JESSICA ♥ -

Galet lyckad dag!

Datum: 2011-10-31 Tid: 21:02:14
Sitter här med frusna fingrar och kalla händer, med en kopp te och filt som värmer mig. Det blev en galet lyckad fototur, tog en massa bilder som inte kan beskrivas på ett annat sätt än magiska. Höstfärger, vatten som glittrar & solnedgång, tvivlar på att det kan bli så mycket vackrare än det.

Nu, med gott samvete eftersom att jag varit ute i ett par timmar och andats in frisk luft, tänkte jag sätta på en film & bara ha en riktig myskväll. Njuter av varenda liten stund av detta lov, vill aldrig att det ska ta slut.

Oktobermåndag

Datum: 2011-10-31 Tid: 12:43:00
Det är för en gångs skull soligt ute och rätt hyfsad temperatur så idag ska jag ut på fotoäventyr med bästa vän. Vi pratade om det i söndags natt och blev alldeles upprymda av tanken, haha. Vi var båda överens om att det dock måste vara fint väder så att höstbilderna blir riktigt fina. Älskar att fota löv i alla fina höstfärger, som ni kanske har märkt. Får liksom bara inte nog av det. Ska bara fixa lunch innan jag beger mig iväg, vi hörs senare finisar!♥

En söndag utan ångest

Datum: 2011-10-30 Tid: 18:30:00
Tog en lugn söndagsfrukost imorse & efter det blev det skogspromenad i en timme. Himla skönt att komma ut och gå på morgonen! Planerna för kvällen var ursprungligen att jag skulle följa med ett gäng och bowla men eftersom att jag fått världens huvudvärk får jag hoppa över det den här gången och istället mysa ner i en filt och för lite tvtittande & fruktsallad. Inte så dumt heller faktiskt. Ni får ha ett trevlig slut på kvällen!♥

Typiska tjejfilmer att se fram emot:

Datum: 2011-10-27 Tid: 21:27:00
Beastly: Har väntat på att denna film ska ha premiär ett halvår känns det som, ända sedan I am number four gick på bio. Även fastän jag inte är så förtjust i typiska barnskådespelare, dvs sådana som spelar in filmer som High school musical osv, så har ändå Zac Efron växt i mina ögon, och likaså Vanessa Hudgens, som verkar spela riktigt bra i denna film.
The vow: Tror att denna har premiär på alla hjärtans dag (rätta mig om jag har fel), alltså 14 februari. Längtar verkligen till att se denna, verkar som en riktig mysig och feel-good romantisk film med en twist. Sedan är en av mina absoulta favoritskådespelare Rachel McAdams med i den och dessutom snygga Channing Tatum, vilket inte gör att jag längtar mindre precis.♥
Breaking Dawn: man har väl tappat lusten lite i och med all det här överdrivna twilight-febern. Men eftersom att jag gillat böckerna från början och ändå väntat till alla filmer haft premiär, så måste man ju även se denna. Tror dock att den sista delen kommer att bli bäst.
Monte Carlo: En typisk tjejfilm skulle jag nog säga, innehållande både komedi och romantik. Lagom härlig och lagom lättsam, vilket för det mesta är ett plus i kanten. Lite rolig blandning av skådespelare också!

You were only a dream, you were never mine.

Datum: 2011-10-27 Tid: 19:11:30
Har vandrat runt i mina fina kilklackar alltför lång tid idag (hade inte väntat mig att komma hem halv sex), spelat traffic rush x antal gånger, varit statist i en svt-produktion & haft den sista delen av totalt fyra i spanskaproven. Nu är det bara en dag, fem lektioner och två läxor kvar till höstlov. Jag har räknat ner hela veckan, det är väl i princip det enda som gjort att jag orkat denna vecka.♥

Höstlöv börjar falla tillsammans med drömmar och förhoppningarna om en ljusare tid

