JESSICA ♥ -

Happy New Year!

Datum: 2012-12-31 Tid: 13:56:56
Sista dagen på 2012 idag då. Läskigt vad åren går fort egentligen. Nu har nedräkningen till USA börjat på riktigt och även alla dessa "nästa julafton/nyår/någons födelsedag kommer jag inte vara i Sverige" (fast mestadels är det folk som säger det till mig istället för att det är jag som säger det, haha). Ikväll ska i alla fall firas med mina vänner. Först handla, sedan middag och sedan vet jag inte vad vi gör faktiskt. Har inte riktigt koll på vilka det är som kommer heller men det blir nog drop in under kvällen. Ni får ha ett fantastiskt fint avslut på 2012 och superbra början på 2013 i alla fall så hörs vi nästa år! ♥

Fortsätter vidare på ett tidigare diskussionsinlägg och har kommit fram till mitt framtida yrke

Datum: 2012-12-30 Tid: 01:37:51

Tittade på första avsnittet av den där 1300-tals serien som jag skrev om i tidigare inlägg. Det var nästan ännu värre än det andra. Satt där och mina händer blev seriöst till två knytnävar (haha det är helt sjukt egentligen hur fruktansvärt arg jag blir på det här när det bara är en tv-serie, MEN vad jag blir arg på egentligen är ju att detta händer precis lika ofta i verkligheten också). Det är nästan så att jag borde låta bli att titta på sånt här eftersom att jag blir så OERHÖRT provocerad av det (jag skulle så gärna vilja jobba med att hjälpa utsatta människor, våldtäktsoffer, fattiga eller miljön i framtiden. Känns som att det skulle vara så otroligt meningsfyllt och givande).

 

I alla fall, det jag blev så fruktansvärt förbannad på var (som vanligt) att det var en tjej som blev misshandlad och sedan våldtagen av sin man (som hon för övrigt tvingats till att gifta sig med) och sedan när hon blev utslängd av denna för att hon "inte lagade tillräcklig bra mat åt honom" så kommer hennes kusin (som dessutom är munk och tycker att kvinnor inte borde vistas bland män eftersom att de är en frestelse. Man bah men för fan ha lite självbehärskning människa) tar av henne hennes klänning och tafsar på henne när hon ligger och sover. Nästa scen var en gammal gubbe som försökte våldta en annan kvinna när hon låg och sov (senare visades det vara hennes pappa också. Som dessutom dagen efter ville sälja henne i utbyte mot en ko) Det var seriöst tre våldtäktsförsök på mindre än fem minuter. Hemskt.

 

Det värsta är ju att allt ansvar läggs på kvinnorna. De frestar ju männen och därmed är det ju inte mer än rätt att de får agera precis som de vill eller hur? För det är verkligen så vi vill att samhället ska fungera. Sedan att mer än hälften av alla män i den här serien framstår som äckelgubbar och våldtäktsmän stämmer ju inte direkt överens med verkligheten (vilket är viktigt att poängtera så att man inte blir trångsynt själv och bara kan se människor på ett sätt). Men problemet kvarstår ju att många killar tycker ha sig rätten till att endast tänka hur världen kan förbättra deras liv istället för tvärtom.

 

Förlåt om sådana här inlägg inte alls intresserar er (verkar bli rätt många sådana nu för tiden), men bloggen är mitt personliga ventileringsrum och emellanåt är det extremt välbehövligt (som ni kanske märker). Mitt svenska tal som jag gjorde i svenskan handlade om våldtäkter och samhällets tendens att anklaga offret och det gjorde mig precis lika upprörd och förbannad. Man kan i alla fall inte säga att jag inte blir engagerad, haha.


Friskt vågat. Hälften vunnet

Datum: 2012-12-29 Tid: 14:07:55
Idag känner jag mig lite löjligt stolt sådär, för idag har jag gått utanför min comfort zone rätt rejält. Men ärligt talat så är det ju då man växer som person och blir mer vuxen. Om man inte riskerar någonting så får man inte heller någonting tillbaka. Sedan är ju bara känslan av att man gjort någonting nytt så himla härlig och en adrenalinkick bara den, och om det leder till det man hoppas på är det ju bara ett plus! 
 
Just personlig utveckling är någonting som jag har tänkt rätt mycket på senaste tiden. Bara för att det är en del av paketet att åka helt ensam till andra sidan Atlanten och bosätta sig där för ett år, men även för att jag verkligen känner att jag vuxit upp det senaste halvåret. Någonting som inte hade hänt tror jag om jag inte hade börjat jobba. Jag är väldigt nöjd över de positiva förändringarna men ser absolut fram emot att växa ännu mer. För såklart finns det saker som jag fortfarande inte är sådär superbra på, men det tror jag kommer med tiden.
 
