JESSICA ♥ -

Tio av tio toasters

Datum: 2011-05-31 Tid: 19:38:43
Klockan 19:33 - är tiden då en proppmätt Jessica dunstar ned i sängen efter en lång men himla rolig dag! Hade sista hemkunskapslektionen ever och på grund av detta fick alla baka någonting gott, vilket resulterade i att man satt där och proppade i sig både det ena och det andra (i det här fallet var det: kladdkaka, muffins, chokladbollar & brownies) och sedan när jag kom hem för en liten stund sedan hade mamma gjort kycklingpaj. Så nu känns det lite som att jag inte riktigt vill äta någoting på typ ett år, haha. För övrigt har jag skrattat tills jag fått kramp i magen och till och med efter det idag, spenderade ett par timmar efter skolan med mina kompisar, planerade bland annat inför fredag & lördag (ska bli hur kul som helst!)
Bildkälla. Snygg sommarinspiration, vitt från topp till (nästan)tå med kavaj, bustier & shorts.

Måndag 30 maj

Datum: 2011-05-30 Tid: 18:49:00
Hade - för första gången på länge - tid att fördriva ett par timmar med spelet som visas här över, grymt roligt!
Sovmorgon till kvart i elva, vilket gjorde detta till en bra dag. Spenderade hela dagen igår med att skriva klart på de två sista skolarbetena & sprang även en runda på spåret inför "testet" idag Har ju inte varit så aktiv på sistone (pga förkylning), och även fast jag vet att jag kan mycket bättre så var jag i alla fall första tjejen i mål. Nu i sommar planerar jag att börja springa minst tre gånger i veckan igen, det är så himla härligt att springa på somrarna i bara shorts och kort linne!

Tre favoriter i repris

Datum: 2011-05-28 Tid: 21:12:00
Samma fina virkade kofta - fast i tre helt olika kombinationer. Skinn eller bara ben, mönster eller färg, enkelt eller uppklätt. Oavsett vilket tycker jag att den passar himla bra! Kan vara så att det är ett av mina bästa köp i klädväg. Köpte den för något år sedan & ångrade mig sedan för att jag inte visste hur jag skulle matcha den. Men kom på ett år senare - att den går att matcha med precis allt. Behöver väl inte ens säga att den är en favorit?

Åh så himla glad över alla resultat jag fått på senaste tiden. Fick nyligen veta att jag fick slutbetyget MVG från matte nationella. Helt otroligt, här har jag gått och tänkt att jag suger på matte i ett antal år. Och sedan helt out of the blue får jag veta detta, kan man bli annat än glad liksom? Speciellt när det kändes som att matte nationella proven gick sämst av alla.

Lördag 28 Maj

Datum: 2011-05-28 Tid: 18:48:00
Inte min dag idag. Trots det att vi hade hemskt trevligt igårkväll, med små tävlingar som gjorde att vi skrattade tills vi fick ont i magen, filmmys och middag. Till efterrätt blev det en massa olika frukter och glass som man kunde doppa i chokladfontänen (så jäkla gott alltså, typ höjdpunkten på hela kvällen, haha!). Blev dock helt fullproppad efter det. Födelsedagsbarnet blev glad för sina presenter, vilket var bra då det tog ett bra tag för oss att inhandla dem i onsdags.

Men som sagt är jag inte på topp idag, kan vara en kombination av vädret, huvudvärk och stress som spökar. Det har en tendens att få mig nedslagen lite då och då. Var även meningen att jag skulle göra klart en del av plugget (som ska vara klart tills på måndag) men tror att det blir bäst om jag tar ledigt från allt sådant idag och tar det imorgon istället. Over and out.

Fredagsplaner

Datum: 2011-05-27 Tid: 16:51:17
En låt som efter musikredovisningarna har fastnat på min hjärna.

