JESSICA ♥ -

A moment of silence

Datum: 2011-07-31 Tid: 16:42:54
Har mer eller mindre försökt komma på hur jag ska påbörja detta inlägg i en timme. Tankarna bara virvlar runt och runt i huvudet och frågan som ingen riktigt verkar kunna besvara är hur en människa kan ha ett sådant hat mot människor som han inte ens träffat, men som han sedan kallblodigt dödar. Det är så fruktansvärt hemskt att det inte finns ord. Det är i sådana här stunder som man känner sig extra rörd över hur bra man har det, och samtidigt extra ledsen över det som har hänt, allra minst för de drabbade och de anhöriga.

A moment of silence for Norway.♥

Borta bra men hemma bäst!

Datum: 2011-07-31 Tid: 14:38:51
Godmorgon (eller kanske god förmiddag?). Tänkte bara slänga in ett inlägg och tala om att jag nu är hemma i Sverige igen, några nyanser brunare än tidigare. Har haft det riktigt bra med 30-graders värme, bad, god mat, sena kvällar på balkongen, kvällsdopp i poolen, promenader vid stranden, cykelturer, flera timmars latande i solen och shoppingturer! Har som vanligt många fina bilder att visa er, men tänkte vänta med dem och fixa Londonbilderna först.

Hur som helst, det är härligt att åka utomlands men det är riktigt skönt att komma hem till sin egen säng igen! Planet gick klockan sex igårnatt, vilket gjorde att jag bara fick två timmars sömn den natten. La mig i sängen efter lunch igår och vaknade inte förrän klockan sex på kvällen och trots att jag idag har sovit mer än 11 timmar är jag lika trött som igår. Det är ju det här med att återhämta sig.

Vampire academy

Datum: 2011-07-30 Tid: 15:02:00
"You and I will both be her guardians someday. I need to protect her att all costs, I need to throw my body between them and her."
"I know that, of course that's what you have to do."
"No. If I let myself love you, I won't throw myself in front of her. I'll throw myself in front of you."

- Vampire Academy, by Richelle Mead♥

Mina hemligheter - Sophie Kinsella

Datum: 2011-07-30 Tid: 14:38:00
Den här är kanske inte den absolut bästa boken jag har läst på länge - men defintitivt den roligaste.Sophie Kinsella skriver väldigt bra annars också, men det är något speciellt med just denna bok. Den har det där lilla extra som gör att man faktiskt inte vill lägga ifrån sig boken och sluta läsa. Det är den perfekta boken om man ska ligga och sträckläsa ett par timmar medan man steker i solen på stranden, men även om man bara vill ha nen lugn stund ute i kvällsolen i hängmattan. Av fem stjärnor möjliga skulle jag ge den fem hela, så om ni inte har läst den - gör det!

I see sparks fly, whenever you smile

Datum: 2011-07-29 Tid: 11:12:00
Spetsdröm från New Yorker. Har en likadan i en gammalrosa nyans och verkligen älskar den, så kände att denna kommer att användas minst lika mycket. Kommer dessutom att bli extra fint i höst med kornblått!

Förresten så tyckte jag att bilderna blev grymt fina, när de är tagna i trädgården, med kvällssol och allt. Man kan nästan inte ens se att dessa är tagna med en mobilkamera heller :D

Favoriterna just nu:

Datum: 2011-07-28 Tid: 19:02:00
Mina fina röda Converse, Starbucks muggen, mina svarta spetsshorts, Vampire Academy-serien (synd bara att jag redan har läst de första två, fjärde står i bokhyllan men att den tredje delen saknas) & min mobil med mitt nya mobilskal (perfektion!). Lustigt att nästan allt går ton i ton. Rött, rött, rött och till sist svart.

Två nya par till samlingen

Datum: 2011-07-27 Tid: 20:02:00
Två nya converse till min lilla samling, som nu är på totalt fyra par. Denna gång fick ett par efterlängtade röda följa med samt ett par vita mellanhöga (en modell som inte finns i Sverige). Superfina båda två och kommer att användas flitigt. Ett par converse är ett par hundra billigare i England än i Sverige, där kostar de ungefär fyrahundra kronor styck.

