JESSICA ♥ -

Tuesday

Datum: 2011-08-30 Tid: 21:32:00
Ska ta och skriva det här inlägget på ett par minuter eftersom att jag faktiskt inte har mycket mer tid än så, då det är upp tidigt imorgonbitti. Skulle ta poträttfotografering idag, kanske inte världens bästa dag att göra det då jag hade en allmänt dålig hair day. Annars var höjdpunkten på dagen att helt oväntat möta mina kompisar i centrum i väntan på bussen och fick då en trevlig pratstund och lite sällskap på bussen. Det var väl min tisdag det (förutom ett par timmar med plugg), godnatt! :D

London: dag tre (del två)

Datum: 2011-08-29 Tid: 18:47:00
Harrods - vars slogan säger att de har allt (dock såg vi inga elefanter...haha)
Efter besöket på Harrods köpte vi med oss varm choklad & baugetter och hade picknick i Hyde park vid vattnet.
Haha, tyckte att taxin bara var för härlig!
Det blev (självklart) stopp vid Buckingham palace också.
Det blev ett par minuter att hämta andan innan vi traskade vidare ett par timmar.
Har hört att detta är Londons mest fotade vy, och jag är inte förvånad alls, den är verkligen sagolikt vacker.
Jag och min underbart fina syster, min absoluta favoritbild från hela resan faktiskt♥
En rolig och speciell sak med London är ju deras röda telefonkiosker, ett fotostopp var ett måste haha!
I bakgrunden kan ni skymta den enormakyrkan Westminster Abbey.
Londons vackra byggnader fick pryda många foton.
Det blev ett stopp i China town också för middag & lite småköp.
Sist på kvällen såg vi musikalen Billy Elliot, och vi alla var överens om att den helt grym! Skulle egentligen vilja göra ett eget inlägg om musikalen bara för att den var så himla bra, men eftersom att det bara skulle vara en massa text som ändå inte riktigt skulle göra den rättvisa säger jag kortfattat att: låtarna var härliga, skämten var många och roliga och dansen var... helt enkelt bäst.
Den sista delen publiceras inom kort! :D

Tänkte ut en dialog mellan oss och allt

Datum: 2011-08-29 Tid: 16:57:00
Har sprungit runt i centralens alla H&M idag typ, i jakt efter ett par likadana skinnshorts som de jag har (som redan hade gått sönder innan jag hann använda dem en enda gång). Alltid samma gamla visa, antingen är det helt hel storlek eller så är de trasiga (på samma ställe). Fick i alla fall tag på ett par till slut och åkte hem med ett leende på läpparna.

I övrigt så har jag haft en underbart bra dag faktiskt! Slutade tidigt efter att ha gjort  det oförberedda engelska provet - som gick kanon (det är inte ofta man hör mig säga något sådant i samma mening som prov, haha).

Lite vardagslyx såhär på en söndagskväll

Datum: 2011-08-28 Tid: 21:05:00
Har precis läst igenom en text om "Vad är vetenskap?", som för det mesta bestod utav svåra ord, konstiga formuleringar och överambitiöst naturvetenskapsspråk. Har även lärt mig (halvt som halvt) preteritum och imperfekt - i både regelbundna och oregelbundna former - i spanskan. Kort sagt: mitt huvud är helt slut och jag hade nu tänkt att jag skulle belöna mig själv med Icas übergoda trippelchoklad glass med banan & nektarin till komedifilmen "Get smart". Det kanske inte ser sådär himmelskt gott ut på bilden - men tro mig, ordet gott räcker liksom inte till! ...Ja, lite lyx måste man ju få ibland på vanliga söndagar! :D

Äntligen helg!

Datum: 2011-08-27 Tid: 11:44:42
Herregud vad skönt med helg, säger jag bara! Kan knappt minnas senast jag var såhär trött, kom knappt upp ur sängen innan halv elva imorse. En skolvecka tar minnsann på krafterna, mycket mer än vad man tror. Slutade rätt sent igår, men mötte upp Johanna och Daniel på centralen efter att jag haft min första franskalektion någonsin. De hade redan varit där ett par timmar och kollat lite i affärer, så vi tog en glass (hasselnötsglass + choklad = gudomligt gott!) och satte oss på ett par trappor i skuggan. Lyckades - som vanligt - att ta på mig helt fel kläder. När jag tar på mig shorts och linne blir det kallt och när jag klär mig i jeans och långärmat blir det riktigt varmt istället - och igår var inget undantag heller.

