JESSICA ♥ -

When I'm with you, I feel like there's nothing I can't do

Datum: 2011-02-26 Tid: 22:49:00
Kan väl inte riktigt säga något annat än att jag varenda sekund av denna dag önskat att den skulle vara över. Trist att behöva tillbringa lovet såhär, sjuk & förjävlig. Totalt slöseri av tid liksom. Var tvungen att skippa dansen idag och dessutom avboka middags-planderna med vännerna imorgon. Sitter just nu och kollar på Notting Hill, underbar film det där!
Såhär såg det ut förra veckan när jag fick en liten knäpp och bestämde mig för att göra paj efter att jag bläddrat i hemkunskapsboken i jakt efter receptinspiration. Hade inte så värst mycket att  välja på hemma, så fick ta det man hade, men det blev faktiskt riktigt gott ändå!

Forever is an awful long time

Datum: 2011-02-25 Tid: 22:26:21
Gillar shortsen, det fina linnet & klänningen med ena axeln bar extra mycket, himla fint Tipstips!
Förresten så ska ju city-stjärnan Whitney Port gästdesigna hos BikBok & kollektionen kommer att släppas i utvalda butiker under oktober månad, spännande!

H&M spring news

Datum: 2011-02-25 Tid: 22:13:46
Som om man behövde ännu en till anledning att längta till våren. I exakt varje affär jag kikar in ser jag hur mycket fina vårkläder som helst, och H&M är definitivt inget undantag. Att säga att det kliar frenetiskt i mina köpnerver vore en understatement. Och vi kan väl säga att när man är sjuk och inte orkar resa sig ur sängen så har man mycket tid att längta till både någonstans varmare & betydligt svalare och mer avklädda kläder än det man går klädd i just nu. Har gjort några bildkollage med fina kläder & först ut:
Vill ha alltesamma, men det vita linnet och den svarta oversize kavajen är ju bara såå fint! Speciellt tillsammans.

Lägesuppdate: Ser för tillfället ut som en panda med en stor svart fläck mascara under ögat (så går det när man inte ens har ork att tvätta bort sminket), har lyckats få i mig ett par pannkakor med blåbär & sitter just nu i myskläder med dubbla filtar och suktar efter ett dussin plagg från H&M (däribland några av dessa ovan).

Har gått och blivit sjuk. Igen

Datum: 2011-02-25 Tid: 21:08:57
Varenda liten muskel i min kropp värker, har världens huvudvärk någonsin och sedan 38,2 graders feber på det. Konstaterande: har gått och blivit sjuk. Igen. Börjar misstänka att någonting inte står helt rätt till, då detta är tredje gången jag är sjuk på mindre än en månad. Det är i såna här lägen som jag verkligen inte skulle kunna klara mig utan värktabletter.
Ville bara visa er det fina korall-färgade nagellacket som pryder mina naglar as we speak. Dock är det dags att måla på nytt & bilden är dessutom dagen för någon vecka sedan.

Dagens höjdpunkter är ändå att jag trots extremt jobbig huvudvärk och feber lyckades fixa ett MVG på det muntliga nationella vi hade i engelska idag & att jag faktiskt är ledig i lite mer än en vecka nu (hoppas bara att jag inte behöver tillbringa hela sportlovet sjuk). Gick hem tidigare ifrån skolan & sov i fem timmar, det var minst sagt välbehövligt.

Bara 24 timmar

Datum: 2011-02-24 Tid: 20:29:09
Insåg just att 1) det är en dag kvar i skolan, sedan är det LOV! 2) det är fredag imorgon vilket betyder muntliga nationella i engelska för mig, jeesh (panik!) 3) det är mindre än  tre månader kvar innan det officiellt är vår. Välkomnar solen & värmen med öppna armar, typ en två mil lång öppen famn.
Har precis sett de tre senaste avsnitten av stylisterna & ska nu sätta mig och kolla klart på slutet av en film som jag började kolla på för några dagar sen, tänkte jag. Efter det blir det lång middagsdejt med so-boken.

