JESSICA ♥ -

When a dream becomes reality, life takes a different turn

Datum: 2013-02-16 Tid: 20:33:42
Tittar bara in här för att säga att uppdatering här suger rent ut sagt och det är ett under att ett par ändå tittar in här lite då och då. Den här bloggen hamnar lite i kläm och jag känner att det bara blir tråkiga inlägg om helt vardagliga saker. Med det sagt så tycker jag att det är mycket roligare och mer inpirerande att blogga på min utbytesblogg, som ni hittar HÄR.

Det kommer då allt inte bli någon mästerkock utav mig i alla fall

Datum: 2013-02-12 Tid: 21:01:08
Skulle göra kokosmjölbananpannkakor idag (haha, det där blev minst sagt långt)... vilket inte gick så himla bra. Började med att jag följde receptet men då blev resultatet en deg som om man skulle baka bröd. Spädde ut med mjölk och försökte mig på att steka dem... Alltså, det gick inte alls att steka eller ens vända på dem. Såg mer ut som vidbränd äggröra haha och till slut fick pappa komma och hjälpa mig men inte ens han lyckades rädda mina pannkakor.
Haha, jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag är då allt bättre på att äta upp maten än själva matlagningen! 

Även om någonting "bara skrevs i stundens hetta" borde det få konsekvenser

Datum: 2013-02-07 Tid: 21:22:48
Vi är väldigt stolta här i Sverige för att vi är ett av världens mest jämställda länder. Men samtidigt måste jag säga att om kvinnor ska behandlas såhär (refererar till uppdrag gransknings dokumentär om män som näthatar kvinnor) så tycker jag att vi är långt ifrån jämställdhet. Att näthatet finns är ett faktum, och det drabbar både kvinnor och män. Det är verkligen lika hemskt att människor, oavsett kön, ska hotas för att de uttrycker sina åsikter. Men att kvinnor får fler hot och sexuella antydningar (speciellt att "de fått för lite" och att de behöver våldtas för att lära sig ett och annat) tyder på att det här med media gör att mänskligheten tar ett steg tillbaka i utvecklingen. 
 
Jag tror verkligen att folket inte förstår att det kan vara skrämmande, kränkande och långt ifrån okej att ta sig friheten att säga så till en människa. Att deras groteska kommentarer faktiskt gör så att folk tar illa vid sig.
Det är därför jag tycker att det är så viktigt att föra fram det här. Precis som de sa i dokumentären att de inte ville ge näthatarna för mycket uppmärksamhet så har det heller inte hjälpt någonting att tysta ner det. Om man ska försöka få alla människor att sluta resonera på ett sådant omodernt sätt och sluta använda så hemska metoder, så är det förmodligen ett hopplöst fall. Men vi borde kunna göra någonting så att näthatet slutar att vara så himla stort och kränkande.
 
En man i dokumentären skrev att han hoppades att Julia (som skrev ett inlägg på H&Ms sida om att de säljer en tröja med motiv av den döda rapparen Tupac som blivit dömd för våldtäkt) skulle bli våldtagen. När han konfronterades sa han att han "inte menade det direkt, det var ju ett uttryck" och att han "tror inte att hon reagerar så mycket. Det var ju många som skrev stötande saker". Sedan var det ett antal andra människor som sa att de skrev det i stundens hetta för att de var irriterade. 
 
Det är precis det här som är felet. Folk måste inse att bara för att de skriver någonting i stundens hetta på nätet betyder det inte att det på något sätt är mer acceptabelt än det skulle vara i verkliga livet.
 
Samhället och polisen måste ta det här på större allvar, annars kommer det verkligen aldrig sluta, då många inte inser att det INTE alls är okej. Att mordhota någon, önska att den tog livet av sig eller säger att denna ska våldtas - bara för att hon skrev ett inlägg om en tröja på ett företags facebook-sida. Eller som andra som bara för fram en åsikt om feministiska rättigheter eller helt enkelt bara gör sitt jobb. Det är inte okej att hata såhär mycket och det är inte okej att kränka någon och sedan bli förvånad över att "jaha blev hon verkligen ledsen över att jag skrev att jag tyckte att hon skulle dö och brutalt våldtas?"
 
 
Om inte ALLA tar detta på allvar så kommer det ju allteftersom bara förvärras. För om inte ens vuxna människor tar detta på allvar och verkligen pratar om att det här är fel och så behandlar man inte människor, hur kan vi förvänta oss att generationer som växer upp nu ska göra det? Hela samhället ska vara förebilder och att vara förebild betyder att man inte låter orättvisor bara passera, blunda och låtsas om att man inte såg det. Att vara en förebild betyder att man inte tar den lätta vägen.

Såhär låter kvinnohatet på nätet

Datum: 2013-02-07 Tid: 20:29:46
Uppdate: såg att Hanapee hade lagt upp det här klippet på sin blogg om uppdrag granskning dokumentären. Fullkomligt vidrigt och blir så ledsen över vad det finns för slags människor. Men jag tycker att det är riktigt bra av dessa offentliga kvinnor göra det här, känns på något sätt som att de tar tillbaka kontrollen.
 
Rekomenderar verkligen att se på den här dokumentären. 

Det här gör mig så fruktansvärt ledsen

Datum: 2013-02-06 Tid: 23:26:56
Jag är så fruktansvärt oerhört jäkla trött på att ständigt se kommentarer som dessa på internetsidor och facebook. SPECIELLT riktade mot kvinnor och SPECIELLT fruktansvärda sexuella kränkningar. 
 