Datum: 2011-10-26 Tid: 17:00:51
Yogapass, matteprov & fikahäng, är lite av vad denna onsdag har haft att erbjuda än så länge. Det blir bara ett kort inlägg som uppdatering, mer hinner jag tyvärr inte med, för att nu blir det gomiddag & sedan spanskaplugg för fulla muggar (ingen ro och ingen vila här alltså). Puss på er♥

Precis som en söndagsmorgon ska se ut

Datum: 2011-10-23 Tid: 11:50:00
Har haft bästa morgonen på hela veckan. Bara tagit det lugnt, ätit storfrukost & tittat på Psych-avsnitt. Ska försöka ge mig ut på en promenad nu om en liten stund, och efter det ta itu med söndagssysslorna, dvs städning och plugg. Har matte- och spanskaprov nästa vecka och försöker därför få tillbaka lite av pluggmotivationen som helt försvann förra veckan. Har ändå haft en bra och lugn helg, så känner mig tillräckligt utvilad för den sista veckan innan höstlovet (gud, vad det ska bli skönt med lov nu!) :D

I think I found what I'm looking for.

Datum: 2011-10-15 Tid: 22:13:25
Bild 1: Something borrowed, bild 2: I am number four, bild 3: En dag, bild 4: Crazy, stupid love, bild 5: Monte Carlo, bild 6: What's your number?

Tyckte att ett gäng romantiska filmer kunde passa som tips såhär på lördagskvällen! Den tredje, såg jag ju på premiären igår med Erika, helt klart sevärd. Och den sistnämnda såg jag så sent som idag, mycket rolig och bra film det med! Nu blir det lördagsmys för hela slanten, för imorgon blir det en himla massa plugg inför de två kommande veckorna...

När tiden helt enkelt bara inte räcker till

Datum: 2011-10-15 Tid: 17:20:00
Lägger upp den här bilden, som är tagen i veckan och säger att jag får återkomma när plugget lugnat ner sig rejält (vilket förmodligen lär bli på höstlovet). Har hela fyra prov nästa vecka att plugga till, och veckan efter det väntar ytterligare två. Och då har jag ändå räknat ut att jag redan har haft sju riktiga prov sedan skolstarten. Tretton prov inom loppet av lite mindre än två månder, hur sjukt är inte det egentligen?

Kanske kommer upp något inlägg här och där om jag får tid till det, men om inte så vet ni varför.

Ögonblick som man vill tillbaka till

Datum: 2011-10-14 Tid: 06:48:00
Tuff skoldag idag, som fredagar alltid brukar vara när man går åtta till fyra. Hade gärna haft gårdagens schema idag istället, då jag endast hade två lektioner (för att den tredje var inställd), vilket betydde att jag slutade runt tolv. Bilderna i det finfina kollaget, haha, är alla tagna i underbara London i somras.
Efter skolan ska jag möta upp Erika för biopremiär, ska bli mysigt det! :D ♥

I höstljusets sken

Datum: 2011-10-12 Tid: 19:01:11
Ultimata mysoutfit för höstdagar som dessa. Halsduken, tröjan och kilklackarna är nya alla tre och redan favoriter i garderoben, kärlek på hög nivå!♥ (dessutom var det väl på tiden att det blev någon höstoutfit här på bloggen, brukar alltid annars komma hem så sent att jag inte orkar ta kort eller att det är för mörkt ute)
Härnäst blir det engelska- och samhällsplugg ett par timmar innan Grey's börjar.

Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead

Datum: 2011-10-11 Tid: 22:47:00
Det har blivit galet mycket Adele på musik-fronten de senaste dagarna, men var bara tvungen att lägga upp den här också, eftersom att den - i min åsikt - är en av de bästa (förutom turning tables då alltså, som är snäppet vassare).

Har precis sett senaste avsnittet av the lying game och ska sätta mig och plugga lite franska innan det blir dags att placera sig framför tvn i soffan för att kolla på desperate houswifes. Chill kväll med andra ord!