Gymnasieansökan, psych & ekvationer

Datum: 2011-02-23 Tid: 17:05:00
Vaknade upp och såg att termometern visade minusgrader igen. Närmare bestämt -20. Suck, inte igen. Stressade som en galning imorse för att hinna med bussen (får det alltid sjukligt stressigt på morgonen, vad jag än gör) & så slutade det med att jag mer eller mindre höll på att frysa ihjäl i väntan på bussen, som inte kom. Tog av mig mig vantarna i två sekunder och fick knappt tillbaka känseln förrän två timmar senare typ, haha. Ruggigt kallt är ordet!
Lämnade in gymnasieansökan idag, kolladepå ett par avsnitt av Psych - säsong tre (äntligen säger jag bara, som jag har längtat!) & spenderat några timmar med matteboken. Trodde aldrig att jag skulle säga det men: ekvationer kan faktiskt vara grymt roligt! När man väl fattar saker och ting och inte gör ett endaste fel, vill säga... Dock känns det hela ändå lite onödigt.

Count on me like one, two, three

Datum: 2011-02-22 Tid: 23:53:00
Detta blev resultatet av en timmes klipp-och-klistring klockan elva på kvällen. Höll på med gymnasievalet så pass länge att jag helt enkelt inte hade tid att fixa bildläxan förrän sent. Konsumtion var ämnet och detta är alltså min egen tolkning av det. Den enorma mängden saker som finns på bilden symboliserar överflödet av varor som finns. Kortfattat var det jag ville säga att: konsumtion skapar ännu mer konsumtion.

Mentalt kaos

Datum: 2011-02-21 Tid: 16:42:00
Helst av allt har jag bara lust att sticka ned huvudet i sanden precis som en struts. Händer så mycket saker just nu, bland annat beslut som ska fattas, gymnasieval, nationella prov, och mitt i det hela måste jag ta reda på vad det är jag faktiskt vill. Kanske inte så konstigt att jag känner mig extremt förvirrad, och det blir inte lättare precis när man har så mycket saker att göra så att stressen bara staplas som en hög inom en.
Avslutar detta inte-så-värst-glada-inlägg med ett par fina sommarbilder, bara för att påminna mig själv lite grann om att vi faktiskt går mot ljusare tider, även i dystra tider när det känns oerhört avlägset. Och att hoppet & möjligheten om en förändring aldrig lämnar en om man bara orkar fortsätta kämpa för det.

Precis lagom mycket somrig, eller?

Datum: 2011-02-20 Tid: 14:05:58
Blev lite irriterad när den bilden jag ville ladda upp inte funkade, så fick bli den här istället. Det jag ville visa var i alla fall att jag gjort en ny header & ändrat profilbilden + tillhörande text. Den här är precis lagom mycket ljus och somrig, tycker jag. Annars kan det lätt bli lite för mycket vår- och sommarlängtan.

Hade en toppen kväll igår, så himla mysigt! Blev film & världens godaste mörka chokladen, skämtar verkligen inte, tryckte i mig halva helt själv. Åkte iväg och dansade en timme på eftermiddagen också. Tror att dans kan vara en av de absolut roligaste träningsformerna som jag har testat. Eftersom att jag totalt struntade i läxorna igår har jag desto mer att göra idag, så det är alltså hur jag spenderar min söndag.

Love and other drugs

Datum: 2011-02-18 Tid: 14:37:18

Slänger in en låt som är så bra att jag inte kan sluta att lyssna om på den hela tiden.

Slutade för ett tag sedan, var bara hemma en sväng för att lämpa av alla tunga läxböcker (som ungefär väger ett ton känns det som) & nu sticker jag in till stan för att göra ett nytt försök till att träffas, den här gången blir det bio. Vi hade tänkt Love and other drugs, verkar rätt bra och rolig. Perfekta avslutningen på den här veckan med andra ord. I helgen blir det att läsa ikapp det jag missat under förra veckan och dessutom plugga andra saker som behövs, men om man bara får en härlig sovmorgon och en långfrukost att bara koppla av på ska det nog gå finfint. Ni får ha en mysig fredagskväll hörrni!♥

Dagens slutsats

Datum: 2011-02-17 Tid: 16:24:00

Kiwi & yoghurt med músli och blåbär blev mellanmålet idag!

Dagens slutsats: Det är lättare för ett land att köpa in råvaror än att ha råvaror och istället köpa in alla realkapital. Sådär, bra nu vet ni. (Har haft två SO lektioner idag om ni undrar varför jag babblar om detta)
Nu vankas det kycklingpaj & sallad, ooh vad det ska bli gott!