Först av allt måste jag bara säga att det är otroligt skönt med fredag, men vart tog veckan vägen egentligen!? Redovisningen gick bra idag i alla fall, skönt att ha det gjort (bara en svenska presentation kvar nu). En av mina närmaste kompisar fyller år idag, vilket ska firas hemma hos henne ikväll. Kommer nog bli mycket trevligt. Så, med det sagt, ni får ha en riktigt bra fredagskväll (trots att det regnar) och sen hörs vi imorgon! ♥

Dagens detaljer

Datum: 2011-05-26 Tid: 21:02:26
Har gått runt i svarta kilklackar, grön tunika & virkad kofta idag som ni ser på bilden. Precis satt i mig penatlasagne (ah, så gott, alltså!) och sitter och sjunger med till den här låten, samtidigt som jag försöker memorera en massa Queen-låtar (bland annat) till presentationen imorgon.

A closer look

Datum: 2011-05-24 Tid: 21:01:00

Leopardclutch, 99 kronor från H&M. Hundra gånger finare i verkligheten och kan bara inte låta bli att fingra på den så fort jag får syn på den. Perfekt storlek och perfekt material, 100 % nöjd, helt enkelt!

I say one thing, you say another. But before we even know it, we have each other

Datum: 2011-05-24 Tid: 20:50:31
Satt från klockan elva i söndags, till klockan elva på kvällen och skrev på historia-uppsatsen. Bara för att sådär runt klockan fem helt ändra mig och byta ämne. Okej, jag erkänner att det inte var särskilt smart att börja på en helt ny uppsats sista dagen, men när man inte särskilt bra källor, inte har den blekaste aning om vad man ska skriva härnäst och dessutom att ämnet är way too hard (kvinnliga rättigheter tillhör nog mer gymnasie-eller högskolenivå, i alla fall om man ser till det avancerade och invecklade språket alla skriver i om detta ämne), så finns det faktiskt inget bättre alternativ. Så det var alltså anledningen till att jag helt bytte spår och skrev om Pear Harbor istället. Och tur att jag redan hade böcker hemlånat om ämnet. Blev en uppsats på nio sidor totalt, vilket tog mig ungefär fem timmar att göra. Förmodligen rekordtid för mig, men det var ett sådant roligt ämne att skriva om att jag aldrig fastnade på vad jag skulle skriva.

Nu blir det Desperate housewifes, följt av Cougar town tillsammans med två nybakta frallor framför tvn♥

Nu är det bara så att livet leker

Datum: 2011-05-22 Tid: 19:51:00
Några av mina kompisar som jag kommer sakna något grymt i höst när vi inte längre kommer att träffas varje dag.

Trots att jag har spenderat hela dagen framför datan med att söka fakta och trovärdiga källor till min uppsats, kunde jag faktiskt inte vara så mycket gladare än jag är just nu. Trots att jag inte fick sommarjobb i sommar & att min kamera har gått sönder och jag kommer behöva slänga ut ytterligare ett par tusenlappar för att få en ny, känner jag mig bara så himla nöjd med livet just nu. Kanske är det solen, sommarvärmen eller det att skolan snart är över och sommarlovet känns närmare än någonsin. Kanske är det på grund av att jag har så underbara människor till kompisar och en familj som är helt otrolig eller kanske lite av allt? Har nu i princip planerat klart sommaren och den kommer att bli så himla härlig alltså! Ska spendera så mycket tid som möjligt i sommar med mina kompisar innan gymnasiet börjar med badutflykter, vandringar, sleep overs, filmkvällar och även en Göteborgs-resa. Sedan blir det London & Malága i juli, båda två.

Blue as the sky and the ocean togeheter

Datum: 2011-05-22 Tid: 11:48:06
Hade helt glömt bort att jag hade denna fina klänning, åh vad glad jag blev när jag såg den hängandes längst in i garderoben. Fyndade den för en femtiolapp för något år sedan har jag för mig. Men tycker att den är lite för lång så ska lämna in den och fixa till den innan den blir helt perfekt!

Trots att jag satt hela dagen igår hann jag inte riktigt klart med allt jag skulle, därför blir det fullt ös idag, måste   verkligen bli klar med det, finns inget annat alternativ. Så för tillfället får jag njuta av synen av det fina vädret genom ett fönster. Tack och hej.

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Datum: 2011-05-21 Tid: 17:45:00


Who says you're not perfect, who says you're not worth it?

