JESSICA ♥ -

"Å, gud, jag såg dig inte där, är du en sån där retard?"

Datum: 2011-09-29 Tid: 20:08:53
Hahaha, missade själva avsnittet som sändes i söndags men såg detta klipp (som för övrigt är inspelat på min högstadieskola) och fick mig ett eller två goda skratt. "Å, gud, jag såg dig inte där, är du en sån där retard?"

Det blev en bra tisdag det. Faktiskt bättre än bra.

Datum: 2011-09-27 Tid: 22:46:00
Spanska-läxa, uppsatsprov (analys och reflektion) på svenskan och matteprov är lite smått och gott av vad som har stått på dagens schema. Inte undra på att mitt huvud är helt slutkört, då det gått på högvarv konstant hela dagen, typ. Men antar att det är sådana smällar man får ta när man går på en av Stockholms bästa språkutbildningar.

Efter skolan blev det språkmässa med Elin & Ebba och därefter ett fikastopp på Muffin Bakery. Det blev jordgubbscheesecake för min och Ebbas del och vi reste oss inte från soffan och kuddarna på flera timmar, riktigt mysigt! Det blev en megastor sallad när jag kom hem (för att kompensera upp för det onyttiga?), lite plugg och sedan äntligen fick jag lite tid att läsa i min grymma bok (boktips kommer, loooovar), som jag har längtat hela dagen, haha!

Torsdag är dagen innan fredag, lever lite på det idag mellan all franska- & matematik plugg.

Datum: 2011-09-22 Tid: 17:55:47
Rosa, virkat & sovenirer från en annan del av världen i form av två (av totalt tre) ringar♥



Everybody hurts just a little too much, everybody hurt's but it's never enough

Datum: 2011-09-20 Tid: 22:10:11
Både låten och filmen får fem av fem möjliga stjärnor av mig. Så fin och otroligt bra!

Spenderat dagen först med att ha en svenska redovisning/bokdiskussion som gick över förväntan, fick sluta tidigare från mäkmäk-lektionen (vilket är humanistiskt språk för människans språk-kursen), tog tunnebanan och mötte upp Erika, som jag förövrigt inte har träffat på evigheter (alldeles för länge sedan sist). Det blev fikahäng på Espresso house, höstshopping och en massa prat. Åh, har saknat henne otroligt mycket!♥ Kom hem ett par timmar senare, med ett leende på läpparna, två shoppingkassar till nylagad potatisgratäng och doften av nybakta frallor. Dessutom har jag haft en helt läxfri kväll. Tror faktiskt inte i ärlighetens namn att tisdagar kan bli mycket bättre än såhär.

"Om man skulle gå runt och tvivla på allting och fundera om allting verkligen stämde skulle man bli knäpp..." Läraren:"Ja, eller filosof"

Datum: 2011-09-19 Tid: 21:10:00
Vad man än gör blir det alltid måndag igen. oturligt nog, hade gärna låtit helgen vara ett par dagar till. Minst. Har varit nästan lika trött och orkeslös idag som igår, vilket inte gör direkt underverk för koncentrationsförmågan. Håller i alla fall och förbereder en rätt stor svenska redovisning/diskussion inför imorgon, vet dock inte hur det kommer att gå...

Blev försenad rätt rejält imorse, när det var så enorma köer att det tog ungefär en halvtimme för bussen att åka en sträcka som vanligtvis tar ungefär fem minuter, vilket gjorde att jag missade två tåg på raken och kom minst en kvart försenad till lektionen.

Sunday's always the laziest day of the week

Datum: 2011-09-18 Tid: 20:03:00
Klockan har redan blivit åtta, läskigt vad fort tiden går egentligen. En helg bara flyger förbi innan man ens hunnit greppa den riktigt och en dag går ännu snabbare.

