JESSICA ♥ -

Florida del ett

Datum: 2012-05-31 Tid: 21:05:00
Snälla respektera att det här är mina bilder och får inte kopieras eller liknande utan mitt tillstånd.
Köpte den här och trodde att jag knappt skulle orka äta upp halva (tänkte att jag skulle dela med Sara, eftersom att hennes mat var rätt liten). GRUNDLURAD säger jag bara! Potatismoset var typ en tredjedel av min handflata, och den enda anledningen till att jag blev mätt var för att jag bytte ut brownien mot sallad som vi köpt istället. Det här blev typ det stående skämtet under hela resan, gjorde till och med en fin liten sång tillägnad till den här (det blev ett par versioner, haha) och spelade in den tillsammans på kameran i New York med min syster. Haha, det kommer att bli ett roligt minne om några år!
Första kvällen i the Sunshine State! :D
Jag och Sara taggade inför turen till Everglades!
Riktigt fin miljö i Everglades va? Soligt, grönt gräs, palmer och riktigt blått vatten.
Första 15-20 minuterna blev det bara ett flertal naturbilder eftersom att vi inte såg ett enda spår av några djur i Everglades. Tydligen skrämmer oljudet från båten iväg dem och då går framförallt alligatorerna ner under vattenytan. 
Alltså det här vara bara så himla roligt. När vår gudie/ båtchaufför ökade farten jättemycket och det bara dånade i öronen för att den lät så himla mycket och sedan svängde så att hela båten nästan gjorde en 90-180 graders rotering. Pappa sa efteråt att han skulle velat ha mer sådant, och ärligt talat jag också. Haha.
Turens första alligator spotting - en liten en på två år, tror jag det var. Hur söt?
Eftersom att det var en rätt trög morgon och vi ännu inte hade sett några alligatorer (eller andra djur för den delen) så visade vår guide oss den här lilla. Någonting som han endast gör en gång per dag eftersom att det är farligt för dem att dra uppmärksamhet till sig och små alligatorers chans för överlevnad är tillräckligt små ändå (och då finns det ändå omkring tre miljoner alligatorer i Everglades).
Efter synen av den lilla alligatorn åkte vi vidare och kollade på en av världens mest giftigaste spindel och lite annat. Tyvärr satt jag på andra sidan av båten så såg ingenting, vilket var tråkigt. Men när vi kom till det här stället fick kameran gå av för fullt. Den här alligatorn var omkring tjugo år och hade varit med om både det ena och det andra. Han hade varit med i ett slagsmål och den andra alligatorn hade bitit av hans arm, som nu redan hade eller höll på att växa ut igen. Lite läskigt att alligatorers gift är bland det farligaste som finns för en människa att bli utsatt för (trots det så används en pytteliten mängd av deras gift i vissa mediciner), men för en alligator är det inte farligt alls och en kroppsdel bara växer ut igen. Tror dessutom vår guide sa någonting om att de har snabbast läkningsförmåga bland alla djur.

Mer bilder från Florida och Everglades kommer i nästa del!

Sometimes you just wanna do something xtreme

Datum: 2012-05-31 Tid: 20:36:47
Fick en impuls att färga håret svart och passade dessutom på att göra en hårförlängning när jag ändå höll på. Vad tycker ni? Själv tycker jag det är megacoolt!

Haha, nej, antar att ni redan har sett på bilden att det är en peruk. Vad tror du Elin, kommer Jan bli imponerad av vår resursinriktning? (HAHA alltså, kom inte på något bättre ord än engagemang så sökte på synonymer & fick upp resursinriktning). Ska även ta med hatt & smink så det blir ännu mer häxlikt, så det blir nog rätt bra ändå!

Lite naturgodis och en liten hög plugg och inte så mycket mer än så

Datum: 2012-05-31 Tid: 18:01:37
Hola! ♥ Sitter här och äter naturgodis (har hittat två favoriter i påsen som är lite 2 die 4. Haha), nynnar på refrängen till den här låten, pluggar in engelskamanus och även grekiska till provet imorgon. Det är det sista av det sista i skolan imorgon, sedan är alla prov och redovisningar över!
Förresten tror att jag har lyckats fixa felet som gjorde så att hela texten blev konstig, ser allt okej ut för er också?