Datum: 2011-05-21 Tid: 14:17:00
Inte för att jag brukar gilla sådana här artister, men orden i den här låten är bara så äkta.

Loggade in på facebook och såg att jag hade fyra vänförfrågningar från kossor (haha, Daniel och hans knasiga ideér alltså!). Hade i alla fall en riktigt bra kväll igår, såg att någon frågade vilken film vi skulle se och svaret på det är Pirates of the caribbean 4, mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Tänkte mer eller mindre blockera alla typer av "distraktions" (mycket lyckat när man bara kan ordet på engelska och inte kommer ihåg vad det heter på svenska) eftersom att  jag verkligen måste skriva klart historia uppsatsen den här helgen. Ingen precis ideal sysselsätting att göra när det väl är helg, men efter det är den ju i alla fall äntligen klar!
Har tidsinställt ett par inlägg som ska komma upp i helgen, så helt tomt kommer det inte vara

I Feel Like Dancing tonight

Datum: 2011-05-20 Tid: 16:10:55
Virkat, hallonrött & svart är dagens sneak peak!
Precis kommit hem, med full energi och humöret på topp! Lyssnar på den här grymma låten (klick) på högsta volym medan jag fixar lite tidig fredagsmiddag till mig själv. Om ett par timmar ska jag iväg på bio, är säker på att det kommer bli en riktigt bra fredagskväll, perfekta avslutningen på en sådan hektisk skolvecka som denna har varit. Men vet ni det bästa? Har bara ett par inlämningar kvar & några redovisningar och sedan är det ÄNTLIGEN sommarlov!!!

Barbent, virkat & denim

Datum: 2011-05-19 Tid: 16:33:00
♥Virkat, Ellos
♥Jeansshorts & clutch, H&M
♥Converse
♥Rött läppstift, Lumene
♥Bustiertopp, Lindex

Transparent, spets & jeans

Datum: 2011-05-18 Tid: 20:28:30

Topp, Vero Moda // Jeansjacka, Levi♥

Tidigare i veckan fick jag reda resultatet från en av delarna från matte nationella, vilket gick oväntat bra! (förvånad och glad, nu kanske jag har chans att få ett bra resultat på nationella i matte?). Annars så har dagen bestått av träning, träning och träning. Typ. Var med klassen och simmade idag, även fast det bara var ungefär hälften som var där och ombytta till badkläder.
Har suttit i ett par timmar och skrivit historia-uppsatsen (lyckades äntligen välja ett av ämnena, vilket blev kvinnors rättigheter i olika länder och tidsepoker, ska bli riktigt intressant faktiskt!) & precis gjort thaiwok till middag, typiskt mig att ha ungefär halva tallriken fylld med grönsaker, haha. Känner jag mig väldigt nöjd med arbetsinsatsen för dagen och ska belöna mig med lite mörk choklad till Grey's & Off the map, som börjar alldeles strax.

Filmtips

Datum: 2011-05-17 Tid: 18:35:00

When in rome
Blev positivt överraskad av denna film. Det är en romantisk komedi och visserligen är hur den ska sluta förutsägbart, men nämn en amerikansk romantisk film som inte är det? Vad själva filmen handlar om och vägen till det lyckliga slutet hade jag dock inte väntat mig haha. Mycket bra skådespelare i filmen och att den fick en att skratta ett flertal gånger ger den extra plus. Helt klart värdig att se!
Life as we know it
Även den en romantisk komedi, som passar en fredags- eller lördagskväll. Samma manliga huvudrollsinnehavare som When in rome och tycker att han passar perfekt för rollen.
She's the man
Kul som fåtal filmer är och om du inte har sett den så är det en film som jag tycker att du ska satsa på, lika rolig varje gång man ser den.
Johnny English
En sån där lite små-töntig-halvt-mysig-film. Att själva huvudpersonen kan vara lite pinsam och tokig ibland är bara roligt i den här filmen. Finns scener då jag verkligen inte kan hålla tillbaka gapskrattet.
Veronica Mars
Okej okej, passar inte riktigt in i film-tips kategorin, men är så himla bra att den får platsa här ändå! Håller på att kolla igenom alla säsonger igen och är redan på andra säsongen.

