JESSICA ♥ -

Fredagens outfit-inlägg

Datum: 2010-11-29 Tid: 22:14:53

♥Leggings|Vero Moda|
♥Skjorta|New Yorker|
♥Linne|Lindex| 

Mysteriet på Greveholm

Datum: 2010-11-29 Tid: 16:21:00

Det är inte jag på videon, utan den la jag upp så att ni skulle kunna få se och höra hur den låter på piano

Har precis lärt mig Mysteriet på Greveholm låten på piano på mindre än 20 minuter! Vänsterhanden sitter inte riktigt ännu, men högerhanden var väldigt lätt att lära sig (behövde knappt några noter för att klura ut hur den skulle vara). Det var verkligen jätte roligt att lära mig spela den just för att det är en av mina absoluta favoriter av adventskalendrar som visats på tv:) Visserligen var jag bara lite mer än ett år gammal när den visades (1996), men eftersom att vi har filmerna så jag har jag kunnat kolla på dem några år efter. Kanske ska ta och kolla på dem igen, för lite julstäming, haha.

Första advent

Datum: 2010-11-28 Tid: 16:45:17


Ska nog ta och göra mig en liten god fruktsallad ikväll! Första advent idag då, vi brukar inte riktigt fira det på något speciellt sätt, kanske tänder några ljus för liten mysig julstämning, men annars är det ju ändå bara som en vanlig söndag.

Var ute på en promenad idag med Sara i kylan, kände att fast jag inte mådde så jätte bra så ville jag ändå röra mig lite. Då passade en promenad på fyrtiofem minuter ganska bra! Ganska slapp dag och helg i allmänhet men det var faktiskt precis det jag behövde, superskönt att jag inte har några läxor den här helgen och det enda som jag då behöver göra är att gå igenom gymnasiebroschyrer som som samlats på en stor hög.

Girls just wanna have fun

Datum: 2010-11-26 Tid: 07:08:00

En sån där riktig "hej pch hå, kom igång" låt som får en att piggna till lite såhär tidigt på morgonen. Brukar ganska ofta sätta på musik i mobilen på morgonen för att jag ska piggna till och för att det är ett härligt sätt att starta dagen på! Sedan kanske det inte är super bra att man börjar dansa runt om man har det bråttom haha, men näe sånt får man faktiskt ta sig tid med.

Idag har jag först spanska prov och sedan efter lunch ska vi åka till Gymnasiemässan i Älvsjö, det är nu det börjar hända lite grejjer på den fronten. Man måste ju liksom börja tänka på vilken linje och vilken skola man vill gå i till gymnasiet. Sen efter det blir det sleep-over hos karro, roligt ska det bli! .D

Riktig, riktig kall vinter

Datum: 2010-11-25 Tid: 19:00:30

Gaah! Det känns verkligen att det är vinter nu, riktig riktig kall vinter. Jag kom hem sådär vid fem-tiden och mina händer var som två stora isklumpar, kändes som om fingrarna när som helst skulle frysa sönder och trilla av Var till och med tvungen att ha på mig vantarna inomhus, för att värma upp mina kalla händer. Och då hade jag ändå bara tagit av mig vantarna i någon minut för att sätta på musiken och fixa med hörlurarna till mobilen, medans jag väntade i tjugo minuter på att bussen skulle komma (eftersom att de vanliga buss-tiderna inte gälller nu när det är snö överallt). Så jag stod där i mörkret och kylan och hade ingen aning om när bussen skulle komma.

Men skönt var det då minnsann att komma hem! Det är nästan så att man behöver något sådant för att kunna uppskatta de "vanliga sakerna". Aldrig tidigare har jag älskat ett par vantar så mycket, haha.

Planerna för kvällen kan sammanfattas ungefär såhär: spanskaplugg inför provet imorgon, maaat (är vrålhungrig då jag inte ätit sen klockan tolv, vilket är nästan sju timmar sedan...) och en fin liten avslutning med Vampire Diaries och Criminal Minds :)

Detta ständiga ha-begär...