Frågor och svar

Datum: 2012-05-30 Tid: 16:57:00
Var drömmer du om?
Åh, jag drömmer om mycket! Typ att folk inte ska svälta, att alla våldtäktsmän och mördare ska åka in i fängelset osv. Men antar att du menar lite mer personligt och uppnåeliga mål? Jag vill åka som utbytesstudent till USA innan trean, åka som AU pair efter gymnasiet, jobba som guide/reseledare/ någonting inom språk och turism i Frankrike eller Grekland och åka som volontär till Afrika eller Asien i ett par månader och jobba antingen med djur eller med barn som på t.ex. barnhem. Annars vill jag väl hitta någonting jag gillar att arbeta med, att jag och alla jag känner och är nära ska göra sådant de blir lyckliga och glad av osv.

Vad vill du göra och jobba som i framtiden?
Lite som förra fråga, men skulle kanske vilja jobba någonting med utsatta och fattiga barn (hjälporganisation), för miljön eller någonting med språk. Översätta filmer och böcker, arbeta på ett bokförlag, något sådant skulle vara roligt! Annars har jag alltid tyckt att arbeta i en klädesbutik skulle vara lite roligt att testa på, så skulle kunna tänka mig det eller typ vikarie som förskolelärare eller barnvakt under/ precis efter gymnasiet.

När kommer nästa delarna från USA?
Jag jobbar på dem! Har inte varit ledig mycket allt på sistone så inte haft tid att sitta vid datorn. Men har fixat tre-fyra delar nu den här veckan när jag varit lite ledig, som kommer upp inom kort!

Du fyller ju år snart , vad önskar du dig?
Åh, det har jag faktiskt inte ägnat en tanke åt. Har blivit sådär tråkig och säger mest pengar och böcker och något enstaka smycke när någon frågar. Men nu skulle jag behöva ny mobil för att min krånglar så mycket emellanåt. Annars så är alltid presentkort och liknande välkommet, haha.

Hur brukar du/ gillar du att träna?
Är väl knappast en expert eller fan av att träna hela tiden. Men gillar spinning på gym (hemma är det såå tråkigt), dans är en favorit & sedan brukar jag ut och springa på våren och sommaren. Blir alltid så taggad att ut och springa när det är sol & man kan springa i barbent och shorts!

Vad ska du göra i helgen, några speciella planer?
På fredag tar min syster studenten så ska fira henne & sen har jag blivit inbjuden på fest i stan, så blir eventuellt fest därefter om jag hinner med det. På lördag blir det nog hungerspelen på bio & på söndag ska jag träffa min bästa kompis. I övrigt ska jag väl träna, njuta av solen och värmen och bara ta det lugnt och spendera lite tid med familjen och kompisar. Galet fullspäckat vilket är roligt efter alla veckor och helger då man suttit fast inomhus med en stor hög plugg. Frihet är ordet!

Favoritbutik?
I Sverige: H&M, Gina Tricot, Monki och  Vila bland annat. Utomlands: Forever 21, New look, Topshop, American Eagle och Victoria Secret.

Favoritserie?
Psych kommer alltid att vara en favorit, annars gillar jag Vampire diaries och Nikita väldigt mycket. Vänner är också en serie som alltid kommer vara lite extra nära hjärtat då jag i stort sett växte upp med den. Har sett alla avsnitt och alla säsonger på tv jag vet inte hur många gånger. Veronica Mars och What I like about you är tidigare favoriter men som slutat gå - men de är fortfarande lika bra!

