JESSICA ♥ -

Sammanfattning av juli

Datum: 2012-07-31 Tid: 21:28:56
Nu i juli så har det hänt så himla mycket mer än vad som egentligen speglas i bilderna, känns som att jag har varit på språng och på väg någonstans mest hela tiden (tog dock inte med kameran överallt). Om det inte varit in mot stan så har det varit till badplatsen, en kompis, bion, fotbollsplanen eller på cykelutflykt. Men det har självklart varit superroligt att göra alla dessa saker man annars aldrig hinner med under resten av (skol)året.
 
Trots att juli inte bjudit på så många fler sommardagar än vad juni bjöd på så har det varit en riktigt bra sommarmånad ändå! Ätit en massa jordgubbar, grillat, suttit ute länge på kvällarna med vänner, solat så fort chansen fanns, promenerat mycket som vi gör varje sommar och även badat ett par gånger. 

Någonting måste förändras i vårt samhälle. Punkt.

Datum: 2012-07-31 Tid: 18:13:31
Läste precis det här debattinlägget och därefter den här artikeln om "försöken till våldtäkt" under Gothia Cupen och blev frustrerad och arg både åt offrens vägnar men även över att samhället idag mer eller mindre tillåter att sådant här händer utan att det händer något drastiskt för att förhindra att det händer flera gånger eller gör någonting åt det när det väl har hänt. I nuläget tar många alldeles för lätt på våldtäktanklagelser och liknande och ofta reduceras de till att 'bara vara falska anklagelser' från någon som söker uppmärksamhet eller så är det offrets fel. 
 
Det är så rätt som Lady Dahmer skriver i sitt inlägg att "Givetvis är det alltid olyckligt när oskyldiga anklagas, men någonstans måste vi komma överrens om att det påstådda offrets rättigheter måste börja tas på allvar." För att få sådant här att sluta måste samhället, polisen, skolorna, ja, i princip alla bli bättre på att visa alla barn vad som är rätt och fel, okej och INTE okej. Det kan vara rätt lätt som tjej att se vad som kan räknas som sexuella övergrepp och liknande, när någon gör någonting mot en själv som man inte har sagt okej till och visat att man inte vill. Men tydligen är begreppet mer luddigt för en del tonårspojkar. Uppenbarligen, annars tror jag inte att sånt här skulle hända i lika stor utrsträckning, för jag vill ändå tro att många människor innerst inne har någon sorts moral och godhet. 
 
Sedan måste det faktiskt hända någonting, när någon kommer in och anmäler sånt här (eftersom att många av fallen faktiskt inte anmäls, ska man inte uppmuntra och ta anklagelserna på allvar då när någon är tillräckligt modig och anmäler händelsen?). Det är INTE rättvst att offret ska straffas på något sätt och får leva med konsekvenserna, men ändå händer det för det mesta. Det är ju självklart personen/personerna som är skyldiga till brottet som istället ska få konsekvenserna av detta. 
 
Polisen måste göra någonting, inte bara lägga ner utredningen, sopa undan anklagelserna under mattan och tro att problemen går bort eller kommer lösas av sig själv. För hur kommer det att hjälpa tjejerna eller lära killarna att ett nej alltid betyder nej? Om du frågar mig så kommer problemen bara förvärras av sådant beteende, för då är det ju troligt att de här pojkarna inte alls förstår allvaret i detta och gör om det igen (även om de skulle kunna göra om det fastän de vet hur allvarligt detta är).
 
Om folket fortsätter att kränka offrets rättigheter och istället för att göra någonting åt saken bara låta killarna fortsätta som de alltid gjort så är det ju SJÄLVKLART att problemen kommer att kvarstå. Samhället måste helt enkelt spela en större roll i att upplysa alla i vad som faktiskt räknas som sexuella brott. Var människa har rätt att bestämma över sin egna kropp och ingen har rätt att göra någonting mot den personen om den inte ger sitt medgivande. Så är det och det måste sägas, visas och förtydligas mer. Sedan kan ju också de löjligt låga straffen vi har i Sverige i sådana här fall vara värt att ta upp, att de signalerar till människor att sexuella trakasserier, ofredanden och våldtäkter inte är lika grova som till exempel rån. Med ett rån blir man av med pengar och kanske ägodelar, men i och med en våldtäkt förstörs en del av personen och i många fall också deras liv. Jag tycker att det SKA vara våldtäkter som ger högst straff av de två, för hur kan man resonera att det är värre att ta någons pengar än att beröva en person på sin frihet och egen vilja? Men det här med de låga fängelsestraffen är en annan diskussion som blir alldeles för lång att ta upp här.
 