Det jag vill säga med det här inlägget är väl att man SKA känna sig stolt när man gjort någonting man normalt inte brukar göra eller till och med var lite nervös inför. För oavsett vad som händer så växer man lite av det och lär sig. Man ska inte vara så hård mot sig själv (som jag tyvärr brukar vara) och bara fokusera på allt som man vill förbättra, utan se det man redan har förbättrat som en stor framgång och glädjas åt det. 

Vardagsbabbel och lite till

Datum: 2012-12-29 Tid: 00:18:26
Hej på er! Har jobbat hela dagen idag så är som vanligt trött i mina ben (får typ alltid världens träningsvärk efter att jag har jobbat haha) och när jag väl kom hem meddelande mamma att alla ansökningshandlingar till USA hade kommit på mejl (var helt bombis på att jag skulle få dem via posten, men nej). Har läst igenom allting nu och även börjat fylla i det jag kunde (skickade dock iväg två mejl med en himlans massa frågor, så förhoppningsvis kan jag fortsätta med dem så snart som möjligt). Känns lite som att jag drunknar i alla ansökningar och panikar massa över alla sprutor jag måste hinna ta. Betala pengar för att kallsvettas, må psykiskt dåligt och få ont efteråt vill jag helst slippa...Hehe.
 
Har även hunnit med att kolla på andra avsnittet av en gammaldags serie som gick på trean (har dock inte sett första så lite förvirrande var det allt). Älskar filmer och serier som utspelar sig i gammal tid men står verkligen inte ut med all orättvisa. Slutar bara med att jag sitter där och säger fula saker till karaktärerna i serien. T.ex. den läskiga munken och hans mamma som bara mördar folk hejvilt för att få det de vill ha och sedan rättfärdigar det genom att säga att det är Guds vilja, mannen som våldtar, mördar och typ allt annat, det allmänna mansgrisbeteendet (mitt nya favoritord för att beskriva män som tycker kvinnor ska vara som slavar. SÅ BRA OCH ANVÄNDBART) och orättvisan att kvinnor inte är värda någonting medan män får göra vad de vill i princip utan att bestraffas eller förskjutas av samhället.
 
Och nu sitter jag här i min säng, äter mandarin och vörtbröd (min middag typ eftersom jag inte ätit någonting sedan lunch på jobbet). (Och ja, jag gillar paranteser kanske lite mer än vad som är normalt) (always have) (always will) (♥).
 
 

Dagens viktiga sysselsättning

Datum: 2012-12-27 Tid: 20:28:00
Vad jag skulle göra idag: skriva klart CV, gå ner med CV:et till affären, skriva klart ansökningsbrevet till stipendier, leta information till historian (revoultionen i Mexico) och börja med presentation till svenskan.
 
Vad jag har gjort idag: skrivit klart CV, läst en himla massa utbytesbloggar och själv skapat och fixat på min egen.

Känns lite som att jag vill ge mig själv en high five eller en klapp på axeln för att jag verkligen gör det jag tänkt och spenderar min lediga tid väl, haha. Men ändå, man behöver ju lite göra-precis-vad-jag-vill-även-om-det-inte-är-så-vettigt-tid och det har minst sagt varit skönt! 

Dreams do come true

Datum: 2012-12-27 Tid: 14:20:59
Okej, det kanske är dags att avslöja de stora nyheterna nu?
 
Har faktiskt inte sagt det till någon ännu, mestadels för att jag själv behövt lite tid att ta in allting (känns lite löjligt att säga det, men så har det faktiskt varit) att det blivit helt bestämt att jag ska åka till US freakin' A nästa höst. Yep, I said it. Mamma berättade några dagar innan jul att de hade diskuterat klart och att de hade bestämt sig för att låta mig åka och dessutom hjälpa till med pengarna, genom att låna mig den resterande summan som jag inte har fått ihop vid den tidpunkt som jag kommer åka. Det är en sådan himla lättnad alltså. Nu behöver jag inte tänka på pengar helahelahela tiden och sluta sitta och räkna på mobilen hur mycket pengar jag borde få ihop femtio gånger per vecka. Självklart ska jag fortfarande jobba så mycket jag kan, men nu behöver jag inte kämpa så otroligt mycket utan att veta om det faktiskt kommer att räcka. Så, ja, nu är det 100 % klart och helt officiellt - om ett år kommer jag att bo någonstans i USA, gå på High School och göra allt det som jag alltid velat. 
 
Även om det kanske inte verkar som det just nu så är jag så sjukt glad att det inte är sant. Hade dock en rejäl dipp där ett tag när allting blev så himla verkligt och det jag drömt om faktiskt blev inom räckhåll (åh, så klyschigt, men hur fasen kan man uttrycka det utan dem?). Jag blev lite skraj där och kunde bara tänka på att tänk om jag inte får vänner? Tänk om jag inte hamnar i en bra värdfamilj? Tänk om jag inte klarar av saknaden efter alla fina här hemma? Tänk om jag får ett sådant där mardrömsår som man läst om? Tänk om det visade sig att det var helt fel plats för mig att vara på? Jag erkänner att jag fortfarande tänker på allt det där men fokuserar ändå på att om jag inte tar chansen så vet jag att jag kommer ångra mig tusen gånger om. Dessutom har jag inte hört en enda säga att de ångrade att de åkte. 
 