1. Blev någon av serierna som du tittade på nedlagd? 2. Förlorade ett par av mina favoriter, har du kanske lite tips på några ungdomsserier?
1. Nej, som tur inte! Klarade mig undan och mina favoriter blev alla förnyade. Hart of Dixie & Nikita var lösa kandidater men som tur var blev de förnyade för en till säsong! Tittade ett par avsnitt av The secret Circle förut men tröttnade helt efter ett tag, så det gjorde mig inte något att det var en av de som lades ner.
2. Som sagt: Psych, Vänner (om du inte har sett det), Nikita, Vampire Diaries, Grey's Anatomy, Awkward,  Veronica Mars och What I like about you. Blandning av lite nya och gamla guldkorn. Har ett par fler som t.ex. Hart of Dixie, The lying game och Jane by design. Men man får räkna med att de är lite småtöntiga ibland och lite over the top amerikanskt - men de är ändå mysiga och passar när man inte orkar tänka så mycket och bara är ute efter lite feel good mood.

Before I die

Datum: 2012-05-29 Tid: 18:49:58
Things to do before I die / Weheartit

Kändes ungefär som en dag i november

Datum: 2012-05-28 Tid: 19:06:48
När man är ledig en hel dag från läxor och man inte vet vad man ska göra. Då har skolan verkligen tagit över hela ens fritid. Satte på mig shorts idag i tron att det skulle bli fint och varmt väder som utlovat. På vägen hem var det molnigt, blåsigt och under 15 grader. Kändes som att man hade shorts och öppna skor i november typ, så kallt var det.

Varit lite rastlös idag för att jag knappt inte kommer ihåg hur man är ledig mer än ett par dagar, sad but true. Har i alla fall tittat på 21 Jump street sedan jag kom hem, tagit hand om tvätt, börjat fixa i ordning mitt rum inför fredag och lite sådant. Har även börjat läsa ett par sidor på boken Niceville, verkar rätt lovande! :D
Bild från bästa New York!

Did I say to much, did I say enough?

Datum: 2012-05-27 Tid: 16:37:27
Just nu: solar benen, lyssnar på musik, dricker smoothie och skriver på min uppsats.

Lördagsplaner

Datum: 2012-05-26 Tid: 10:12:19
Såhär såg det ut förra helgen när jag tog en paus mitt bland all matte-plugg och det blev grillpremiär, gott var ordet!

Sitter just nu och skriver lite på min uppsats som istället nu ska skickas in på söndag (skönt för då behövde jag inte stressa med att skriva klart den igårkväll). Ska dock ta och göra mig i ordning snart för att sedan i eftermiddag bege mig mot stan och möta upp Amanda. Sedan ska vi vidare till Elin för filmkväll och även sova över där. Trevlig lördag hörrni!

Senaste månaden i mobilbilder

Datum: 2012-05-25 Tid: 21:13:58
Vår i Stockholm, flygplansmat på väg mot New York, utsikten från Empire state building, middag framför vänner, löpspåret, Gröna Lund, vårtecken, converse, fina blommor i alla färger, grekisk lunch på uteservering, skola och färgglada favoriter är lite vad de senaste veckorna och månaden innehållit!

Idag blev en riktigt bra dag

Datum: 2012-05-24 Tid: 19:40:00
Sovmorgon, 22 grader & sol, säkrat ett A i naturkunskap, hade två muntliga nationella prov, först i matematik och sedan i spanska som gick över förväntan (inte helt nöjd med matten dock, men å andra sidan när jag jag någonsin det?) och därefter två inställda lektionen. Nu är precis allting som har med nationella att göra över och det är så himla sköööönt! Nu ska jag kolla säsongsavslutningen av Vampire Diaries & därefter försöka att skriva på min uppsats. I helgen däremot blir det att fira lite extra att skolsakerna nästintill är över & nästa vecka står bland annat Saras student och party på schemat.

Äntligen är skriftliga matte nationella över för den här gången

Datum: 2012-05-22 Tid: 18:46:11
Äntligen är matten och alla skriftliga nationella över, finally! Nu är det bara muntliga i matte och spanska på torsdag efter varandra & på fredag ska min vetenskapliga uppsats in - sedan är allt jobbiga den här veckan och terminen slut. Har något prov, inlämning och uppspel på engelskan kvar men det känns inte alls lika jobbigt som allt som den här veckan hade att erbjuda.
Gick och la mig tidigt igårkväll för att jag skulle vara pigg till nationella idag. Men halv tio är helt enkelt bara för tidigt så att det tog någon timme innan jag kunde somna ändå. Nationella gick inte så värst bra idag, känner lite att det kan gå hur som helst. Men vem vet, resultatet kanske överraskar mig som senaste samhällsprovet gjorde? Om jag nu har sådan tur.