Det är inte okej att det är alla tjejer och kvinnor som får axla allt ansvar att undvika våldtäkt och överfall. Som i det här fallet i Göteborg där det var tjejerna som fick vakter och skulle rapportera till dem så fort de skulle göra någonting när det i en bättre värld skulle vara killarna som var tvugna att göra det där istället för att fortsätta kunna röra sig fritt och inte ens behöva tänka en tanke på att det de gjorde faktiskt var fel, eftersom att vi i nuläget på något konstigt och sjukt sätt tillåter det. För det är lättare att säga att det är offrets fel eller att det inte finns tillräckligt med bevis för att gå vidare än att äntligen ta tag i problemen en gång för alla. 
 

En bunt bilder från ett år sedan

Datum: 2012-07-31 Tid: 00:13:42
När jag satt igårkväll och gjorde sammanfattningskollage för juli 2012 så tyckte jag att det skulle vara lite roligt att jämföra dem. Här är i alla fall sammanfattningen från förra året, där det är mest London-bilder och endast ett fåtal före och efter. Jag var inte lika flitig då med kameran, förutom på resor haha.
 
Det jag nästan gillar allra mest med bloggen är att kunna kika tillbaka på de senaste åren och minnas varenda känsla, tanke och händelser med hjälp av alla bilder och ord som jag skrivit. Allt sådant som jag inte alls hade kommit ihåg annars. Det är något speciellt med det, hur det känns som att man nästan kan gå tillbaka i tiden eller i alla fall blir påmind om vad som hände, hur man var som person då och hur mycket man har förändrats sedan dess. 
Det här årets sammanfattning kommer i alla fall upp ikväll och imorgon väntar outfit från helgen och lite bilder från torsdags.
 

Free fallin'

Datum: 2012-07-30 Tid: 23:49:06
En av låtarna på min spellista just nu. Free fallin' med John Mayer - en låt som alltid håller hur gammal den än är.

Överraskningsfest

Datum: 2012-07-30 Tid: 20:34:00
Kom på att jag helt har glömt att berätta vad jag hade för mig i tisdags kväll. Jag var nämligen på överraskningsfest för Elin. Det var bestämt att vi skulle vara där halv sex,.Men jag och Amanda missade bussen vi skulle ta (jag chansade och gick på en, men trodde sedan att det var fel, går av bussen, den åker i väg i nästa sekund och det visar sig att det faktiskt var den bussen som vi skulle åka med. Slussens busscentral är så himla förvirrande). Vi springer i alla fall till en annan som ska avgå vilken minut som helst, men som man måste byta buss för att komma fram. Vet inte riktigt hur länge vi satt och väntade där på busshållplatsen på bussen som aldrig kom (SL måste ha visat fel i och med att det är sommartid nu, för att det stod inte ens att den skulle komma på tabellerna). Vi kom fram till slut i alla fall, även om vi kom försent och missade själva överraskningsdelen.
 
Hur som helst var den en trevlig kväll med bland annat god mat och charader. Elin fick även kollaget som jag jobbat på ett bra tag med (haha, allt blev bara helt fel hela tiden, gjorde massa varianter men ingen passade måtten de hade på hemsidan, men resultatet lyckades ju i alla fall bli bra där i slutet, thank god) & som jag fick hem typ fem minuter innan jag skulle åka samma dag. Snacka om helgrym tajming där alltså.
 
Ett par bilder från i tisdags tagna från Elins blogg, hoppas att det var okej!

The day before yesterday

Datum: 2012-07-29 Tid: 21:55:41
Fredagen var riktigt trevlig med kinamatsbuffé tills jag bokstavligt talat mådde illa och kände mig mer som en boll som rullade nerför gatan än en människa på två ben och en biofilm som var helknäpp på vissa ställen och så random ibland (haha, typ Björn Gustafssons roll liksom) att jag bara satt och skrattade mest hela tiden. Men den var faktiskt bra för att den var så annorlunda och oväntad och det är bara i svenska filmer man ser sådant. Var dock lite jobbigt mot slutet av kvällen när vi stod uppe vid spärrarna vid slussen, kramades en massa och sa hejdå i säkert tio minuter. Kommer saknar dig Elin och fattar fortfarande inte riktigt att vi inte kommer att träffas IRL på nästan ett helt år och att du inte kommer gå i vår klass till hösten. Känns helskumt om jag ska vara ärlig. Men ett år går snabbt ändå och du kommer säkert att ha så himla roligt, leva livet fullt ut på High school och i USA att det kommer vara det bästa året i ditt liv!
Jag och Elin i torsdags. Haha alltså mitt jäkla hår som flyger och förstör bilden lite.
Här hittar ni hennes utbytesblogg förresten!
 

