JESSICA ♥ -

Dagens inköp

Datum: 2012-03-31 Tid: 21:56:00

This is what I've been waiting for

Datum: 2012-03-31 Tid: 10:09:12
Godmorgon! :D Har mycket som händer nu i helgen, så uppdateringen kommer inte att bli den bästa. Men ska försöka tidsinställa ett par inlägg till er i helgen & under veckorna som jag är borta. Har skrivit en massa listor på packning, vad som behövs göras innan jag åker på tisdag, vad som händer veckan när jag kommer hem så att jag inte glömmer något viktigt. Nu ska vi i alla fall åka in till stan för att bland annat växla pengar och köpa böcker (har inga att ta med mig till USA som jag inte redan har läst, haha).
Den här veckan ska det bli soligt och runt 30 grader varmt i Florida men när vi åker dit så ska det tydligen bli mellan 23-27 och ett par regnskurar. Ååååh. Fast det är ju ändå bättre än snö som vi har just nu i Sverige i alla fall!

Killing us softly

Datum: 2012-03-29 Tid: 18:09:00
Såg den här idag på naturkunskapen - fick mig verkligen en tankeställare och lite mer kunskap inom ämnet. Tycker att den var riktigt intressant och lärorik och har ungefär tusen saker som jag skulle vilja säga om det, men ska inte göra det här till någon slags debattartikel eller sådant haha. Men i alla fall - se den!

Matteprov, te och desperate housewives

Datum: 2012-03-28 Tid: 17:33:00
Har haft matteprov idag som jag faktiskt tyckte gick helt okej. Var rätt säker på det mesta förutom sista frågan som var lite knpeig. Hann dock inte göra klart sista då tiden var slut då ändå, men hoppas att det gick lika bra som det kändes! Har druckit te & tittat ikapp Desperate housewives-avsnitten som jag missade. Och vet ni vad? Nu är det mindre än en veckaaaaaaaa kvar!♥

Ibland finns det bara inga ord

Datum: 2012-03-26 Tid: 21:36:43
Fastnade en timme framför ett avsnitt av Sofias änglar. Det handlade om en familj som hade tvillingar, varav en av dem, Elsa, var sjuk i leukemi. Satt där och tyckte att det var så himla fint hela programmet och att den lilla tjejen verkade så stark. Men sedan när de sa i slutet av programmet att Elsa hade somnat in i slutet av 2011 så rann bara tårarna. Tror aldrig riktigt att man förstår något sådant innan det händer en själv, men usch vad ont i hjärtat det gjorde av att se det.

Bara tanken på ett litet barn ska behöva uthärda så mycket smärta och sedan försvinna från jorden känns bara så orättvist det kan bli. Ibland finns det bara inga ord.

Här kan ni se avsnittet på kanal 5 play.

Förberedelser inför en ny vecka

Datum: 2012-03-25 Tid: 20:04:25
Började dagen med lång sovmorgon i och med att klockan ställdes om i natt. Lite tråkigt sådär att missa en timme av dagen & kommer dessutom att bli rätt jobbigt att stiga upp klockan halv sju imorgon (som fortfarande kommer att kännas som halv sex) men fördelen är ju att det är ljust längre på kvällarna i alla fall! :D

Känner mig mycket bättre idag, har kunnat äta normalt & illamåendet och yrseln är i stort sett borta. Verkar ha varit någon 24-timmars sjukdom som gått över nu, skönt! Har varit ute på en promenad i det underbart härliga vårvädret & sitter nu och skriver på mitt svenska nationella tal om relationer. Imorgon är det en ny vecka, vilket för mig betyder en massa saker att ta tag i och göra klart innan jag åker. Laddar upp med kamomillte och fralla inför det tror jag.