Free fall into the unknown

Datum: 2011-05-16 Tid: 16:03:06
Såhär ser jag ut för tillfället, snart åker mysbyxorna på, så passade på att dokumentera det hela. Verkar som att vädret inte riktigt kan bestämma sig idag, om det ska vara soligt, regnigt, molningt eller allt på samma gång kanske?

För övrigt så är det  en såndär dag då allt är lite upp och ner. Kommer på mig själv mer och mer att längta bort någon annanstans. Helst till varmare breddgrader, långt bort från alla måsten och andra ångestgivande saker. Har ju kollat massa resor, både själv och med mamma och nu är det äntligen bestämt, en vecka i Málaga i sommar blir det, kanske en dag eller två till Marocko eller Portugal därifrån på det också. Längtar!♥

Sneak a peak

Datum: 2011-05-16 Tid: 07:23:00
En liten sneakpeak på hur mina nya örhängen ser ut & även hur jag ser ut idag!

Måndagsmorgon. Precis en sådan dag som man helst av allt vill slänga ut alarmklockan ut genom fönstret och krypa ned under det varma täcket igen. Men, ingen tid att spilla, filmredigering, fysikprov & spanska lektion står på schemat. Här är en riktig humörhöjare till låt, i alla fall!

Behålla eller lämna tillbaka?

Datum: 2011-05-15 Tid: 17:15:00
Har aldrig ägt en vit bikini förut, så denna missoni-inspirerade är den första. Underdelen är dock i minsta laget vilket för mig osäker. Behålla eller lämna tillbaka?

Hur tröttsamt är det inte att behöva vänta omkring tre veckor på att få sitt paket (H&M och deras leveranstider ibland alltså) och sedan är det kanske bara två stycken av grejerna som passar och ser ut som man förväntade sig. Nackdelen med att beställa på nätet - man vet inte exakt hur de ser ut i verkligheten och om de kommer att passa. Trots allt blev jag i slutändan nöjd, mina jeansshorts var faktiskt riktigt fina (om än en aning tajta över låren). Kommer bli storfavoriter i sommar!

Finns det en så finns det flera

Datum: 2011-05-15 Tid: 14:42:51

Drog in till stan i fredags med ett par kompisar för att kolla bikinisar, i spöregnet. Såhär i efterhand skrattar man åt det men när man stod där och det bokstavligt talat droppade från topp till tå var det inte så roligt, haha. Skyndade sedan hem till Daniel för att hinna dit innan Vampire Diaries började, bara för att upptäcka att istället för vampyrer visade de ishockey på tv.
Åh, så nära Sverige var andraplatsen igår alltså! Måttligt irriterad när Italien gick om Sverige på sista poängen alltså. Missade första delen av röstningen eftersom att en kompis frågade om jag ville gå på en nattpromenad efter tolvslaget, men satt som fastklistrad när de sista tio länderna röstade i alla fall.

Nu blir det lördagsmys för hela slanten!

Datum: 2011-05-14 Tid: 18:22:00
Dessa dagar skulle jag verkligen behöva att ett 24-timmarsdygn istället var 48 timmar.Jag bara äter och pluggar och sover och tränar och sedan pluggar och sover lite mer, inte mycket mer man hinner på ett dygn. Tyvärr lämnar inte skolan tid för mycket annat än sömn och plugg nu för tiden och det är anledningen till att det har blivit gles (läs: nästan obefintlig) upptatering här. Tror att det är samma sak för många andra, slutspurten inför sommarlovet och därför en hel hög med skolarbeten att göra.
Nu är i alla fall alla nationella prov avklarade och även gymnasieansökan, men det betyder inte att all ångest är över för det. Resultaten från matten & sista betygssättningarna (+ ett antal vanliga prov och inlämningar) är fortfarande kvar. Komiskt att det första inlägget jag skrev här på länge handlade om just hår, det hör inte riktigt till vanligheterna.


