JESSICA ♥ -

Filmkväll!

Datum: 2011-06-30 Tid: 13:59:00

En klarblå himmel (helt utan moln), glittrande vatten & skinande sol. Precis lika fint väder idag som det var igår & tänker spendera denna med bad i närmsta sjö tillsammans med min syster för att sedan möta upp en kompis för filmkväll och övernattning. Vi hörs imorgon hörrni!

At the moment

Datum: 2011-06-29 Tid: 17:58:00
Sitter ute på altanen med musik pumpandes från datorn. Efter en riktigt het dag är det skönt att det blåser lite lätt, har fått en rätt bra bränna från de senaste dagarna, speciellt i ansiktet. Blir väl att ta det lite lugnare nu innan Spanien och inte steka flera timmar i sträck, eftersom att jag blivit rätt röd och öm.

Förresten, vet att det har blivit något tekniskt fel på bloggen, har kollat upp vad det är som kan tänkas vara felet & jobbar på att fixa det.

New in: dress

Datum: 2011-06-29 Tid: 10:41:00

Hör och häpna, har skaffat mig själv en långklänning! Jag som var så sugen på någon lång längd, men var tveksam ifall jag skulle ha användning av den eller ej. Hittade den här på rean, kostade inte ens en hundralapp och kunde därför inte låta bli att slå till. Är riktigt sugen på en längklänning eller långkjol i stark rosa nyans, får ta och kika runt lite.

Dagens planer är (som jag nämnde igår) att åka ut och bada med mina härliga kompisar. Blir väl en heldag på stranden (ska dock vara väldigt försiktig med solandet eftersom att jag brände mig igår) med pickick och hela det rasket! Har packat med mig mat, busskort, solskydd, solglasögon, lite spel & badkläder och känner mig nu rätt redo för beachen hela dagen! :)

Poolhäng på en varm sommardag

Datum: 2011-06-28 Tid: 20:54:35

Ultimata sommarfrukosten, jordgubbar med mjölk ute i solen.

Poolhäng, vattenkrig (blev väl ungefär dränkt x antal gånger...), solning, massa skratt och musik tillsammans med några av mina närmaste vänner är lite av vad min dag har bestått av. Vi planerade även lite inför imorgon, då vi ska dra ut hela gänget för bad & soft dag vid stranden. Kommer bli kanon det! Dock brände jag mig idag på axlarna och i ansiktet så det blir en högre solskyddsfaktor på imorgon. Bästa kuren när man har bränt sig är annars att smörja in lite aloe vera, känns svalt mot huden och lugnar direkt!

En liten del av min midsommar

Datum: 2011-06-28 Tid: 19:50:09
Dessa är bara en bråkdel av bilderna jag tog. Kunde bara inte låta bli att fotografera alla fina blommor som var så härligt färgglada! Gjorde en liten fläta i håret och (med hjälp av min syster) stack sedan in lite blommor här och var. Diskret men lite mer festligare än vanligt. Vi åt supergod mat - grillad kyckling, klyftpotatis, sallad & tsatziki (typ favoriträtten!), fick tyvärr inget kort på det eller de obligatoriska glass & jordgubbarna som hör till sommaren, var så hungrig att det försvann inom loppet av fem minuter, haha. Himmelskt gott var det i alla fall och jag blev mer än övermätt efteråt.

Closer look

Datum: 2011-06-27 Tid: 17:10:53
I år valde jag en ljusblå klänning (gammal) med extra fina band tillsammans med svart väska (Gina Tricot), örhängen i silver (Kicks) & blommor i håret (trädgården) som midsommaroutfit!♥

Two hearts in one

Datum: 2011-06-27 Tid: 16:54:15
Äntligen är solen & sommarvärmen tillbaka igen (tror faktiskt att hela den här veckan skulle bli fint väder). Jag har både hunnit med att sola ett par timmar (och därmed fått lite mer färg än vad jag hade innan) &  dessutom tagit en promenad, innan det blev dags för mat. Sara gjorde våfflorna och jag dukade och åt upp mer än hälften av dem, haha.