Jag såg precis Uppdrag gransknings dokumentär om just det här. Om ett antal offentliga kvinnor som fått stå ut med otaliga mordhot och brev om att de ska bli våldtagna ett speciellt datum, på ett speciellt ställe och/eller vid en speciell tid. För mig så är detta i allra högsta grad allvarliga hot som borde tas på större allvar när det gäller utredningar och bestraffning. Även om personen i fråga säger att den egentligen inte menade det, så ligger det ett enormt stort problem i att denne tror att den har rätt att uttala något sådant till en annan människa. "Skulle gärna se bilder på hennes döda kropp, grovt våldtagen och sedan dödad av en neger". Det är alltså helt sjuka tankar och kommentarer som fyller vilket syfte då? Avskräcka kvinnor från att tänka, tala ut om, ha en åsikt om jämställdhet och feminism eller helt enkelt förhindra att det sker någon slags framtida förändring? 
 
Jag får verkligen fysiskt ont i hjärtat när jag läser dessa kommentarer och jag blir även så FRUKTANSVÄRT förbannat arg. INGEN förtjänar någonsin att bli våldtagen, precis som att ingen någonsin förtjänar att bli mördad. 
 
Jag ser för mig hur dessa personer som precis skrivit en kränkande sexuellt antydande kommentar till en kvinna, som skrivit om diskrimineringen av kvinnor eller feministiska tankar om att kvinnor är lika värda, sitter där och känner sig nöjda. Nöjda över att de tagit tillbaka matken och kontrollen genom den där kommentaren och nu visat var skåpet ska stå. Den frispråkighet som kvinnan tagit sig för av blir nu bestraffad genom att verbalt (med antydningar om att det i framtiden ska bli fysiskt verkställt) sätta dit den här kvinnan. Det här motbjudande sexistiska beteendet som förmodligen många av dem inte ens skulle våga säga i verkligheten, ansikte mot ansikte, när de kunde få mothugg direkt. 
 
Jag undrar bara varför dessa män reagerar så fruktansvärt starkt på att offentliga kvinnor skriver/pratar om feminism. Många av de saker som vi idag tar förgivet var i historien revolutionerande och möttes av stark kritik och hot. Jag hoppas då att detta motstånd är ett tecken på att de faktikskt på riktigt är rädda att det ska ske en förändring. Inte bara att de vill markera sin ståndpunkt om att kvinnor bara ska sitta och hålla tyst (utöver att ta hand om hemmet, tilfredsställa mannen och helt enkelt agera som någon slags slav), utan att de är rädda att den här förändringen faktiskt kommer närmare. 
 
Nu kopplar jag ihop det här sexistiska beteendet med allmänt mansgrisbeteende (som jag så fint brukar kalla det). Men det är bara för att för mig går oftast de här värderingar och tankar ihop med en föråldrad syn på kvinnor. Samtidigt som man kan kalla det de moderna samhällets respektlöshet och där man enligt lag får tycka vad man vill. Ett samhälle där man kan tycka vad man vill och hur mycket man vill utan att någonsin ens ha mött  personen eller ens behöva i framtiden. Vi lever i en värld där alla har åsikter om speciellt offentliga personer och många tycker att det är rätt åt dem om de får skit för någonting som de skriver eller tycker. 
 
Jag tror att om vi skulle vända på steken och det vore män som  fick hot om att de skulle bli våltagna så skulle det bli en mycket större sak. Då skulle det plötsligt bli ett världsproblem på ett annat sätt. För om man själv inte är insatt i den situationen och har erfarenhet av det så verkar det som att det är allmänt svårt att verkligen engagera sig i det på samma sätt som någon som har en personlig koppling till ämnet.Jag kan väl förstå att det kan vara lite svårare att känna samma engagemang då, men tycker samtidigt att detta berör ALLA. Om inte den här nonchalansen och egoismen slutar så kommer sådana här hemska situationer alltid fortsätta uppstå.
 
Vi måste alla sluta lägga allt ansvar på kvinnorna och överhuvudtaget se det som enbart en "kvinnosak".  Bara för att det ofta händer kvinnor betyder det inte att inte alla måste se detta som ett lika stort problem, speciellt eftersom att det är de som skriver och uttalar dessa kommentarer oftast är av det andra könet. Unga killar och medelålders män som tar sig friheten att inte bara säga att "du borde våldtas så att du lär dig lite om livet" men också berövar dessa kvinnor på deras trygghet och känsla av säkerhet. Vi behöver såklart inte bara ta tag i det här så att fler ska bli medvetna om näthatet och nätmobbning överlag, för blir fler medvetna - och då menar jag inte att vi bara ska sprida information, utan verkligen starta diskussioner om detta så att det blir mer verklighet för dessa människor som tycker att de kan bete sig hur som helst, bara för att de sitter tryggt bakom en dataskärm - kommer det förhoppningsvis leda till att fler kommer tänka över att, de hade med all största sannolikhet inte sagt detta i verkligheten och att det då inte är okej att skriva det på nätet heller

Måndagstankar klockan 23.17

Datum: 2013-02-04 Tid: 23:18:00

Haha älskar mina små infall. Blev sötsugen nu på kvällen (som jag blivit varje dag sen en vecka tillbaka, so no surprise there) - då gick jag ner och tränade tjugo minuter istället. Klockan tio på kvällen liksom, haha. Det var faktiskt riktigt skönt, speciellt med en kall dusch efteråt också.

Just nu är jag supersugen på frukost och tänker faktiskt sätta klockan lite tidigare så jag ska hinna göra en riktig höjdarfrukost, ser redan fram emot det. Just nu väljer jag om jag ska lyssna en liten stund på Hanpee's podcast eller börja läsa i min nya bok, pojken i randig pyjamas (filmen är så otroligt fin och sorglig!). Eller så kanske det är bäst att sova då jag ska upp om sex och en halv timme. Godnatt!