Datum: 2010-11-25 Tid: 14:38:00

Kollade in Novaqueens webbsida och åh vilka fina kläder de har! Allt ifrån jackor och västar till klänningar och väskor. Mycket fina färger och material, tycker särskilt mycket om klänningen i vitt och de två i rosa. Men självklart skulle jag vilja ha precis allt! :D Gå in på deras sida HÄR och kolla in om något faller dig i smaken.

Jag borde ha förstått det, men jag förstår det nu

Datum: 2010-11-24 Tid: 15:03:00

Har inte lagt upp någon musikvideo upptäckte jag, på senaste tiden. Så här kommer en bra låt. Det var väl på tiden haha :)

LookBook

Datum: 2010-11-23 Tid: 21:59:00

Så mycket fina färger, bilder och klänningar från BikBok! Älskar verkligen färger på den blå klänningen, urfin! Dessutom är det snyggt att matcha den annars färgstarka klänningen med ett par vanliga svarta pumps.

Nu börjar Cougar Town alldeles strax, ha en bra kväll♥

Hemma efter en lång dag

Datum: 2010-11-23 Tid: 16:02:31
Tumblr_lc4sqid1f91qbxx9zo1_500_large
                                                                  Bildkälla

Hemma efter vad som kändes som en riktigt lååång dag, hade den där presentationen som jag skrev om tidigare inför en riktig jury... Själva presentationen gick väldigt bra, jag tittade faktiskt inte ner så mycket på pappret och även fast det dunkade hårt i mitt bröst så var min röst faktiskt väldigt stabil och inte så skaking som den brukar bli när jag ska göra redovisningar.

Men när vi kom till de fem minutrarna som jurymedlemmarna skulle ställa frågor om vår uppfinning blev det lite värre, en av dem verkade jätte snäll och nickade uppmuntrande mot oss, och en annan rent ut sagt sågade hela vår idé. Vilket som ni kan föreställa er inte var särskilt roligt. Och nej, jag är inte en sån person som går runt och tror att alla människor är goda och snälla och det inte finns något ont eller negativt i världen, men jag tycker inte att man behöver vara riktigt så hård och säga "Nä, jag tror faktiskt inte att det här kommer att funka". För kom igen vi är ju bara 15 år, vi är inga vuxna som har gått en lång utbildning inom just det ämnet och vet exakt hur sånt funkar? Dock var det väl en liten tröst att veta att han inte bara var så hård mot oss, utan mot de andra också. Det kanske är hans roll i juryn, den som alltid ska påpeka det negativa?

Svart & Blåmönstrat

Datum: 2010-11-22 Tid: 15:55:09


♥Topp|American Apparel
♥Kofta|Cubus
♥Shorts|Gina Tricot
♥Väska|Spanien
♥Örhängen|Glitter

Vill verkligen ha en ny kamera, mitt hår blir alltid så himla mörkt på alla bilder som jag tar(det är ungefär som bilden längst till höger, men ändå lite ljusare). Ska alldeles strax gå och titta på Dear John, som mamma hyrde i helgen men som jag inte sett än, får hoppas att den är bra! Tänkte ta det lugnt en liten stund innan det är dags att återuppta Pluggandet.


En liten välförtjänt paus

Datum: 2010-11-21 Tid: 20:59:01

En lite "backstage" bild från idag

Tar en liten välförtjänt paus, då jag har haft fullt upp hela dagen. Men jag klagar då inte! Det har varit jätte skoj med dansuppvisning, är ju ganska sällan man får stå på en scen och visa upp lite vad man kan. Det var två föreställningar och det var några tillfällen som det blev lite stressigt med att hinna byta om och fixa iordning sig emellan de olika danserna innan det blev dags att inta scenen igen (anledningen till att jag glömde att ta på mig slipsen till andra föreställningen kanske, haha?), men som jag sa var det ändå riktigt, riktigt roligt :)

Mysimys med helg!

Datum: 2010-11-20 Tid: 20:04:00

Såhär trött var jag på sista lektionen i fredags, så jag och Johanna bestämde oss för att ta oss en liten tupplur...på bordet, haha.