Det blev en myskväll med film och godis igår, ett fint avslut på veckan. Dock somnade jag i soffan efter halva filmen (så typiskt mig alltså, haha), men jag kan verkligen inte hålla ögonen öppna på fredagskvällar efter klockan elva.
Åh, avslutar inlägget med en riktig drömmer-mig-tillbaka-till-värmen-bild från Spanien. Det var livet det♥

(Går)dagens roligaste: " Jag åkte till Berlin och där träffade jag en mycket konvalent man som frågade mig... Vem är du?"

Datum: 2011-08-26 Tid: 07:11:00

Nu kanske ni inte förstår ett dugg av rubriken, men ett av uppdragen på poängjakten igår var i alla fall att man skulle ha ett intelligent samtal om vad man gjort i helgen, pluspoäng för citeringar av fransk litteratur och avancerade ord. Denna mening kom alltså från min grupps samtal, haha. Ska alldeles strax dra mig mot pendeln för fjärde dagen på gymnasiet, som ni kanske kan se på bilden så kommer jag sluta rätt sent på fredagar, en dag jag hellre skulle sluta som tidigast, men muntrar upp mig själv med att jag i alla fall har bra tider tre dagar i veckan!

Förresten: ni som har efterfrågat mer resebilder, så har jag tänkt fixa de resterande London-delarna + Spanien-bilderna i helgen, bara så att ni vet det :D

Onsdagens bravader

Datum: 2011-08-24 Tid: 21:01:42
Idag var en sådan dag som jag gick och tänkte "vad fan gör jag här egentligen?", men efter lunchen släppte det och allt kändes mycket roligare (speciellt eftersom att man lättare kan prata med de flesta för varje dag som går, vilket gör det hela tusen gånger bättre).

Kom i alla fall hem runt hem (typ standardtiden redan nu), efter rundvandring, IT-kurs och sedan poängjakt som elevkåren anordnat. Har redan börjat pricka av min lilla to-do-list för dagen, eftersom att det känns som att jag kommer att glömma de viktiga sakerna annars.
Enkel sminkning, utsläppt vågigt hår, svart-vita kläder tillsammans med min färgklick till kofta (underbar!) från Primark & solglasögon från Åhlens. Sammanfattar typ det hela rätt bra.


Words don't matter unless you really mean them

Datum: 2011-08-23 Tid: 21:28:22
--------------------- Topp Newlook Leggings Primark Jeansjacka Levi's ----------------------------

Den ursprungliga planen var att ta mina nya skinnshorts tillsammans med min lika nya vita trasparenta skjorta, men eftersom att skinnskortsen redan var sönder så fick det helt enkelt bli något jag känner mig bekväm i (därav, outfiten ovan) första dagen i skolan.

Andra dagen i skolan (egentligen ute på en ö) spenderades i betydligt mer oömma kläder eftersom att sammarbetsövningar och roligheter stod på schemat tillsammans med alla nya ettor (och fick både gräsfläckar och smuts på byxorna). Hade förväntat mig att det skulle vara halvdåligt väder, men det blev helt oförväntat tillräckligt soligt och varmt för att jag till och med skulle bli solbränd på näsan och kinderna. Vanligtvis skulle jag ha blivit tvungen att gå och lägga mig om inte så lång tid, men kan nu istället vara uppe ett par timmar till med gott samvete eftersom att jag har sovmorgon till klockan halv elva imorgon (lycka!)

Vi tar och vänder blad och börjar om på nytt

Datum: 2011-08-23 Tid: 18:25:27
Vilken total omställnig det har blivit alltså vad gäller precis allt. Från en liten skola, till en stor, från att vara störst till minst igen, från att vara van att gå och lägga sig sent och gå upp sent till att vara tvungen att lägga sig i god tid för att gå upp klockan sex, från att ha rätt kort avstånd till skolan till att helt plötsligt ha fyrtio minuter pendlinsavstånd.

Hittills har jag bara gått två dagar, men det känns faktiskt väldigt bra, läskigt och helt nytt självklart, men oväntat bra. Satt och log för mig själv på tåget imorse, just för att jag faktiskt aldrig har gjort något sådant här innan och för att det har gått mycket bättre än förväntat. Fast ja, himla sena tider, mycket plugg och inte så mycket fritid är ju något jag har att se fram emot tre år framöver...