Förresten imorgon drar Vampire Diaries igång igen, samma tid men annan dag. Definitivt ingenting jag tänker missa!

Because of you

Datum: 2011-02-16 Tid: 23:06:28

Trots att jag var ledig igår och sov över tio timmar var jag ändå sjukt trött idag (varför är det alltid så?). Så sovmorgon till klockan åtta satt mer än fint. Blev lite ändrade planer igår, Erika fick migrän så det blev inte av att träffas. Men eftersom att jag redan satt på tåget så åkte jag in en sväng själv för att bland annat köpa lunch. För övrigt så har min dag bestått av ett oförberett prov i matematik & att leda en lektion med klassen i form av bollywood-dans.


Conscious collection

Datum: 2011-02-16 Tid: 12:11:00

Ingen har väl missat att i april släpps H&M's conscious collection.  De ljusa färgerna, materialen & den lite mer romantiska känslan över plaggen faller mig helt rätt i smaken. Kollektionen representerar miljömedvetenhet med material som ekologisk bomull och återvunnen polyester. Favoriterna är den rosa toppen & lite guldiga klänningen längst ner. Men även shortsen & långklänningen är urfina!

Studiedag

Datum: 2011-02-15 Tid: 11:47:00

Har kommit på att jag har väldigt mycket saker i mitt rum som liknar hjärtan.

Vaknade upp klockan nio idag och hade runt tio timmar. Inte dumt inte med studiedag & sovmorgon mitt i veckan! Men kunde inte sova hur länge som helst, har miljontals saker att göra idag, bland annat plugg. Var ju sjuk nästan hela förra veckan så har en hel del att igen. Men här deppar man inte för det, en dag ledigt har verkligen förmågan att göra mig på ett riktigt bra humör, oavsett om det innebär pluggtid eller inte. Vid tvåtiden tar jag tåget in till stan och möter upp en vän för lite shopping och fika. Ska bli extra kul eftersom att det var så pass länge sedan jag träffade henne, enorm saknad! Men nu väntar duschen.

Alla hjärtans dag

Datum: 2011-02-14 Tid: 08:01:00


Friluftsdag idag, vilket betyder två timmars aktiviteter för min del & sedan dra vidare till en kompis tillsammans med ett gäng. Sedan står nog lite familjemys på schemat. Blir nog extra mycket flörtande med min syster idag. Haha, skämt åsido, skulle bara önska er en underbar alla ♥ dag. Hoppas att ni tillbringar den med kärlek, familj och vänner. Det är ju den här dagen är till för.

Through the eye of the needle

Datum: 2011-02-13 Tid: 18:53:00


Kunde inte ladda upp den bilden som jag ville, så fick bli en gammal webbcam-bild istället.

Lite svårt att klä sig i den här kylan, vill bara ha på mig flera lager av långärmat och koftor för att inte frysa. Men tur det att solen har gassat hela dagen här utanför Stockholm, så att det tillsammans med snön är riktigt ljust i alla fall!Kom nyss hem & sitter just nu med andra koppen te för dagen. Har verkligen blivit en riktig te-drickare nu under vintern. Förövrigt så har jag haft en trevlig och riktig myshelg med familjen. Åkte och hyrde filmer igår kväll och med lite choklad blev det underbart. Har blivit mycket skratt & musik idag och ikväll väntar solsidan, Bones och sedan andra filmen som vi hyrde på det, låter bra det va?


I see the light

Datum: 2011-02-12 Tid: 13:16:00

Förmodligen den finaste av låtarna i filmen. Mandy Moore och Zachary Levi (från tv-serien Chuck) passar verkligen i rösterna för huvudrollerna. Båda kan ju till och med sjunga riktigt bra också (inte förvånad att Mandy kunde det, men att Zachary kunde visste jag inte).

Perfektion.