Jaaaaaa! Blev sådär über glad som man bara blir sällan, när jag upptäckte att Hulu - samlingssidan där de flesta amerikanska serier läggs upp - hade samtliga avsnitt från och med säsong tre av Psych! Nu vet ni vad jag ska göra hela helgen, haha. Nä faktiskt inte riktigt hela helgen. På söndag har jag ju dansuppvisning hela dagen, och sedan har jag ju både lite so och plugga på till våran redovisning som vi ska på tisdag inför en riktig jury(!), att göra. Känns verkligen super kul att vi blev nominerade i teknikpriset för Brobel med våran uppfinning, men lite pinsamt är det att stå där inför riktiga proffs och berätta om den.

Om du vill veta mer om Brobelprojekten som jag ganska ofta skriver om, kollar här och här då, eller kika in under nya kategorin "Brobel"!

Längtan efter att köpa bikini mitt i snöslasket

Datum: 2010-11-20 Tid: 11:37:00

Åh jag blir sådär jätte jätte sugen på att köpa bikini när jag ser de här bilderna! :D Skulle vilja ha varenda en av dessa, speciellt den rosa, så underbart fin! Varför, varför ska det vara vinter och kallt när man kan ha sommar, varmt väder och tillbringa dagarna i bikini och shorts, det är ju liksom det man lever för?

When I se your face there's not a thing that I would change

Datum: 2010-11-20 Tid: 01:18:44

Nu ska jag hoppa i min pyjamas och bädda ner mig i min gosiga säng och avsluta fredagskvällen med ett avsnitt av Pretty Little Liars. Var ju så himla trött när jag kom hem att jag somnade en liten stund och då är man ju lite piggare på kvällen, så tänkte att det får göra mig lite sömnigare. Godnatt på er!

I belive in freedom

Datum: 2010-11-19 Tid: 22:49:56

Förlåt att jag inte har svarat på era fina kommentarer, men ska ta tag i det nu när jag har tid igen. Lämnade in sista Brobel arbetet idag, så nu är jag officiellt fri! Ja...förutom de vanliga läxorna då, men de är ingenting mot hur stressiga de senaste två månaderna har varit sen Brobel-arbeterna började. Ska bli riktigt skönt att kunna göra saker igen istället för att bara sitta och plugga hela dagarna och kvällarna! När jag kom hem satte jag mig bara i soffan och njöt av att jag inte hade några läxor som behövdes göras idag, så obeskrivligt skön känsla det var!

Har fotat ganska många outfits under denna vecka och förgående, men inte haft tid att lägga upp dem, kanske ska samla ihop dem alla och göra till ett inlägg istället? :)

Letandet efter den perfekta klänningen

Datum: 2010-11-19 Tid: 21:02:40


|Bild 1, Klänning från Bubbelroom| Bild 2&3, klänning från Nelly| Bild 4, Klänning från Malina|

Sitter och kollar runt efter Brobelklänning, men det är så svårt att hitta en klänning som motsvarar ens önskningar, i både modell och färg. De flesta som är fina finns bara i svart, och jag skulle verkligen vilja ha en i någon rolig färg - som rosa eller blå :) Jag skulle också vilja ha en axelbandslös klänning, helst med någon snörning av något slag i ryggen. Men det är väl det att jag vet exakt hur jag vill ha den, och därför duger inte så många klänningar eftersom att de inte uppfyller mina krav. Jag skulle lätt vilja ha den sista klänningen från Malina, synd bara att den kostar omkring tvåtusen spänn...

Kvällsmys framför tvn

Datum: 2010-11-16 Tid: 21:00:00

Nu ska jag bänka mig framför tv:n för några timmars tv-tittande. Desperate Housewifes, Cougar Town och The middle står på schemat. Mysigt är ordet!

Jag och symaskinen kom inte riktigt överens idag, om man kan säga så. Den envisades med att gå sönder hela tiden vilket sabbade mitt för övrigt glada humör helt. Hate when that happens.

Roligt med tre nomineringar

Datum: 2010-11-16 Tid: 19:08:51


Har verkligen haft en super bra dag, fick reda på att jag nu blivit nominerad i tre Brobeltävlingar. Hur roligt som helst! Hade matteprov också på morgonen vilket gick jätte bra, skönt eftersom att matte inte riktigt är mitt ämne(till skillnad från språk, kemi & biologi och slöjd, som jag gillar mer och tycker att jag är bättre på).

