JESSICA ♥ -

Yesterday in the evening light

Datum: 2012-08-31 Tid: 23:15:53


Jeans - Levi's // Kilklackar - Dinsko // T-shirt - New Yorker // Skinnjacka - Zara // Earcuff - Glitter
 
Det här var vad jag (nästan) hade på mig i går! Körde dock på platta, lite bekvämare skor och hade ingen earcuff i örat. Nu sedan jag kom hem har jag hunnit med att skypa med Elin i lite mer än en timme, umgåtts med Elis, suttit och pratat med min bästa vän ett bra tag och nu ska jag lägga mig och kolla film hade jag tänkt! Ska bli så stört skönt med helg och sovmorgon, two of my favourite things in the whole wide world.

If I had one chance to freeze time and stand still and soak in everything, I'd choose right now.

Datum: 2012-08-31 Tid: 15:33:00
Känns som att det var max två dagar sedan jag senast skrev att det var fredag, men nu har det redan gått en hel vecka(!). Veckan har verkligen flugit förbi i ultrafart, men hur som helst ska det bli skönt med helg nu, sova lite extra och leva lite mer på kvällarna. Trevlig fredag på er i alla fall! (min fredag börjar på riktigt om ungefär en halvtimme när jag slutar)♥

When I look into your eyes it's like watching the night sky or a beautiful sunrise

Datum: 2012-08-30 Tid: 22:41:06
Snekpeak på vad jag hade på mig idag! Älskar hur det vita går över till rosa och blått på tröjan (men själva trycket och framförallt texten känns lite småtöntig kan jag tycka). Annars gillar jag verkligen den ljusa skinnjackan i kombination med ljus denim och den lite slappare t-shirten. Hela får ni se imorgon!

30/08/2012

Datum: 2012-08-30 Tid: 20:59:19

Såhär såg det ut för bara någon timme sedan. Först filosofi läxa om pliktetik (superintressant faktiskt!) och sedan stod franskaplugg på schemat. Blev lite gott som vindruvor, banan och nektarin till det och dessutom bra musik också.
 

Onsdagen den 29e augusti

Datum: 2012-08-29 Tid: 22:18:00
Klockan stod på halv sex imorse så man kan utan att ta i eller överdriva säga att jag är allt är bra trött just nu (nästan till den gräns att jag inte orkar skriva det här). Imorgon börjar jag dock halv tio så då blir det en välbehövlig sovmorgon! Jag har varit på så himla bra humör sedan jag kom hem från skolan idag, kände mig bara allmänt pepp på livet, typ. Jag och Sara var ute och fotade en bra stund idag (tror det blev närmare en och en halv timme), så när jag har lagt in alla och redigerat dem så kommer massa fina bilder komma upp här! 
 
Nu ska jag krypa ner i min nybäddade säng, med ananas och te och bara mysa någon timme framför en film. Bara för att jag kan och är värd det (haha, bara jag som tänker på Loreal's slogan "because I'm worth it" där?) 
 
Har inte ens ork att lägga upp en bild så fixar det imorgon istället! Godnatt på er!

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile

Datum: 2012-08-28 Tid: 21:27:00
Sitter här i mina glasögon (sjukt ovant!) och läser igenom Latin läxan med en stor kopp chaite i handen. Alltså det är en konst i sig att lyckas med att dricka te utan att få glasögonen alldeles immiga och utan att ta av dem.
 
När jag vaknade imorse så var det enda jag såg dimma utanför. Det och att det var svinkallt när jag klev upp gjorde att jag plockade fram hela höstmunderingen: d.v.s halsduk, vantar, raggsockor, boots, min starbucks-mugg med te i och svart stickad tröja. Verkar som att hösten kommer tidigt i år...


I see that you've come so far to be right where you are

Datum: 2012-08-27 Tid: 17:57:12

Opublicerade bilder från New York #1

Datum: 2012-08-25 Tid: 22:55:32
Skulle göra sista delen av New York bilderna, men de var så några så jag kände att jag lika gärna kan göra ett inlägg med opublicerade bilder från NY som jag gjorde från Florida och ta med de här istället. Dock blev det så många att det får bli två delar. 
Lite stolt är man ju som svensk när man ser ett H&M eller någon annan svensk affär eller märke. Såg förresten svenska flaggan som hängde från en byggnad bara sådär på samma gata (fifth avenue). 
Sista heldagen i NY hade vi ingenting direkt planerat så vi gick bara runt lite, bl.a. tillbaka till Times square och Central Park och på vägen dit stötte vi på den här paraden! Det var tydligen något firande för Skottland. Jag och pappa tyckte att det var lika sött som roligt att de hade satt på hunden en kilt så det blev förevigat med en bild, haha.
 

Yesterday

Datum: 2012-08-25 Tid: 19:59:00
Blev ingen uppdatering igår, men efter bara fem timmars sömn och en lång dag i skolan var jag som ett vandrande spöke när jag kom hem. Elis kom över och vi såg på Inception (SÅ grym!) och han lärde sig Over the rainbow på gitarr medan jag låg och halvsov i soffan, haha (min familj och mina vänner är vana vid det här laget att jag mer eller mindre är död på fredagar). Slapp fredag vilket faktiskt var precis vad jag behövde! Stupade i säng klockan elva och när jag vaknade imorse hade jag sovit i tio timmar - med både smink och kläder på, opsss...
Körde en repris på den här favoriten från i våras igår!