Bilder från förra helgen

Datum: 2012-07-29 Tid: 12:58:54
Jag, Elis och Sara tar det lugnt i solen på förmiddagen.
På kvällen bestämde vi oss för att sticka in till Norrtälje. Vi gick bland annat runt i centrum, bland de mysiga gatorna, husen, villaområderna, kanalen och även uppför ett berg med utsikt över en stor del av Norrtälje.
Gick vid vattnet och kanalen precis vid solnedgången. Åh, vad jag älskar solnedgångarDen var riktigt fin i verkligheten, men blev inte lika bra på kort med den inte så supervackra bakgrunden.
En liten (inzoomad) del av utsikten från berget. Vi hittade trappor ner därifrån sedan och det var en bra bit ner.
Lotta och pappa fixade denna hängstol/gunga och åh, det blev min nya favoritplats där. Den var riktigt bekväm, var precis vid vattnet så man såg havet som glittrade och kunde hörde vågorna slå emot stenarna. Jag trivdes som fisken i vattnet, med andra ord!

Times passes too quickly so we must try and make the most out of it

Datum: 2012-07-29 Tid: 12:30:09
Söndag idag och det börjar redan närma sig mindre än tre veckor innan skolan börjar och hösten kommer. Får lite panik bara jag tänker på det. Tiden går alldeles för fort, känns som att det var igår sommarlovet började och nu har det redan gått mer än sju veckor.
 
Ska träffa min bästa vän idag, för första gången på nästan tre veckor. Har ingen aning om vad vi ska hitta på men ska bli mysigt att äntligen träffas i alla fall. Ni får ha en trevlig söndag alla fina!♥

Avslutningsmiddag

Datum: 2012-07-27 Tid: 18:04:25
Sitter på tåget in mot stan nu, jag, Elin och Amanda ska ha vår lilla avslutning med middag och bio. Fyra minuter innan bussen skulle gå fick jag väldigt bråttom och fick springa till bussen för att hinna med. Haha, känns som att det händer varenda gång den här veckan. Vi ska i alla fall först äta middagsbuffé på Kina muren och runt klockan nio se den svenska filmen cockpit på bio. Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll!
 

Sightseeing i Stockholm

Datum: 2012-07-26 Tid: 11:47:37
Godmorgon! Lyckades ta mig upp klockan nio idag igen (det är lite sjukt hur segt det är att gå upp vid den tiden när  jag för bara några veckor sedan var tvungen att gå upp klockan sex varje morgon - och ja, till slut vande man sig vid det också). Idag står sightseeing i Stockholm med Amanda och Elin på schemat. Ska bli riktigt roligt! Vi ska filma och ta kort till Sverige-videon till Elins värdfamilj i USA. Jättesorgligt nu att det här blir en av de sista dagarna vi har tillsammans innan hon åker. Har ju varit vi tre i ett år nu liksom. Men vi ska skypa, prata på facebook och självklart ska jag stalka hennes blogg en massa också. Haha (så du får uppdatera så mycket som möjligt och som du orkar där borta Elin!).
 

Långholmens strandbad

Datum: 2012-07-25 Tid: 23:55:00
Idag har jag och Amanda spenderat hela dagen ute på Långholmens strandbad. Tanken var att bada lite och framförallt sola, men fem minuter efter att vi kommit dit, hittat plats bland alla människor (det var nästintill smockfullt där) och precis hade börjat smörja in oss så försvann solen bakom ett enormt stort moln. Så det blev ingen solning direkt eftersom att solen inte kom fram (annat än några minuter ett par gånger under hela dagen) mer under de sex timmarna som vi var där. Jag som trodde att det skulle bli perfekta sol-och-bad-dagen, men tji fick jag liksom. Framåt kvällen vågade vi (hehe; okej, det var jag som fegade ur innan) i alla fall oss ner till vattnet för att bada. Det var så kallt i början att jag hackade tänder, men sedan vänjer man sig och då blir det ju faktiskt rätt varmt i vattnet. Träffade Runar tomaten som låg och guppade i vattnet (haha!). Efter att vi gått igenom den alltid lika omständiga proceduen att byta om från bikini tog vi vägen precis vid vattnet tillbaka till söder, över bron till centralen, in mot gamla stan och slottet och gick därefter för att köpa något att äta. Kändes i fötterna att vi hade gått en bra bit ändå.

I will tell your story if you die, I will tell your story and keep you alive

Datum: 2012-07-23 Tid: 18:09:44
Trots nackspärr (lyckades på något sätt sträcka nacken på ett sätt som den inte skulle igårkväll...) och halvdåligt väder är jag på mycket bra humör idag! Ingen direkt anledning, men det är skönt det med att bara vara glad för att, liksom.
Förresten någon som såg när Laleh sjöng igår på Norges minneskosert för Utöya? I det sammanhanget blev den verkligen kraftfull. Annars brukar det sjungas låtar om sorg och att förlora någon men nu var det istället en låt som rakt ut påpekade att "some die young". Verkligen hemskt det där. Låten är i alla fall mycket effektfull och sorglig.