Datum: 2011-02-11 Tid: 20:08:09

Vaknade upp till nyheten idag att all busstrafik var helt inställd tills vidare i Stockholmstrakterna på grund av snökaos. Vi bor ju i Sverige så man tycker ju ändå att man borde vara lite mer förberedd på att det kan komma snö, men icke. Snön hade ju precis börjat försvinna och jag tänkte för inte så länge sedan att: nu är det kanske inte så länge kvar till våren? Men det var bara att slänga på sig tjockaste jackan igen, halsduk, vantar, mössa & vinterskorna. Jag som hade sett så fram emot att få ta på mig mina älskade converse och inviga skinnjackan min.
Förövrigt hittade jag precis de perfekta skorna.  Kilklack, snörning & dragkedja, all check! Hur fina? Synd bara att de kostar runt åtta hundralappar och inte ens finns inne i rätt storlek.


Forever.

Datum: 2011-02-11 Tid: 19:23:45

Såhär såg det ut förra fredagen plus en godispåse som inte lämnade mina händer för denna bild.  Tycker att veckan har gått alldeles för snabbt (kanske för att jag har sovit det mesta av dagarna?) men samtidigt seg på något sätt. Känns lite konstigt att skolveckan redan är över men blir väl så antar jag när man har varit sjuk och bara gått två dagar i skolan.

Förresten så fick jag MVG på både so-provet och kemin. Tjoho! Att leva upp till kraven som min so-lärare har är minnsann inte lätt och är så himla glad att chansen för högsta betyg i det ämnet är betydligt bättre nu!

If you never try, you'll never know

Datum: 2011-02-10 Tid: 21:36:48

Laddade upp inför nationella tidigare idag med fetaste musiklistan, halstabletter, dricka & godis
(ifall det behövdes en liten energikick och orken sviktade). Tycker att det gick jäkligt bra i alla fall, skriva är helt klart min grej! Någon annan än jag som inte skulle säga nej till svenska nationella varje vecka? Rktigt chill var det ivarje fall, och om jag inte har fel så tror jag till och med att jag kom ut ur klassrummet med kommentaren: "Det där var kul, tror du att vi kan göra det fler gånger?"

Tjockat i mig liite för mycket glass och godis den här veckan, så har lovat mig själv att nästa vecka blir det hårdare tag både vad gäller onyttigheterna och träningen (om förkylningen tillåter det förstås).

                                      Topp - Ellos / Skärp - esprit / Väska - H&M

Fem av fem toasters

Datum: 2011-02-10 Tid: 12:46:00


En av de bästa låtarna i hela filmen tycker jag! Roligt att när jag var på bio och såg Tangled (Trassel på svenska) var det bara massa vuxna och ungdomar där. Tror knappt jag såg ett barn under 10 där inne, haha. I för sig kollade vi på den engelska versionen i 3D när klockan var över halv nio på kvällen, kanske därför? Men tycker att det inte bara är en barnfilm, och att det faktum att det inte var så många barn i publiken visade ju det. Min syster har redan bestämt att hon ska köpa den så fort den kommer ut på dvd, vilket är bra för då kan jag ju kolla på den fler gånger!

Många har sagt att det är den hittills bästa disneyfilmen och jag kan inte annat än hålla med, Gullig och fin var den men hade ändå ett budskap (som man kanske måste vara över 10 för att förstå). Fem av fem toasters skulle den i alla fall få om man skulle bedömma den.

På tal om shopping

Datum: 2011-02-09 Tid: 19:02:27

Mamma kom precis hem med ett super fint brunt flätat skärp till mig, perfekt då jag har velat ha ett sånt ett bra tag nu! Hon hade också köpt lite glass för min onda hals. Underbart att kyla ned lite med (okej nu ska jag var ärlig, för att det är gott också, såklart). Vilken lyx!

På tal om shopping, har ju glömt att visa er vad jag köpte förra veckan. En kjol i fin vårfärg (synd att dragkedjan åker ner hela tiden bara). Tog en 32:a då jag ville att den skulle sitta i midjan istället för på höften. Ett par gråa byxor för ynka 49 kronor på Gina. var lite osäker först på hur de satt, men när de kostade så pass lite så slog jag till ändå. Behövde lite nya saker både till mobilen och datorn så då satt ett par hörlurar från skullcandy och en laptopväska bra! Sedan bara en färgad dagkräm, L300 som finns att köpa på apoteket.

It's like a dream, no end and no beginning

Datum: 2011-02-09 Tid: 13:34:55

Känns som att huvudet har varit tio minuter efter sedan start, men börjar återfå lite ork igen i alla fall! Håller alla tummar & tår att jag blir tillräckligt frisk tills imorgon då det är det andra provet i nationella. Den här gången blir det tre timmars skrivning som gäller, vilket kommer bli lite tufft om jag inte känner mig bra. Börjar gå åt rätt riktining i alla fall, och det är en seger i sig.