Hur jag vill klä mig i höst #4

Datum: 2012-08-23 Tid: 21:46:41
Min röda långkjol måste vara mitt allra bästa och mest använda köp för det här året. Perfekt att bara dra på sig när jag varken har myket tid eller inspiration men funkar även att använda vid lite finare som slappare tillfällen oavsett om det är vår, sommar eller höst.
 
Jag gillar kombinationen av svart, vitt och rött men ännu mer kombinationen virkat och långa längder.

Torsdag som i dagen innan fredag

Datum: 2012-08-23 Tid: 18:24:40
Haft första skoldagen med lektioner enligt schemat, fick sluta tidigare för att min franska lektion var inställd och slapp därmed det mesta av den extremt långa håltimmen (fast håltimme stämmer ju inte i det här fallet eftersom att det borde vara i plural i sådana fall) och fick åka hem redan vid halv två vilket helt ärligt gjorde min dag, njuter av att inte ha någonting som jag måste göra för tillfället, tänkte ta en promenad men regnet bara öser ner, fredag och helg imorgon och nu ska jag alldeles strax gå och äta paj. Bra dag!

New York del fem

Datum: 2012-08-22 Tid: 23:14:45
Vi gick in på en skoaffär och testade lite skor. Fastnade för de här två paren, supersnygga men så otroligt höga att jag var som bambi på hal is när jag gick i dem.
Empire state building by night. Det är hur högt som helst verkligen (en av ground zero skyskraporna är dock högre nu), men när man är i New York så vänjer man sig vid det och till slut känns det inte lika extremt högt längre.
Times square som är så sjukt ballt! Lite som jag föreställer mig att Tokyo skulle vara.
Ett utav de största Forever 21 som jag var inne på. Det är dock alltid mycket folk eftersom att det alltid är mycket folk vid Times square.
Sara med ett smile som ett barn på julafton. Haha söt!
Om jag som nioåring hade klivit in i Disney-butiken hade jag nog varit nära att svimma av lycka.
Som jag sa: jag hade dött. Och sedan tjatat på mamma att köpa fin klänning och docka till mig.

Hur jag vill klä mig i höst #3

Datum: 2012-08-22 Tid: 15:55:18
Kuvertväska - Laila Romwe // Jeans - Levi's // T-shirt - New Yorker // Pilotglasögon - H&M
 

Livet blir roligare med lite färg

Datum: 2012-08-22 Tid: 13:21:34
Jag kör på filosofin att livet blir roligare med lite färg i vardagen. 

Here we go again

Datum: 2012-08-22 Tid: 08:38:00
Nu sitter jag på tåget på väg in mot skolan igen, första dagen i tvåan väntar. Ha en bra dag alla fina!♥
 

Boktips: Sophie Kinsella - Nya kontakter

Datum: 2012-08-21 Tid: 22:10:07
Fick hem Sophie Kinsellas nya bok "Nya Kontakter" igår. Började läsa den när jag var lite uttråkad på kvällen och alltså åh vad den var bra!♥ Inte för att Sophie Kinsellas böcker brukar vara något annat än bra (har dock lite svårt för hennes shopaholic böcker, de är både roliga och bra men det pinsamma tar liksom över och huvudpersonens sätt att tänka, handla och hur hon gång på gång gör samma misstag gör mig lite för irriterad för att den ska leva upp till samma standard som Kinsellas övriga böcker) men den här var hade verkligen någonting extra. Jag älskar hennes sätt att skriva, humorn som finns med i varenda bok och sorgen när man läst ut den alldeles för fort (när det var dags att gå och lägga mig var den redan utläst - men hade inte kunnat somna annars, haha).
 
I alla fall så rekomenderar jag den starkt! Den var så rolig emellanåt att jag fick hålla för munnen för att jag inte skulle gapskratta rätt ut och väcka mamma och pappa. Läs fler recensioner och vad boken handlar om här.
 
Den här boken var verkligen en fullträff, faktiskt länge sedan jag läste en bok som var så rolig. Den kommer definitivt upp på min topp-tre-lista över favoritböcker skrivna av Sophie kinsella. De andra två som jag gillar bäst är Mitt nya jag och Mina hemligheter.
 
 
Klicka på bilden för att komma till bildkällan

Lite smått och gott

Datum: 2012-08-21 Tid: 21:17:00
Har varit och duschat precis, gjort en fin liten framsida (dock tillfällig) till min kalender, plockat ur och lagt över alla saker till min ännu oanvända rosa plånbok (men nu ska det bli ändring på det!) som jag köpte i New York, har satt upp små lappar med drömmar, mål och lite peppande ord på sidan av mitt nattduksbord så att det är det första jag ser på morgonen och det sista jag ser när jag går och lägger mig (självklart skrivet i mina understrykningspennor - vad annars, haha?). Med andra ord, jag tror att jag är redo för morgondagen nu!
 
Ska lägga mig och kolla på ett avsnitt a Once upon a time nu -har verkligen fastnat för den serien! Det kommer upp ett inlägg alldeles strax med ett boktips, men säger godnatt nu i alla fall, så godnatt på er!♥

Höstens vill-ha-lista 2012

Datum: 2012-08-21 Tid: 17:42:32
Förra året vid den här tidpunkten gjorde jag en vill-ha-lista till hösten. Vet inte riktig om det är nödvändigt att göra en till i år eftersom att jag har tänkt att jag inte ska shoppa alls mycket utan istället spara så mycket som möjligt. Men jag har ju ändå lite som jag inte köpte förra året och även lite nytt som jag vill ha så kan lista det såhär istället (tror att det framgår ganska lätt av listan att mina favoritfärger är svart och vitt och olika nyanser av rött och blått, haha).
 