Hemma igen efter en helg borta

Datum: 2012-07-23 Tid: 17:39:00
Kom hem lite efter halv tolv igårkväll.Vi har haft blandat väder i helgen. Först molnigt och sedan sprack det upp och blev soligt (dock lite kyligt eftersom att det bara var runt 14 grader i skuggan) och igår var det strålande väder tills vi skulle äta lunch, då blev det blåsigt och lite mörkare. Har i alla fall hunnit paddla (på surfingbräda - standard!), sola på stenbryggan och badat lite, och det är ju i alla fall något! Vi har även promenerat, gått på auktion, fikat en massa, gått runt lite i Norrtälje centrum och vid kanalen, spelat spel och ätit en massa gott.
 
Har tagit en hel del bilder som kommer upp så fort jag laddat in resten!

NY-shopping #9 Tre rosa ting

Datum: 2012-07-21 Tid: 18:56:00
Tre rosa ting köpte i New York. Kuvertväska (Laila Romwe), favoritparfymen från VS och
bustier (American Eagle).

På väg ut till havet

Datum: 2012-07-21 Tid: 09:03:00
Väskan är packad, jag har med ett par böcker, mina franska anteckningar, musik och hörlurar och självklart mobilen. Dags att ge sig i väg med andra ord! Sara ska övningsköra dit så om jag inte pratar med mamma hela vägen så har jag i alla fall en hel del att sysselsätta mig med. 
 
Ska bli skönt att komma upp till deras stuga som ligger precis vid havet, bada, paddla, sola, läsa, spela spel och bara umgås. Har kameran med så jag kan fota om jag hittar något fint eller ögonblick som är värt att förevigas. Förresten uppdaterade den här listan med filmer och serier igårkväll. Vill ni ha lite tips så kan ni kolla där!
 
Tova, om du läser det här: jag förväntar mig ett samtal senare ikväll när du kommit hem och en fullständig redovisning av dagen, haha. Okej?

Fredag, choklad och sommarlov

Datum: 2012-07-20 Tid: 19:17:55
Jag sitter just nu (ja, i alla fall innan jag började skriva här) och läser en bunt tidningar och äter choklad - lagom slapp sysselsättning såhär på fredagskvällen. Ska i väg över helgen till en kompis landställe, kommer förmodligen hem sent på söndagskvällen skulle jag tro.
 
Har tagit det lugnt idag, börjat följa ett par 12/13 utbytesstudenters bloggar (förhoppningsvis är det min tur nästa år!) och suttit ute i solen och hållit mamma och pappa sällskap när de tvättat och målat huset. Inte så himla mycket mer än så faktiskt.
Nu: borde väl börja packa väskan lite nu eftersom att vi ska åka väldigt tidigt imorgon bitti. Bara det att jag inte orkar resa mig och sitter så bra här just nu. Haha, sommarlov gör verkligen en lat!

Mycket lyckad grillkväll hos Tova

Datum: 2012-07-20 Tid: 18:59:54
Hade en jättetrevlig kväll hemma hos Tova igår. Vi grillade hamburgare, marshmallows, åt glass med jordgubbar och chokladsås och bara satt och prata på hennes terass. När jag var så mätt att det kändes som att jag skulle spricka kom hon ut med egengjorda cupcakes också. Heavens, det var mat för en hel vecka nästan, haha!
 
Träffade även Tovas vän Chelsea från USA som var i Sverige över sommaren och hälsade på, vilket var jättetrevligt.Mot slutet av kvällen spelade vi Cluedo (ni vet det där spelet där man ska gissa vem mördaren är, vilket vapen som användes och i vilket rum det skedde?). Vi hade i alla fall riktigt roligt, även om vi fuskade en hel del där i slutet. När Daniel gick på toa t.ex. så kikade vi på hans kort och sedan började vi bara vända upp alla andras kort också. Jag och Chelsea tittade även på varandras anteckningsblock precis innan spelet var slut, men vid det laget visste ju alla vem mördaren var, vilket vapen och i vilket rum. Haha. 
En del av gänget från igår! Johanna var dock inte med eftersom att hon är på Gotland nu.

The faster we're falling, We're stopping and stalling. We're running in circles again. Just as things were looking up, you said it wasn't good enough.

Datum: 2012-07-19 Tid: 16:49:24
Lite smått förrvirad tjej här då jag lyckats fått datum om bakfoten. Ska i alla fall i väg och grilla med ett par stycken på Tovas terass om en liten stund (himla bra att jag en timme innan fattade att det inte var nästa vecka utan IDAG haha...). Ska bli mysigt! :D
 

Ännu en sommarlovsdag i juli

Datum: 2012-07-18 Tid: 22:47:10
Har varit borta hela dagen så det råkade bli sen uppdatering idag med. Jag, Sara och mamma åkte tidigt hemifrån imorse med cyklarna till mormor och morfar där promenad, lunch och fika väntade. Lite läskigt där ett tag när det mullrade som tusan och även var ett par blixtrar inte långt ifrån där vi cyklade, men vi klarade oss dit i alla fall innan spöregnet slog till! Åt en jättegod fiskgratäng med jasminris, färskpotatis, advokado, citron och sallad till lunch. Ibland har jag en aptit som en kille tycker jag, haha och idag var en sådan dag som jag åt hur mycket som helst. Så kan det gå. Efter lunchen sprack himlen upp och det blev helt plötsligt jättebra väder, så vi passade på att gå vår promenad då. 
 