Marinblå och korall

Datum: 2011-07-24 Tid: 16:39:00
Två nya koftor i perfekt längd med perfekt färg. Kommer ifrån Primark i London. Såg den mariblåa med vita ränder först men när jag såg den korallfärgade hänga strax brevid kunde jag inte låta bli att haffa den också. Så underbart fina och kommer att vara riktigt bekväma och sköna när vädret blir lite kallare. Det kommer i alla fall att bli en färgglad höst i klädväg, det är en sak som är säker!

Man kan ju undra ifall uppfinnarna var helt seriösa när de uppfann dessa...

Datum: 2011-07-24 Tid: 12:34:00
Rent slumpmässigt råkade jag klicka mig in på Josephine Bornebuschs blogg, men ångrade mig inte för det utan läste ett par sidor. Fick mig ett gott skratt (egentligen plural, men ska man säga goda skratt då eller...?), hon vet verkligen konsten att skriva underhållande om något så simpelt som vardagssaker. Är du ute efter ett par goda skratt kan du klicka in här. Tipstips!

Läste ett av hennes inlägg där hon skrev om ett par mycket användbara uppfinningar, och jag måste hålla med. Varför spara på stålarna när man kan köpa något så genialiskt som dessa under?

London: dag två

Datum: 2011-07-22 Tid: 21:14:00
Andra dagen startades med en typisk (fast en aning turistanpassad) engelsk frukost. Och vad man fick till detta?Vanligt vitt rostat bröd såklart! Absolut inte mina favoriter, men det dög ett par dagar.
Såhär fint såg det ut precis utanför vårat hotell. Ja, hotellrummet var ju inte direkt en höjdare men läget var desto bättre. Suveränt att det bara var ett par minuters promenad till både Hyde park & Kensington park!
Så himla härlig bild tycker jag, eftersom att himlen var så fin och allt!
Självklart var jag bara tvungen att stanna och fota när det är så otroligt härliga färger på blommorna!
Sedan började vi promenera mot Camden, här var jag lagom slut att jag gärna bara skulle vilja sätta mig ner på marken och vila fötterna en liten stund.
Jag och Elis, skämtandes framför kameran och Sara (min syster) bakom kameran. Vet inte riktigt om det var för det konstiga språket eller att vi bara hade roligt, skämtade och skrattade men vi fick en del blickar från ett par tanter i närheten, haha.
Vi kom äntligen fram till Camden, efter vad som kändes som en evighetslång promenad och det första vi ser är en gigantisk converse-sko uppsatt på väggen.
Vi gick in på ett Fish n' chips- ställe och beställde det som England kanske är allra mest känt för, och vi serverades denna jättefisk ovan.
Efter att vi kikat runt lite omkring Camden market, köpte jag mig en smoothie och sedan tog vi en båttur på Themsen ner till Little Venice.
Vi upptäckte denna coola effekt på nya kameran, att man kan välja vilken färg som ska synas och resten av bilden blir svartvit. Grymt coola bilder blev det i alla fall av det! :D
Vi kom fram till Piccadilly cirus, där det inte alls var brist på turister. Och det trots att det för tillfället regnade.
Vi klämde ihop oss sex stycken runt ett pyttelitet bord på Costa och satt där ett tag tills hela bordet var belamrat med koppar, fat, bestick och vad som var resterna efter fikat.

Rolling in the deep

Datum: 2011-07-22 Tid: 19:02:35
Vad jag är sugen på just nu: jordgubbar doppade i choklad, mums!

Har gått runt i min underbart sköna långklänning (klick) hela dagen, lyssnat på jag är en gummibjörn på fem olika språk (engelska och franska är favoriterna, haha) samt fört över och skapat en egen mapp till alla bilder från kameran, så nu är den helt tom och klar att användas. För övrigt funderar jag starkt på att ta med mig min gamla spanskabok och träna lite på planet dit.