Varit ute på en springtur idag och dessutom hunnit duscha så nu står bara middag, lite spanskaplugg på kvällens schema. Annars ska jag ta det lugnt och vila upp mitt huvud, har sådan grym huvudvärk efter proven idag...

Ibland är man allt bra smart

Datum: 2012-05-21 Tid: 16:04:58
Hejhej! Världens smartaste tjej här som sitter ute på verandan och njuter av solen för att jag glömde sätta tillbaka husnyckel på min nyckelknippa (tog av den när jag skulle ut och springa förra veckan) och alltså inte kommer in huset. Som tur var är min syster ledig idag från skolan, men var iväg & skulle komma hem om mindre än en timme. Jag som hade tänkt ut och springa direkt hinner nog inte det nu innan jag blir hungrig. Annars ser kvällen ut så att jag ska plugga matte ett par timmar (sista innan nationella imorgon) & sedan ta det lugnt och försöka att inte stressa upp mig inför morgondagen. Inte så himla lätt som det låter.

The notebook

Datum: 2012-05-19 Tid: 23:57:00

Som avslut på lördagskvällen sitter jag och kollar på vad som måste vara en av de finaste filmerna någonsin (ja, jag har sett den förut)♥

När dagen är slut och det enda man gjort är pluggat matte

Datum: 2012-05-19 Tid: 21:37:20
Känslan när man dagen nästan är slut och man har spenderat den med näsan i matteboken. Räknade ut att jag suttit och pluggat matte i hela sex timmar idag, dock med lite korta pauser då och då utöver det. Finns det något tråkigare sätt att spendera sin lediga lördag på egentligen? Har i alla fall hunnit med 3-4 kapitel idag, så det var ju rätt bra! Har dock fortfarande massor att göra, så det lär bli en heldag med matte imorgon också.
Den här låten är en av de som har blivit flitigast spelad på min pluggspellista idag, känns lite Veronica Mars-aktig på något sätt tycker jag.

Tre bilder från dagen

Datum: 2012-05-19 Tid: 18:45:49
Dessa är så himla fina, kärt vårtecken alltså!
Termometern visade 20 grader i solen så jag hoppade i ett par pastellfärgade shorts & la mig och räknade lite matematik på en filt ute i solen istället.
Mina två bästisar för dagen skulle man kanske kunna säga: matteboken & marabou jordgubb.

Äntligen långhelg!

Datum: 2012-05-16 Tid: 18:01:53
Hejhej! Förbannat skönt med långhelg! Har minst sagt jobbat häcken av mig de senaste dagarna och eftereffekterna får jag känna på nu, är så trött i huvudet att jag knappt orkar tänka. Igår satt jag hela dagen (förutom en halvtimmes springtur, för att sedan kunna koncentrera mig bättre), från det att jag kom hem till sent på kvällen och pluggade idrottsteori. Sen gick det väl ändå som det gick på provet idag. Hade egentligen planerat att plugga matte nu när jag kom hem, men som det är nu så orkar jag verkligen inte med det. Behöver en pluggfri kväll känner jag!

Har precis hjälpt Sara lite inför hennes studentskiva ikväll, bland annat med att spreja hennes hår blått (ja, det mesta i alla fall, innan sprejen tog slut). Blev riktigt coolt i alla fall! Nu ska jag sätta på te & göra tonfisksallad till mig själv, ha en fin kväll hörrni! :D

Roligt förresten att på dagens engelska nationella (nästan hela lästförståelsen) handlade om Grand Central Station i NY. Kunde inte låta bli att le lite sådär, haha! :D

Favourites

Datum: 2012-05-14 Tid: 18:34:27
Mina söta sovshorts från Forever 21, rosa kuvertväska från Laila Rowe, solglasögon från Åhlens och min absoluta favoritparfym från Victoria Secret. Allt förutom solglasögonen är köpt i NY.