Sitter i alla fall nu nerbäddad i två filtar i soffan och finputsar på det sista på läxorna (förbereder inför en debatt om varför jorden är platt & gör klart spanska läxan i god tid), med True Talent i bakgrunden (gillar att ha ljud som musik och tv på i bakgrunden). Alltid trevlig med musik som energiboost och glädjebringare. Speciellt eftersom att jag har fått kämpa rätt mycket idag för att orka göra läxorna istället för att somna på fläcken. Det var riktigt roligt igårkväll, men såklart fick man betala för det idag, haha.

Som vattnet i havet gnistrar du på samma sätt för mig

Datum: 2011-09-17 Tid: 18:41:26
Har gått och suktat efter en röd väska en himla lång tid, så i Spanien slog jag till på den här fina! Ringarna inhandlades på en marknad, allihopa för en hundring tillsammans och de fina solglasögonen som har fått hänga med hela våren och sommaren kommer från Åhlens.

Har blivit helt utstirrad på både tåget och bussen idag. Fast det kanske man förstår eftersom att det inte är varje dag någon med äggskal, sirap och mjöl i håret och på kläderna stiger på tåget. Nu är jag i alla fall ren och fräsch och taggar inför festen ikväll! 50-tals tema så det blir röda läppar, mörka ögon och blå kjol, tänkte jag.

Breaking Dawn Official Trailer

Datum: 2011-09-16 Tid: 12:51:00

Med risk att låta som en twilightbesatt tonåring... men GUD VAD BRA DEN VERKAR! :D

Who doesn't long for someone to hold, who knows how to love you without being told?

Datum: 2011-09-15 Tid: 21:38:29
Förutom att checkat in senaste avsnittet av the lying game så kan ett par saker som dessa sammanfatta min dag: läst en lite rolig engelskahistoria om Dracula som gömmer sig i en garderob för att det blev solförmörkelse och han trodde att det var natt, skriven av Woody Allen, kläckt ur mig galna teorier om att utomjordingarna vill ta över jorden (till ett naturvetenskaps-arbete i skolan, tro det eller er, haha) och dessutom ätit världens godaste lax & ostsås. Inte dum dag inte, alltså. I alla fall är rikigt taggad på fredag imorgon, trots att det inte kommer att bli mycket vila och lugn.

Sammanfattning av en del av sommaren 2011

Datum: 2011-09-15 Tid: 16:39:00
En del bilder från slutet av juli, andra från augusti och ett fåtal från den lite höstigare månaden september.
Det har varit en otroligt härlig och underbar sommar på så många olika sätt. Med många fina resor, minnen och erfarenheter. Och när sommaren led mot sitt slut var det dags för nya händelser och andra sorts erfarenheter. Det är tråkigt att sommaren är över för det här året, men årstiden kommer i alla fall komma tillbaks. Och hösten är ju rätt mysig den med.

Det är nästintill omöjligt att gå på kullersten och i trappor i högklackat

Datum: 2011-09-13 Tid: 21:08:12
Känns som att det enda jag har gjort idag är att gå i trappor (visserligen känns det så de flesta andra dagarna också) och med klackar på det så är mina fötter inte i deras livs bästa form, så att säga. Och jag har även lärt mig att gå i högklackat samtidigt som man smsar inte är världens bästa idé.

Starbucks mugg

Datum: 2011-09-11 Tid: 17:42:00
Starbucks mugg som jag har tänkt använda som temugg nu i höst. Tänker bara på hur mysigt det kommer bli att kunna ta med mig en kopp varm te i väskan att dricka när man sitter i kylan & väntar på tåget (usch, ryser dock nu när jag tänker på kyla och snö. Men med denna praktiska mugg kommer jag i alla fall vara mer förberedd än innan!).

♥köpt på ett mycket mysigt Starbucks-fik på Oxfordstreet i London.