Fyra mobiltagna bilder från dagen

Datum: 2011-10-11 Tid: 20:18:00
Alla mina Människans språk lektioner är inställda hela veckan, vilket betyder att jag fick sluta tidigare idag och kommer även få göra det på torsdag också! Dock skulle jag och Elin på möte klockan fem inne i stan, så det var egentligen inte så stor idé att åka hem emellan, hann ta ett par outfitbilder, lite bättre bilder på mina nya skor och även snabbt slänga i mig någonting ätbart innan det blev dags att bege mig in mot stan igen. Hade egentligen tänkt att få en hel del plugg avklarat innan jag skulle iväg igen, men det hann jag självklart inte med på timmen som jag var hemma, fick göra en del av det på tåget påväg hem istället.

Lite halvbra bilder, tagna med mobilen under dagen. Det var en riktigt cool rosaskimrande himmel just då, men som inte alls visas bra på bild nummer tre.

When you try your best but you don't succeed

Datum: 2011-10-11 Tid: 16:02:00
Det fick bli min blivande favorit tröja idag, matchat med jeans och röda detaljer. Den är stickad och ihålig på vissa ställen, vilket ger ett fint mönster. Perfektion med andra ord♥ Är hur mysig som helst, speciellt nu på hösten. Fyndade den för en tjugolapp i söndags, som hittat!

Nu är jag påväg in mot stan igen, för andra gången den här tisdagen. Ska på ett möte klockan fem och hann bara vara hemma en timme emellan, vi hörs senare!

Rött är alltid fint till hösten

Datum: 2011-10-10 Tid: 19:44:00
Invigde min nya, fina, übermysiga halsduk idag. Letade efter en röd halsduk redan förra hösten men köpte ingen, därför blev jag extra glad när jag hittade den här. Lika värmande som den är snygg!♥ Dessutom kostade den bara omkring en hundralapp.
Nu blir det först god mat, sedan sista avsnittet av hollywoodfruarna (ja, till slut fastnade till och med jag framför det) och till det hemodlade vindruvor & chokladboll!

Walking on sunshine

Datum: 2011-10-09 Tid: 21:22:00
Den här helgen har jag hunnit avverka en hel del myskvällar, två shoppingturer (välkomna alla nya fina höstkläder!), klippning samt övningskörning (köra bil kan vara en av de roligaste sakerna som finns, om än väldigt krångligt med hur mycket som helst att hålla koll på samtidigt).

Har även hunnit med en hel del saker idag, bland annat shoppat med Sara, besökt min mormor och morfar, promenerat ute i mörkret och blåsten en timme och röjt undan plugghögen för helgen. Och tänkte nu avsluta kvällen med att sätta på en film och mysa ner mig i mina goa röda filt med en chokladboll. En riktigt bra helg, med andra ord!

Lördagar är alltid mysigaste dagen på veckan

Datum: 2011-10-08 Tid: 18:04:00
Bilder från förförra helgen då hela släkten kom för att fira min syster som fyllde 18 år, ett par dagar senare.

Blev att gå upp lite tidigare imorse för att åka iväg och klippa mig. Efter det så skulle vi titta på framför allt vinterskor, och två shoppingkassar följde med hem, men såklart inga som innehöll vinterskor, haha. Har även varit och övningskört en timme och ska nu iväg till bästa vän för en riktig myskväll! Känns som att precis vad jag behöver, sällskap & filmmys! :)

Multitasking och filosofiska tankar

Datum: 2011-10-05 Tid: 19:31:15
Med en smoothie och clementin i handen, god mat i magen och musik som strömmar ur hörlurarna är jag nog i stort sett redo att sätta igång med resten av pluggandet. Spanska, naturvetenskap, engelska och svenska står på schemat, allt som allt två prov, en uppsatsskrivning och en redovisning att förbereda mig inför. Har suttit och pluggat naturvetenskapsfilosofi ett bra tag och frågor som "kan man verkligen verifiera/falsifiera hur världen skapades egentligen? Och vad fanns då innan dess?" dyker upp i huvudet. Det är rätt så fascinerande det där egentligen och samtidigt läskigt på ett sätt att tänka och föreställa sig hur allting skapades och uppkom och om vi verkligen vet så mycket som vi tror och påstår att vi gör. Är verkligen det som vi tycker är logiskt och vetenskapligt korrekt sant eller är det i själva verket något helt annat som vi faktiskt inte har någon aning om?