Känns som att jag ätit massor med mat idag, haha. På lunchen var det fiskgratäng, på hemkunskapen direkt efter gjorde jag och Johanna indisk kyckling och när jag kom hem skulle mamma göra spenatpaj. Herregud säger jag bara, min mage är definitivt inte tom det är en sak som är säker i alla fall. Nä, nu ska jag ta fram symaskinen och göra klart de där byxorna till slöjd-delen av Brobel också :)

Under hundralappen!

Datum: 2010-11-15 Tid: 15:34:00




Riktigt snygg klänning som finns i olika färger! Och hur grymt är inte priset just nu? Det är ju till och med bättre än vissa plagg på REA :D Tycker att den leopardmönstrade och den röda var snyggast. Har knappt något leopardmönstrat, så det skulle ju inte vara så tokigt att ha i sin garderob.


And then it was sunday once again

Datum: 2010-11-14 Tid: 21:27:02


Fler saker som jag köpte igår. Ring från Accent och coverstick från Isadora.

Då var det sista danslektionen idag innan uppvisningen nästa vecka. Körde verkligen non-stop och jag gav järnet varje gång vi dansade. Så jag var helt slut när träningen var över. Men det har jag ingenting emot, älskar att känna att jag verkligen har tränat rejält, då känns det verkligen att man gjort något bra både för kroppen och själen!

Nu ska jag dyka ner i högen av läxor som ligger på bordet, krypa upp i min mysiga säng med tv:n på i bakgrunden. Känns skönt att jag faktiskt började med pluggandet inför matte proven jag har i veckan tidigt så att det inte blir ytterligare ett stressmoment.


nyinköpt: Nya skor

Datum: 2010-11-14 Tid: 13:08:00

Lämnade tillbaka de gamla stövlarna som jag köpte då jag fick så ont av dem efter bara en dag, de satt verkligen fruktansvärt. Istället köpte jag två nya skor igår. Hittade bootsen först, de satt väldigt bra och var snygga. Nackdelen var väl bara att de inte är fodrade alls. Ska kolla efter ett par bra vinterstövlar, men nu när jag har ett par skor att använda så är det åtminstonde inte lika bråttom längre. De högklackade skorna fick jag syn på och bara var tvungen att Prova, de var ju precis min smak med nitar, öppen tå och dragkedja (bilderna gör dem inte rättvisa). De blir de perfekta Brobel-skorna! :D Till vilket jag fortfarande inte har hittat en klänning till, börjar känna av stressen lite och då är det ändå några veckor kvar. Men jag är fullkomligen nöjd med mina nya skor! :)

What happens in vegas

Datum: 2010-11-13 Tid: 22:55:30
 
Var ju och klippte mig idag, så här är en bild på mitt hår! :) Förra gången jag klippte mig tog det fem minuter, de klippte knappt någonting och jag blev inte alls nöjd med resultatet. Men denna gång blev jag absolut nöjd med resultatet, luggen blev precis som jag ville ha den (sen gången jag klippte lugge.n). Dessutom är den enda gången som jag har riktigt platt hår är när jag precis har klippt mig (plattång funkar inte riktigt på mitt hår då det i vanliga fall är för lockigt och lockar upp sig efter en kvart).

Sitter och kollar på What happens in vegas, har sett den en gång förut när den gick på bio. Men det var så länge sedan så det är roligt att se om den för att kolla om man faktiskt fortfarande minns filmen. Ska alldeles strax ta itu och svara på alla kommentarer jag fått.

Better than fine

Datum: 2010-11-13 Tid: 17:53:00

Jag brukar alltid tycka att "herregud vad tiden går fort, man hinner aldrig göra alla de saker man vill", men idag har jag faktiskt hunnit hur mycket som helst, underbart! :) Kanske var det för att jag gick och la mig tidigt igårkväll eller okej, jag somnade i soffan tidigt, haha  (men det var ju fredag, jag var sjuuukt trött efter veckan) och vaknade innan klockan slagit 10. Då skulle jag klä på mig och äta frukost för att sedan åka till frisören för att klippa oss. Och eftersom att jag inte köpte allt smink som jag behövde förra gången jag var och shoppade så blev det små korta besök i några affärer innan vi skulle hemåt igen.