En smärre hårkris

Datum: 2011-05-14 Tid: 17:05:06
Vore det extremt ytligt av mig om jag sa att jag har en smärre hårkris för tillfälle? Gick igenom ett par gamla bilder igen och blicken drogs direkt till mitt hår. Mitt långa, tjocka & lockiga hår har alltid varit en av de saker som jag varit stolt över. Men just nu är det helt platt och i en nyans som man varken kan kalla ljus eller mörk. Mer mellanblond helt enkelt och som jag inte alls trivs i så värst mycket. Saknar mitt 2010 hår (dvs hur mitt hår såg ut för ungefär ett år sedan), när det var ljust och lockigt och precis så som jag nu vill ha det.

I över två månader har jag haft helt platt hår, på grund av någon konstig reaktion mitt hår hade när en kompis skulle locka håret på mig, hade i någon slags mousse (som skulle fungera som värmeskydd mot locktången) och efter att jag tvättade det blev det helt platt och har sedan dess inte återgått till mitt normala igen. Börjar få lite panik nu, tänk om jag aldrig får tillbaka mitt naturligt lockiga hår?

I tried to do it all, and I paid my price

Datum: 2011-05-10 Tid: 13:50:54
Temperaturen för dagen ligger över tjugo grader och morgondagens väder visar molnigt men fortfarande rätt varmt. Skulle hellre vilja lägga mig i en solstol ute och få lite bränna, men med världens huvudvärk & trötthet i hela kroppen så får soffan och hallonvatten (min egna lilla uppfinning som i stort sett består av vatten, isbitar & hallon) duga för tillfället. Testade hallonvatten igår och tycker att det definitivt kommer in på topp-tio. Ungefär som saft fast utan det där onödigt höga sockerhalten.

Eftersom att min kamera gick sönder igår (går inte att sätta på den då det bara står objektivsfel) så kommer en  bild, fotad med min-inte-så-värst-bra-mobilkamera. Den har dock rätt roliga effekter som man kan sitta och fixa olika bilder med.

You took me by suprise when you looked into my eyes

Datum: 2011-05-08 Tid: 11:55:00
Gårdagen spenderades först med dansträning & efter det drog jag iväg på bio med vännerna! Limitless hette filmen, visste inte så mycket om den innan. Men bättre än förväntat och ämnet som filmen byggde på var väldigt annorlunda, vilket var roligt! Bradley Cooper i huvudrollen anyhow.

Fick en liten present av en vän som precis varit i USA. Självaste påsen kändes som en fin present bara den, haha.

En riktigt må-bra-dag

Datum: 2011-05-03 Tid: 16:23:00
Sitter och lyssnar på den här låten, inspireras av den här bilden & skissar till en ny idé till bilden. Och sedan på tal om ingenting men som jag bara måste nämna (eftersom att var skulle jag annars göra det än här?), förra veckan fick jag reda på några resultat från ett par prov vi hade tidigare. Tydligen var jag den enda i hela nian som fick MVG på mitt syslöjdsprov (stolt!), dessutom fick jag även högsta betyg på nationella i biologi & två höjda betyg (än så länge) i SO-ämnena - vilket jag definitivt inte trodde. Det är sådant här som gör att man orkar fortsätta satsa hela tiden!

Måndag hela veckan

Datum: 2011-05-02 Tid: 21:58:06
Såhär såg det ut för ett par dagar sedan, när jag och Sara satte oss ute och åt på altanen. Och jag kan säga att det var ännu godare än vad det ser ut (kyckling, lite potatisgratäng, klyftpotatis, sallad & tsatsiki, muuums!)

Kan säga redan nu att denna vecka kommer att bli riktigt tuff & stressig. Förutom spanska prov, svenska redovisning, matte nationella har jag blivit rejält förkyld (igen, suck) och sedan lite gymnasievalsångest på det. Börjar ju närma sig slutdatumet nu, och herregud vad hjärnan går på högvarv och fjärilarna i magen börjar fladdra så fort jag tänker på det. Idag är det redan andra maj och innan vi vet ordet av det kommer det väl vara skolavslutning (och min födelsedag!).