I don't wanna live that way, reading into every word you say

Datum: 2012-03-24 Tid: 20:37:12
Det blev en riktigt mysig kväll igår, vi lagade tacos, spelade lite spel och tittade på Vampire diaries. Blev dock lite krångligt att få tag i mina kompisar när min mobil gick sönder precis innan min sista lektion (& jag inte har någon annans nummer förutom mitt eget, mammas och hemnumret i huvudet, haha). Fick i alla fall tag på Daniel genom facebook efter att först ha ringt hem för att få tag på Johannas nummer, men som inte funkade att ringa till. Sedan när jag kom dit där vi skulle mötas (efter tågförseningar också to top it all off) så var ingen av dem där. Fick åka hem eftersom att jag inte hade något sätt att få tag på dem, men precis när jag kliver genom dörren så ringer Johanna och frågar var jag är och säger att de har stått och väntat på mig i en halvtimme. Haha, jag vet inte hur vi lyckas ibland alltså. Jag måste typ ha gått förbi dem & de måste ha missat mig på något sätt. Löste sig i alla fall till slut, vilket var tur!


Idag har jag däremot legat i min säng större delen av dagen. Mår så fruktansvärt illa och blir yr så fort jag är uppe och går. Har inte riktigt klarat att äta så himla bra under dagen, så detta är i princip både min lunch och middag (nej, åt inte upp ett helt paketet om ni trodde det, hahaHälsosamt var det här ja.

Now you're just somebody that I used to know

Datum: 2012-03-23 Tid: 16:38:00
Denna låt tillsammans med Loreens Euphoria har gått på repeat i hörlurarna de senaste dagarna. Videon är helskum men låten är grym!

Sådär, har slutat för dagen & nu väntar en helg med sovmorgon, träning & plugg. Men först blir det middag & filmkväll chez moi tillsammans med ett par kompisar, ska bli mysigt! Ni får ha en trevlig fredag!♥

Torsdag tjugoandra mars

Datum: 2012-03-22 Tid: 21:58:11
Behövde för en gångs skull inte tillbringa i stort sett hela kvällen till läxor och prov idag, utan de jag hade gick rätt snabbt, vilket var skönt. Trött och seg sitter jag nu och tittar på Grey's & kom precis till den här scenen. Haha, alltså åh älskar Georges imitation av Cristina "Oh. Uh, McDreamy was doing the McNasty with McHottie? That McBastard".

Förresten imorgon är det ju fredag igen, hur gick det till egentligen, var det inte typ måndag nyss?


Nyheter i aftonbladet

Datum: 2012-03-20 Tid: 20:33:00
Ja tack till att byta ut snön mot sol & plusgrader!
Inspelningarna av nya säsonger av solsidan har börjat, jag håller tummarna att de lyckas nå upp till samma nivå som första säsongen. Andra säsongen var tråkigt nog inte alls lika bra, enligt mig.
Haha, lite roligt att de refererar till en duracellkanin när det skrivs om Rick Santorum som är aktuell i det amerikanska valet.

Dagens detaljer - 120319

Datum: 2012-03-19 Tid: 21:48:10
Gissa vilken chock man fick på väg till bussen när det snöade ute. Jag som hade ställt in mig på att det var vår redan. Ångrade mig nästan genast att jag hade tagit på mig en kort klänning eftersom att det blåste så mycket. Slutade med att jag fick gå och dra i den hela dagen. Imorgon blir det i alla fall byxor på, haha.

Har suttit och arbetat matte ända sedan jag kom hem & även hunnit med lite spanska däremellan. Nu känner jag mig nöjd med produktiviteten för idag och ska avsluta kvällen med att kolla på Grey's anatomy. Senaste veckorna har jag kollat om serien från början & har nu kommit till säsong två, precis vid bomb-avsnittet. Himla spännande faktiskt!:D

Friday I'm in love

Datum: 2012-03-16 Tid: 20:21:00
Äntligen fredag & helg igen. Känns som att det var alldeles för länge sedan sist, haha. Mamma överraskade genom att hon hade köpt hem världens godaste glass till mig. Ska mysa ner i soffan nu och ha lite välförtjänt fredagsmys!