Åt världens godaste lunch på länge, tillsammans med mycket trevligt sällskap. Blev tacos och det var både gott och såg härligt färglatt ut, med alla grönsaker i olika färger och former. Efter det tänkte jag att jag skulle få ut så mycket så möjligt av dagen så jag satte mig och pluggade intensivt i några timmar. Och blev väldigt glad över att jag fått så pass mycket gjort som jag fick. Bra jobbat! Det var i stort sett min dag det, och klockan är inte ens sex än! Nu ska jag ta det riktigt lugnt resten av kvällen och bara njuta av ledigheten! :D



Snölandskap

Datum: 2010-11-09 Tid: 22:11:00

Såhär såg det ut när jag pulsade hemåt tidigare idag, snacka om att man blev förvånad när det helt plötsligt började att ösa ned massvis med snö.

Så var man äntligen klar med so-arbetet! :D Tog sin tid men känns skönt att äntligen vara klar med det. Resultatet blev 13 datorskrivna sidor, så typiskt mig att skriva en hel bok men man vill ju liksom få med allting! Idag var det som så många andra dagar en riktig pluggdag. Satte mig direkt när jag kom hem och gjorde matte samtidigt när jag satt och åt, här ska ingen tid go to waste! Men det gick väl inte så bra, mamma hittade mig bokstavligt talat sovandes på matbordet med näsan i matteböckerna. Haha. Problemet är ju att det är så mycket att göra hela tiden att sömnen blir lidandes istället, vilket gör mig ännu segare och tröttare På dagarna, och då går det ju inte direkt bra att plugga... Men imorgon blir det en skön och efterlängtat morgon! :D


Quick update- Dagens Outfit

Datum: 2010-11-08 Tid: 20:42:00

♥Kavajen kommer från |Ellos|
♥Linnet kommer från |Lindex|
♥Jeansshortsen är köpta på |BikBok|

En liten snabb ouftit-uppdatering också! När jag skulle spela piano idag märkte jag att det går inte att spela om man verkligen tänker på det. Utan för mig när jag spelar piano är det mer som att mina händer styr sig själva. Och när jag försökte tänka på exakt hur jag skulle spela gick det verkligen inte bra. Glömde bort hur låten gick och fingrarna fastnade på fel tagenter. Haha, lite konstigt egentligen men det är bara så, det går mer på känsla än det gör på kunskap. Klicka här om du vill lyssna på låten som jag spelar på piano :)

And it's back to business

Datum: 2010-11-08 Tid: 17:38:00

Hej jag är blå (haha, lägg märke till de blå märkerna som jag har i pannan och näsan. Det är även ett stort på kinden men det syns inte på bilden). Daniel och Max målade massa blå fläckar med en biljardkrita i mitt ansikte, så jag gick och såg ut som en smurf efter lunchen. Haha. Bilden är tagen när jag promenade hemåt, måste ju få lite motion varje dag! :)

Första skoldagen efter lovet avklarad då! Kanske inte världens bästa, var på super glatt humör innan lunchen men sedan gick det bara nedåt. Fick reda på att jag var en av typ tio att bli nominerad till Mattepriset, vilket faktiskt var en kul grej. Men tyvärr kunde jag inte glädjas åt det när jag inte kom med i andra nomineringen av litteraturpriset, som var det jag verkligen ville. Men man kan väl inte få allt... :) När jag kom hem var jag på crappy mood, och hade ingen inspiration eller motivation alls och hade god lust att bara strunta i allting just då. Men här ska inte deppas! :D Efter att jag hade kollat på ett avsnitt av Pretty Little Liars (jaa, jag har verkligen fastnat för den serien, haha) och spelat lite piano (fattar inte hur, men det har verkligen en lugnande effekt på mig) så kändes allting bra igen! Bra eller vad? Och nu när jag har motivationen på topp igen, ska jag försöka göra klart SO-uppgifterna. För det är ju trots allt inte många dagar kvar (två) tills de ska vara inlämnade. Så det är vad jag kommer att göra resten av kvällen. Förutom klockan åtta, för då blir det att kolla på Chuck! :D Definitivt något att se fram emot.