Nu när jag ändå är hemma och degar tänkte jag ta itu med gymnaisevalet, känner att det fortfarande råder total förrvirning kring det för mig, så behöver verkligen kolla igenom alla skolor och linjer.

Knåpade ihop en fin ny bakgrundsbild på datorn med bilder från weheartit.com (problemet är bara att man bara ser ungefär hälften utav den...)


Helgen som gått

Datum: 2011-02-08 Tid: 18:33:00

I fredags var jag som sagt på bio med ett trevligt gäng och i lördags var jag inne i stan för lite fika och shopping. Och om ni scrollar ner lite ser ni resultatet av den shoppingturen, min första bruna väska! Är himla nöjd med den. Skulle även ha köpt en vit kavaj från nya H&M kollektionen, by Elin Kling. Men det fanns bara över storlek 38, och den tyckte jag inte alls satt snyggt. Besviken, en vit kavaj skulle vara så jäkla snyggt! Allra minst till skinnbyxor i vår ju. 

Hann precis komma hem och tio minuter efter kom två kompisar hem till mig för lite lördagsmys med film och godis! Trevligt hade vi, som alltid. Men hemskt trött som jag var somnade jag mitt i andra filmen. Haha, trevligt sällskap, jag vet.

Tisdag den 8 februari.

Datum: 2011-02-08 Tid: 10:46:00

Lite bilder som togs tidigare i veckan när jag slängde på mig nya vita toppen (väldigt dåligt ljus på bilderna bara). Och som vanligt ser mitt hår mycket mörkare ut än det faktiskt är.

Tvingade mig upp klockan sju imorse för att gå till skolan- febrig och förkyld som jag var. Varför kanske ni undrar? Jo, för att idag var startskottet för nationella proven. Först ut var svenska, läsförståelse. Perfekt tycker jag att börja lite mjukt med svenska proven. De kommer ju antagligen vara de lättaste av dem. Gick hem direkt igen efter provet även fast jag egentligen hade ett hemkunskapsprov i slutet av dagen, men kände mig inte alls på topp och hade inte alls ork eller tillräckligt mycket hjärnkapacitet för att orka med annu ett prov. Och det är väl ändå inte så konstigt egentligen?

Fick stå och vänta på bussen ett bra tag, med frusna fötter och kalla händer i vinterkylan. Tur att min mobil höll mig sällskap, fick underhålla mig själv med bubbelbuster. Haha, de där spelen är verkligen beroendeframkallande. Nu ska jag fixa lite frukost, fick inte i mig så värst mycket imorse (vad konstigt det känns att skriva imorse nu, igår vid den här tiden var jag ju inte ens vaken) och krypa in i en filt. Åh en av mina bästa vänner nuförtiden, haha!

I'll go wherever you will go

Datum: 2011-02-07 Tid: 12:47:41
Har mer eller mindre slagit läger i soffan med, täcke, filt, kuddar, läxböcker & allmänna må-bra grejjer som är bra att ha när man är förkyld. Har även proppat i mig halstabletter, c-vitamin och alvedon och hoppas att jag tillfrisknar snart, allra minst eftersom att jag har två prov imorgon som jag måste göra.

Skulle även göra en kall smoothie för min onda hals, men hade inga jordgubbar så fick improvisera lite med hallon, blåbär och äpple istället tillsammans med mjölk och yoghurt. Gott och svalkande för halsen var det i alla fall, inte illa det!

Nu ska jag sätta på en mysig film och slappa lite innan jag sätter igång att plugga lite...Bara för att man är hemma med förkylning och feber betyder inte att man får mindre att göra. Trevlig måndag på er!

Varm choklad & solsidan

Datum: 2011-02-06 Tid: 19:49:00


Det blev långfrukost imorse i soffan med gröt och sista säsongen av vänner, insvept i tusentals filtar med halstabletter och näsdukar i högsta hugg. Sisådär två timmar senare åkte myskoftan åkte på och jag pallrade mig ut på en promenad, för att lite motion och komma ut i solskenet och i den friska luften.

Härnäst blir det varm choklad & ett avsnitt av solsidan! Har ni haft en trevlig helg?