Röd och blå kavaj, stumpbyxor med små hjärtan på, mulberry liknande väska, burgundyfärgade byxor, vit och blå halvlång bustier, assymetrisk långklänning i mörkblått, rött och svart, vinröda och USA-mönstrade Converse, röd skinnjacka, röd chanel liknande väska och en stor svart chanel liknande väska. 

Hur jag vill klä mig i höst #2

Datum: 2012-08-21 Tid: 14:02:07
 
Skinnväst - Topshop // Jeans - Levi's // Virkad kofta - Ellos // Halsband - Gina Tricot 
 
Jag tycker att det blir riktigt snyggt om man istället för att alltid låta färgklicken eller mönstret vara det som står ut mixar och blandar olika material. I min smak är det supersnyggt att blanda vitt virkat och ljust jeanstyg med svart skinn/läder. Att sedan ha något smycke eller någon detalj i silver tycker jag passar riktigt bra!

Höstpepp

Datum: 2012-08-21 Tid: 11:23:40
Godmorgon! Var lite depp igår och hade ångest inför skolan men idag känner jag bara att det är ingen idé att oroa sig eftersom att dagarna fortsätter ändå och medan vissa saker är lätta här i livet så finns de också de man får kämpa lite extra för. Önskar att jag kunde lyssna på mitt eget råd lite oftare bara och sluta att stressa upp mig, få prestationsångest och bara allmänt lägga krokben för mig själv. Så ja, idag har jag ryckt upp mig och ser fram emot de bra sakerna som hösten för med sig. 
 
♥Hösten är himla fin med löv i alla möjliga olika nyanser.
♥Kommer att bli extra mysigt att kura ihop sig i en filt i soffan med familjen, dricka te och se på någon bra film.
♥Man får en anledning att ta fram de mysiga stickade tröjorna igen. Även om jag föredrar vår och sommarkläder så har höstkläderna en helt annan mys-faktor. Kanske för att hösten ändå är mys-årstiden på året.
♥På sommarlovet så blir datum och veckodagar obetydliga men på hösten så får man tillbaka det samt en av de bästa känslorna i världen: fredagskänslan. Sedan ettan har jag dock haft en slags hat-kärlek till fredagen (för att det är min längsta och mest fullproppade dag i skolan) men det finns inte så mycket som slår den känslan att det äntligen är fredag ändå.
♥En av de bästa sakerna att det blir höst? Jag får äntligen träffa finaste Erika igen! Till hösten kommer hon nämligen hem från sitt landsställe där hon tillbringar hela sommaren. Catch-up-fika så snart som möjligt?

Some nights I wish that my lips could build a castle, some nights I wish they'd just fall off

Datum: 2012-08-20 Tid: 16:53:44

Hur jag vill klä mig i höst #1

Datum: 2012-08-19 Tid: 21:08:00
Hösten närmar sig med stormsteg nu, oavsett om man vill det eller inte. Så för att ändå vara lite positiv inför det hela så la jag fram ungefär halva garderoben på sängen, med kameran i handen och tänkte fixa lite inspirationsinlägg om hur jag vill klä mig i höst. 
 
Pilotglasögon, vit, röd och blå kavaj, stickade tröjor, skinn, långkjolar, transparent, virkat, spets, vinrött, marinblått, vitt och assymetriskt är lite vad jag går efter (vilket egentligen inte så himla stor skillnad från förra hösten och i våras). 
 

Stipendiumansökningsprat

Datum: 2012-08-19 Tid: 13:30:00
Godmorgon! Har suttit med stipendiumansökan hela morgonen, kollat alla möjliga olika sidor med tips för hur man ska skriva när man ansöker, vad de tittar på mest, hur man ska sticka ut och argumentera för sig själv. Puh, det är verkligen ansträngande och tidskrävande det här, men tror i alla fall att jag fått till det någolunda bra nu. Jag vet i alla fall att om jag får någon utdelning för det här så kommer det att vara värt det till tusen! 
 
Nu ska jag nog ta en liten paus då det blivit lite för mycket för huvudet och ta en springtur eller PW ute i vad som liknar höstvädret. Ni får ha en fin söndag, mer uppdatering kommer!♥
 

18e augusti 2012

Datum: 2012-08-18 Tid: 15:09:00
Tänkte börja det här inlägget med ett godmorgon men insåg sedan att det är ju inte längre morgon utan i själva verket redan eftermiddag. Hjälp så snurrigt det kan bli när man är på sommarlovstid, haha. Satt igår efter filmen i flera timmar och fixade klart NYC-guiden som jag lovade er för flera månader sedan men även ett par inlägg med höstinspiration i klädväg och även de sista delarna från New York. Så nu blir det lite mer spännande inlägg och inte bara en massa vardagsprat!
 
Annars har jag inte så mycket att säga, utom att jag hade tänkt att gå ut och fota lite outfitbilder, men det går inte just nu för att Sara har jobbat natt så hon ligger fortfarande och sover.
Idag ska jag fortsätta äta på detta (åt mest bara frukt igårkväll)! Och eftersom att det är lördag så kanske jag fixar ihop en fruktsallad och tar lite glass till det också. Mums!

Times passes too quickly so we must try and make the most out of it

Datum: 2012-08-18 Tid: 15:00:33
Kan inte riktigt fatta att tiden gått så fort och sommaren verkligen lider mot sitt slut när jag tittar på dessa bilder från min födelsedag och andra dagen på sommarlovet. Känns som att det var mer än några månader sedan men ändå som igår. Har hunnit med otroligt många roliga saker men det skulle vara skönt att kunna spola tillbaka till den här dagen och ha hela sommaren och frihet som följer med den framför sig.