Förresten kanske ska göra en BROBEL-kategori, eftersom att jag fått många frågor om vad det är för något, hur det funkar osv. Dessutom kommer det väl komma många bilder i December, då Brobelfesten kommer att vara. Låter det som en bra idé kanske?

Kommer upp ett inlägg till lite senare, men det kommer att vara tidsinställt (älskar den funktionen!) eftersom att jag kommer att ta ledigt resten av kvällen från bloggen.

Pictures from friday

Datum: 2010-11-07 Tid: 22:41:00

 Klänning, kofta & halsduk |Gina Tricot| Solglasögon och skinnjacka |H&M|

Blev väldigt mycket Gina Tricot och H&M kläder såg jag, haha. Bilderna är från i fredags när jag och Johanna åkte in till stan för lite shopping, lunch och bio :D Hade ju en liten lista på saker som jag skulle köpa.  Men hittade bara den första på listan, vilket var Åhlens egna brun utan sol. Vill inte vara så blek som jag blir så fort solen och värmen försvinner. Har aldrig testat en brun utan sol kräm förut så det blir roligt att se om resultatet blir bra :) Sedan hade jag tänkt köpa conceler, coverstick och mineralfoundation. Men då måste man ju kolla vilken hudton man har för att kunna köpa rätt färg, och det är jag rätt dålig på att avgöra själv, så min syster får hjälpa mig med det  istället nästa gång vi är och shoppar, haha.

 I provrummet, jag testar klänningen som man blev helt bländad av :D

Perfekt start på dagen!

Datum: 2010-11-07 Tid: 15:33:00


Leggings |Ellos| Stickad tröja |New Yorker| Skärp |Marknad| Skor |Spanien|

Min mysiga outfit för dagen! Tröjan är lånad från min syster, men den var så himlans mysig så att jag måste införskaffa mig en egen sådan :D Började dagen med att äta frukost i soffan insvept i min röda filt och kollade på familjen Robinson. Perfekt sätt att börja söndagen på! Filmen är en barnfilm, men so what, älskar att kolla på barnfilmer! De är så roliga och gulliga. Sitter alltid i slutet och låter "Aaah..", och detta var inget undantag. Nu blir det ut i kylan för en powerwalk!


Blod, svett och tårar

Datum: 2010-11-07 Tid: 13:43:00


Såhär såg det ut igår kväll när jag skulle gå och lägga mig, mysigt är ordet!

Aah,
behöver mer tid känner jag för att göra allt jag behöver och vill göra! 24 timmar räcker bara inte... Det ska hinnas plugga, träna, städa, äta, vara social... Det finns inte tid för allt det där plus att man vill ju göra saker som man själv tycker är roliga också, så man får prioritera. Vad är viktigast att göra just den dagen? Tråkigt nog brukar det oftast betyda att det är studietime. Ni kanske undrar varför jag tänker på det här, jo för att det är skola imorgon och då drar all stress över plugget igång igen. Men nu ska jag inte sitta här och tycka alltför synd om mig själv, lite musik får göra mig glad och positivt igen!


Effective it is!

Datum: 2010-11-06 Tid: 21:38:00


Ett smygfoto som min kära syster tog i veckan när jag satt och skrev på mitt so-arbete, haha.

När jag gör läxor och pluggar försöker jag alltid arbeta så strukturerat och effektivt som möjligt (för att använda lite vuxna ord här). Men ibland kan man ju bli distraherad av andra saker och inte få de där saker gjorda som man behövde, speciellt om det är vid datorn man sitter. Känns som att jag fastnat i den vanan lite för mycket på senaste tiden. Någon som känner igen sig? 

