JESSICA ♥ -

You'll be the prince and I'll be the princess

Datum: 2011-04-28 Tid: 21:28:25
Trots att kvaliten på den här bilden inte är speciellt bra (min syster har kameran den här veckan så fick ta farm den gamla och fota) tycker jag att den blev rätt snygg ändå med färgerna och ljuset i själva bilden. Brukar alltid sluta med att jag har en hel drös med bilder när jag ska fota sådana här outfit-bilder (för att vara säker på att man har ett par bilder som åller måttet, haha), men idag räckte batteriet bara till en enda bild - resultatet ser du ovan.
-
Trots sovmorgon är jag minst lika trött som jag var igår, när jag sov betydligt färre timmar, har även haft skavsår hela dagen och just nu har jag riktigt, riktigt ont i halsen. Inte riktigt en toppen dag alltså, med andra ord. Annars ska jag dyka ner i So-arbetet igen och fortsätta läsa om Antiken med en kopp te i handen.

Outfit 27 April

Datum: 2011-04-27 Tid: 19:21:26
Tröjan:Monki  Leggings:Egengjorda Skor:Converse Skärp:Esprit

De röda leggingsen som jag sytt själv är på, tycker att dem sitter något grymt bra. Faktiskt mycket bättre än flera av mina köpta leggings. Gillar starkt den hallonröda färgen på dem!
Börjar känna mig mer och mer nervös just nu. Varför? Jo, för att idag är den dagen då italienarna kommer (min syster går på språklinjen och har redan varit nere i Italien på utbytesresa och nu är det dags för dem att komma hit till Sverige och bo hos oss i sex dagar).

Bredvid ditt namn står ett namn till

Datum: 2011-04-26 Tid: 23:13:24
"Iiiihuuuäää", var ungefär så jag lät imorse när jag var tvungen att stiga upp. Men det faktum att det redan var ljust trots att klockan bara var strax innan sju gjorde det hela mycket lättare att piggna till. Kom hem rätt sent från skolan idag, stannar oftast kvar på slöjden som vi har varannnan tisdag. Gjorde klart mina röda leggings, som ni kan få se imorgon. Rivstartade skolveckan med SO-plugg & vindruvor. Har ni haft ett bra påsklov?♥

Waiting for the world to change

Datum: 2011-04-25 Tid: 11:41:00
Verkar som att det ska bli hela 23 grader idag, om väderprognosen för dagen stämmer. Det är verkligen härligt vad vi blir bortskämde med detta fina väder fastän det inte ens är maj ännu! Lite senare blir det grillning vid sjön med vänner och jag tänker göra samma sak som igår: ta på mig ballerina och ett par färgglada shorts.

Mitt rum - andra delen

Datum: 2011-04-24 Tid: 18:01:00
Har samlat på mig lite saker från olika delar av världen, till exempel så är Eiffeltornet från Paris (haha, vart annars?), den blå lilla delfinasken från första gången vi var i Thailand, ett av skorna på golvet är från Barcelona (resten av alla skor och kläder står i garderoben som är i min systers rum), den svarta väskan är från Spanien förra sommaren och har även ett par halsband & armband (hälften av mina smycken är i olika lådor) som är från bland annat Venedig, Tunisien & Lettland.

En söndag utan ångest

Datum: 2011-04-24 Tid: 13:11:28
Hade på mig en rosa färgklick och virkat dagen till ära igår. Det blev en lyckad middag, ännu mer lyckad efterrätt tillsammans med trevligt sällskap. Med andra ord en grym och mysig påsk! Annat än att jag nu känner mig som att jag lagt på mig ett par kilon (blev ju bara mer och mer god mat) och dessutom är så trött att jag skulle kunnat sova till klockan två idag, så kunde det faktiskt inte ha firats på något bättre sätt med grillpremiär och skinande sol.
Sitter nu ute på altanen, solar benen & tänkte att jag nu en gång för alla ska skriva klar spanskan och sedan bli av med den, innan jag kilar vidare vid tre för dans. Vägrar den vanliga söndagsångesten idag. Delvis för att det fortfarande är en dag kvar på ledigheten och även för att jag har haft en så bra lov att jag inte vill förstöra en enda dag med den känslan.