Nervositet blandad med förväntan

Datum: 2011-08-22 Tid: 08:22:00
Väskan är packad, alla möjliga papper har blivit ifyllda, musiken är färdig att sättas på och jag har fyllt min stora starbucksmugg med te (tänkte att det kanske lugnar det värsta av nerverna).

Måndag, dagen som jag har väntat på både med förväntan och oerhörd nervositet, så det är nu det gäller. Går nio till fyra första dagen och mattediagnos, ny skola och nya människor väntar.

Man får väl vad man betalar för...

Datum: 2011-08-21 Tid: 17:02:42
Alltså, vad trött man blir... Hade planerat en riktigt snyggt outfit tills imorgon i mitt huvud, och när jag ska prova allt tillsammans för att se hur det ser ut, jo då upptäcker jag att mina nya skinnshorts (som aldrig ens blivit använda) redan är sönder. Besviken, minst sagt. Nu får jag helt enkelt knåpa ihop något helt annat, för att shortsen var ju bara att glömma. Och även om det egentligen kanske inte är en sådan stor grej, så blir man ju allt lite irriterad.
Här är alltså boven i dramat...

Ett plagg, tre tillfällen

Datum: 2011-08-20 Tid: 22:04:00
På stan: Matcha spetsshortsen med ett enkelt linne och bryt av med färg.
Spetsshorts från New look, linne från H&M, ring från New yorker och solglasögon köpta på Guldfynd.
På kvällen: Klassiskt - men med en twist - med kombinationen svart + vitt. Ett par klackar i valfri färg och det är bara att köra!
Bustier från Ellos.se.
På stranden: Det blir snyggt och enkelt med en bikiniöverdel i färg till shortsen och ett par solglasögon på det.
Bikibi från Gina Tricot, solglasögon köpta på Åhlens.

Snurrig av mattetal och spanskaverb

Datum: 2011-08-20 Tid: 21:11:45
Just nu är mitt huvud helt snurrigt av mattetal och spanska verb, så nu ska jag koppla bort all skola & stress och mysa ner i soffan och sätta på en film. För att det är jag värd efter plugget i helgen!
Som ni redan kanske har gissat så tycker jag extra mycket om den här bilden från London, den gör mig helt enkelt glad på något sätt.

Bikini x2

Datum: 2011-08-20 Tid: 16:23:58

Känns lite fel att skriva detta inlägg, när regnet öser ner utanför fönstret (och bikinisäsongen i Sverige i princip är över). Men kom på att jag totalt glömt att visa er mina fina bikinisar som jag beställde i mitten av juli, till spanien. Favoriten är den röda, tycker att den är absolut snyggast och bekvämast, men kunde inte heller motstå den blåa just för att färgen är så himla fin. Måste erkänna att blå har alltid varit min favoritfärg nummer ett, men att röd på senaste tiden har seglat upp flera placeringar på listan!'

♥ Båda två är köpta på Nelly.com

Det kommer alltid att bli måndag igen.

Datum: 2011-08-19 Tid: 16:25:21
Det är väldigt sällan man har ork eller ens lust att plugga på en lovdag - tekniskt sätt är ju detta sista dagen på sommarlovet. Typ. Men när man måste, ja då är det bara att bita i det sura äpplet och få det överstökat. Har verkligen skjutit upp detta till senaste minuten den här veckan. Vilket verkligen måste bli ändring på när skolan börjat igen, ska kämpa för att göra upp bra instuderingsrutiner från början den här gången. Det får bli slut med ångest och sista-minuten-panik-plugg för min del nu. Punkt.


I alla fall, har lagt fram alla papper som ska gås igenom inför mattediagnosen på måndag och efter det väntar en rejäl cath-up i spanskan (känns som att jag har glömt ungefär hälften av vad jag lärt mig under en enda sommar, vilket självklart inte är bra). Musiken är på och pennan är i stadigt grepp, jaha då kör vi då!

What are words if you don't really mean them when you say them?