När det gäller sådant som jag gör som ska bedömas (men självklart andra saker också) försöker jag alltid att göra så bra som möjligt. Som kan vara både positivt och negativt. Det positiva är ju att jag alltid försöker göra det absolut bästa jag kan, men även negativt då det kan få mig att sitta väldigt, väldigt länge med plugget. Så då tänkte jag att för att undvika att sitta så länge och bli distraherad av andra saker tänkte jag sätta upp små mål för dagen och veckan. Då vet jag ju exakt vad det är som ska göras just den dagen och sedan efter att jag gjort klart allt det jag skulle, ja då finns det ju ingenting som hindrar mig från att göra någonting roligt istället! :)

Sedan har jag nästan alltid musik på när jag pluggar, om du vill veta plugglista right now klicka här


"What is that mysterious ticking noise? It's kind of...catchy"

Datum: 2010-11-06 Tid: 19:10:59

Kom på mig själv med att nynna på denna låt häromdan, haha :)

Satt precis och åt lite japans mix och kollade på tredje avsnittet av Pretty little liars på datorn med min syster. Såg i en tidning ett tips på ett program som var gratis och lagligt att ladda ned, så att man skulle kunna kolla på amerikanska serier på webb-tv, funkade väldigt bra. Men det enda som irriterar mig är reklamen som följer med. Och då menar jag inte bara när man kollar på webb-tv:n, utan reklamen kommer upp överallt på internet jag kollar; facebook, bloggen, övriga internet sidor. Hittade någonstans man kunde klicka disconnect, så jag håller tummarna för att det ska funka, annars vet jag inte vad jag ska göra. Hoppas hoppas... :)

Nog slappande för en dag, nu blir det plugga som gäller! Kul sysselsättning att göra på en lördagskväll? ..Nja inte så värst. Men måste man så måste man! ;)

"Om du inte gillar sidan du ser- vänd på den!"

Datum: 2010-11-06 Tid: 00:54:24

Känner mig så åh, jätte glad idag! :D Inget att klaga på här inte! Bion var verkligen super bra, skulle kunna tänka mig att se den filmen igen, den var så annorlunda andra filmer (vilket jag tycker är roligt) och samtidigt sjuukt bra :D Satt och skrattade hela tiden under filmen :D Och Simons (huvudpersonen) brorsa Sam fick agera ögongodis, haha. Hade verkligen underbart roligt hela dagen, tack för att du gjorde min dag bästa vän!♥


I rymden finns inga känslor

Datum: 2010-11-05 Tid: 13:31:52



...Och så var det fredag igen. Vanligtvis brukar fredagar vara den dagen som man längtar till på hela veckan, men inte denna gång. För om man redan har haft ledigt nästan en vecka betyder fredagen att höstlovsveckan sorgligt nog lider mot sitt slut och att det är snart dags för skolveckor igen. Åh kan man inte bara få en extra vecka på höstlovet, det är väl inte så mycket begärt?♥ Förra fredagen tänkte jag, "Guud vad skönt med en hel vecka ledigt, tänk så mycket saker jag kommer hinna göra!" Men en vecka är i princip ingenting, och alla de där sakerna som jag har tänkt att göra har jag inte fått gjort. Tiden går så himla fort! Typ i raketfart, känns det som. En dag hinner man ju inte göra mycket på egentligen, för det säger bara swoosh så är den över. Det är konstigt egentligen hur snabbt man kan ställa om sig på att man är ledig, bli van att gå upp klockan halv elva på morgonen. Annars är det ju vid den tiden man brukar äta lunch i skolan liksom (okej, inte riktigt den tiden då, men på ett ungefär).

Idag är det ingen slappdag som gäller, nej idag ska det hända roliga grejjer! :) Först blir det att åka in till stan med Johanna, kolla lite i affärer och äta och lite så. Har samlat på mig en liten lista på saker jag behöver köpa. Sedan blir det att kolla på I rymden finns inga känslor på bio i Sergel :D


Senaste tiden i outfits- favoriter?

Datum: 2010-11-03 Tid: 18:58:16



Har samlat ihop senaste tidens outfits, och såhär blev alltså resultatet. Tycker att det har blivit väldigt mycket variation i klädväg, vilket är roligt. Ibland kan man ju känna sig helt oinspirerad och tråkig och då blir det ofta att man bara slänger på sig det första bästa man hittar i garderoben, men det känns som att på de här bilderna var inte så fallet. Berätta gärna om du har några favoriter! :D Själv har jag lite svårt att bara välja ut den, men spetstajtsen i kombination med snygg och annorlunda rygg och mönstrad kjol tar väl en av toppenplatserna ändå. Hoppas att ni har fått lite inspiration av dessa bilder!