Min dag i bilder och ord

Datum: 2011-07-20 Tid: 22:58:08
Äta frukost ute i solen är ett av de härligaste sakerna man kan göra!
Eftersom att solen var framme passade jag på att plocka fram bra läsning och lapa sol ett par timmar.
Har gått omkring i flera veckor i bara shorts och linne och helt osminkad. Så idag, fastän jag inte skulle någonstans, kände jag för att fräscha till mig en dag och la på lite make up, vilken skillnad det gjorde!
Slängde ihop en tonfisksallad med allt grönt och nyttigt jag kunde hitta här hemma, resultatet blev en mycket god lunch. Annars har jag även löst ett mycket klurigt uppfrag på hit & run, börjat packa lite smått och dessutom planerat och förberett ett gäng blogginlägg.

Pink clouds in the sky

Datum: 2011-07-18 Tid: 19:04:00
Såhär fin & somrig var himlen för ett par dagar sedan och självklart förevigades ögonblicket, både för er och mig.

Jag är medveten om att uppdateringen är sisådär dessa dagar, men det är så att för det mesta har jag en massa andra saker att göra, njuta av sommarlovet (eftersom att det känns som att det redan nu börjar gå åt sitt slut) och göra det mesta av ledigheten som är kvar. Bokslukare som jag är har jag i alla fall läst ett gäng grymma böcker, så jag tänkte förbereda ett inlägg med boktips för er medans jag är i Spanien och njuter för fullt av solen och värmen! :D

Shadows in the dark

Datum: 2011-07-17 Tid: 20:58:22
♥Topp - New look/ Leggings - Primark/ Jeansjacka - Levi's♥

Har gått runt med två flätor, lite sådär i Pippi Långstrump stil (förutom det faktum att mina faller ned på axlarna istället för att motverka jordens dragningskraft och stå rätt ut). Känns även som att hösten har kommit lite för tidigt i år, med allt regn och att jag idag behövde ha långbyxor och kofta på mig (dock inte klädseln på bilden), vad hände där liksom? Är glad att jag får en vecka med sol och värme innan den riktiga hösten startar i alla fall, inte riktigt redo ännu att släppa taget om sommaren. Har även styrketränat idag i form av gränsklippning i backe  och samtidigt tjänat ett par tior i lön & sitter just nu och kollar på Inception tillsammans med min familj.


New in: topp

Datum: 2011-07-15 Tid: 20:04:16
♥Topp från New Look, kommer att matchas med svarta stuprörsjeans & jeansjacka.

Har precis kikat igenom, redigerat & rensat bland alla bilder från London resan, allt som allt 836 bilder. Resten av fredagskvällen kommer att spenderas med min kära familj och samtidigt fira min pappa som fyller år idag!

Super 8

Datum: 2011-07-15 Tid: 19:50:37

Bion var riktigt grym, Super 8 heter den och den var riktigt spännande och härligt småläskig. Läste någonstans att den var en slags hyllning till alla alienfilmer och den var riktigt välgjord och välspelad! Förundras alltid av hur man kan göra så att alla dessa scener när ungefär en hel stad förstörs så otroligt verklighetstroget. Precis som att alla naturkatastrofscener i 2012 verkligen känns som att man är där och upplever dem själv (ja, åtminstone om man ser den på bio).

Råkade dock ut för en grinig busschafför som trodde att jag ljög om att jag hade åkt buss tjugo minuter tidigare och att stämplarna fortfarande skulle gälla och även fast att jag lugnt förklarade att jag faktiskt hade gjort det och att han skulle kolla på dagens datum och klockslaget ville han inte lyssna och stämplade bara tre stämplar till (totalt sex stämplar för en enda sträcka, hur kan det ens vara rättvist liksom?).