Flight 29 saknas

Datum: 2012-05-13 Tid: 22:20:56
Himla fort helgen går tycker jag, nu är söndagen liksom redan över snart! Har i alla fall tagit det lugnt idag men ändå hunnit med att plugga både idrottsteori och spanska & så imorgon blir det ännu mer av den sysselsättningen. Nu avslutar jag helgen med jasminte, ananas och genom att kolla på Flight 29 saknas (ni vet den som gick på sommarlovsmorgon för ett antal år sedan? Jag kommer ihåg att jag älskade den!). Ska kolla någon timme till tänkte jag innan jag går och lägger mig, så godnatt!

New York del tre

Datum: 2012-05-13 Tid: 14:30:00
Vi bodde på ett hotell i Midtown, precis i närheten av empire state building och med gångavstånd till allting på Manhattan. Ett kanonläge verkligen!
Glad efter första shoppingrundan på Victoria secret! Blev ju ett antal till vid senare tillfällen också.
Precis som allt annat som jag tidigare sett på filmer så trodde jag att den här isrinken vid Rockefeller center skulle vara mycket större.
Trevligt av Spiderman att ta ledigt från superhjältandet en dag för att ta kort med fans och agera hängiven fotograf genom att ligga på marken (fick dock inte med det på kort). Haha.
Här vid Times square som ni kanske redan har gissat. Vi gick även dit på kvällen också och då var det tusen gånger coolare!
Trots skavsår och extremt trötta i benen efter att ha gått konstant i flera dagar så bestämde vi oss för att gå en bit på Brooklyn bron. Fast med min envishet blev 'en bit' hela bron och sedan även ännu längre för att komma ner till strandpromenaden vid vattnet. Haha, lite komiskt egentligen, hela min familj (inklusive mig själv) haltade mer eller mindre, men jag var ändå fast besluten att jag skulle ta mig dit och fota...
...Sagt & gjort, så fick det bli! Jag fick mina kort i alla fall och efter en timmes letande efter tunnelbanan i Brooklyn och en läskig gubbe med bara ett öga som stod och skrek vid biljetttautomaterna så ramlade vi in på hotellrummet med ungefär sjuttioelva nya blåsor under fötterna. Ett någolunda lyckligt slut blev det i alla fall!

För att se de tidigare delarna, klicka här. Nästa del kommer bli från Florida!

Sunday morning

Datum: 2012-05-13 Tid: 12:42:40
Godmorgon!♥ Vaknade upp med en fruktansvärd huvudvärk imorse så har tagit det lugnt och legat kvar i sängen och kollat på film tills nu. Känns lite bättre så ska sätta igång med pluggandet nu direkt, matematik, spanska, plugga idrottsteori och skriva på min vetenskapliga uppsats är bland annat vad som står på schemat. Fullspäckat med andra ord! Kvällen igår blev i alla fall lyckad. Vi hann allt vi ville på de fyra timmarna vi var där tills de stängde. Det duggregnade lite då och då men det gjorde ingenting eftersom att det betydde i princip inga köer.

I'm lost in a world that rattles my brain, I'm cleaning up my life from the mess you made

Datum: 2012-05-13 Tid: 12:00:01
Har fått en crush på den här snyggingen & den här låten

Kärlek vid första ögonkastet

Datum: 2012-05-12 Tid: 19:53:00
Blev kär i det här fina linnet direkt när jag såg den hängandes på en galge inne på Century 21. Jag ville även köpa ett i vitt också, men tyvärr var de två som var kvar antingen sönder eller hade en fläck. Har redan använts flitigt och hunnit bli en favorit i garderoben!♥

We lie beneath the stars at night, our hands gripping each other tight

Datum: 2012-05-12 Tid: 13:53:50
Har suttit och pluggat till idrottsprovet jag ska ha på onsdag hela morgonen (missade det när jag var i USA). Nu blir det lunch, sedan duscha och göra mig i ordning innan jag ska bege mig in mot stan. På kvällens schema står middag och därefter Grönan, vi ska tydligen bli ett helt gäng så det ska bli kul! :D
För en månad sedan hade jag precis lämnat värmen och solen i Florida för vår i New York ytterligare ett par dagar. Annat är ju vädret här i Stockholm idag, bara regnigt och grått!