New York del fyra

Datum: 2012-08-17 Tid: 23:38:00
Eftersom att bilden är tagen inifrån planet så är inte ljuset det bästa, men jäklar vad häftiga bilder jag fick!
Tyckte att det här var så himla roligt när jag såg detta. Det är alltså flera killar som jobbar med att måla hela den här "reklamaffischen" för hand. Snacka om att jobba på de små detaljerna
Som ni redan vet så var dessa favoriterna i NY. Ja, minus joggingskorna då, de ser lite ut som clownfötter om jag ska vara ärlig.
I NoHo hade de dessa små söta stånd med en massa gott, bland annat minicupcakes. 
Vi köpte med oss falafel med stark sås, gult ris och sallad till lunch och satte oss vid parken utanför Chinatown (kommer ihåg att det var precis då som en lite smått galen gubbe stod och skrek ute på gatan till allt och alla & klappade händerna när en förbipasserande ställde sig och skrek tillbaka. Alltså haha, sånt där händer bara i New York).
Immigration museum (kommer inte alls ihåg vad det kallas på svenska) som ligger på Ellis island.
På färjan på väg tillbaka till Manhattan från Staten island. Ett tips för er som vill komma relativt nära frihetsgudinnan - men inte känner ett behov av att gå i land på ön - och få se New Jersey, Ellis island och utkanten av Manhattan utan att behöva dyra pengar är att ta Staten island ferryn. Funkade superbra, är rymlig och var perfekt med en tur fram och tillbaka på en timme totalt.
 

I've been spending all my time just thinking about you. I don't know what to do, I think I'm falling for you

Datum: 2012-08-17 Tid: 21:39:00
Mamma och pappa kom hem från affären med en massa gott, bland annat detta: nektariner, vindruvor, kiwi, advokado och marabou jordgubb vilket resulterade i en mycket glad Jessica. Mmm... det här måste vara bra nära himmelriket för smaklökarna alltså! ♥
 
Annars så börjar jag att må mycket bättre nu (var nog bara någon 24 timmars sak) och sitter just nu i soffan och tittar på En ung Jane Austen med Anne Hathaway och James McAvoy. I'm a sucker for old fashion romance.

Feber och inställda planer

Datum: 2012-08-16 Tid: 18:23:22
Skulle egentligen varit på väg nu för att äta middag med ett par vänner, men lite oväntat sådär fick jag huvudvärk och feber som då satte stopp för planerna. Tror att det är stress som är framme och spökar igen och framkallar febern (förmodligen ångesten inför att börja tvåan om mindre än en vecka). När jag var liten fram tills för några år sedan så var jag väldigt sällan sjuk, men förstår nu att anledningen till jag blev sjuk så ofta i nian och nu första året på gymnasiet antagligen är för att min kropp inte hanterar stress särskilt väl (och jag blir stressad väldigt lätt och typ heeela tiden, vilket är lite jobbigt som ni säkert förstår).
 
I alla fall, det jag egentligen skulle säga var att jag nu istället får ta en lugn kväll i soffan istället och den där träningen får bli så fort jag känner mig bättre igen. Har lovat mig själv att jag ska bli bättre på en massa saker nu detta år och regelbunden träning är en av dem.

You can go your own way

Datum: 2012-08-16 Tid: 09:54:00
Efter besvikelsen för några dagar sedan när jag gick in på skolans hemsida och fick se det nya schemat för året (har en vidrig fredag igen från 8-16 som är fullproppad med lektion och dessutom går till fyra på torsdagar också = inte en så vidare glad Jessica. Fler långa dagar och börjar dessutom runt klockan åtta tre av dagarna), så känner jag nu att jag bara vill göra det mesta av den här sista veckan av sommarlovet.
 
Så idag står träning (antingen en PW eller springtur) på schemat, kanske lägga mig och sola lite, plugga lite franska och spanska, börja leta stipendium, skriva ansökningar till dem & dessutom börja fixa med mitt CV så att när mamma kommer hem så kan hon hjälpa mig finslipa det.

Fika och en spontantripp till solsidan

Datum: 2012-08-15 Tid: 22:47:00
Tre halvdana mobilbilder från Solsidan, som var mycket finare i verkligheten!
 
Blev en fika med Hannah och Amanda på Wayne's tidigare idag. Vi har inte träffats på länge så satt där ett bra tag och bara pratade. Efter att Hannah var tvungen att gå bestämde jag och Amanda oss för att spontant åka någonstans och promenera omkring lite. Man gör sådant lite för sällan tycker jag, bara bestämmer att åka någonstans som man inte varit föriut. Till slut blev det i alla fall att vi tog saltsjöbanan ut till Solsidan som var hur mysigt som helst. Gick runt där vid vattnet och villorna och försökte utan framgång att hitta strandpromenaden som de alltid visar i serien.