Lördagsmys med syster

Datum: 2011-09-11 Tid: 16:41:59
Det blev en jätte mysig lördagskväll igår som spenderades med min syster. Först var vi ute på en spontan cykeltur i riktig sommaranda, med solen som sken och vattnet som glittrade i bakgrunden och efter det stod det te, mackor och godis på schemat framför en film. Vi såg filmen Something borrowed, som har blivit lite av en ny favorit, och tyckte att den här dansscenen var så rolig att vi spolade tillbaka, pausade och spelade igen, ett flertal gånger i ett försök att lära oss den. Det blev många skratt utav det, haha.

Fina ögonblick tagna genom en mobilkamera

Datum: 2011-09-10 Tid: 19:45:31
Det var så himla fint utomhus så jag och min syster bestämde oss för att ta en cykeltur på någon timme. Glömde självklart kameran, så det blev att fota ett par fina ögonblick med mobilkameran (som definitivt inte är den bästa). Kändes nästan som sommar igen när man satt där på cykeln i shorts utan att frysa trots att klockan var över sex. HÄRLIGT.

Det är bara jag och Sara hemma så nu blir det lite filmmys med te, filt och godis.♥

Höstlista 2011

Datum: 2011-09-10 Tid: 16:57:24
Skrev denna lista för ett par veckor sedan, så har redan hunnit inhandla ett par saker på den som ni kanske ser. Annars kommer min höst att se ut såhär, modemässigt. Mycket stickat, skinn, trasparent, spets och färgglatt.

Har läst att det inte är höst officiellt förrän temperaturen visar under 10 grader, fem dygn i rad. Så för tillfället får vi njuta av de sista solstrålarna och sommarljuset innan höstmörkret sveper in.

London: dag fyra

Datum: 2011-09-08 Tid: 18:32:00
Är man trött på Londons shopping, så är man trött på att shoppa. Punkt slut. Deras shopping var verkligen grym, de hade typ allt man ville ha och lite till. Det som var passande var att de hade en massa reor, så man fick ju definitivt mer för pengarna.

Efter en enda bild la min kamera av, men det var ändå inte hela världen eftersom att det spöregnade hela dagen - ända tills vi runt fyra skulle ta tåget till Gatwick från Victoria station - och då vi ändå skulle tillbringa den sista dagen på Oxford street med att kolla i affärer. Dock tyckte jag att det var alldeles för lite tid med en halvdag, vi hann inte gå in i så många affärer som jag egentligen hade velat gå in i och kolla. Min största besvikelse var dock att jag inte hann gå in och kolla på det gigantiska Topshop (det blev bara en snabbtitt in), men trots det kan jag inte ha blivit mer nöjd med shoppingen i London!


Jag och Sara köpte en blåbärsmuffins & en gigantisk chokladkaka att dela på. Till det blev det chailatte & trevligt sällskap innan vi fortsatte med shoppingen.

Om ni vill se de tidigare delarna så kan ni gå in och kika under kategorin "Favoriter♥".

A million miles away

Datum: 2011-09-08 Tid: 18:22:41
Har helt glömt att visa er denna fina topp, köpt på Tommy Hilfiger i London.♥
Dagen började bra med sovmorgon till sju, fördrev tiden på tåget på bästa sätt med en (sjukt) bra bok och musik i öronen, tog på mig toppen här över och matchade den med skinnshorts, jeansjacka och vita converse (oavsiktligt vår inspirerat), roligare lektioner än förväntat som spenderades med himla fina och trevliga människor och sedan helt oväntat sällskap på tåget av två av mina vänner. BRA DAG DET.

Sedan att regnet öste ned när jag klev av bussen och att klockan har gått alldeles för snabbt denna dag, gjorde faktiskt inte så värst mycket. Nu väntar samhällsboken och ett gäng mattetal, så ha en trevlig kväll!

Three questions & three answers

Datum: 2011-09-08 Tid: 13:06:00
Vilka tv-serier gillar du och brukar du följa?
Det har blivit en hel del genom åren (haha, låter som jag typ är medelålders?), har dock inte haft så värst mycket tid att kolla på tv det senaste året, men here we go, några av favoriterna är i alla fall: Vampire diaries, Bones, Chuck, Psych (älskar den serien, haha), Grey's, Off the map, Desperate housewifes, Cougar Town & Pretty little liars. En härlig blandning av kriminalserier, humor, kärlek & drama. Vilket för det mesta är precis sådant jag gillar.