Fashion studio

Datum: 2010-11-03 Tid: 16:54:21


Gick in på H&Ms hemsida och hittade en ny funktion som jag inte sett tidigare, nämlingen denna: Fashion studio. Vet att JC har haft en sån här ganska länge på deras hemsida, men visste däremot inte att H&M hade skaffat en. En rolig funkton tycker jag, man får chansen att matcha helt fritt och efter sin egen personliga smak.  Dessutom finns det ju väldigt många fina kläder på H&M just nu, så då blir det extra roligt att knåpa ihop en egen outfit. 

Frukost- viktigaste målet på dagen

Datum: 2010-11-03 Tid: 11:48:00
 
En god frukost är en härlig start på morgonen! :) Inget dåligt samvete här inte att man sitter inne och ugglar när det öser ner för fullt där ute. Skönaste med att ha en hel vecka höstlovs-ledigt är att man själv får bestämma vilken tid man ska upp. Även att man kan ligga och dra sig lite extra och bara mysa lite i sängen, som man inte har tid med annars på vardagarna.

Apropå sömn, visste ni att det finns en studie som säger att vi sover bort en tredje del av våra liv? Låter hur galet som helst ju, men ju mer man tänker på det desto vettigare låter det ju faktiskt. Vi sover ju trots allt bort lite mindre än hälften av dygnet. Om man tar medellivslängden(för kvinnor) som ligger på ungefär 83 år och delar det med en tredjedel, då sover man alltså bort ungefär 28 år av sitt liv. Shocking or what? Tänk bara på hur mycket man skulle kunna göra om man var en vampyr och inte behövde sova (Ja, om man var enTwilight-vampyr i alla fall, haha).

Scary doll

Datum: 2010-11-02 Tid: 12:38:06


Här var jag glad och party sugen! :D Kan ni gissa vad jag skulle föreställa? En läskig zoombie-liknande docka. Blev faktiskt väldigt nöjd med outfiten, kjolen var ju väldigt doll-aktig. Tyckte även att det blev snyggt att nästan hela outfiten var helsvart förutom koftan och knästrumporna. Runt knästrumporna knöt jag två svarta band och gjorde en liten rosett på vardera ben. Cute like a doll. Koftan fick vara röd och piffa upp den övriga svarta klädseln och även matcha det röda läppstiftet som jag hade. Det enda som blev lite halv-dåligt var väl håret. Skulle egentligen ha gjort massa korkskruvar i håret. Men eftersom att jag aldrig har lockat håret förut (Eftersom att jag vanligtvis brukar ha väldigt lockigt hår), visste jag inte hur lång tid det tog, så jag hann bara göra några lockar som inte alls höll sig. Men jag är nöjd med hur allting blev ändå.


Spotify-playlist

Datum: 2010-11-02 Tid: 12:37:17


Bra musik är ett måste när man sitter vid datan och pluggar, vilket jag gjorde varje kväll förra veckan . Det här är(en del av)min spotify-playlist som gått på ständig repeat :D

Ska alldeles strax hoppa i träningskläderna och gå ner och träna i vårt egna lilla minigym(med löpband, träningscykel, träningsboll, hantlar och någon stor maskin som man trampar på). Har gått runt i flera veckor och tänkt att jag vill börja träna igen som jag gjorde innan jag blev sjuk för några månader sedan & innan all stress ifrån skolan, men har verkligen inte haft tid, tråkigt nog. MEN vad är då bättre att börja träna igen när man har en hel vecka höstlovs-ledigt? Sedan ska jag väl börja kolla igenom vad det är jag behöver göra på SO:n under veckan , så att jag inte sitter med allting sista kvällen och måste skriva det. För att det finns ju inget roligare än att behöva sitta med massa läxor under lov(Hello sarcasm).


Konsten att laga mat

Datum: 2010-11-01 Tid: 19:26:23

Haha, gillar att göra hjärtan i allt

När man är ensam hemma och ska fixa mat blir det oftast mat som går snabbt och är enkelt att fixa (då jag inte är världens bästa på att laga mat). Här är två varianter på den traditionella Makaroner och köttbullar. Den högra bilden är vad jag lagade idag, makaroner och grönsaker blandat med en egenlagad ostsås i ugnen, riktigt gott faktiskt! :)