Då vi cyklade dit, gick en timmes promenad och jag och mamma cyklade hem så har jag fått tre timmars motion idag. Verkligen inte dåligt! Bara det att jag har lite träningsvärk i mina stackars ben just nu...
Älskar den här sista bilden. Beskriver svensk sommar när den är som bäst!♥

It will take some time to find your heart and come back home, you could walk for miles, cross every river and find you're not alone

Datum: 2012-07-17 Tid: 20:15:06
Regnet har öst ner mest hela dagen idag och jag har därför tillbringat dagen inomhus. Ätit en stor frukost, kollat på Winter at Downtown Abbey, kollat igenom säkert ett par tusen bilder för att välja ut ett par hundra till framkallning, pluggat lite franska och sitter nu och vilar huvudet lite med How I Met Your Mother. Helt plötsligt är det nu fint väder ute och jag tror att jag ska dra med någon på en kvällspromenad. Vi hörs!

Premiärdoppet i Sverige för i år

Datum: 2012-07-17 Tid: 18:58:00
Stack iväg och badade med Tova, Ellen, Max, Daniel och Macke tidigare idag. Hur sorgligt det än är så var det premiärdoppet i Sverige i år, i mitten av juli liksom (har dock i alla fall badat ett par gånger i Florida i våras). Det var kallt, men ändå inte lika kallt som jag trodde att det skulle vara. Först satt vi och pratade en stund i väntan på att eftersläntrarna skulle komma, sedan när de äntligen kom en halvtimme senare så körde vi lite beachvolleyboll, badade ett tag, gick och köpte glass och sedan solade ett bra tag innan klockan blev mycket. Har tydligen fått rätt bra bränna nu för att vara hemma i Sverige en riktig regn-och-inte-många-soldagar-sommar. I alla fall enligt mamma, pappa och Sara som kommenterade allihopa att jag hade blivit brun.
Bild från förra veckan då jag hade en riktig ful - men rolig - bikinibränna. Har dock blivit av med denna och har istället nu istället en trekantsbikinibränna för tillfället. Haha.

I'm finding it hard to seize the day and every second of the morning light

Datum: 2012-07-17 Tid: 00:23:51
Hejhej! Vet att jag inte har skrivit på ett tag, vilket har berott på att jag helt enkelt inte suttit framför datorn så värst mycket den senaste veckan. Har istället hunnit med en massa roligheter med kompisar, badat, varit ute och solat, gått på promenader med mamma, tittat på flera bra avsnitt av Downtown Abbey, läst, varit så ovan vid att vara ledig att jag blivit rastlös flera gånger om dagen (vilket verkligen är olikt mig annars), firat min pappas födelsedag, haft spel- och filmkväll med Elis och försökt ta vara på sommaren eftersom att det redan känns som att den glider ur händerna och passerar alldeles för snabbt. Mer uppdatering kommer men just nu väntar sängen!♥

15 Juli 2012

Datum: 2012-07-15 Tid: 23:10:46
Har firat min pappa som fyller år idag, med lite trevlig besök, rabarberpaj, kladdkaka & glass och jordgubbar. Har ätit mycket gott idag med andra ord! Efteråt gick jag och Elis över till honom, spelade massa spel (hade inte någon speltur idag, tror jag förlorade i varenda en, haha) och lite senare åkte vi och hyrde film. Lite kvällsmys sådär på en söndag! Kom hem för ett tag sedan eftersom att han skulle upp tidigt för att jobba imorgon.

Fika i stan med Elin

Datum: 2012-07-14 Tid: 00:31:20
Var inne i stan tidigare idag (igår) för fika med Elin på vårt stammisställe. Efter det gick jag runt ett tag på söder (Stockholm är så otroligt fint på sommaren!) i väntan på att tåget som matchar bussen skulle komma. Men det visar sig att de har ändrat tiderna nu med sommartid och allt så det slutade med att jag fick vänta en halvtimme på bussen i alla fall (vilket exakt var det jag försökte undvika). Jag och mamma har maratontittat på Downtown Abbey nu den senaste veckan och är nu på säsong två. Gud. Vad. Bra. Den. Är. Älskar gammal tid när det gäller serier och filmer och den här har verkligen gjort så att jag fastnat (även om det tog ett par avsnitt) och aldrig vill sluta titta. Tips för er som gillar gammal tid, romantik, drama, humor och en gnutta perspektiv på saker och ting. Även om de inte riktigt menar det som en humorserie så sitter jag och skrattar ändå. 