After rain comes sunshine..and a rainbow

Datum: 2012-05-11 Tid: 18:06:55
Sitter på tåget på väg hem nu (haha, verkar som att all uppdatering verkar bli härifrån nu för tiden) efter en dag med den nästsista mattelektionen innan nationella, muntliga i engelska, både oförberett läxförhör och muntligt prov i franska (eh...ja, det gick ju inte bra direkt) och en snabbfika i form av årets första pinnglass med Elin och Amanda. Himla skönt med ledigt nu i alla fall! Helgens planer är inte riktigt spikade, men det kommer varvas med mycket plugg som förberedelse till veckorna som kommer nu innan alla betygen sätts. Ångesten börjar krypa sig på redan nu. Men först står fredagsmys på schemat och på fredagskvällar brukar jag släppa allt som har med skola att göra. Trevlig fredag hörni!

One step forward and two steps back

Datum: 2012-05-10 Tid: 13:25:00


Favoritoutfit från New York

Datum: 2012-05-09 Tid: 22:04:37
I brist på nya våroutfits så bjuder jag på en favorit från NY istället, från Broadway, utanför en park med fina körsbärsträd och i trappan upp till Supreme Court.

Den röda, lätt transparenta långkjolen kommer från American Apparel, den vita toppen med blommor längst upp vid kanten är från Forever 21, de svarta Wayfares-liknande solglasögonen är från Åhlens och skorna är köpta på Stadium (om nu nu undrade det, haha!)

Godmorgon

Datum: 2012-05-09 Tid: 09:15:46
Godmorgon! Alla mina lektioner forutom idrotten ar inställda på grund av nationellt prov så börjar inte förrän halv ett idag. Jag hade tänkt vakna klockan åtta och sedan ut och springa, men sängen var så skön att jag låg kvar där ett tag till istället, haha. Tog igen sömnbristen från igår i alla fall, vilket var bra. Nu ska jag duscha, göra frukost och därefter plugga om det finns tid.

You were never fake, nobody can take you're place

Datum: 2012-05-07 Tid: 08:34:00
Åh gud vad det var skönt med sovmorgon idag, säger jag bara! Tack vare att Krister (min naturkunskapslärare) ville vara miljövänlig och därför skulle ta tåget till Berlin istället för att flyga, eller hur det nu var... Haha! I och med att jag endast har en lektion på onsdag så börjar jag bara tidigt en dag den här veckan. Tummen upp för det :D Lite skillnad från de senaste veckorna när jag haft alla nationella prov på mina sovmorgonsdagar och då stigit upp klockan sex varje skoldag.

06052012

Datum: 2012-05-06 Tid: 19:22:02
Hej på er fina!♥ Har inte blivit så bra uppdatering nu i helgen - förutom ett tidsinställt inlägg - men så blir det ibland! Har inte haft världens bästa morgon idag, hade sådan huvudvärk att jag bara ville sova bort hela dagen. Men som tur gjorde jag inte det, helgen går alldeles för fort som det är ändå. Det blev bättre efter ett par timmar i alla fall så utnyttjar tiden med att skriva på en presentation jag ska hålla på tisdag.
Aldrig utan mina överstrykningspennor, haha!

Victoria secret

Datum: 2012-05-05 Tid: 18:44:00
Lite av vad jag köpte på Victoria secret. Världens bästa affär typ.