Favoriter

Datum: 2011-07-15 Tid: 01:00:39
Såg dessa finingar på New Look och trots att vi skulle gå och betala var jag tvungen att ta en extra sväng och testa dem, de passade perfekt och fem minuter senare var de mina!♥

Ska alldeles strax ta bussen och möta upp mina kompisar (en råkar nämligen fylla år idag också), för idag blir det lunch och bio! :D

London: dag ett

Datum: 2011-07-13 Tid: 14:49:00
Kanske inte så jätte roliga bilder egentligen och endast ett fåtal, men eftersom att den första kvällen i London bara var ett par timmar och mest bestod i att leta efter vårt hotell (vilket tog en bra stund) blev det inte så många fler än dessa. Eller jo min syster tog ett par sovbilder på mig och Elis på planet & dessutom blev det ett par bilder på tåget och tunnelbanestationen mest för att testa kameran. Alla var helt slut efter vad som kändes som en evighetslång dag ( i mitt fall var det huvudvärk och panikhunger) och efter att vi hittat hotellet var det bara att sätta igång letandet efter någonstans att äta. Det första vi fick göra när vi kom till hotellet var att möblera om sängarnas placering i rummet. De hade nämligen ställt dem lite märkligt, den ena sängen stod precis framför dörren.

Blev mycket fler och finare bilder på de andra dagarna, så lovar bättre bilder och intressantare text i de andra delarna!

And who do you think you are, running around leaving scars?

Datum: 2011-07-12 Tid: 22:30:47
Det blev en ovanligt lång sovmorgon idag också, har varit så otroligt trött de senaste dagarna.Tror att det mest beror på att jag i nu en månads tid har varit halvsjuk. Har haft förkylningssymptom men det har aldrig riktigt brutit ut på riktigt (brukar alltid få feber och bli sängliggandes i ett par dagar då). Åt en riktig brakmiddag idag med grillad kyckling och andra goda tillbehör, grillad majskolv tillhör topp-tre-favoriterna. Har spenderat hela eftermiddagen med att plocka och rensa vinbär, blev totalt fyra liter. Som belöning blev det jordgubbar & glass. Strödde över en ruta mörk choklad på det och det hela blev kalas! Det är ju bara lördag en dag i veckan, haha...

Två relativt nya fynd

Datum: 2011-07-10 Tid: 12:59:47

♥Solglasögon från Guldfynd, köpta för ungefär en vecka sedan.
♥Mobilskal från en liten affär i London.
♥Konsertbiljetter till musikalen Billy Elliot.

Mina nya solglasögon, som är precis lagom stora och lagomt ljusa i färgen & mitt nya mobilskal som jag verkligen älskar. Diskret med svart, men extra fint med små glittrande stenar på framsidan. Kan visa lite bättre bilder på mobilskalet - både fram och baksida en annan gång.

Back from London

Datum: 2011-07-08 Tid: 23:00:03
Hello guys! Tillbaka från London, som var helt grymt, överträffade de flesta av mina förväntningar. De två första dagarna hade jag och min syster redan tagit över 400 bilder, så ni kan tänka er hur många bilder sammanlagt jag har från dessa dagar, haha. Tänkte i alla fall göra såhär: fyra inlägg om London, dag för dag (det svåra kommer bara att bli att välja ut bilder från alla niohundra), sedan separata inköpsinlägg på shoppingen, låter det bra?

Sitter just nu och mumsar på jordgubbar och kollar på film. Det blev en lång och välbehövlig sovmorgon imorse, var helt slut efter flyget som landade sent igår. Sedan blev vi bjudna på frukost ute i solen med mackor, te och yoghurt med jordgubbar. Äntligen fick man lite vettig mat igen. Den engelska frukosten speciellt är ingenting som passar mig som knappt äter vitt bröd, äter hellre lite mörkare bröd som både är nyttigare och smakar mer.