Every word feels like a shooting star

Datum: 2012-08-15 Tid: 17:22:00
Skinnväst - Topshop // Shorts - Forever21 // Kilklackar - Dinsko // Solglasögon - Prestige

Gårdagen

Datum: 2012-08-14 Tid: 19:12:02
Hann inte skriva någonting igår så det får bli en liten redogörelse för vad jag gjorde idag istället. Jag och ett gäng kompisar cyklade till Lida. Det var tänkt att vi skulle bada, men det blev istället lunch, fotboll och en sväng på mullestigen (haha). Var hemma vid halv sex igen någon gång, åt middag och sedan tog jag och Johanna cyklarna igen för att möta resten vid fotbollsplanen. Sprang omkring som en galning hela kvällen haha (hej dagen-efter-träningsvärk). Mot slutet var jag inte bara helt svettig och hade en miljon myggbett (ja, okej då, typ tio) utan blev även på galet knäppt/roligt humör med min bästa vän. Kommer knappt ihåg senaste gången jag skrattade så mycket och fick ont i käkmusklerna som igår. Haha, men det var en riktigt härliga dag i alla fall!

The five-year-old engagement

Datum: 2012-08-12 Tid: 19:45:57
Såg en riktigt rolig film häromkvällen som jag måste tipsa om! The five-year-engagement heter den (såg reklam för den redan när jag var i New York). Alltså, jag skrattade och skrattade och skrattade typ. Den var så himla mysig, lättsam, knäpp, härlig, fin och rolig på samma gång.
 
Jag tyckte att rollen som Jason Segel spelade i den här filmen liknade Marshall väldigt mycket (How I met your mother) - och det kan ju inte vara något annat än positivt. Han är ju bara för underbar liksom. I övrigt så var det mycket bra skådespelare och skådespeleri i filmen, vilket bara höjer filmen ytterligare. Älskade miljön i San Fransisco också, även om filmen utspelar sig rätt mycket i Michigan också. I alla fall, om ni är ute efter en lättsam och rolig film att se på en lite småseg men mysig fredag så är den här ett bra val!
 
Orkar ärligt talat inte skriva en summering av handligen, utan är ni intresserade så är google your friend!

Tre favoriter på en lördagskväll

Datum: 2012-08-11 Tid: 21:18:00
 

Heart on fire

Datum: 2012-08-11 Tid: 10:22:00
Godmorgon! Först väntar lite övningskörning, lunch och sedan ska vi iväg för att fira min kusin som fyller år idag.

Opublicerade bilder från Florida

Datum: 2012-08-10 Tid: 22:54:54


 

Skaffat glasögon, check!

Datum: 2012-08-10 Tid: 22:23:11
Tog äntligen tag i saken igår och bokade synundersökning tills idag. Skönt att äntligen få lite klarhet i att det faktiskt är mina ögon som gör så att jag får huvudvärk i princip hela tiden. Har dragits med jobbig huvudvärk i mer än ett år nu, men de senaste månaderna har jag haft ett antal dagar då de varit så hemska (typ som migrän) att jag blivit sängliggande hela dagen. Inte precis så man vill tillbringa sin lediga tid. Men nu så! Skaffat glasögon (framförallt till när jag ska läsa, plugga och verkligen koncentrera mig) och även ett par solglasögon i samma modell, som vi ska hämta ut om två veckor. Jag tycker själv att jag inte alls passar i glasögon och höll på att skratta ihjäl mig när jag skulle testa bågar, men är det vad som krävs för att mitt lilla huvud ska må bättre så är det vad som gäller. Dessutom kommer jag ju vänja mig.
 
Beställde från början två helt olika bågar, men sedan när vi satt i bilen så fick jag en klump i magen och började tveka. Jag kände att nej, jag skulle nog inte känna mig bekväm med det ena paret som vi hade beställt ändå, så det var bara att åka tillbaka och fråga om det fortfarande gick att byta, vilket det turligt nog gjorde också!
 
För mig känns det mycket bättre när jag är helt säker på en sak, annars går man bara och tänker på det och ångrar sig att man inte gjorde någonting åt det när man väl hade chansen. Jag tvekade och då åkte vi tillbaka, antingen för att byta dem eller bara så att jag fick prova de första igen och se en gång till hur de såg ut på. Jag tycker att det där är så viktigt att lyssna på sig själv och om något känns fel så måste man göra någonting åt det, även om det i det här fallet bara handlade om något så löjligt som glasögon. 

Fullspäckad dag med ärenden och fredagsmys

Datum: 2012-08-10 Tid: 21:58:35
Perfekt för fredagsmys: Psych & egen variant av cookie dough glass.
 
Varit iväg nästan hela dagen och uträttat en massa ärenden idag, vi åkte runt klockan två och blev borta tills sju, så det tog ett bra tag! Har bland annat varit till Specsavers för synundersökning och köpte ett par glasögon som jag ska ha när jag pluggar och även ett par snygga solglasögon. Gick in på H&M och köpte två riktigt fina kavajer och efter det bar det av till ett antal till affärer. Vi skulle köpa present till min kusin som fyller år imorgon så var inne på Toys R us för första gången på jag vet inte hur många år.
 
Kände mig urgammal när jag gick runt där och bara "på min tid..." (haha, hur gammal låter man inte när man säger så liksom?). Jag vet inte hur det var med er men när jag var liten och lekte med barbie & bratz så var de inte utklädda i maskeradkläder och hade fransk mustasch. Just sayin'
 

What's for liner?

Datum: 2012-08-10 Tid: 21:32:07
Vad som blev till lunch - eller okej det var mer munch/liner (för er som inte förstår det begreppet så är det middag och lunch kombinerat, ni vet som breakfast och lunch blir brunch? Det borde ju såå finnas någonting sådant mellan lunch och middag!). Med tacos kan det aldrig gå fel!
 
