla fin tyckte jag att den var. Och efter typ tredje gången som vi passerade förbi den så tog jag fram mobilen och tog ett kort på den också. Ska se om jag kan lyckas hitta den på nätet kanske då måtten var lite för stora på den här. ÄLSKAR motivet! Hade redan bestämt förut att jag ville ha ett fint New York, Paris, eller London motiv som tavla uppsatt i mitt rum.

Kvällsmys

Datum: 2012-11-19 Tid: 18:02:00

Försöker att prata så lite som möjligt nu ikväll då jag låter som en hes kråka igen (nästan tappat rösten med andra ord). Varvar istället latinplugg och spanskaplugg med att skriva på svenska talet. Gör som igår och fixar en fruktsallad till det så blir det lite mer mysfaktor på det hela!


Breaking dawn - part two

Datum: 2012-11-17 Tid: 10:13:00
Hejhej! Känns som det var evigheter sedan det var någon regelbunden uppdatering här, men får väl säga att jag har varit upptagen med my precious (i)phone.
 
Slutade sent igår, träffade Elis på bussen (woho sällskap, inte ofta det händer nuförtiden, ingen åker samma tid som jag), han följde med hit och åt och sedan skulle jag åka in till stan igen för att kolla på bio. Vi såg Breaking dawn - del två, och även om jag inte tyckte om att de hade "dämpat ner" alla reaktioner i filmen och att den hoppade så snabbt från en scen till en annan (är nog lite svårt att förstå allting om man inte läst böckerna) så ÄLSKADE jag tvisten. Alltså den var ju verkligen genialisk. Inte precis någonting man kommer glömma i första taget. Satt där och var helt chockad och bara gapskrattade på samma gång då en av mina kompisar verkligen fick panik. Innan när Tova berättade om hennes kompis lillasyster som hamnat i chocktillstånd och varit tvungen att åka till sjukhuset efter att ha sett den här filmen så lät det hur konstigt som helst men nu efteråt kan jag väl förstå det lite mer, det kändes lite som att mitt hjärta stannade där ett tag.
 
Förresten hur söt är inte en lilla tjejen som spelar Renesmee?
 
Började skriva på det här inlägget inatt när jag kom hem, men det var så sent att mina ögonlock inte klarade av att hålla sig uppe längre. Det fick helt enkelt bli ett morgoninlägg istället! Idag väntar jobb för min del, sedan ska jag ha en riktig myskväll och en imorgon väntar en lång sovmorgon. Ni får ha en fin dag!♥

Another wednesday in the middle of the week

Datum: 2012-11-14 Tid: 21:21:18

Hola! Skriver från min iphone nu. Sitter med en kopp te i handen, mandarin, banan och glass (min hals JUBLAR, c-vitamin och kyla på samma gång. Heaven on earth typ). Har jag sagt att jag älskar min nya mobil? Jag är seriöst kär i den, haha. Fick dessutom hem ett par av skalen som vi beställde iförrgår (inga av mina dock, tråkigt nog) så nu kan jag ta med den med mig överallt också. Lånar Saras skal än så länge och det är superfint (beställde samma fast i två andra färger) så är mycket nöjd!

 

Frågade min kompis om det märktes att jag blivit lite smått beroende av min mobil eftersom att jag svarade så snabbt på sms numera, haha. Och svaret blev ett ja. 


Happy moment

Datum: 2012-11-11 Tid: 22:52:45
Åkte iväg till tele2 butiken och hämtade ut min fina lilla iPhone idag. Åh, happy moment! Ska ta och beställa skal så snart som möjligt så att jag kan ha med den till skolan och på tåget också (vågar inte ha utan skal då jag har tendens att vara jätteklumpig och klantig när det gäller dyra tekniksaker. Så better safe than sorry typ).
 
Jag gjorde min läxa som jag hade tills imorgon jättesnabbt haha, så nu sitter jag och laddar ner bra appar till min nya favorit. Känner att jag kommer bli härligt beroende i början... ♥

There's a first time for everything

Datum: 2012-11-10 Tid: 19:03:07
Vaknade faktiskt för en gångs skull helt utvilad imorse, vilket var superskönt! Tror jag sov lite mer än 10 timmar inatt, så man kan verkligen säga att jag kommit ikapp med den förlorade sömnen nu. Vid 10 begav jag mig in till stan för att träffa Erika och äta Brunch. Har aldrig ätit det tidigare så det var första gången. Det stället som vi gick till hade nog dock mer som en hotellfrukost med massa olika mackor, pålägg, yoghurt, flingor och müsli, te, juice och pannkakor. Stället hette i alla fall Café String (haha, namnet är lite småkonstigt) och var riktigt mysigt med lite retro- och second hand inredning. Både jag och Erika var sugna på pannkakor så det var ju tur att de hade det i sin brunchbuffé, blev som en god efterrätt!
 