Vad skulle du säga var typiskt dig?
Jag skulle nog säga att det är typiskt mig att; läsa ut en riktigt bra bok på kanske 300 sidor på ett par timmar, låna överdrivet mycket böcker men att de ändå inte räcker i mer än en vecka (under ledighet såsom sommarlov osv), fylla hälften av tallriken med grönsaker och sedan knappt få plats med övriga maten (skojar inte, det händer extremt sällan att jag äter lunch & middag utan grönsaker), varje gång jag sätter på mig en vit tröja så är den nersölad efter ett par timmar (händer varenda gång, förstår inte varför men kan verkligen inte ha en vit tröja helt ren i en hel dag), skratta mer än tjugo gånger under en dag, bli glad av småsaker som att sätta på sig ett par fina skor, upptäcka en ny riktigt bra låt eller spricka upp i ett stort leende när det är strålande sol ute.
Skulle inte du kunna skriva ett par saker som vi inte vet om dig?
Jovisst skulle jag kunna det!
1. Jag är en slags halv-vegetarian. Äter inte kött & korv, det enda i köttväg som jag äter är alltså fisk och kyckling.
2. Jag har haft tre seriösta förhållanden i mitt liv, än så länge.
3. Jag har nästan alltid med mig min anteckningsbok vart jag än går eller åker. Mest är det för att jag helt plötsligt kan komma på någonting jätte bra som jag bara måste skriva ned (antingen till bloggen, berättelse eller en-bra-att-ha-mening) eller att jag kommer på någonting som jag måste komma ihåg.
4. Det händer väldigt ofta att när jag har mycket att göra och blir stressad på grund av det, skriver små to-do-listor som jag sedan kryssar i vartefter att jag blir klar, då känns allting lite enklare och som att man har mer koll över de saker som är färdiga och de som fortfarande kvarstår.

Dagens detaljer - 110907

Datum: 2011-09-07 Tid: 21:23:39
Skinnjacka:Ellos.se / Halsband:Gina Tricot / Klänning:Indiska / Klocka:Guldfynd

Man vet att hösten är på ingång när bladen börjar gulna, regnet smattrar och alla klär sig i mörka toner

Datum: 2011-09-07 Tid: 13:46:28
Finns ingenting som säger att det börjar bli höst mer än regn, skinnjacka och gulnade blad. Kändes dock lite mysigt att kliva ut genom dörren imorse klockan sju och mötas av små regndroppar (förutom rädslan för att sminket och håret skulle förstöras då, haha). Slutade ett par timmar tidigare idag, på grund av inställd lektion. Gud. Så. Skönt. Inte riktigt helt återställd efter febern och förkylningen men så gott som det går för tillfället i alla fall.

Ska sätta mig med naturvetenskapen och skriva klart min labbrapport, plocka fram spanska böckerna och öva lite på det innan ett nytt avsnitt av the lying game och sista boken i Vampire Academy-serien väntar. Tror inte att det kan bli en bättre belöning en onsdagseftermiddag som denna.♥

Pianospel, hostande och huvudvärk

Datum: 2011-09-06 Tid: 14:21:33

Sitter och lyssnar på turning tables som måste vara en utav de finaste låtarna som spelats på piano! Måste få tag i ett par bra noter så att jag kan lära mig hela låten (har hittills bara kunnat lära mig introt).