Ny väska

Datum: 2011-02-06 Tid: 19:00:55

Denna finfina väska från H&M fick följa med mig hem i lördags! Love it already♥

Har lyckats dra på mig en rejäl förkylning. Haft lite ont i halsen den senaste veckan, men inatt bröt det ut på riktigt med dunder och brak. Huvudet värker och dunkar, så fort jag sväljer så känns det som taggtråd i halsen och kroppen känns ungefär som överkokt spaghetti (grym tajming med två nationella och ett hemkunskapsprov nästa vecka). Don't even get me started on the rest. Jag som hade planerat att bland annat träna idag och så gick i princip alla planer för dagen omkull. Ohyes, här tycker man synd om sig själv för tillfället...

Utgång

Datum: 2011-02-04 Tid: 20:39:00
Ska alldeles strac börja fixa mig för utgång! Blir bio, ett perfekt avslut på skolveckan och starten på helgen. Har planer för hela helgen också, imorgon bär det av in till stan för att fika med en kompis och syster. Sedan på söndag har jag tänkt att det blir en sån där rolig vila/träna/plugg-dag som de flesta söndagar ändå brukar se ut. Ganska skönt med en sådan sista dagen på helgen ändå. Ni får ha en fin fredagskväll! ♥

                                                               Weheartit

Who says diamonds are a girl's best friend?

Datum: 2011-02-04 Tid: 17:56:00

Letar efter en ny väska, gärna en i någon färg. Bär ju bara runt på svarta väskor hela tiden tycker jag. Är helt förälskad i den bruna väskan från H&M! Ett riktigt kap också eftersom att den bara kostar 200 spänn! Men en sådan fin röd från chapnelle skulle jag inte tacka nej till att hänga på axeln heller. Och den fina svarta Alexander Wang-inspirerade väskan från modekungen är ju bara så damn snygg!

Fast as lightning

Datum: 2011-02-04 Tid: 16:24:00

Kung fu fighting är låten som vi gått och sjungit på hela vägen hemåt. Har nu lyssnat på den x antal gånger och sjunger och dansar med varenda gång. Haha, ibland kan man konsten att underhålla sig själv.

Uppdate:
Tydligen något fel med att lägga in youtube-klipp, så slänger in länken så länge tills vidare! [Här]

Brukar vanligtvis komma hem och slänga mig i den bekväma soffan på fredagar. Men idag var lite annorlunda, idag kom jag hem och hade mer energi än på hela veckan. Är det bara jag förresten som tycker att den här veckan har farit förbi som i en enda vindpust? Eller som det är i texten: fast as lightning. Dagens sanna ord. Känns ju precis som att det var måndag nyss. Pigg och gla' är i alla fall ledorden för ida' (haha, ett litet dåligt rim?). Tror att jag ska dansa vidare lite nu när jag är på ett sådant härligt glatt humör. Trodde dagen skulle bli betydligare jobbigare idag än det faktiskt var med både ett kemiprov och en muntlig del i engelskan. Att det var soligt och fint idag igen gör bara dagen ännu bättre.



Double tumbs up

Datum: 2011-02-02 Tid: 16:10:35

Dagens detaljer: Finaste ringarna i silver, min älskade mobil och en mysig blå sjal.

Först måste jag bara börja med att säga: åh vad jag älskar detta väder! Lagom varmt för att kunna ha jackan öppen och skymta en del av tröjan under och lagom ljust för att man omöjligt ska kunna bli på dåligt humör. Solglimtarna blir bara fler och fler för varje dag och känner bara för att slänga på mig ett par solisar hela tiden. Double tumbs up. Försökte fota det härliga ljuset som låg i luften i vardagsrummet, men det ville liksom inte fastna på bild.

Fick en oplanerad sovmorgon idag så fick stressa lite för att hinna med bussen. För övrigt så har jag ganska mycket plugg för dagen och hoppas att jag hinner beta av allt innan det blir alltför sent. Nu ska jag ta mig lite yoghurt med färska bär och ett knäckebröd - har blivit lite utav ett beroende på sistone.

For the first time

Datum: 2011-02-01 Tid: 13:29:00

Vet inte riktigt varför, men det här låten får mig alltid att tänka på dig, speciellt på alla minnen♥