Shopping, cykeltur och kvällssol

Datum: 2011-06-26 Tid: 21:28:00
Bästa sysselsättningen på en söndag när vädret visar att det ska bli regn? Shoppa såklart! Drog iväg ett par timmar tillsammans med min syster för att kolla lite i affärer (dock blev det inte som HTC-vädret visade, utan det var för det mesta strålande sol hela dagen. Förvånad? Nej, tyvärr inte, min mobil har rätt ofta fel om vilka dagar det ska vara soligt och vilka dagar det ska regna). Hittade faktiskt en hel del fint som ni ska få se i ett par inlägg framöver. Kom precis hem från en cykeltur med familjen i kvällssolen  i alla fall och ska kolla på en film (kanske blir ett sådant där filmtips-inlägg igen?) innan jag går och lägger mig.
Ja, jag vet att det blir mycket bilder på blommor, men det är ju bara så fint när de blommar för fullt!

När det är midsommar så är det!

Datum: 2011-06-24 Tid: 12:14:00
Ska alldeles strax iväg med familjen för att spendera midsommarafton i trevlig sällskap. Det ska bli grillat, glass & jordgubbar (vad vore midommar utan den traditionen?). Ha en trevlig midsommar, guys!♥


Utan dina andetag

Datum: 2011-06-23 Tid: 21:49:50
Två stycken riktigt duktiga elever som sjöng på vår skolavslutning för lite mer än en vecka sedan (allra längst till vänster kan ni se min musiklärare, haha). Tycker att den här låten (som ursprungligen är Kents är så himla fin och de framför den riktigt bra också!

Har hela huset för mig själv i ett par timmar så ska krypa upp i soffan med lite rabarberkräm & kolla på film. Känner för en komedi, så den här gången får den bli Vampire sucks, haha älskar den alltså.

The meaning of words

Datum: 2011-06-23 Tid: 15:11:38
Linne - H&M, Byxor - INWEAR, Kuvertväska - SPANIEN

Tråkigt väder = tråkiga bilder. Endast mobilkamera = dåliga bilder. Där har ni förklaringen till varför det är så dålig kvalité & tråkiga bilder nuförtiden i bloggen. Men så fort jag har bestämt mig för vilken kamera det är jag vill ha så blir det iväg till närmsta affär för att köpa. Just nu är jag inne på en Canon powershot G11, men eftersom att det finns en nyare version av den (som är betydligt dyrare. Och det enda som skiljer dem är att G12:an filmar i HD - vilket jag inte alls behöver) så har jag inte hittat den i butik någonstans, tips någon?

Nyanser av blått och rosa

Datum: 2011-06-21 Tid: 13:43:00
Favoritfärgerna i sommar stavas blått och rosa. Starka färger är helt rätt! Vaknade så sent som tolv idag, vilket då sannerligen inte händer särskilt ofta. Har precis varit ute på en springtur ute i skogen, skönt att vara igång med träningen igen.

Right now

Datum: 2011-06-20 Tid: 23:05:11
Rosa skimmrande himmel, ljust fastän klockan är över elva och den otippade goda kombon: vanilj & naturellyoghurt med müsli, hallon & kiwi (supergott!). Ska nu sätta på ännu ett avsnitt av Nikita och njuta av måndagskvällen och ledigheten för fullt.

För att det är här jag vill vara.

Datum: 2011-06-19 Tid: 20:58:18
Det slutade med att vi blev ett helt gäng igår, jäkligt roligt var det i alla fall! Det slog till och med en myskväll med film & godis. Dock blev det sent igår (igen) och midnattsfikat med jordgubbar, glass och te gjorde det inte precis lättare att somna sen. Men på något sätt lyckades jag till slut, och sedan sju timmar senare var det dags att kliva upp för att hinna med bussen.