Mitt rum - första delen

Datum: 2011-04-23 Tid: 10:55:00
Det var någon som önskade bilder på mitt rum så när det var nystädat igår passade jag på att ta ett par bilder. Men det blev så många bilder i ett och samma inlägg så jag gör det till två delar istället  & nästa del får ni se imorgon!
Kom precis hem från en springtur (älskar att det är så pass varmt & soligt att det nu går att springa i shorts och linne, helt underbart skönt!) och ska bara äta frukost, duscha & fixa mig innan vi sätter igång med att förbereda här hemma! Står grillning med ungefär femton gäster på schemat och jag och min syster har tagit åt oss uppdraget att fixa efterrätten. Bestämde oss för att göra cheesecake med hallon & jordgubbar plus choklad cupcakes med hallon frosting, och tycker att det ska bli lika roligt att göra dem som det blir att smaka på allt sen! Detta kommer bli spännande, har varken gjort cheesecake eller cupcakes själv förut. Förresten, glad påsk på er!

One of many

Datum: 2011-04-22 Tid: 20:20:13
Skinnbyxor New Yorker Linne Monki Skor Converse Halsband Glitter

Hittade ett par bilder på en outfit som jag hade för ett tag sedan - som ni kanske ser på det ljusa och långa håret jag fortfarande hade och även att all snö inte riktigt hade smält ännu. Kan nästan inte fatta att det redan är fredag, bara tre dagar kvar på ledigheten nu...

Helst av allt hade jag velat tillbringa dagen ute i solen typ vid havet (Ja, jag vet att jag typ nämner solen eller det fina vädret i ungefär var och varannan meningen, men jag kan bara inte hjälpa det, blir helt lyrisk!), men eftersom att jag hade rätt mycket som behövdes göras idag har jag inte hunnit njuta av vädret annat än genom ett par fönster. Har hunnit handla inför morgondagen, städat mitt rum så att det nu är skinande rent och dessutom kommit en bra bit på min spanska inlämning tills på tisdag. Ger mig själv en lite applåd för att jag faktiskt har hunnit göra allt som jag hade planerat för dagen.

Lycka är någonting som vi själva skapar

Datum: 2011-04-21 Tid: 19:31:02
Det är nu som jag börjar tro på talesättet "tiden läker alla sår". Det är nu jag äntligen börjar släppa taget om dig och blicka framåt. Det är nu framtiden börjar ljusna och jag ser skratt, glädje och lycka istället för smärta och sorg. Jag tror att jag var ovillig att släppa taget, var rädd för vad som skulle hända, att det inte skulle vara möjligt. Men det slutade bara med att jag var olycklig och mer sårad än vad jag egentligen hade behövt vara. Det är en otrolig känsla att känna att saker och ting faktiskt kommer bli bra igen, att allt inte var onödigt och att det någonstans fanns en mening med vad som hände. Jag väntar mig inte att allt ska vara borta idag, imorgon eller ens om en månad. Men jag nöjer mig i detta ögonblick med att veta och känna att det går åt rätt håll nu.

Att nu är det min tur att vara lycklig, för lycka det är någonting som vi själva skapar.

Tre bilder från dagen.

Datum: 2011-04-20 Tid: 15:25:38
Syns det att jag föredrar silver framför guld på ringar och andra smycken?
Mina två ständiga följeslagare ute i solen♥
Smoothie gjord på mjölk, hallon, jordgubbar & banan - en riktig sommardryck med andra ord!

Var inte sådär jätte taggad att ut och springa imorse, men tvingade mig själv upp ändå. Lite måste man ju träna nu under lovet och lovade mig själv under vintern att när våren kom  skulle jag ta tag i det där med träningen igen (för att de är ju trots allt mycket lättare att motivera sig själv - och för att inte prata om roligare att springa - när det är varmt och gräset inte längre täcks av vit snö överallt). Har en del plugg som jag tänkte ta hand om idag, men först blir det lunch. Som vanligt när jag ska laga mat till mig själv blir det väl lite experimentation med vad som finns hemma. Eller en enkel sallad, haha.

Tror att det här kan vara början på något stort.

Datum: 2011-04-19 Tid: 19:02:37
Var i centrum en snabbis tidigare idag för att handla lite och ta en titt på biblotekets utbud. Slutade med att jag kom hem med en hel hög böcker (varav ungefär hälften är sådana jag redan läst en gång tidigare men är så pass bra att de förtjänar att läsas om en gång till). Sitter just nu och läser den andra boken för dagen till tonerna av Oskar Linnros låtar (fick hans skiva igår av min syster = glad tjej!).

Börjar nästan vänja mig vid mitt nya hår nu, funderar på om jag verkligen ska tona det ljusare den här veckan som jag hade tänkt eller om jag ska behålla det som det är nu, vad tycker ni?