Imorgon var planerna först så att jag skulle träffa Erika, men hon hade ett viktigt prov som hon behövde all tid hon kunde få till att plugga till, så vi träffas någon annan dag istället. Lite svårt dock att få ihop någon matchande dag då båda är upptagna rätt mycket och dessutom på olika dagar... Men det fixar sig nog ändå!♥

Endast tre veckor kvar till USA

Datum: 2012-03-13 Tid: 22:54:39
Idag har jag bland annat hunnit med en timmes träning (tredje passet den här veckan, och den här gången SKA jag inte tappa motivationen eller bli sjuk!), bockat av samhällsplugget inför provet imorgon, skickat in min ansökan om sommarjobb & även loggat in och kollat mina omdömen. Produktiv dag var det ja. Och vet ni vad? Idag är det bara tre veckor kvar till USA! Galet! :D
♥ ♥ ♥

Söndagsmorgon

Datum: 2012-03-11 Tid: 09:29:00
Godmorgon på er! Ska börja morgonen med ett träningspass för första gången på länge! Sedan blir det frukost & titta på Grey's anatomy, tänkte jag. Därefter väntar plugget.  Inte så himla mycket mer att säga, det är ju (en vanlig) söndag trots allt!


Forever 21

Datum: 2012-03-10 Tid: 22:40:09
Sitter och kikar lite på Forever 21 & Victoria Secret. Alltså, himla mycket fint det finns! Mina absoluta favoriter har jag samlat på bilden här över, och om jag hittar någon av dessa i USA så kommer det definitivt få följa med hem i resväskan. Märkte dock sedan att vissa av dessa bara finns på den europeiska sidan och inte på den amerikanska, så blev lite osäker på om de då överhuvudtaget kommer att finnas i butikerna. Tråkigt om de inte gör det och lite typiskt när man åker tvärs över Atlanten och så finns de i England istället.

Hittade väldigt fina kavajer, långklänningar, sovkläder & underkläder i alla fall, så håller tummarna att de finns kvar om en månad. Favoriterna av favoriterna (haha) är den svarta & vita korsetten, svartblommiga långklänningen, sovdressen med körsbär och den blå & vita kavajen. MUMS.

Melodifestivalen - finalen

Datum: 2012-03-10 Tid: 21:47:39
Tycker att melodifestivalen är riktigt lyckad i år. Många av bidragen som gått vidare till finalen är för en gångs skull riktigt bra (så har det ju inte alltid varit tidigare år, kan jag tycka). Tycker dock inte att Ranelid hör dit, haha.

Mina favoriter ligger i toppen, där de förtjänar att vara också. Loreen, Danny, Ulrik Munther & Molly Sanden. Sedan om det är den förstnämnda eller den andra som vinner spelar inte så stor roll. Båda är grymt bra & har lyckade nummer, om än på helt olika sätt.

Update: Loreen vann! Tycker dock synd om Danny, som det måste kännas lite tufft för att komma på andra plats två år i rad. Då också eftersom att hans nummer det här året var så överlägset mycket bättre än In the club, som var hans bidrag 2011.

Lördagsmys

Datum: 2012-03-10 Tid: 19:58:55

Som ni kanske kan se så har jag uppdaterat designen lite. Inte så himla drastiska förändringar, utan gjorde bara om headern lite. Lite mer vårkänsla över det hela jämfört med den förra som hade mer höstbilder i sig. Nu blir det melodifestivalen (har dock inte kollat på deltävlingarna, men tycker att det är lite roligare att titta på finalen) & lördagsmys! :D

Mina favoriter från ELF

Datum: 2012-03-09 Tid: 16:23:00
Här har ni mina favoriter från Elf, än så länge!

Har nu slutat sista skoldagen för veckan och ska nu möta upp min fina vän Erika för fika. Perfekt avslutning på veckan. Har inte hunnit träffa henne på ett par veckor, så ska bli ännu mysigare att träffa henne idag. Verkligen en av de finaste jag känner. Trevlig fredag på er!

Eyeslipsface.se

Datum: 2012-03-08 Tid: 22:50:35
Det mesta av ELF-produkterna som jag beställde, saknas dock en powder brush & ett rött läppstift, men det får ni helt enkelt se någon annan gång! Har inte hunnit testa alla produkter ännu, så kan inte uttala mig om huruvida alla är bra eller inte. Men jag tyckte att nagellacken var förvånansvärt bra & så gillade jag bronzern riktigt mycket!

Kony 2012

Datum: 2012-03-08 Tid: 17:31:09
Behövs inga mer ord än de som sägs och skrivs i video. Bara se den och sprid vidare.

Update: Ibland vet man inte exakt vad man ska tro och känna. Men kan vara bra att läsa lite om det hela och känna till flera sidor av historien.