Man skulle nästan kunna tro att jag borde ha fyrkantiga ögon vid det här laget, efter sex timmars filmaraton (visserligen med pauser, som tur) med mina vänner. Vi åt en lunch med kycklingspett & nybakta bullar, vilket var otroligt gott. Nu tänkte jag ta och fixa någonting att äta, så vi hörs imorgon guys

Time passes, life goes on, some people lose, others don't

Datum: 2011-06-18 Tid: 19:52:33
Börjar med att visa lite bilder ifrån våran picknick för någon vecka sedan, som först började uppe på ett tak med pannkakor och som sedan fortsatte uppe på en hög grässlätt med grym utsikt, med glass (som hade smält så mycket att det var som att äta grädde) & goda bär! Det var verkligen riktigt varmt den dagen och eftersom att det inte kändes som att vi verkligen befann oss i Sverige skojjade vi och sa att vi hade tagit en liten tripp till något tropiskt och exotiskt land istället.

Har precis haft (nästan) hela släkten + några vänner till familjen på besök hemma hos oss, för att fira att jag fyllde sexton år i tisdags. Fick en massa fina presenter, mestadels pengar (vilket var det jag verkligen behövde mest), men även biokort & andra småsaker. Helt klart nöjd med mina presenter, nu kan jag köpa en riktigt bra kamera och samtidigt ha mycket pengar till att shoppa i både London och Spanien. Det var jätte trevligt och alla satt och pratade och fikade i flera timmar, så nu har jag ätit så mycket rabarberpaj så att jag tror att det nästan kommer att spruta ut ur öronen snart. För som mamma sa "det blev så mycket över, så nu får vi det till middag också, haha".

Nu har jag planer på att dra ut och göra någonting med ett par stycken, det blir nog bra det, speciellt eftersom att jag var så otroligt rastlös hela dagen  igår (och det brukar jag ändå inte bli i första taget).

Dagens klädsel

Datum: 2011-06-17 Tid: 21:52:16


Topp:ELLOS, Shorts:BIKBOK, Kilklackar:GAMLA, Nagellack: DEPEND

Helt utan make up & slängde bara på mig första bästa kläderna, vilket fick bli mina sköna shorts och min fina bustierliknande topp. Har redan börjat planera vad jag ska ha med mig i klädväg till både London och Spanien (bara ett par veckor kvar nu ju!), och dessa kläder står högt upp på listan för tillfället, både bekväma och sköna.


Sommarlov

Datum: 2011-06-16 Tid: 19:46:00

Det blev en långpromenad med hela gänget idag. Vi gick i över en hel mil (jag i bara shorts och linne, vilket blev lite småkyligt när solen gick i moln - som hände rätt ofta under dagen). Annars så har dagen varit riktigt trevlig, precis som en sommarlovsdag ska vara! Känner bara att det blivit lite väl mycket skräpmat (Mcdonalds-mat & glassar) på senaste tiden och nästa vecka ska jag se till att inte äta lika mycket onyttigt.

Sommarfavoriter

Datum: 2011-06-16 Tid: 12:06:38
Tråkigt nog är vädret inte på topp idag, men det ska inte få stoppa mig, för idag blir det häng med mina fina kompisar. Får bli lite spontant vad vi hittar på och vart vi tar vägen.

Avslutningsoutfit

Datum: 2011-06-15 Tid: 18:33:31

Det verkar som att jag har hittat en ny favoritplats att fota mina outfits på, tycker att det blir så fint när man kan skymta syrenträden som blommar för fullt i bakgrunden! Två andra saker som har blivit två tydliga favoriter på senaste tiden är min leopardclutch & remskorna med kilklackar, grymt fina enligt mig.

Inspiration - 15 juni 2011

Datum: 2011-06-15 Tid: 18:18:21

Har fastnat lite smått för färgglada långkjolar, så himla fint ju! Drömmen skulle vara en kornblå eller ceriserosa kjol som de på bilden, det enda som stoppar mig är att jag inte vet när jag skulle använda den i så fall.    Foto: Sofismode.

Skickade precis iväg ett mejl angående en sak som var det enda som förstörde gårdagen (som förutom detta var bäst!), får hoppas att det nu löser sig på bästa sätt. Annars vill jag tacka för alla gratulationer (på facebook, här i bloggen & face2face), de betyder mycket ska ni veta!