A day by the lake and the countryside

Datum: 2012-07-12 Tid: 21:26:31
Det är helt otroligt hur fina och proffsiga bilder man kan få med systemkamera. Bilderna är i alla fall tagna av mig och min syster (och får inte kopieras utan tillstånd) här alldeles i närheten där jag bor. Tänk hur mycket lite sommarsol, dagsljus och en extra bra kameralins kan göra. Skogsmiljön på de sista bilderna ser nästan hämtad ur New moon-filmen. 

12 juli 2012

Datum: 2012-07-12 Tid: 13:08:33

Dagens sommarfrukost: bärsmoothie, hembakad fralla och jordgubbar. Mmmm, en mycket bra start på dagen! Nu hade jag tänkte sätta mig ute i solen och skriva lite och sedan väntar en promenad♥

In the summer light

Datum: 2012-07-11 Tid: 19:54:28
Långkjol - American Apparel // Bustier - Necessary clothing // Sandaler -gamla //
 Armband - Venezuela
 

I'm holding a heart here in my hand

Datum: 2012-07-11 Tid: 16:46:56
 

Hey I heard you were a wild one

Datum: 2012-07-10 Tid: 22:33:23
Igår låg jag ute och solade större delen av dagen (därför det inte blev så mycket mer uppdatering än på morgonen), tills solen gick i moln och det såg ut som att den inte skulle komma tillbaka på ett bra tag, åt massvis jordgubbar, läste, umgicks med mamma när hon kom hem och helt enkelt bara njöt av att vara ledig. Idag efter en lång sovmorgon (har ju lite sömn att ta igen nu) så spenderade jag eftermiddagen tillsammans med Pu, Daniel och Max. Alla andra är utomlands eller borta på annat håll för tillfället, så det blev bara vi fyra. Vi gjorde ett halvhjärtat försök till en fotbollsmatch innan vi bara satte oss ner på planen istället (som de för övrigt har gjort om från grus till konstgräs - himla bra!). Efter någon timme gick Pu medan jag, Daniel och Max stannade ett par timmar till. Cyklade hemåt igen lite innan åtta på kvällen. 
 
Förresten Elin jag har kommit på världens bästa idé som vi kan göra till din värdfamilj! Men eftersom att du inte har kommit hem från Barcelona ännu så berättar jag när du återvänt till Suéde igen. 

Pastellfärgad/mintgrön topp

Datum: 2012-07-10 Tid: 12:44:47
Köpte den här fina toppen på Monki för en hundring när jag var med Amanda och Elin i stan för ett par veckor sedan. Lite svårt att få den rätta färgen på bild, men den liknar nog mest den sista bilden skulle jag säga. Kommer matcha den med mina vita shorts och skinnväst och till hösten förmodligen mina svarta jeans för att klä ned den lite, skinnjacka och något smycke. Hade gärna velat ha en likadan i vit också, men alla storlekar var slut på affärerna som låg i närheten, men jag är nöjd med den här i alla fall!

Lite fler bilder från Humlegården

Datum: 2012-07-09 Tid: 11:02:24
Ett par jazzhands, lite skratt och flera bilder senare.

Lite Alice i underlandet känsla över det hela tycker jag.

Kände oss på barn-humör när vi hittade en stor lekplats som i princip var tom.

Här tog tråkigt nog mitt kamerabatteri slut, men då var det väl tur att Amanda i alla fall hade lite mer batteri på sin iphone.
I full färd med att försöka få den att balansera helt rak, svårare än det ser ut kan jag tala om!

Överanvändning av ord

Datum: 2012-07-09 Tid: 10:35:00
Skulle söka på synonymer till bra när jag skrev förförra inlägget (om vad jag tyckte om den nya spider-man filmen). Kom upp bland annat:
"god, fin, finfin, prima, fräsch, cool, schysst, just, läcker, vass, utmärkt, förträfflig, lysande, 
fantastisk, förstklassig, 
duktig, strong, skicklig, nyttig,gynnsam , okej, reko, 
hedervärd, hederlig frisk, återställd, kry, sund 
ansenlig, tämligen lång."
 
För det första så känns det lite gammalmodigt att använda ordet förträffligt och ansenlig. Och för det andra så är jag inte riktigt säker på att nyttig, gynnsam, hedervärd, frisk, kry, återställd och tämligen lång är vad jag menar i det här sammanhanget. Jag menar det kan ju vara bra ord att använda om jag skulle beskriva något helt annat. 
 
Fräsch, prima, finfin, läcker, reko och strong känns lite äldre-person-som-försöker-vara-cool-och-tror-att-den-använde-ungdomsspråk. Ungefär som när ens föräldrar frågar om de är "hippa" när de gjort eller sagt något speciellt. Vilket skulle kunna vara hur man definerar det. Använder de ord som hipp, fräsigt, läcker och reko så är de inte det alltså.  
 