Inte igen.

Datum: 2012-03-07 Tid: 22:19:17
Gaaah! Känns lite som att jag håller på att bli galen här, gör så in i helvete ont i och runt mina ögon att det seriöst känns som att jag kommer klösa ur mina ögon när som helst. Ja, jag vet, kanske lite överdramatiserat men det gör verkligen så ont att jag inte riktigt vet vad jag ska göra för att det ska bli bättre. Det svider med och det svider utan kortisonsalvan. Vad ska man göra då liksom? Tur att jag har en tid hos hudkliniken nästa vecka, orkar verkligen inte med flera veckor med detta igen.

Förlåt för totalt onödigt och kanske urtrist inlägg för er, men ibland känns det bara liite bättre när man får skriva ner sina tankar, hur eländiga, tomma eller lyckliga de än må vara. Hoppas ni i alla fall mår bättre än jag idag!♥

In the evening sunlight

Datum: 2012-03-07 Tid: 16:23:44
Byxor - Zara // trasparent linne - Vila // skärp - Esprit // kofta - Cubus

Sunshine through my window

Datum: 2012-03-07 Tid: 10:41:05
Godmorgon! Lägligt med sovmorgon och en dag ledigt mitt i veckan, speciellt nu när mitt öga är rött och har svullnat upp igen (skulle inte direkt vilja visa mig en hel dag in public, om vi säger så). Trots det ska jag ändå bege mig ut för en promenad och efter det väntar en hel hög med plugg på bordet. Alltid lika roligt, haha. Nej, nu blir det ett avsnitt av Nikita (åh, fastnat för den serien igen, nu när det finns en säsong två också!) och sedan blir det ut i det fina vädret! :D

Ännu ett New York-inlägg

Datum: 2012-03-06 Tid: 12:45:00
I början var det nästan så att jag inte riktigt vågade tro att det var sant. Både för att det hade varit så mycket krångel med boking och biljetterna och för att jag och Sara hade sagt att vi ville åka till New York i flera år men det hade inte blivit något. Men nu känns det som att det verkligen har varit värt all väntan, för att nu känns det som rätt läge att åka, innan Sara slutar gymnasiet och ska jobba utomlands och allt. Dessutom att det inte bara blir New York utan även Florida också, gör ju bara saken bättre! Glad och förväntansfull till tusen och så obeskrivligt taggad (ja, ni kommer att få höra detta hur många gånger som helst nu innan jag åker, och förmodligen längtansfulla tillbakablickar efteråt).

I allra första början när vi började kolla på flyg till USA, hittade vi världens bästa flygbiljetter. En mellanlanding på endast någon timme på ditvägen och en mellanlandning på lite mer än 10 timmar i Toronto på hemvägen. Alltså skulle vi hinna med att besöka Kanada också, vilket skulle bli hur roligt som helst. Tråkigt nog försvann de biljetterna dagen efter, innan vi hade hunnit boka och innan mamma och pappa hade begärt ledigt från jobbet.

Men vi fortsatte att kolla i ett par veckor och priserna bara steg och steg medan flygtiderna bara blev värre och värre (uppemot 27-33 timmar med ungefär två-tre mellanlandingar, vilket vi inte alls ville ha). Sedan när vi alla i princip hade gett upp om att åka till USA över påsken så kom det riktigt bra biljetter till ett rätt bra pris igen. Lycka! Sedan blev det dock strul med namnen på biljetterna (vi hade inte tänkt på att skriva i allas mellannamn i bokningen - vilket är superviktigt tydligen i USA) ett tag där - men den historian har ni ju redan läst här.