14 juni - Skolavslutning & födelsedag!

Datum: 2011-06-14 Tid: 13:51:37


Liten sneakpeak på min avslutningsoutfit, hela får ni se imorgon! Igårkväll när jag skulle sova var jag sådär barnsligt glad och nervös inför idag - tror dock inte att det bara var födelsedagsnerver som spökade (för att så nervös har jag inte varit över att fylla år sen jag var typ fem-sex år) utan mer för att det var absolut sista dagen av nian.

Tror bara att det har hänt en enda gång tidigare att vi har haft skolavslutning på min födelsedag. Har fått en massa gratulationer & kramar av alla, och idag är man då alltså officiellt 16 år. NU FÅR JAG ÄNTLIGEN BÖRJA ÖVNINGSKÖRA, WOOP WOOP!


Bara en dag kvar, för imorgon smäller det!

Datum: 2011-06-13 Tid: 23:06:17

Detta är vad som står i vårat kylskåp just nu, kan det bli mer somrigare än såhär?

Kan inte riktigt förstå att idag var den allra sista skoldagen (om man ens kan kalla det de, när vi bara städade ur skåpen, kollade på fotbollsmatch och hade utspark?) i den här skolan, i den här klassen och tillsammans med mina underbara kompisar. Tiden har verkligen sprungit iväg det sista året, och det verkar bara som att det går fortare och fortare ju äldre man blir.

Annars så har jag städat och fixat inför imorgon sedan jag kom hem, och vet ni vad? Nu är det tekniskt sätt mindre än en timme kvar..!

Spontanitet när den är som bäst!

Datum: 2011-06-13 Tid: 18:04:00


Gårdagen spenderades på bästa sätt - med vännerna.
Först blev det ett inplanerat biobesök (vi skulle se en skräckfilm, som enligt min smak var lite för överdriven och gjorde att jag satt och skrattade mig igenom det mesta av filmen istället för att bli rädd) & efter det (trots att klockan redan var mycket) blev det en spontantripp in till Stockholm för att äta. Vi plockade fram en kortlek och gjorde ett provisoriskt bord bestående av Daniels ben & två väskor och spelade kort på tåget (första bilden) haha. Det händer inte så ofta att man bara helt impulsivt drar ut sent på en söndagskväll (med skola morgonen därefter).

Never say never

Datum: 2011-06-10 Tid: 15:03:00

Har spenderat hela dagen gåendes (eller kanske mer vaggandes som en pingvin?) runt Långholmen i Stockholm. Haft en stadsvandring & tagit en glass i den stekande hettan. Tänkte nu fixa mig en smoothie & sola en liten stund, och försöka att inte tänka på den fruktansvärda smärtan som uppstår i benen när jag går (en biverkning från onsdagens festande).

Med en blomma i håret och frihet i handen

Datum: 2011-06-09 Tid: 14:31:21
Ser nästan ut som om jag har en blomkrans i håret på sista bilden, haha (vilket egentligen inte skulle vara så tokigt). Toppen kommer ifrån Ellos.se, kjolen är köpt på Gina & skorna är från Eurosko (märket är chilli).

Dagens detaljer

Datum: 2011-06-09 Tid: 13:03:20
Trots att kvällen började som den gjorde blev det en lyckad kväll igår! Alla dansade tills svetten bokstavligt talat rann nerför ansiktet & benen knappt bar en längre. Har lyckats få någon blandning av kramp och träningsvärk i båda vaderna idag så får ta det lugnt med både hoppandet och klackarna på ett tag nu. Som jag sagt förut, bilder från senaste tiden (från typ fyra tillfällen nu..?) kommer när jag väl har fått dem från Daniels iphone.

Who can deny these butterflies, when they're filling his gut?