Jag vet egentligen inte riktigt vart jag vill komma med det här inlägget, som inte riktigt är så värst viktigt och nödvändigt. Kanske bara det att om man tycker att någon överanvänder ord som bra ( som jag själv tyckte, haha) - men även fin och grym t.ex. - så vet man i alla fall varför. Helt enkelt för att det inte finns något annat ord som beskriver det lika bra. 
 
 

Did I say to much, did I say enough?

Datum: 2012-07-08 Tid: 19:54:17
Har precis varit ute och övningskört i någon timme och sitter nu med en bra bok, äter jordgubbar och pratar med Elin som befinner sig i Barcelona. Nu har vi precis fått besök också, så härnäst blir det fika! Ha en fin söndag hörrni!♥
 

Black N' Red - details

Datum: 2012-07-08 Tid: 14:54:16
En liten sneakpeak på en outfit som kommer! Långkjolen - som är en storfavorit, har ni sett ett antal gånger tidigare - och bustiern är båda köpta i New York. Förresten, jäkligt snygg bikinibränna va? Ser nästan ut som ett osynligt halsband eller något, haha.
 

En liten recension

Datum: 2012-07-08 Tid: 14:08:51
Såg ju som sagt nya versionen av Spider-man igår på bio. Tyckte att den var riktigt grym! Det var humor, kärlek, sorg, en massa action-scener och mycket mer. Precis som jag hade hört innan så hade de blandat in humorn på ett helt annat sätt än i de första filmerna, som där gjorde filmerna lite stela och småtråkiga jämfört med den här. 
 
Jag älskade scenen när alla byggarbetare sammarbetade för att hjälpa Spider-man, i princip alla scener med Peter & Gwen och scenen i biblioteket med den gamla mannen som lyssnade på musik, fast det var blodigt allvar i bakgrunden så satt man och skrattade just för att de hade gjort det på det sättet. Mycket bra gjort helt enkelt!
 
Skådespelarna hade dem även där lyckats casta väldigt bra! Rhys Ifans gjorde sin roll som professor och the good guy turned bad med bravur och Emma Stone gjorde även hennes roll himla bra, även om hon inte överglänste Andrew Garfield som passade perfekt som Peter Parker och Spider-man. Jag och Johanna satt även i slutet och bara "Åååh, vad SNYGG han var!", vilket i sådana här filmer, ärligt talat är en del av det som lockar. Haha.
 
Jag är väl inget direkt superstort fan av sådana här serier och filmer, men håller ändå med om att vissa av dem verkligen lyckas. Fem av fem får den här! ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

The amazing spider-man

Datum: 2012-07-07 Tid: 17:58:00
Hinner med ett snabbt inlägg här innan jag måste börja göra mig i ordning inför kvällen. Ikväll blir det nämligen middag i stan och sedan den nya spider-man filmen på bio med ett gäng vänner. Låter grymt i mina öron! Har hört att filmen ska vara riktigt bra också, moderna effekter, bra skådespelare och dessutom mer humoristisk än originalfilmen var. Kan inte bli annat än bra. Vi hörs!♥

We lie beneath the stars at night, our hands gripping each other tight

Datum: 2012-07-06 Tid: 09:03:00
Godmorgon, det här inlägget är tidsinställt (som de flesta morgoninlägg tidigare än 10-11 brukar vara). Har ett gäng inlägg på g nu, vet att uppdateringen inte varit så himla bra på senaste, men antar att ni precis som jag försöker göra det mesta utav dagarna och det fina vädret nu såhär under sommaren? 
 
Idag är i alla fall sista dagen på jobbet, sen är jag ledig till skolan börjar igen. Ska iväg och lämna papprena till kommunen direkt och sedan tror jag att vi skulle  fira lite att vi slutat jobba med glass. And to top it all of så är det fredag. Hallelujah.

This could be good, it's already better than that and nothing's worse than knowing you're holding back

Datum: 2012-07-04 Tid: 23:17:25
Har hunnit med en hel del idag! Varit i väg och jobbat, sprungit en runda på 3 km och promenad som nedvarvning på lite mer än 2 km, kom hem och duschade innan jag gick ut och la mig i solen ett par timmar och jobbade lite på  brännan, läste ut en av böckerna på bilden, gick på en kvällspromenad med Sara och fotade lite (resultatet kanske ni får se imorgon). Har blivit rätt brun i ansiktet och dessutom fått en himla vacker bikinibränna, haha. Men bättre det än attt gå runt helt blek resten av sommaren. I alla fall, blir nog bättre uppdatering imorgon, godnatt!♥

Sommar är när allting blommar

Datum: 2012-07-04 Tid: 08:41:00
Sommar och värme betyder fina fotomöjligheter. Får en sådan måste-ta-kort-på-alla-blommor hela tiden. MVH blomfantasten, typ. Godmorgon förresten!♥

Nytt i garderoben

Datum: 2012-07-03 Tid: 20:12:42
Två nya inköpta förra veckan. Ett lite USA-inspirerat linne & en T-shirt med snyggt tryck på (gillar väl dock inte sådär jättemycket att det står ROCK över och sedan REBEL. Tycker det är lite småtöntigt. MEN jag gillade trycket i övrigt och känslan av den så det fick bli ett köp ändå).