Har gått och blivit kär (dock var det ju ett tag sedan nu) i advokado och då passar det ju superbra att äta guacamole (eller som min pappa kallar det: "guccamole", haha) till tacos. Så tips om ni inte redan äter det, det är stööööört gott!♥

Hoping for a better life, this time we'll fade out tonight

Datum: 2012-08-09 Tid: 23:41:21
Hade tänkt att dra med pappa och övningsköra tidigare ikväll men eftersom att både han och mamma var ute och arbetade så begav jag mig ut på en springtur istället. Rätt stolt över mig själv att jag var ute från åtta till nio, även om jag inte sprang hela tiden utan istället körde intervaller för att jag inte är så himla vältränad just nu och för att det tydligen ska vara bättre träning också. När jag kom hem väntade duschen och därefter te och nybakat bröd till filmen Young Viktoria. Som ni vet så älskar jag filmer och serien som utspelar sig i gammal tid så kunde bara inte motstå att se den. Missade dock början men den var helt klart godkänd i alla fall.

Florida del fem

Datum: 2012-08-09 Tid: 15:40:41
Den sista dagen vi hade i Florida (planet gick tidigt på morgonen dagen därefter) bestämde vi oss för att gå in till centrala Ft. Lauderdale, kolla runt lite och äta lunch innan det bar av till hotellet och poolen igen.
Fick syn på en klassisk gul skolbuss och Sara sa att det är ju något jag bara måste fota, så det gjorde jag.
Ett sjukt högt hotell som låg precis vid stranden, lätt i samma klass som New Yorks skyskrapor!
När vi åkte till everglades några dagar innan tog det bara runt tio minuter att komma in till den mest centrala delen av Fort lauderdale. Då tänkte jag att "men då kan det ju inte ta så lång tid att gå dit, det var väl bara någon timme högst" och föreslog det för resten av familjen. Eeeeeh, jo tjena? Det tog närmare TRE timmar för det var verkligen så mycket längre än vad vi först hade trott och sedan promenerade vi i 30-graders värme, utan skugga och med solen gassande över en hela tiden. När vi kom tillbaka till hotellet var det kväll och vi var helt slut, haha.
Ett gäng som skulle lära sig att surfa.
Sådana här känner man igen från filmer som framförallt är inspelade i Florida och Kalifornien.
Man kunde ju inte klaga på utsikten och omgivningen i alla fall, för den var oslagbar!
Vi gick upp på en bro för att kunna se och fota utsikten mycket bättre och lite högre ifrån :D
Som jag redan har berättat ett antal gånger så var den här resan defintitivt en av de bästa någonsin. Jag hade det bara så himla himla bra alltså, den var mer eller mindre perfekt! Någon gång i framtiden så skulle jag gärna vilja åka till Florida igen eftersom att vi bara var där i fem dagar (huvudresan var ju ändå till New York), men då gärna kanske lite mer inriktat på Key West och området där runtomkring och sedan ta någon kryssning ut till Bahamas. 
 
Det var alltså sista delen från Florida, nästa gång blir det New York-bilder igen!

Waiting on the world to change

Datum: 2012-08-09 Tid: 10:46:16
 

Inspireras av Rachel Bilson

Datum: 2012-08-08 Tid: 19:05:00

Gårdagen

Datum: 2012-08-08 Tid: 17:39:54
Kom hem från Ellen vid två idag, precis lagom till lunchen. Vi sov aldrig på hennes tak inatt eftersom att det regnade men det var ju nästan lika mysigt att sova i sovsäckar i hennes vardagsrum också, så det var inga större problem. Det blev i alla fall grillning, ett par filmer och även fotboll mitt i natten i mjukisbyxor och tjocktröjor. Dock så var det precis efter att vi hade smällt i oss godis, chips och tårta, så sådär jättemycket springande blev det ju inte direkt haha. Både jag och Tova somnade någon timme under en av filmerna så när det väl var dags att sova så var jag helt klarvaken och var vaken i mer än en timme tror jag efter att de andra somnat.
 
Nu ska jag i alla fall ut och övningsköra med pappa i regnet och sedan är jag sugen att titta på några avsnitt av vänner. Vi hörs!

Sett på facebook

Datum: 2012-08-08 Tid: 11:43:00
Hahaha, bästa!

Dagens planer

Datum: 2012-08-07 Tid: 15:33:32
Har precis ätit lunch och ska börja packa alldeles strax, lite i sista minuten kanske då jag ska åka om bara en timme. Ska iväg till Ellen med flera andra kompisar och grilla, kanske bada och sedan sova på hennes tak. 
 
Vad tycker ni förresten om den lite uppdaterade designen? Om ni inte ser den så kan jag säga att headern numera är en så kallad slideshow. Jag blev riktigt nöjd i alla fall! Har velat byta rätt länge nu men inte kommit på hur jag skulle ha det istället men sen imorse så fick jag den här idén. Sen har jag lite svårt att välja ut bilder också eftersom att jag inte har en utan flera stycken favoritbilder så då passade det här superbra!

Godmorgon tisdag

Datum: 2012-08-07 Tid: 12:17:34
Godmorgon! Sitter och lyssnar på den här låten här över och håller på att fixa lite med bloggdesignen (får se om det blir bra det här). Är för tillfället hemma helt själv då mamma och pappa är på någon cykelutflykt och Sara åkte precis till jobbet. Själv ska jag iväg lite senare, men det är ett par timmar kvar fortfarande.