Datum: 2011-06-08 Tid: 15:02:14
Det var strålande sol imorse när jag vaknade och jag bestämde mig för att sätta på mig en söt kjol & vit topp. Fick dock äta upp det senare på dagen när det blev dags att åka hem och det började regna rejält. En liten sneakpeak på vad jag har haft på mig idag, fler & bättre bilder kommer imorgon!

Håller på och fixar det sista inför balen ikväll, sitter just nu och målar naglarna & ska strax ta och börja fixa håret.

Det blev den bästa kvällen på länge

Datum: 2011-06-05 Tid: 13:14:00
Det blev en riktigt trevlig kväll igår, bästa på länge faktiskt. Mycket skratt med fina vänner, god mat, hopp på studsmattan i badkläder sent på kvällen och första doppet i år (dock i en jacuzzi där det var 35 grader varmt) och det hela avslutades med att man promenerade hem alldeles för sent, när det redan var ljust ute igen (klockan började närma sig halv fyra). Lider av trötthet idag, främst orsakad av sömnbristen men även huvudvärk. Därför planerar jag  en lugn söndag med en inte alltför sen sänggång.

Bilder från gårdagen & picknicken för några dagar sedan kommer upp, så fort jag får tag på dem (min kamera har ju som sagt gått sönder och jag tog då Daniels grymma iphone-kamera och fotade en massa istället).


One in a million, once in a lifetime

Datum: 2011-06-04 Tid: 12:49:17
Mammas egengjorda rabarberkräm med mjölk, vindruvor & hallonvatten blev frukosten idag!


Idag är det exakt ett år sedan jag skrev det första blogginlägget (tänk vad snabbt tiden har gått) & dessutom fyller min bästa vän år idag (stoooort grattis!) vilket ska firas ikväll. Annars så har jag både hunnit med att ta en springtur imorse, gjort mig en stor & god frukost ute i solen (dock var det lite kallt att sitta ute i träningskläderna), solat en timme i bikini och just nu sitter jag och håller på med ett roligt kort till födelsedagsbarnet med bilder från när vi var små (vi har ju känt varandra sedan vi var ett år gamla) & kort som är tagna rätt nyligen.

Nu blir det grillat till lunch och sedan om ett par timmar sticker jag iväg till Johanna för att hjälpa till att fixa iordning innan alla andra kommer, taggad till tusen!♥

Prepare for picknick.

Datum: 2011-06-03 Tid: 12:57:00
Idag är det picknick på ett tak med ett härligt gäng, som gäller! Daniel skulle göra pannkakor och till det skulle det bli massa bär och glass, mums! Verkar som att det ska bli en riktigt varm dag, vilket blir toppen!♥

And then there was june

Datum: 2011-06-02 Tid: 20:45:13
>
En liten sammanfattning av bilder från den senaste tiden. Har nog inte riktigt smält det faktum förrän nu att i höst blir det en helt ny skola (gymnasiet liksom för att lägga till på nervositeten). Det kommer att kännas hur konstigt som helst att inte längre gå i samma klass som min bästa vän (vi har ju känt varandra sedan vi var ett år gamla) och alla mina andra kompisar. Men känner också att detta är tillfället att skapa nya vänner och uppleva andra saker. Men just nu, ja då det känns det ungefär lika läskigt som en miljon spindlar. Åh, varför kan man bara inte stanna tiden en lite stund till?

Ett, två, tre

Datum: 2011-06-01 Tid: 18:28:48
Aktivitetsdag idag i skolan vilket för mig betydde att jag kom hem med ett sår och ett antal blåmärken, haha. Slog mig (inte så farligt dock) när vi körde sista matchen på fotbollen. Efter att ha suttit ute mestadels av dagen, både i skinande sol och regnigt & kallt så har jag fått en otroligt jobbig huvudvärk. Och sedan en massa skrik och rop på det också från alla sidor...

Har för övrigt fullspäckat schema nu resten av veckan, vilket jag tycker bara ska bli roligt! På torsdag blir det att åka iväg till stan och (framför allt) kolla på balklänning, sedan fredag blir det picknik & bio med kompisarna och sedan på lördag är det fest som gäller!