Jordgubbar, sol och Psych

Datum: 2012-07-03 Tid: 20:00:20
Sitter och äter jordgubbar och kollar på spanska såpopera avsnittet av Psych (älskar när man kan förena nytta med nöje - fräscha upp spanskan men på ett lite roligare sätt). Avsnittet innan handlade om en mumie som bröt sig ut från museet, haha. Fast sen visade det sig att det inte var en riktig mumie ändå, såklart. Annars har det varit riktigt varmt idag och det har jag tagit vara på genom att sätta på mig bikini och lägga mig och sola ute på altanen efter jobbet. Har även läst lite, sett första avsnittet av nya serien Bunheads och lockade mamma till att spela kort med mig då jag sa att vi kunde prata spanska under tiden. Älskar dessa lata-jag-kan-göra-vad-jag-vill-dagarna.
 
 

NY-shopping #8

Datum: 2012-07-02 Tid: 17:04:16
Köpte den här bustiern på Necessary clothing i NY, 10 minuter senare gick vi in i en liknande affär som i princip hade samma kläder. Betalade 28 dollar för den men på den andra butiken (tror att den hette Amsterdam eller något sådant) så kostade den bara 19. Så tips om ni ska köpa någonting därifrån, kolla på en av de andra affärerna som  ungefär har samma utbud  innan du köper. Fanns dessutom lite andra färger (var sugen på både en blå och rosa men köpte inte någon eftersom att jag kände att det skulle vara väldigt svårt att matcha med något av de klädesplaggen som jag har hemma. Ångrar mig lite nu att jag inte köpte en till).

Get involved. Have your say. Make a difference.

Datum: 2012-07-02 Tid: 14:38:56
Hemma efter en jätterolig dag faktiskt. Haft turen att hamna med så bra och fina arbetskollegor (vuxenpoäng för användning av fancy ord, haha?) som jag trivs så bra och kommer överens med. Idag har vi städat köket på förskolan som ligger i närheten (där vi även målade ett par dagar förra veckan). Tro det eller ej, men det var faktiskt roligt eftersom att vi fick använda alla de sakerna som man tyckte verkade så häftiga när man var liten (på den tiden då matte var mitt favoritämne...Haha). Lunchen och tiden spenderades med att diskutera lite om allt från demokrati, diktatur, FN, krisen i Grekland och snart Spanien till Breivik, för milda straff i sverige, hjälporganisationer, fattigdom, miljö, slöseri med resurser och alla möjliga orättvisor i världen. Tycker verkligen att det är så otroligt intressant och roligt att diskutera och debattera lite om sådant med vänner eftersom att det är en helt annan grej än i skolan (där det är press, allt man säger bedöms och man måste ha belägg för alla argument man lägger fram). Det är en helt annan stämmning och frihet tycker jag. Då får man  diskutera sådant som man verkligen bryr sig och har kunskap om och även ämnen som man faktiskt är insatt i. 

Måndagsmorgon igen

Datum: 2012-07-02 Tid: 07:01:00
Går nu in i sista arbetsveckan innan jag får sommarlov på riktigt. Gud så skönt det ska bli, med mer pengar på kontot dessutom! Jag har för övrigt hakat på trenden med färgade toppar, även om det inte var frivilligt, haha. Vi målade nämligen med oljebaserad lackfärg förra veckan och fastän jag hade uppsatt hår så är mina toppar nu vita. Lite gick bort efter man duschat flera gånger men det som är kvar måste nog klippas bort. Himla tur att det bara var topparna i alla fall och inte i mitten av håret, då hade det varit lite illa kanske.
 
Nej, nu måste jag skynda mig till bussen, vi hörs senare guys! 

Sammanfattning av juni

Datum: 2012-07-01 Tid: 18:21:00
 
Var länge sedan jag gjorde en sammanfattning av en månad som gått så tänkte att det var dags! Juni har dessutom   inneburit en massa roliga händelser. Slutade ettan i gymnasiet, fick sommarlov, min födelsedag som tillbringades med två mycket fina vänner, firade Saras student, började jobba, träffat nya vänner som det redan känns som att vi känt varandra i evigheter, grillat ute och suttit på altanen till sent på kvällen, firat midsommar, legat ute och solat, haft ett antal mycket mysiga picknickar och bara njutit av livet. Längtat tillbaka till New York och Florida en hel del och blickat framåt på roliga äventyr som förhoppningsvis väntar inom en snar framtid. En riktigt bra månad och start på sommaren helt enkelt!