Annars ser läget ut så att jag känner mig som ett hysteriskt hostande vrak. Det gör ont precis överallt och för tillfället är det oklart hur jag ska orka mig till skolan imorgon... Har stannat hemma hela helgen plus måndag och tisdag så känner att jag inte kan missa en skoldag till. Håller tummarna för att bli frisk snabbt! :D

"Du är mer än vad jag någonsin vågat drömma om"

Datum: 2011-09-06 Tid: 14:05:00
Deras händer sökte sig mot varandra. Vid den kalla beröringen som varade i bara någon sekund flämtade hon till av förvåning. Förvåning, vad den lätta snuddningen av deras fingertoppar gjorde med henne. Hennes hjärta ökade och slog dubbelt så fort, hennes andetag blev tunga, och ansträngda som om hon väntade på någonting och hon redan hade väntat i en väldigt lång tid. Hela hon blev alldeles mjuk och om det inte var för att de redan satt ned i gräset skulle hennes ben ha vikts sig som spaghett i detta ögonblick. "Du gör mig svag", anklagade hon honom och kände hjärtat rusa ännu mer i väntan på hans svar. Ett ögonblick passerade innan han la sin hand över hennes igen och flätade samman deras händer. Det var som att de var gjorda för varandra. Han tog hennes hand och förde den till hans bröst. "Du gör mig också svag. Här känn". Och hon kände, det dova bultandet som kom innifrån hans bröst, kan det vara så att hans hjärta bultade lika snabbt som hennes? Även om tanken slagit henne mer än en gång den dagen att det kanske var hennes tur att få den där omvirvlande romansen och lyckliga slutet hade hon alltid vetat att det var önsketänkande, sådana historier fanns bara i filmer och böcker. Och bra det, annars skulle väl ingen någonsin nöja sig och slå sig till ned. Alla skulle söka efter den där perfekta människan som det var meningen skulle vara ens andra hälft. Han avbröt hennes tankar med sitt leende och för ett ögonblick var hans vackra ansikte allt hon kunde tänka på. Det där fina, typiska sneda leendet, hälften allvarligt och hälften skämtsamt. "Du är allt jag någonsin skulle vilja ha", säger han och även om hans ansikte ibland har uttryckit ironi så visar hans ansikte inget annat än fullkomlig lycka, och hon hinner tänka att hennes ansikte förmodligen är som en spegling av hans, bara fem gånger så mycket lyckligare - det här var någonting hon aldrig tidigare ens vågat drömma om skulle hända - innan han trycker sin mun mot hennes. "Och du är mer än vad jag någonsin vågat drömma om", säger hon lätt och tittat honom djupt i ögonen.

Hon vaknar med ett ryck och känner minnet av drömmen krypa tillbaka i huvudet igen. Minnet som hon så många gånger försökt förtränga, drömmen hon så många gånger - mot sin vilja- har drömt förut. Hon trodde att han var så perfekt man kan bli, att han verkligen älskade henne. Att de sedan hade avslutats så abrupt och så uppslitande med ingen vettig förklaring bevisade bara att ingenting varar för evigt och att ingen kan uppfylla kraven av perfektion.

You spin my head right round

Datum: 2011-09-05 Tid: 19:34:00
Shorts/New look Bustier/Ellos.se Väska/Marknad i Spanien Solglasögon/Åhlens

Redan femte September idag = att det nu officiellt är höst. Har varit en underbar och varm sommar och det är ju självklart tråkigt att det ska bli både kallare och mörkare nu, men det här året tycker jag faktiskt att det ska bli mysig med höst (dock kommer det säkerligen försvinna när det har gått en månad). Inga mer spetsshorts, inget barbent och inga utomhusbad... Istället får vi mysiga stickade tröjor, skinntäckta ben, färggranna halsdukar och en massa varm choklad och te-drickande!