Datum: 2011-08-18 Tid: 13:18:00
Gårdagen blev en spontan shoppingtur med bästa vännen - den blev himla lyckad på alla sätt! Både jag och Johanna hittade riktigt fina saker, även om jag inte hittade något fynd på rean som hon gjorde. Blev verkligen riktigt nöjd med alla mina höstinköp! :D

Har varit uppe sedan nio idag (ett halv-bra försök att ställa om mig lite och lägga mig tidigt och gå upp tidigt, istället för den vanliga sent till sent- rytmen man alltid får när det är lov). Ska iväg och fixa ett par ärenden, och det är ju tur då att det är någolunda varmt.

As close as you are

Datum: 2011-08-16 Tid: 21:41:35
Är rätt slut efter att ha städat mitt rum, rensat ut och organiserat i min garderob (funderar på om det är lönt att ordna en bloppis eller om det är lika bra att  bara skänka alltihop till second hand direkt), rensat bland alla bilder på datorn och sorterat dem i olika mappar hela dagen. Har varit rätt bra på att skjuta upp det, så nu tog jag äntligen tag i det och det är därmed avklarat. För den här gången. Hade bara tänkt att gå igenom matten (inför matte diagnosen jag ska ha första dagen på gymnaiset) och spanskan. Känns som att jag skulle behöva uppdatera mig lite vad gäller de ämnena inför skolstarten igen.

Some words don't change a thing

Datum: 2011-08-13 Tid: 19:04:00

Glass med trippelchoklad till fruktsallad
(godaste!), släktfika och tidigt augustiväder med härlig sol är ett par saker som bäst kan sammanfatta min dag. Lite senare drar jag vidare för filmmys med mina fina!

Förresten så har jag fixat problemet med kommenteringsfunktionen så nu ska det fungera som det ska.

Tankar om hösten

Datum: 2011-08-12 Tid: 18:07:05
Kom hem tidigt igår morse, men var så himla trött att jag bara hann lämpa in alla saker i kylen och sätta på mig pyjamas innan jag kraschade i sängen och sov bort halv dagen. Har haft en sådan fruktansvärd huvudvärk den senaste veckan och nu efter spöregnet i Göteborg känns det som att jag har blivit ännu mer förkyld.

Fick förresten brev från min skola också, där det stod att jag ska gå ändå till fyra plus ha en matte diagnos första dagen. Hjälp, och detta ska föreställa första dagen på gymnasiet? Här är det minnsann ingen mjukstart inte... Har blandade känslor inför att sommarlovet är slut och skolan startar. Tycker att det ska bli riktigt spännande med nya människor, ny skola och nya miljöer och som jag skrivit förut är jag riktigt stolt över mig själv som vågade satsa såhär. Men å andra sidan börjar jag bli så himla nervös att jag får en klump i magen och blir lätt illamående så fort jag tänker på det. Jag är liksom inte den personen som är helt avslappnad och tar allt som det kommer, utan för det mesta oroar jag mig alldeles, alldeles för mycket för i princip allting. Och trots att jag gång på gång får bevisat för mig att jag alltid oroar mig i onödan så går det liksom inte att låta bli.

This is the world were living in

Datum: 2011-08-09 Tid: 23:38:34
Var ute och cyklade ett par timmar idag med min bästa vän. Har nu packat klart inför Göteborgstripen imorgon, även handlat och fixat. Det kommer att bli så jäkla grymt! Taggad till tusen :D

Förresten jag vet att det blir något fel när man trycker på kommentera, har ingen aning om varför det händer men ska ta tag i det när jag kommer hem igen, vilket blir på torsdag.

A rainy afternoon

Datum: 2011-08-07 Tid: 17:39:00

Regn, regn och åter regn ser ut att vara dagens prognos. Helgens planer fick ett abrupt slut när min mamma och syster åkte på (vad vi tror är) matförgiftning, därför blev det en tidigare hemresa än beräknat. Iklädd min softaste tee har jag istället varit ute och övningskört med pappa på en stor parkering. Himla kul det där, men efter en timme är man helt slut i huvudet.

Snart blir det flingor och mjölk till ett avsnitt av One Tree Hill - i äkta söndagsanda. Men innan dess ska jag mysa upp i min säng och läsa klart min bok Har avverkat runt åtta böcker den här veckan (läser väldigt snabbt), varav tre var i torsdags, vilket påminner mig om att jag måste en sväng till biblioteket och fylla på mitt bokförråd lite. Over and out.