I told you once, I told you twice

Datum: 2011-04-18 Tid: 18:28:00
Premiär för sandalerna igen, chanelinspirerad väska & nya linnet på (första djurmönstrade plagget i min garderob, det var väl på tiden säger jag)
Choklad & vanlijglass med bär i solen, underbart!
Första riktiga dagen på lovet  och det har faktiskt mer känts som sommarlov än påsklov idag. Så otroligt skönt att veta att man är ledig en hel vecka framöver nu. Redan innan klockan blivit elva hade jag fått en massa gjort som att dammsuga huset, duscha, damma, handtvätta ett par saker & dessutom ätit frukost som blev gårdagens nybakta bröd och fruktsallad. Runt halv två bestämde jag och min syster att vi skulle gå ner till affären, köpa med oss glass och sätta oss ute det underbart fina vädret. Så det är vad jag har gjort de senaste timmarna, njutit ute i solen (big suprise, haha) och haft det riktigt chill.

Nu är det tänkt att jag ska drar ut och träffar ett gäng kompisar!

For this I need no words

Datum: 2011-04-17 Tid: 17:37:43
Sommaren har alltid varit min favoritårstid med sommarlov,värme & min födelsedag, men just nu i detta ögonblick och de flesta andra nu för tiden känner jag inget kan mäta sig med vårkänslorna! Så himla underbart att få återse solen igen efter nästan ett halvår med mörker och en känsla av instängdhet. Är ett mysterium för mig hur jag har lyckats överleva vintermörket, har saknat solen, den ljusblå himlen och de härliga sommarlåtarna som spelas på radion något enormt. Men känner nu att jag under hösten och vintern inte levt ut till fullo, har gått som i ett slags ide och bara gjort tillräckligt mycket för att dagarna ska passera. Inget speciellt minnesvärt, inget som får en att minnas exakt det ögonblicket, den känslan och den platsen. Dagarna, månaderna och klockslagen har bara flytit samman i väntan på ljusare tider.
Sitter just nu ute i solen och njuter för fullt, med dörren öppen, musik i hörlurarna, leggings som slutar precis vid anklarna, ballerina på fötterna och solglasögon på sin rätta plats: på näsan.

If only we could know just what the future holds

Datum: 2011-04-17 Tid: 00:10:23
Har spenderat hela kvällen i sällskap med min syster och en godispåse (lördagsmys!) & bland annat kollat på gamla (men lika roliga för det) Björn Gustafsson-klipp. Har hunnit med både att klippa mig, en timmes dans och även en promenad hem i den varma solen, hur härligt är det inte att kunna gå i bara t-shirt?

Tänkte nu sätta mig och kolla på en film som en fin avslutning på kvällen, fastän jag redan nu är trött. Blev rätt sent igårkväll och skulle upp tidigt för att åka iväg och klippa mig, så har inte fått så mycket sömn inatt, men har nu mer än en vecka att ta igen sådant. Weeei, äntligen sovmornar & fritid!

Walking on sunshine

Datum: 2011-04-15 Tid: 16:04:51

Detta lov startade betydligt bättre än det förra
(då jag hade lyckats dragit på mig en envis influensa lagom till ledigheten) med teater, underbar sol & värme. Hur härligt som helst, hela jag bara sprudlar av sprallighet just nu. Dock måste jag sätta mig och göra en kemi-inlämning innan jag drar ut med kompisarna lite senare ikväll. Men spotify på högsta volym och en temperatur som visar lite mer än 14 grader i skuggan gör mig bara mer motiverad att göra klart det snabbt. Är det fredag så är det! Känner att detta är början på ett härligt & välbehövligt lov, u-n-d-e-r-b-a-r-t.

Nostalgi av bilder från förr

Datum: 2011-04-12 Tid: 21:21:44
En fin liten bild tagen i Skottland för ungefär fem år sedan.

Har suttit ett par timmar och gått igenom en massa bilder som togs för länge sedan när vi bland annat var i Tunisien, Venezuela, Thailand, Skottland och Venedig (för att nämna ett fåtal). Finns knappt något roligare än att kika på gamla bilder och återuppleva gamla minnen.

Fanns en hel del inte så smickrande bilder (med betoning på en hel del) och andra som faktiskt var roliga utan att vara pinsamma. Såg för det mesta ut som en riktig tuffing med bland annat Captain Morgan-posen på bilderna från Skottland (haha!).

You appear just like a dream to me

Datum: 2011-04-11 Tid: 14:55:00

Det faktum att det var strålande sol när det var dags för mig att ta mitt pick pack och trava hemåt, gjorde att jag gick hela vägen hem med ett brett leende som fastklistrat på mitt ansikte och bokstavligen skuttade de sista stegen, haha. Första vårdagen det har varit tillräckligt varmt för att gå utan jacka, två tummar upp för det. Inte ens att jag nu antagligen måste spendera hela dagen till att plugga till syslöjdsprovet imorgon kan förstöra mitt humör just nu!