Planerna för ikväll är fortfarande lite osäkra. Vet inte om jag ska träffa kompisar eller om det kommer att bli för mycket i och med att jag fortfarande har nackspärr. Men hur som helst så får ni ha en fin lördagskväll!♥

Fem från gårdagen

Datum: 2012-11-10 Tid: 18:11:47
Haha, jag tyckte att Amandas John Lennon på mitt lillfinger var så söt så den fick förevigas med en bild. Hjärta, stjärna, blomma och John Lennon.
Såhär har jag gått runt hela dagen igår och även idag: med en halsduk runt halsen som stöd för nacken. Har nämligen haft sådan otur så att jag fick nackspärr i torsdags, bara sådär. Gick från att vara bra till att göra svinont på en sekund. Tog papperssvanen á la Michel Scofield-style (Prison Break) med på bilden också som jag fick av Johannisen. 
Äntligen kom skolkatalogen också! Roligt tidsfördriv att sitta och titta igenom.
Hahahaha, jag dog lite när jag såg det här. Den här lilla bilden är till dig Elin. Ser du August nästlängst till vänster som står och leker biff? Och Vilgot som sitter och äter chips? Det var lite andra roliga saker som jag kan visa nästa gång vi skypar (vet att du vill se Skarsgård utan tröja till exempel!)
 

Lite om valet i USA

Datum: 2012-11-07 Tid: 19:42:17
Gjorde det HÄR testet om vilken sida man står på gällande valet i USA. Ett par av frågorna är jag inte alls insatt i så då var det lite svårt att ge ett bra svar (kanske skulle svara helt annorlunda på om jag visste mer om det till exempel). Den första är i alla fall vad jag tycker och på den andra gjorde jag testet en gång till och fyllde i allt som jag absolut INTE alls tycker. T.ex. att växthuseffekten är ett påhitt, att gay-äktenskap ska förbjudas likaså som aborter och lite annat om vapen, militär, utrikespolitik osv. Blev inte så förvånande republikan på det sista, men tyckte att det var konstigt att jag blev 44 % green. Såg de svaret där jag klickade i att det inte fanns tillräckliga bevis för att växthuseffekten verkligen finns och att man som land inte ska göra någonting åt det liksom?
 

All of the things I've been looking for, have always been here outside of my door

Datum: 2012-11-06 Tid: 19:00:01
Jeans - Levis // Linne - Forever 21 // Kofta - Vila
 
Det var ett bra tag sedan det blev ett par outfitbilder så tog ett par lite snabbt igår. Blev dock rätt så mörka färger i och med att jag var tvungen att använda blixten. Känner att jag matchade hela färgskalan i mitt rum också. Typ bara vitt och rött, haha.
 
Uppdate om förgående inlägg: Känns väldigt mycket bättre nu faktiskt! Har redan hunnit skrivit en hel del så har kommit en bra bit på vägen, vilket känns skönt. Blir helt fast i ämnet för att det är så himla intressant att läsa, skriva och lära sig om (skriver om HIV och AIDS). Hoppas bara att alla andra kommer tycka att det är lika intressant och känsloväckande som jag! 

Lite av en otursdag

Datum: 2012-11-06 Tid: 18:27:19
Hej på er! Är inte så värst glad idag tyvärr, har vart lite av en otursdag denna tisdag. Är bara så himla trött så allt känns ungefär 10 gånger jobbigare. Glömde min mobil hemma imorse (första gången någonsin tror jag) så har verkligen känt hela dagen att någonting saknades. Skrev en timme på mitt engelska tal under håltimmen idag och sedan när jag sparat, klickat ner och ska skicka till mig själv så finns inte dokumentet på datorn någonstans. Frustration var bara förnamnet. Har varit en hel del massa andra saker också, som att jag fick en varning om frånvaro (ska man inte ens kunna vara sjuk utan att behöva stressa över de där jäkla 5 procentena?), att det tog mig TVÅ timmar att ta mig hem, stått ute i kylan och frusit röven av mig i en och en halv timme eftersom att det var totalt KAOS i tågtrafiken, såklart. Dessutom började de hoppa över en station och sedan en till, så stod där och var lite rädd att jag inte skulle kunna kliva av på min station. Vet inte riktigt vad jag hade gjort då, antagligen fått fråga om jag kunde låna någons mobil och ringa pappa. Bara det att jag inte kom ihåg numret. Känner mig verkligen handikappad utan min mobil, lite läskigt faktiskt! 
 