Well, you're all I've ever dreamed of. You're stars and nines and threesomes

Datum: 2012-08-06 Tid: 12:15:14
Godmorgon!♥ Är på ett sådant himla bra humör (när man nästan är sådär löjligt glad och inte riktigt finner ord för att beskriva känslorna) idag för min syster har fått jobb och mamma har nästan sagt ja till att jag ska få åka som utbytesstudent till USA nästa år. Det här är framsteg vänner! 
 
Sitter just nu och kollar upp helgjobb här i närheten och ska även börja kolla upp olika stipedium, vad som krävs och lite tips på hur man ska skriva ansökan till dem. Mamma pratade även om att vi ska köpa någon bok där det står mycket av sådant i (och om det inte betyder att hon äntligen är på idén så vet jag inte vad!).
Håller tummarna att det här kommer gå vägen så att jag nästa år kommer befinna mig i det här landet. Lycka.

With the morning light, got your mind in sight and I want to be there all my life

Datum: 2012-08-05 Tid: 23:55:59
Varit iväg hela dagen på släktfika då min farmor fyller 75 imorgon. Kom hem bara några minuter innan sju, vilket var då jag och Amanda skulle skypa med Elin som just nu befinner sig i Montana (här hittar ni henne om ni missat länken innan). Vet inte hur länge vi pratade med Elin men jag och Amanda skypade i två timmar till efter det, haha. Har inte fått sova så mycket de senaste dagarna så börjar känna mig rätt trött nu så det blir väl sängen snart, godnatt på er! ♥

Prideparaden 2012

Datum: 2012-08-04 Tid: 23:08:01
På hornsgatan långt innan paraden började. Vi åkte med ett tåg som var helt packat med människor som skulle in till stan för Pride & befann oss på söder lagom till klockan ett (vilket var tiden vi trodde att den skulle börja). Två (helt sjukt ju!) timmar senare och lite yrsel på grund av vätskebrist att solen gassade på hela tiden och att vi hade stått hur länge som helst började den äntligen.
 
Ellen tog på sig sin enhörnings"dräkt" medan vi andra bara bar lite olika färger från regnbågen. I början så tyckte vi att det skulle vara lite konstigt med en enhörningsdräkt (tänkte oss typ något pyjamasliknande) men när vi mötte henne på station alltså haha, sååå himla klockren.
Det var väldigt många människor där, vilket ni till en del kan se på bilden.
Även om det var väldigt segt att stå och vänta på att paraden skulle börja så var stämningen där ändå väldigt härlig! Folk underhöll sig med att ropa "andra sidan är ni klara?" och göra vågen (som inte alltid blev så himla lyckad haha). Till slut började alla heja på alla cyklister som körde förbi också, vilket var lite roligt.
Dessa motorcyklar med pride-flaggan inledde paraden.
Såg en we ♥ södra-skylt på traktorn och tänkte "vänta är inte det där...?" & jo, det var min skola - framförallt elevkåren - som deltog i paraden. Haha, Elin om jag hade sett Mange i paraden så hade jag lätt ropat och hejat på honom.
Moderaterna gör lite politisk reklam? Alla partier utom kristdemokraterna hade någonting i paraden. Men jag kan inte riktigt säga att jag var förvånad över det faktumet.
 
Mark Levengood och Jonas Gardell var även dem med i paraden.
Fick ingen bra bild här men det är i alla fall Maria Montazami som stod uppe och vinkade på flaket. Förresten, jag såg att Svenska hollywoodfruar börjar igen 21 augusti. Elin, du måste ju följa det på tv3play eller något!
Haha, Ellens enhörningsutstyrsel drog minsann till sig mycket uppmärksamhet. Vet inte hur många gånger människor som var med i paraden kom fram till henne och bara "åååååååh, vad söööööt du är" eller "Fy faaaaan vad bra du är!". Men allra roligast var det när en i paraden i S&M kläder som skulle vara någon slags häst kom fram till henne och typ bet i hennes tröja. Hahaha, jag skrattade så mycket efter det att jag nästan började gråta. Definitivt dagens roligaste moment.
 

Hemma efter prideparaden

Datum: 2012-08-04 Tid: 20:51:54
Kom precis hem efter att ha varit på prideparaden i stan. Är helt slut nu efter att stått upp i sex timmar, knappt druckit någonting på hela dagen (vi tänkte inte på att ta med dricka eller något att äta...big mistake) och inte sovit mer än fem-sex timmar inatt. Det var faktiskt första gången jag var och såg prideparaden och det var riktigt roligt att titta då det var en härlig stämning hela tiden och man fick se vissa som verkligen gick all in och var helt crazy. Har tagit en massa bilder och faktiskt filmat en hel del också så ett till inlägg med bilder därifrån kommer!
.

Hand in hand, sparkling eyes, the days are bright and so are the nights

Datum: 2012-08-03 Tid: 16:02:42
Skulle egentligen varit borta hela dagen igår och sedan idag så skulle jag och ett gäng kompisar cykla till Lida, ha picknick, spela lite fotboll (även om jag fortfarande har lite skador kvar från förra gången. Fick två bollar i huvudet, en armbåge i revbenet och en spark på knäskålen... Haha, låter som att vi är värsta huliganerna när vi spelar) och bada men alla planer blev inställda för att det skulle vara dåligt väder. Men idag fick det helt enkelt bli middag och filmkväll istället och sedan ska även några av dem sova över här. Hoppas att ni får en trevlig fredagskväll!♥
En liten sneakpeak på en outfit som kommer upp här inom kort!