Drop everything now, meet me in the pooring rain, kiss me on the sidewalk, take away the pain

Datum: 2011-07-07 Tid: 20:28:00
Såg denna på Gina tricot, var bara tvungen att prova och när den satt perfekt var jag bara tvungen att köpa. Helt underbar, kommer defintivit åka på vid nästa partytillfälle. 199 kronor

Memories oh memoires

Datum: 2011-07-06 Tid: 12:42:00
Åh, minnen alltså! Den här videon är alltså resultatet av ett engelskaprojekt vi gjorde för ungefär tre år sedan. Ni kan spola fram en minut (det är bara lite tråkigt nyhetsprat i början). Kommer ihåg att vi jobbade med den här hur länge som helst, först filmade, sedan redigerade och när den var klar var vi bara så himla stolta (kvaliten är dock inte den bästa, var tvungen att ta en dålig för att det ens skulle kunna gå att ladda upp).

Det är så himla roligt att se på sådana här saker ett par år senare och komma ihåg exakt hur roligt man hade när man gjorde dem Förra året, när vi gick i åttan gjorde vi en Robin Hood film och vann till och med ett pris för den (tror att det till och med kan ha varit det allra första blogginlägget jag skrev om). Den är snäppet bättre, både kvaliten, musiken & handlingen. Tyvärr ligger inte den ute på youtube utan har den bara på min data istället.

Questions

Datum: 2011-07-05 Tid: 12:19:00
Vad blir du glad av?
Åh, jag blir glad av så himla mycket, fina vänner, skratt med familjen, underbara solen, resor, musik och mycket mer!

Vad fick du i födelsedagspresent?
Jag fick en massa pengar (som mestadels ska gå till att köpa en ny kamera, eftersom att den jag hade gick sönder), en hel del presentkort på både H&M och bio. Av mina föräldrar fick jag resan till London. Kan verkligen inte säga att jag inte är något annat än helnöjd. En upplevelse, speciellt i form av en resa, är värd så himla mycket för mig, så detta var perfekt!

Vad har du för planer i sommar?
Umgås så mycket som jag möjligen kan med mina underbara kompisar, vilket förhoppningsvis (om vädret tillåter) betyder badhäng, cykelutflykter & sena kvällar i mängder! Annars, som jag nämnde tidigare ska vi till London och om ungefär två veckor bär det av till soliga Málaga.

Hade inte du långt, ljust och lockigt hår förut?
Någonting som jag själv förundras över, haha. Som jag skrivit tidigare så blev det någon konstig reaktion av min kompis mousse och locktång och har varit rätt så platt sedan dess (vilket var ungefär fyra månader sedan nu). Vissa dagar är det spikrakt medans andra kan det vara lite lockigare. Förhoppningsvis är det ett tecken på att det börjar komma tillbaka. Sakta men säkert.
Skriver du mycket?
Yes, skriver mycket berättelser, lite tankar och känslor och så vidare. Man kan väl säga att det är en del av vem jag är, har alltid skrivit mycket och kommer förmodligen att göra det i framtiden också. Det enda är att jag hittintills inte har publicerat något, har inte kommit längre än till utkastet. Om det är någonting ni vill läsa får ni hojta till, så kanske det är någonting jag kan fixa.

Här kommer en lite udda fråga men, vad har du för ringsignal?
Alla frågor uppskattas! Eftersom att jag rätt nyligen lyckats klura ut exakt hur man bytte ringsignal till en annan låt än en sådan som redan fanns på mobilen på min HTC, så har jag inte haft den jag har nu särskilt länge (bara någon månad). Men den heter i alla fall The Kill och är med det grymma bandet 30 seconds to mars. Man kan säga att det är en låt som betyder lite extra mycket för mig och min bästa vän. Vi brukar skojja till det och säga att det är "vår låt", ni vet som det alltid är i amerikanska filmer när ett par gifter sig och de ska dansa sin allra första dans, haha?

Styrka och svagheter (om du bara får välja en av varje)?
Styrka: Kan vara väldigt målinriktad om jag vill, vid träning till exempel pressar jag alltid mig själv till det yttersta (även om det betyder att jag får ta smällen efteråt) och skolarbete satsar jag alltid helhjärtat på. Jag är inte en sådan som ger upp även om jag ibland inte vill något hellre.
Svaghet: Haha, detta måste nog bli att jag inte är så jätte bra på att passa tider exakt. Händer väldigt ofta att jag får springa till bussen för att jag drar över ett par extra minuter med att sminka mig, fixa håret, klä på mig osv. Och även fast jag ställer klockan tjugo minuter tidigare slutar det alltid likadant.