Kände att jag ville ta vara på solen & värmen så plockade ut solstolen, datan & mina solglasögon och satte mig ute på altanen. Himla skönt, det är nästan så varmt just nu så att jag funderar på om jag ska byta om till shorts istället. Annars så har dagen varit riktigt chill, morgonen började med tre timmars dans i idrottshallen. Förutom att man inte alltid fick välja själv vem man skulle dansa med var det faktiskt rätt roligt.

For everything you're worth

Datum: 2011-04-09 Tid: 13:51:44
Blir så enormt sugen på att beställa bikini när jag ser dessa bilder. Den svart&rosa randiga bikinin är snäppet snyggare än de andra (tyvärr kan man konstigt nog bara beställa underdelen på den), men den röda är en värdig tvåa. Finaste modellen verkligen, eftersom att jag föredrar axelbandslösa bikinisar (trots att de har en tendens att åka ner om man ska hoppa eller dyka).
 
Har precis ätit godaste lunchen på länge, bestående av kyckling, gräddsås med curry, kardemumma, kanel & lök och sedan cashewnötter, banan, kokos, ris och grönsaker på det! Hur gott som helst, rekommenderas starkt! Annars vaknade jag upp klockan nio imorse precis som igår, vilket är två timmar innan jag brukar stiga upp på helger. Så då fick jag helt plötsligt en massa tid att skriva & läsa. Har spenderat hela morgonen idag sittandes framför pianot och lärt mig en ny låt med solen skinandes in genom fönstret. Har bara ett ord för det: härligt.

So many times I have tried but was unable

Datum: 2011-04-08 Tid: 08:01:00
Lärde mig början av denna låt igår morse, på ett par minuter medan jag fixade frukosten. Hur fin som helst, men ska ta mig an en lite svårare tror jag, om vi kan få vårt piano stämt nu någon gång.
Önskar alla nior där ute lycka till på nationella proven i engelska idag, själv håller jag mina fingrar crossed och hoppas på det bästa!♥

A taste of summer

Datum: 2011-04-07 Tid: 20:29:37
Såg på min lilla HTC att det är 32 grader i Bangkok, as we speak. Hur bra skulle inte det sitta just nu liksom?

Bilder på dagens mellanmål, jordgubbar och mammas nybakade frallor. Kom hem och var stressad över allt som pågår just nu. Men nu efter ett par timmars engelska plugg känner jag mig betydligt lugnare, inte helt avslappnad men mycket bättre åtminstone.

When I look you in the eyes

Datum: 2011-04-06 Tid: 16:24:00
Kom hem till synen av detta & såg även att det mesta av snön har smält bort nu, lite vårtecken trots det tråkiga vädret!

Har tråkigt nog varit riktigt tråkigt väder idag (och de senaste fem dagarna också för den delen), men nu börjar solen komma fram lite och jag firar det hela genom att sätta mig precis vid fönstret med datorn och låta solen värma mitt ansikte, på ett sätt som bara det underbara solljuset kan göra. Åh. Så. Skönt.

Nytt i garderoben

Datum: 2011-04-02 Tid: 19:01:00
Perfekt instoppat i shorts i sommar tillsammans med ett halsband och ett fint skärp! ♥
Som vanligt hade jag dans en timme idag, men när jag kom kände jag mig så sugen på att ut och springa också, så blev ett träningspass till på ungefär 40 minuter. Snacka om att jag kände mig trött, men riktigt nöjd efter det! Nu ska jag och min syster alldeles strax baka bärpaj med choklad (hur gott låter inte det liksom?).

Sammanfattning av mars

Datum: 2011-04-01 Tid: 15:27:00
Som man kan se på bilderna har mars varit en betydligt ljusare, härligare och framför allt mer färgglad månad än tidigare. Även fast det har varit mycket plugg i och med nationella, prov och inlämningar har jag ändå lyckats njuta av solen, promenader, lediga stunder, härligt sällskap & god mat.

Första riktiga månaden som det har varit lite mer vårigt väder, och jag älskar det! Skinnjackan, conversen & solglasögon har åkt på i vått och torrt, kallt och varmt. Efter den första dagen med skinnjackan var det nästintill omöjligt att ta på sig den tjocka dunjackan igen när minus graderna återvände. Hade en sleep over med tjejerna då vi lagade mat, dansade, skrattade och tittade på film & förra veckan var vi ute och åt på kinarestaurang och kollade på bio. Nu hoppas & tror jag att april blir ännu bättre!

Om ett par timmar kommer kompisarna hit för lite fredagsmys, det blir vampire diaries, skräckfilm & en massa gott!♥