Det här med att våga

Datum: 2012-08-03 Tid: 15:03:32
Sitter här med magen full av goda hallon & blåbärspannkakor och kikar igenom au pair-papprena (ja, jag vet att det är långt kvar men jag är så taggad på allting just nu att jag får en glädjekick bara av att läsa om det). Förresten så verkar ett utbytesår till USA nästa år inte helt omöjligt just nu, vi har i alla fall börjat prata om det vilket är ett steg framåt. Men i nuläget så är det pengarna som är problemet, för att det är verkligen inte billigt och i och med att vi i april åkte till New York och Florida och precis har bytt alla fönster här hemma för en mindre förmögenhet så är mina föräldrar inte så himla sugna på att slänga ut ännu mer pengar bara sådär. Så jag ska se till att kolla upp alla möjliga stipentium som finns. För jag ska få det här att funka.
 
Det som förvånar mig mest med sånt här är att folk hela tiden frågar om man verkligen vågar. Ge sig ut själv i ett år, våga bo i en helt främmande familj i ett helt annat land. Om man vågar lämna tryggheten här i Sverige och vågar lämna sina vänner för ett helt år. Jag måste säga att jag inte alls förstår varför det skulle vara ett sådant stort problem, kanske för att jag inte alls känner att om jag åker till USA ett år så skulle jag förlora flera av mina vänner, tycker att gå om ett år på gymnasiet skulle vara jobbigt eller att lämna tryggheten här i Sverige är så himla läskigt. Om man inte tar en chans och gör någonting nytt så kan man inte vinna eller få någonting tillbaka.
 
Jag tror att det här skulle ge mig så mycket mer i livsglädje, gnista och allt möjligt egentligen. Och det som många fruktar känner jag ändå är till min fördel. Att ta ett studiuppehåll från den svenska skolan ett år skulle tvärtom vara positivt för mig. Just för att jag känner att jag inte kommer orka att hålla den här studietakten uppe i två år till och att motivationen att plugga hela tiden och då knappt ha någon fritid under skolåret bara blir mindre och mindre. Jag behöver en paus helt enkelt känner jag och sedan att börja ett år efter och lära känna en massa nya människor, träffa nya och fler kompisar skulle bara vara roligt. Men jag skulle absolut inte vilja tappa kontakten med mina nuvarande, men jag känner mig tillräckligt säker ändå på att det inte kommer hända. För efter gymnasiet går många åt olika håll ändå, men med de som man verkligen vill fortsätter man att hålla kontakten med.
 
Sedan så vet jag att jag kommer att ångra mig efter om jag inte åker och förverkligar vad som har varit min dröm väldigt länge nu. Jag har så otroligt många planer de närmsta fem åren och inga av dem innebär att stanna kvar i Sverige och inte pröva något nytt, inte uppleva nya äventyr och inte göra allting som jag alltid velat. Livet är för kort för att bara play it safe och göra det man alltid gjort istället för att satsa fullt ut och leva ut sina drömmar.

In a small little town in red and white, stars and stripes

Datum: 2012-08-03 Tid: 12:37:35
Inte precis de allra vackraste bilderna, men de får duga i alla fall. Hur som helst, linnet är köpt på New Yorker, jeansjackan och de svarta byxorna är från Levis och skorna är converse.

Boktips - If I stay

Datum: 2012-08-02 Tid: 12:05:52
Var väldigt länge sedan jag skrev ihop ett boktips här på bloggen, så här får ni ett. If I stay heter den och är (som ni kan se) skriven av Gayle Forman.
 
Boken handlar om 17-åriga Mia som förlorar hela sin familj i en bilkrasch och hamnar i koma. I boken får man läsa mycket om vad som hände innan kraschen, lära känna hennes familj lite och får veta mer om hur hennes liv var innan. Det är mycket sorg i den, men även lycka och glädje. För Mia handlar det mest om att göra ett val efter de förödande konsekvenserna bilkraschen har haft på hennes liv och sin familj. Det handlar om valet att försvinna eller stanna kvar.
 
Jag gillade den här boken riktigt mycket, finns en tvåa också som även den var bra! Fyra av fem toasters får den i alla fall av mig!♥

Swing open your chest and just let it in, just let the love, love, love begin

Datum: 2012-08-02 Tid: 10:28:59
Säger godmorgon med en fin liten låt som spelas här just nu. 

1a augusti 2012

Datum: 2012-08-01 Tid: 20:39:20
Min webcam är inte den bästa direkt, som ni kan se...
 
Varit iväg och spelat fotoll med vännerna idag. Spelade så att jag blev helt slut i kroppen och sedan drog vi till ICA och sedan vidare till en ny fotollsplan och gungor, haha. Tror att det minsann var träningen för dagen i alla fall. Nu sitter jag här och chillar lite, slötittar på tv och äter vattenmelon (haha alltså herregud, vi har liksom TRE stycken fem kilos vattenmeloner hemma & det går verkligen åt kan jag säga!). 

I'd trade my soul for a wish. Pennies and dimes for a kiss

Datum: 2012-08-01 Tid: 12:30:39
Hahaha...alltså, bara jag som tycker att den här videon är rolig? Tror jag har lyssnat på den säkert fem gånger nu.

Bilder från sightseeingen i Stockholm i torsdags

Datum: 2012-08-01 Tid: 11:14:23
Tog inte så himla mycket bilder eftersom att vi mest bara filmade med filmkameran. Men blev i alla fall en del bilder i slutet, t.ex. när vi skojade lite på junibacken och lite fina Stockholm-by-the-sea-bilder. Och ja, det var sådär molnigt hela dagen vi var där, dock sprack upp och blev klarblå himmel precis när vi skulle åka hem.