Nu måste jag sätta igång och skriva klart på mitt tal och öva in det. Känns lite hopplöst för tillfället om jag ska vara ärlig. Vill bara lägga mig ner och gömma mig under täcket, glömma denna dag och sova hela morgondagen. 

Sneakpeak

Datum: 2012-11-05 Tid: 23:10:57
Sneakpeak på dagens klädsel. Inte alls något utmärkande eller så, men tycker att det vita blir så fint mot jeans och mörkare röd. Nu ska jag fortsätta skriva lite på mitt engelska tal och sedan väntar sängen. Godnatt på er fina!♥

A shoot in the dark

Datum: 2012-11-05 Tid: 19:04:01
Hola! Sitter här hemma helt ensam. Vad gör man då? Jo, passar på att spela hög musik när man håller på att laga mat, tända i princip alla lampor i huset (vilket jag är rätt sparsam med annars haha) och låtsas som att det inte alls är läskigt när det knarrar någonstans och det är helt kolsvart ute. Hehe. Förövrigt tycker jag att det är ganska mysigt att tända fönsterlampan precis när det håller på att bli mörkt men fortfarande är ljust ändå. Känns så himla gosigt på något sätt, hade gärna haft den stunden lite längre istället för att det skulle mörkna innan man hinner blinka typ.
 
Förresten har jag börjat förstå lite varför vissa hoppar av gymnasiet. SOVMORGON. Haha nä, men det var så sjukt svårt att ta mig upp imorse. Ser inte fram emot att gå upp innan klockan sex imorgon (eller på onsdag och fredag heller för den delen). Det var dock riktigt mysigt när jag satt på tåget imorse. Var liksom bara jag och ett tomt tåg i början. Hade varit roligt att go completely bananas och bara springa genom hela vagnen och skrika, haha. Men såklart behärskade jag mig och satt istället ytterst stillsamt. Väluppfostrad som jag är.
Ska förresten bli supermysigt att börja julpynta, baka, ta upp granen, lyssna på julmusik och framför allt sätta upp min nyköpta stjärna i fönstret snart. Bara typ en månad kvar eller något men ändå!

SÖÖÖÖÖÖÖÖNDAG

Datum: 2012-11-04 Tid: 20:48:15
Vi hade middagsbesök hela kvällen igår. Sedan var tanken att jag skulle ut med ett par kompisar men jag mådde så illa för att jag hade ätit så mycket plus att det kändes lite otrevligt att bara gå. Var kanske lika bra ändå då jag inte hade kunnat stanna särskilt länge. Idag har jag jobbat hela dagen, från 11 till stängning. Har superont i mina fötter nu, men tar mycket hellre det än ryggsmärtan som jag fick efter förförra helgen. Sitter just nu och äter godis (jordgubbsarabou♥) och kollar på The mentalist, känns som en fint litet avslut på lovet! Hade dock gärna haft ytterligare en vecka ledigt bara, sju dagar går ju så himla fort!
Bjuder på några urdåliga webcam bilder, för det är väl okej ibland?

Andra dagen i november

Datum: 2012-11-02 Tid: 16:19:19
Jag och ett par kompisar hade spelkväll igårkväll hemma hos mig. Skrattade så mycket att jag fick ont i magen. Roligaste var när vi spelade Pictionary och jag försökte mig på att rita en kopiator och Johanna tror att det antingen är Kalle Anka eller en syltburk. Haha! Idag är jag däremot lite småseg men måste gå och duscha, äta och börja fixa mig i ordning snart om jag ska hinna med kvällens planer. Trevlig fredag på er!♥
Solnedgångar är ett av de finaste sakerna jag vet. Denna fina bild är från Weheartit.

If I stay and where she went

Datum: 2012-11-01 Tid: 18:52:39
Tror att det var i somras jag tipsade om den här boken, men måste bara tipsa om den igen ifall ni missade den då. Läste i alla fall om den imorse (kom på då att det var verkligen var länge sedan jag hade tid att bara sätta mig ner och läsa) och den är så otroligt underbart bra! Får seriöst rysningar (och tårar of course, lite omöjligt att inte få det när man läser den här boken) var och varannan sida. Det finns flera olika delar av den här boken som jag bara älskar! Så sorgligt, så fint, så glädjefyllt.
 
Igår hämtade jag dessutom ut en massa böcker från biblioteket, så då kan jag läsa om tvåan också (som är precis lika bra som ettan!). Haha, Johanna bara tittade på mig som jag var galen när jag försökte få ner alla tolv böcker i tygkassen jag hade med mig. Försvarade mig med att alla inte bara var mina, tills jag såg att alla faktiskt var till mig hehe... Så ja, det är mycket möjligt att jag är lite småknäpp.