Det är multitasking som gäller för tillfället, naturvetenskapsplugg samtidigt som jag äter en clementin, smsar med en kompis och catchar upp med en annan kompis via facebook.

When autumn leaves are starting to fall

Datum: 2011-10-04 Tid: 20:09:00
Lite bilder tagna under september-månad. Tycker att bilden längst ner till höger, som jag tog i lördags, beskriver mycket om vad som är fint med hösten. Hade gärna haft det ett par månader till som det är just nu, det behöver varken bli mörkare eller kallare...

Äntligen ny design (det var väl på tiden, haha)

Datum: 2011-10-04 Tid: 18:09:44
Kom hem idag och var jätte peppad på att sitta och leka lite i photoscape och resultatet kan ni se här ovan. Det fick bli favoritbilderna från både Spanien och London, som togs i somras och även ett par relativt nytagna höstbilder, som jag förövrigt tycker är himla fina och mysiga. Det känns lagom jag och ljust samtidigt som det är höstigt. Åh, för första gången på länge är jag toknöjd med utseeende på bloggen!♥

Every teardrop is a waterfall

Datum: 2011-10-03 Tid: 19:11:06

Skor:Gamla, Kofta:Primark, Shorts:H&M, Bälte:Esprit, Solglasögon:Åhlens, Temugg:Starbucks

Det kommer alltid att bli måndag igen.

Datum: 2011-10-03 Tid: 16:45:00
Rubriken ovan har aldrig varit mer sann. Känns som att det bara hinner bli fredag innan det är måndag igen. Har haft något som liknar nackspärr och har antagligen sträckt nacken (vilket såklart gör svinont) och har dessutom åkt på en förkylning igen. Gud vad trött jag blir ibland alltså på dessa oändliga höstförkylningar, hinner precis bli frisk en vecka innan jag åker på ännu en till. Så ja, livet är inte som bäst just nu så att säga, med massvis att plugga till nu i veckan. Vet att uppdateringen varit nästintill obefintlig, och tvivlar på att den kommer inte bli särskilt bättre nu i veckan, men nästa helg och vecka så hoppas jag på lite mindre stress och mer ledig tid!
Lite gladare blir man av lite färgglada blommor i huset i alla fall

Thank God It's Friday

Datum: 2011-10-02 Tid: 16:16:02
Har nu avverkat de oerhört långa fredagslektioner (att gå åtta till fyra en fredag är minst sagt tufft) och är osäker på om jag ens hinner hem eller om jag måste åka direkt till restaurangen där jag ska möta resten av min familj, för att fira min syster som fyllde ofattbara 18 år i veckan. Efter grekisk mat blir det fredagsbio, vilket känns som den perfekta avkopplingen efter en hektisk vecka som denna. Take care
En riktigt sliten och trött Jessica efter svenska & matte-provet i tisdags.

Years go by and time just seems to fly, but the memories remain

Datum: 2011-10-02 Tid: 16:14:29
Redan andra oktober idag, läskigt vad tiden går fort alltså! Men trots att låten heter September, så slänger jag ändå in den här just på grund av att den är otroligt fin och bra.
I och med att det är söndag idag så står en massa plugg först och främst på tapeten, men ska även försöka hinna med en promenad och lite läsning, hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!♥

Höstfärger, sushi och myskväll!

Datum: 2011-10-01 Tid: 17:38:00
Åh vad jag tycker att det är fint med alla höstfärger på träden just nu, helt underbart med rött, grönt och gult i en härlig kombination. Varit och firat min moster som fyller år idag med sushi (första gången jag vågat testa det, haha) och en supergod limecheesecake med färska jordgubbar och hallon. Ikväll är planerna så att ett gäng kompisar kommer över till mig, för en riktig myskväll med film & godis!