One last breath

Datum: 2011-08-07 Tid: 14:10:00
Ett par rosa byxor kommer bli perfekt i höst, har redan införskaffat ett par röda med dragkedja längst ned från Spanien och nu saknas bara ett par blå, sedan är allt spikat i byxväg! :D
Byxorna är köpta på Primark i London.

Ett par svarta, ett par blåa

Datum: 2011-08-06 Tid: 20:18:00

I allt överflöd utav bilder och nya införskaffade saker (mycket från London, en del från Spanien och lite till däremellan) har jag helt glömt att visa er denna bild på mina tights. Köpta på Primark i London, vilket betyder att kvalitén antagligen inte är den bästa, men de är fortfarande lika fina för det! Favoriterna är de svarta med snörning i sidorna och de har redan blivit använda ett flertal gånger.

Sammanfattning av sommarmånaden

Datum: 2011-08-06 Tid: 12:18:00

Juli har helt klart varit favoritmånaden hittills i år! Lite härligare, lite färggrannare, lite varmare och lite roligare. Det är under den här månaden som jag har hunnit med två helt underbara resor, som inte kan beskrivas på ett annat sätt än att det blev fullpott den här gången! Från London till Málaga på mindre än tre veckor. Bilderna är en (väldigt) kort summering av månaden och den här gången tog jag inte ens med spanien bilderna eftersom att de får gå under Augusti. Min favoritbild är den i mitten på min älskade syster och mig, hela bilden gör bara att jag blir alldeles varm inuti.

Nu har jag planer på att ta mitt pick och pack och förflytta mig till en kompis landställe över helgen, har förinställt ett par inlägg, tills dess får ni ha en bra helg!

Svart, vitt och allt däremellan

Datum: 2011-08-05 Tid: 22:43:09
Förutom vitt från topp till tå och en hel outfit med starka färger har denna ovan varit favoritkombon i sommar. Virkat, slitet denim, rayban look-a-like & leopardclutch. Stilrent, snyggt och perfekt för varmare temperaturer!

I det här inlägget kan ni se outfiten ovan på.

London: dag tre (del ett)

Datum: 2011-08-04 Tid: 20:10:00
Sitter och drömmer mig tillbaka lite London för lite mer än en månad sedan, får sådan lust att åka tillbaka dit när jag kollar igenom alla niohundra bilder. Alla fina byggnader, alla härliga parker, sevärdigheterna och shoppingen. Det var helt enkelt en himla bra resa det!
Tycker att allt blir extra fint på våren och sommaren, speciellt alla färger på himlen i kontrast till det gröna och med de vita byggnaderna.
Min favoritplats i hela London tror jag var denna park, tyckte att det var så otroligt fint med fontänerna och floden som rann precis här. Det här var precis ett sådant minne som man vill föreviga och återuppleva omkring tio gånger.
Finns en lite rolig historia kring den här bilden (på jakt efter björnbären). Som inneblandar att en vuxen står på ett par axlar för att nå över staketet (såg mycket lustigt ut, haha), bränner sig på brännässlorna, vi skrattar och knäpper ett par bilder och efter en hel del ståhej har vi äntligen fått våra björnbär, tjooho!
Hela gänget under 20 på bild, med karta och allt som äkta turister haha! Och självklart gick jag med kameran i högsta hugg i handen.
Hur gulligt sätt är inte detta att fria på? Lite jobbigt dock om hon sa nej bara. Fotot är taget precis utanför Princess Diana's meorial walk.
Jag och Elis, glada och nöjda över att befinna oss i London!
Som ni kanske förstår är detta inte ens en fjärdedel av alla bilder, har ungefär dubbelt så många från dag tre och tänkte då göra dag tre i två delar. Andra delen kommer inom kort! :D

When you're looking for more

Datum: 2011-08-01 Tid: 23:51:49
Okej jag ger upp. Internet vägrar samarbeta med mig så något serietittande eller chattande med ett par kompisar som precis kommit hem från semestern blev det alltså inte. Tidigare idag var jag över till en kompis med ett par andra fina, planerade inför Göteborg och efter det drog vi och badade, vilket var lagom kallt.

Såhär såg det ut när jag skulle packa för lite mer än en vecka sedan. När det tar fyra timmar att flyga är något läsvärt till planet ett måste, i det här fallet blev det ett par tidningar och en bok (hade dock fler böcker till resten av resan) och längst ned vänster kan ni skymta mina två nya bikinisar, den röda och blåa från nelly, super fina båda två! :D