New York del två

Datum: 2012-05-04 Tid: 21:39:00
Fastnade någon timme på Urban outfitters på Fifth Avenue. Blev dock inget köp, men fina var de i alla fall på galgen.
Den berömda Apple kuben, precis vid Central Park. Själva affären kommer man först till om man går nerför trappan.
Söta sjölejon vid central Park zoo.
Min finaste syster vid Central parks The boathouse♥

Jag på samma bro som i det här inlägget, med någons gitarr i bakgrunden haha.
Fick bara inte nog av att ta kort på alla blommande träd. Måste erkänna att jag är en riktig fotonörd när det kommer till blommor.
Den här lilla ekorren kan vara bland det sötaste jag sett. När han såg att jag tog fram kameran så frös han i den här posen i säkert femton sekunder och sedan när jag hade tagit kort så fortsatte han med sitt igen. Van liten modell.
Himla mysigt med en park mitt i centrala Manhattan, speciellt när man ser alla skyskrapor runt omkring också.
Grand Central station har man ju sett i massvis filmer, där de antingen jagar någon skurk, försöker komma ifrån skurkar eller säger adjö till någon. Rätt mörkt och mycket folk, men definitivt en upplevelse!
Crysler building, som låg precis bredvid Grand Central Station.
Manhattan by night. Kortet är taget uppe i Empire state building. Trots en och en halv timmes kö (och typ en timme ner igen också) och illamående så var det värt det när man fick se den här utsikten. Himla häftig känsla!:D

Uppdate från tåget

Datum: 2012-05-04 Tid: 21:03:40
Sitter på tåget påväg hem nu. Måste erkänna att filmen var lite av en besvikelse. Den var bra men de hade möjligheten att göra den så mycket bättre, speciellt slutet! Rachel McAdams och Channing Tatum spelade bra båda två, men det var inte tillräckligt mycket drama så slutet blev liksom lite...platt. Eller så kan det ju delvis ha varit att jag hade lite för höga förväntningar. Bakom oss satt dessutom en gubbe (med två barn som nervöst fnissade varje gång det var scener som ens kunde tolkas som intima) som högljutt klagade att "är det en sån där drama film med käääärlek. Fy vad tråkigt. Och MÅSTE de pussas sådär i flera minuter!?" När han inte skrämde upp halva publiken med att smälla påsar det vill säga. Haha, jag och Erika fick oss ett gott skratt bland irritationen i alla fall.

Fredagsplaner

Datum: 2012-05-04 Tid: 16:06:00
Slutat skolan precis och ska nu är planerna att träffa Erika. Det var alldeles för länge sedan vi sågs sist, men som vanligt är det mycket som ska matcha och saker kommer hela tiden emellan, men nu så! Om vädret är fint blir det förmodligen fika i en park först & sedan bio. Vi ska se The vow som har premiär idag, äntligen! Hade tänkt se den i New York, men hittade aldrig en biograf där de visade den filmen (himla konstigt biosystem där tyckte jag, de visade typ bara fyra filmer på varje biograf). Åh vad jag längtat, den hade ju premiär redan i februari i USA. Kärleksfilmen of the year kanske? :D

ASOS dress with sequin top

Datum: 2012-05-03 Tid: 18:15:29
Alltså hur jäkla underbar klänning? Om man kan bli kär i en klänning så tror jag att jag precis blev det.
Älskarälskarälskar den i mitten med gulfärgade paljetter, även om de andra var riktigt fina de med. Om den inte vore så dyr bara & jag skulle ha ett tillfälle att bära den... Varför kunde jag inte hitta en sån här fin när jag behövde en till balen?

A hello from the sunny porch

Datum: 2012-05-03 Tid: 16:12:36
Uppdatering från mitt numera standard hängställe, nämligen altanen. Känns som att jag verkligen blivit bortskämd med fint väder och bra dagar på sistone så lika bra att passa på att njuta av dem fullt ut! Idag är det dock inte shorts- och bikiniväder så sitter här i min röda långkjol istället.

Nationella i engelska gick grymt bra i alla fall så firar lite idag med en nästan helt ledig dag. Slutade dessutom klockan tolv idag efter bara nationella och en naturkunskapslektion & gick sedan och åt på grekisk restaurang med Elin och Amanda. Tog en riktigt god cesarsallad & satt ute i solen på uteserveringen. Mys!

Dagens sällskap? Nya sofis mode, lite nöjesläsning i form av Sophie Kinsellas roliga bok 'mina hemligheter' och Macbeth som ska läsas ut tills imorgon.