Nu är i alla fall alla flygbiljetter och hotell bokade och jag längtar så himla mycket (men tycker samtidigt att det är skönt att det är ett tag kvar så att man har något att verkligen se fram emot). Traska runt i China town och äta god asiatisk mat, promenera i Central Park, gå runt i mysiga SoHo och Greenwich village, gå upp i Empire State building, Rockefeller Center och Crysler building, se Frihetsgudinnan på Staten Island ferryn, shoppa tills man bokstavligt talat inte orkar mer, promenera på Brooklyn Bridge, se den otroliga utsikten och  New Yorks skyline. Sedan som ett avbrott från storstaden så blir det att bada, sola och vila upp sig i varma Fort Lauderdale, ta en dagstur till Miami och Miami beach, gå på promenader utanför hotellet vid stranden, åka till Everglades och se alligatorer (hur coolt?!), besöka Sawgrass mills som är en av USA;s största shoppingcenter. Låter lockande, OJA! :D

Sneak peak på dagens

Datum: 2012-03-05 Tid: 17:55:29
Lite såhär såg jag ut måndagen till ära! Läppstift, trasparent, färgglada byxor, flätat & silver. Hela får ni se imorgon för nu ska jag återgå till människans språk-pluggandet inför provet imorgon. Stress, stress, stress då jag inte har pluggat någonting innan annat än en liten stund i lördags. Blev inte så himla bra uppdatering på lovet men det är för att jag var upptagen mestadels av tiden, blir nog bättre nu i veckan!

Allt jag beställde från ELF

Datum: 2012-03-05 Tid: 16:35:00
Fyra nagellack, en sminkborste, en matt ögonskugga, 2 lip liner & blending brush, en lip color i korall, ett rött läppstift, en eyeliner, en complete coverage concealer & en bronzer.

Var sugen på att beställa en mascara, ögonbrynskit & smudge brush också men de var slut, får bli en annan gång istället!

På plus- och minuskontot

Datum: 2012-03-04 Tid: 17:29:57

På pluskontot:
Att det bara är mindre än en månad kvar till USA, att jag är ledig imorgon bara sådär - vilket betyder en fet sovmorgon och skön kväll idag (guld värt!), att jag ska träffa Erika på fredag, att det nästan är soligt och vårigt varje dag och att solglasögonen och skinnjackan kan tas fram igen.
På minuskontot:
Att flera av mina favoritserier antingen har säsongsavslutning eller mid season finale nu, att vissa av mina sommarkläder är för små medan andra är för stora, att Elin ska åka bort nu i en vecka (Jag vill också till Frankrike!) och att nationella bara är lite mer än en månad bort (Paniiik).

Min dag i bilder

Datum: 2012-03-02 Tid: 22:03:00

Började dagen med en stor frukost som bestod av hemmagjord rabarberkräm, mammas egenbakade frallor med ägg & till det skogsbärste. Kanske inte ser ut som mycket att hurra för, men tro mig, det var riktigt gott!
Gick på långpromenad med min syster runt den vanliga rutten. Skinnjacka, promenadskor & solglasögon. Standard nu när vårvädret äntligen är här. Himla fint att komma ut vid den här utsikten också!

Blev lite smått hungrig så blev det jordgubbar, mjölk och flingor medan jag satt och kikade igenom lite guider igen bara för att få se fina bilder och läsa om allt roligt det finns att göra i New York. Läääääängtar.


Pluggade franska med mamma när hon kom hem & passade även på att göra lite andra saker jag inte hunnit under veckan, bland annat att fota allt som jag hade beställt från ELF. Ska visa er i på måndag!

Till kvällen blev det fruktsallad för två i godisskålen (haha lyckas alltid bli den alltså) till ett par avsnitt av en serie.

Längtar ytterligare lite mer

Datum: 2012-03-01 Tid: 20:32:15
Hej på er! Sitter här och dricker te & äter popcorn & försöker klura ut om vårat flyg till och från USA har sådana individuella tv-skärmar (vi flyger med Lufthansa) men det går inte så värst bra, för det står inget användbart på google (hur klarade man sig innan google egentligen, haha?). Vore ju himla bra om de hade de, skulle göra den långa flygturen lite lättare och roligare. Är i princip klar med New York-guider letandet och försöker nu kolla in allt man kan göra i Florida också. Blir mest sol och bad där tror jag, men en tur till Everglades och miami står på schemat också!

Känns betydligt roligare att kika på bilder från New York, Miami och Fort Lauderdale när jag vet att jag kommer att befinna mig där om ungefär en månad. Längtar galet mycket!♥

Five favourites from London last year

Datum: 2012-03-01 Tid: 19:48:09
Fem bilder tagna i London förra sommaren. Lite ljusare, lite somrigare och lite bättre.