Sant eller falskt, citat och andra roligheter

Datum: 2011-09-04 Tid: 20:35:00
Varifrån har klädesplagget bikini fått sitt namn? Modeskaparen Lorenzo bikini eller en atoll i Stilla havet?
- "Saying we can still be friends" after a breakup is like saying "Hey, the dog died but we can still keep it."
- I Ryssland stal tjuvar ett helt vindkraftverk en gång (Sant: Nattvakterna märkte ingenting...).
- En man i Thailand dömdes 1996 till fängelse i 4 220 år (Sant: Domstolen tyckte sedan att det räckte med halva straffetiden).
- I England har man röstat fram "Årets tråkigaste man" (Sant: Han som vann samlade på bruna papperspåsar).
- I japan blev en gång en kråka häktad av polisen (Sant: kråkan sa fula ord och bet barn).
-  I USA skilde sig en fjortonårig flicka från sin tolvårige man (Sant:  flickan tyckte att pojken var för barnslig och uppförde sig som en tioåring)
- I Japan finns det en robot som arbetar som präst (Sant: det är brist på präster i Japan och då har man fått ta en robot till hjälp)

This time I'll be braver, I'll be my own savoir.

Datum: 2011-09-03 Tid: 20:01:04

Förutom förmiddagsplugg , så har min lördag sett ut ungefär såhär än så länge, läsning & gottisar. Ska sätta på ett avsnitt av "The lying game" (en ny tv-serie) och efter det blir det film av något slag.

Vaknade upp med världens förkylning igår, men på något sätt lyckades jag i alla fall klara av den jobbiga fredagen. Att vara i skolan åtta till fyra är tufft vanligtvis, men med en förkylning och en stor fet huvudvärk så dubblades ungefär jobbigheten. Har avsiktligt planerat en oplanerad helg, eftersom att jag för det första känner att jag behöver vila upp mig så mycket som möjligt och för det andra är sjuk och inte direkt vill riskera att smitta någon annan med min feber och förkylning. Så därför håller jag mig hemma den här helgen, dock med en hel del plugg som sällskap...

September: höstmånaden

Datum: 2011-09-03 Tid: 19:41:00

De var favoriterna för ungefär en månad sedan & de är favoriterna för tillfället nu också. Enda undantaget är väl spetsshortsen som nu kommer att bytas ut mot skinnshorts och tunna strumpbyxor. För första gången på länge tycker jag faktiskt att det ska bli riktigt mysigt med höst, men dessvärre är jag inte alls sugen att inom kort plocka fram min tjocka dunjacka för att kunna överleva vinterkylan. Skulle hellre se att vintermånaderna förkortades till någon månad och sommaren bli  mycket längre. Men det vill väl vi alla, eller?

Spanien, Fuengirola 23/7 - 29/7

Datum: 2011-09-02 Tid: 19:47:00
Det var otroligt fint med kusten, stranden & berget som bakgrund. Fina Fuengirola var väl värt ett besök!
Balkongen♥
Så här ser min syster ut när hon ska skära fruktsallad... "Ett, två, attack!"
Hitta nemo på spanska var en upplevelse i sig, haha.
Frukost på den oväntat fina balkongen. Yoghurt (med typ extra mycket sötningsmedel kändes det som), müsli, banan & fruktsallad.
Ett besök på en kinarestaurang är ett "måste" i vår familj, favoriträtten är sweet and sour chicken, så otroligt gott!
Ett dopp i poolen var nödvändigt i Spanien-värmen. Det är dålig kvalité för att jag zoomat in rätt mycket.
Har fler bilder på lager, så en andra del kommer komma upp inom kort!


So I won't let you close enough to hurt me

Datum: 2011-09-01 Tid: 07:53:00

Godmorgon alla fina!♥ Börjar dagen med den här grymma låten här över (så otroligt fin låt och ännu bättre röst hon har!). Efter att ha gått upp ruskigt tidigt igår är det riktigt skönt att få en liten (även om det är just vad den är: kort) sovmorgon idag. Förresten bästa sättet att fördriva tiden såhär i gymnasietider på tåget är ju självklart att ta fram läxboken, satt igår på vägen hem och hann både med att göra franska - och spanskaläxan på tjugo minuter. Perfekt ju, för annars så sitter man ju bara där och sedan måste man ändå ta tag i det när man väl kommer hem istället.