Never learned to climb a tree but I would try, just to show you what I'd done

Datum: 2012-05-02 Tid: 21:36:18
Favoritlåten för tillfället.

Precis varit ute på en liten promenad och ska fortsätt lite med engelskan nu en liten stund tänkte jag. Till imorgon och på fredag har jag förberett ett till New York-inlägg, lite VS-shopping, en finfin klänning som skapar ha-begär och ännu en grym låt. Men nu väntar engelskaplugg och därefter sängen. Så godnatt (om ett par timmar)!

En riktigt bra sommardag i maj

Datum: 2012-05-02 Tid: 17:20:10
Ska sätta mig och plugga lite engelska inför nationella imorgon alldeles strax, men det gör mig inte så himla mycket när jag kan sitta ute i shorts och bikiniöverdel utan att frysa fastän klockan är över fem. En riktigt bra sommardag med andra ord.

Underbart med vår och värme

Datum: 2012-05-02 Tid: 17:02:55
Precis varit ute på en grym springtur (sprang hela spåret & kutade uppför killerbacken (!) på en helt okej tid för att inte ha tränat på flera månader & varit förkyld för inte så länge sedan, så bra start!). Nu sitter jag och äter ute (blev kombinerad mellanmål & middag för att jag var så hungrig efter att jag sprungit, haha) i solen på verandan med musik i bakgrunden. Vi har inte tagit ut utemöblerna ännu, så en filt fick agera underlag, men det gick mer än bra! Åh så himla underbart med vår och värme! :D

New York del ett

Datum: 2012-05-01 Tid: 18:08:00
På flyget mot JFK trodde vi först att vi i själva verket hamnat i Miami eftersom att det var en rak, lång strandremsa längs kusten och sankmark lite här och var. Men nej, det måste ha varit New Hamptons.
Såhär fina var alla träd som slagit ut i full blom. Älskar våren i New York!
Lite roligt att få syn på någonting svenskt mitt i allt! Här är svenska butiken sockerbiten.
Gick runt i West village, som jag tyckte var den allra mysigaste delen av Manhattan. Här skulle jag lätt vilja bo.
Här gick vi förbi någon slags hyllningsplats till USA överhuvudtaget, men även de som dog i 9/11.
Var tvungna att vila benen en liten stund (vi måste ha gått minst två mil bara första dagen). Häri en park vid Bleecker street.
Frozen yoghurt! Varför har det här bra konceptet inte lyckats ta sig över atlanten till Sverige än, undrar jag? En massa goda smaker att välja bland, frukt, choklad, godis och nötter att välja bland som toping & sedan betalar man för vikten. Hur smart som helst ju!♥
Trodde att Soho skulle likna West village med små butiker och mysiga hus och gator, men det var det verkligen inte. Soho kan förstås vara värt en titt om man är i New York, men tyckte inte att det var så mycket mer än så.
Ground zero (9/77 memorial) som nu är två gigantiska hål med vattenfall på sidorna. Namnen på alla som dog; i tvillingtornen, i planen och alla räddningsarbetare är ingraverade på sidorna.
Mysiga strandpromenaden vid Hudson river, med utsikt över New Jersey, Brooklyn bridge och frihetsgudinnan.

Och det var ett fåtal bilder tagna under första dagen. Del två kommer upp inom kort!

You see the smile that's on my mouth, it's hiding the words that don't come out

Datum: 2012-05-01 Tid: 14:53:50

Första maj 2012

Datum: 2012-05-01 Tid: 12:16:57
Godmorgon! Vaknade för knappt en timme sedan, så nu sitter jag och äter en sen frukost och tittar på the lucky one. Kom hem sent igår och kom inte i säng förrän klockan tre, så jag är hur trött som helst just nu. Idag vet jag inte riktigt hur planerna blir, kanske ska jag träffa ett par vänner eller så får vi besök eller så blir det bara en chilldag ute i solen och även lite plugg. Oavsett vad så är det bara skönt att ha en dag till ledigt innan skolveckan drar igång! :D