Vad inspireras du av?
Mycket! Musik, bilder och väder inspirerar mycket min stil. Ofta klär jag mig mycket efter mitt humör och om det är bra väder är det ofta så att mitt humör är på topp och tvärtom. Internet & streetstyle är sådant som influerar min stil även det.

Ett måste i vår och sommar?
Jeansshorts, virkat & färg. Det är väl det jag kommer satsa på bland annat. Gillar även mycket spets, transparenta material och både jeans- och skinnjackan. Men i sommar när det är varmt brukar jag leva i mina shorts.
Vad vill du göra om typ fem år?
Har alltid sagt att jag vill göra någonting utomlands. Resa, jobba eller plugga och det är någonting jag verkligen tror att jag skulle må bra av. Lära mig att klara mig på egen hand till hundra procent samt få nya upplevelser, träffa nya människor och uppleva sådant man inte får göra här i Sverige. Exakt när, hur och var vet jag inte riktigt ännu. Men Au pair i USA låter som ett bra alternativ i alla fall!

Vad valde du för linje och gymnasium till hösten?
Jag valde - efter många om och men - Södra Latin med inriktning på det humanistiska programmet, tror att det är det som kommer att passa mig bäst. (Förhoppningsvis)bra utbildning och roligare miljöer vann över närhet och feghet, kan man säga, haha. Är faktiskt ändå rätt nöjd över mig själv att jag gick utanför min "comfort zone" och sökte dit där jag inte kommer känna en enda människa. Bara att hålla tummarna att jag kommer trivas där.

Vart är solglasögonen köpta?
De är köpta på Åhlens för ett tag sedan, men är rätt så säker på att de fortfarande finns att köpa. Älskar modellen och de är definitivt favoriterna!

I’m caught between the lines of hello and goodbye, and my whole horizon is you

Datum: 2011-07-04 Tid: 12:16:05
Har sprungit runt och packat hela morgonen, fixat musik till mobilen & mitt i allt tagit ett par testbilder med nya kameran. De blev hur grymma som helst, till och med när det är svag belysning. Snacka om att jag är nöjd! Jag har tidsinställt en massa inlägg till er i veckan, bland annat inköpen jag gjorde för en vecka sedan och även frågor från senaste tiden, så här kommer det inte att vara heltomt.

After you're gone.

Datum: 2011-07-03 Tid: 19:48:43
Vad som egentligen bara skulle vara en kort tripp för att växla pengar inför London, resulterade i en shoppingtur (visar er lagom till helgen vad jag köpte) med både lunch & fika. Jag tog pasta med kyckling och gräddsås och blev verkligen proppmätt efter att bara ha ätit upp en tredjedel av vad som fanns på tallriken ungefär. Det var riktigt trevligt, händer inte så jätte ofta att man äter ute tillsammans med familjen om man inte är utomlands vill säga. På kvällen blev det lördagsmys med mina fina vänner med film & godis.

Idag har bara varit en fixar-dag, först med en skön sovmorgon sedan att hjälpa till ute i trädgården med att klippa gräset bland annat. Har förresten köpt en kamera idag också, det blev en Nikon coolpix s9100, var lite sugen på Canon G12:an men det blev den här istället. Tror att den blir super bra! Nu blir det att sätta igång med packandet. Imorgon åker vi till London (Åh, är såhäääär taggad!).

I feel like dancin' tonight, I'm gonna party like it's my civil right

Datum: 2011-07-01 Tid: 17:48:00
Dog lite grann när jag såg denna video, så himla sköna de där alltså! Och exakt lika grymma live som inspelat (var ju på deras konsert i stockholm förra sommaren) :D