Det är väl lite det som krävs för att göra något sådant här, att man bara slänger sig nerför klippan utan att riktigt veta om det finns någon som är där nere och tar emot en. All osäkerhet om hur året kommer att bli är vad som gör det så skrämmande, men på samma gång så otroligt spännande.
 
 
Skickade in ja-ansökan igår och fick frågan ett flertal gånger av min mamma om jag verkligen var hundra procent säker på det här. Jag sa ja och släppte brevet i brevlådan. För även om jag är lite rädd för allt som kan gå fel, så vet jag att jag faktiskt är riktigt riktigt säker på det här. Nu är det gjort och nu finns ingen återvändo. Även om alla dessa sprutor som jag läst att man måste ta skrämmer livet ur mig (hatar sprutor typ över allt annat) och jag vaknade igår efter att drömt om jättesprutor hela natten (alltså HAHA och stort LOL på mig) så kommer det i slutändan att vara värt det!

24/12 Julafton

Datum: 2012-12-24 Tid: 12:43:47
God jul på er alla fina! Hoppas att ni får en underbar dag! :D

Godmorgon världen

Datum: 2012-12-22 Tid: 13:43:35
Tänkte bara uppdatera snabbt om lite av vad som hänt i veckan (annat än pluggmaratonet jag fick tvinga mig till varje dag sedan i lördags). Men nu är det äntligenäntligen jullov, hallelujah!

Kom hem sent inatt och gick och la mig ännu senare så jag är minst sagt trött och har bara segat hela morgonen i sängen och ätit frukost framför en mysig film. Har inte så stora planer idag annat än vila upp mig, skriva klart mitt CV och så ska vi klä granen också. Imorgon däremot blir det julklasshopping tillsammans med min syster. 
Vi fick julbord i skolan i veckan och jag blev faktiskt riktigt förvånad över hur bra de hade gjort det vegetariska (julmat brukar annars inte vara en riktig hit hos mig). Det var supergott med falafel, minisojaorvar, rotfruktsgratäng till och självklart vörtbröd till det (♥).
Träffade min fina Erika för en fika efter skolan i torsdags. Var såklart jättemysigt att träffas, vi hittar så sällan tid som passar, men nu passade vi på sista dagen som gick innan det nya året. Kom ihåg att jag tog kort på det här förra året också. Men de här stjärnorna och julbelysningen överlag på drottninggatan är så himla mysig. 
Gårdagens instagrambild på mig och Johannisen. Vi åkte hem till Max tillsammans med ett par andra och där blev ett litet firande av att vi äntligen har jullov. För det är vi sjukt värda.
Startade kvällen med middag, vilket blev tacos som ni ser här. Var sjukt misstänksam på att ha banan i (framförallt med tanke på tacosåsen liksom) men var ju tvungen att prova det bara för att, och ja det var faktiskt inte så dumt. I det stora hela var det en väldigt bra kväll med mys, fina människor och massa skratt.

Marcusbutlertv

Datum: 2012-12-20 Tid: 21:12:46
Alltså åh kan man bli lite småkär i en person man inte känner? Så söt och rolig och ÄLSKAR dialekten ♥

Lite om drömmar, tvivel och förhoppningar

Datum: 2012-12-19 Tid: 18:17:36
Jag vet att jag sagt tidigare att jag inte tvivlat på att åka till USA nästa år, men nu virvlar tankarna runt i huvudet och jag är bara så otroligt osäker på det just nu. Det har väl mer att göra med att man inte vet hur det kommer att bli med hemlängtan, vänner och hjälpen man får där i USA än att jag tvivlar på att jag vill och klarar av att åka. Jag tror ändå att det är rätt vanligt att tvivla lite och fundera lite extra varför man vill göra detta så otroligt mycket. Speciellt när man läser historier som den här
 
Det är lite läskigt att tänka på att man ska klara sig helt själv i nästan ett år i ett helt annat land på andra sidan atlanten. Jag är väl mest rädd just nu för att bli en av dem vars år blir en mardröm eller att jag ska längta hem så himla mycket att jag avbryter utbytesåret och åker hem. Egentligen vet jag ju att jag skulle kämpa och byta familj och allt sådant innna jag ens funderade på att ge upp, men jag får en klump i magen av det och känner bara just nu att tänk om jag inte är tillräckligt stark ändå?
 
För det mesta är jag övertaggad och superpepp på att åka, men nu kom tvivel och smög sig på. Antagligen på grund av att förut var det bara en dröm och nu börjar den närma sig verklighet. Det känns ändå hjälpsamt att veta att jag med all sannolikhet inte är den första att känna såhär (undra hur det kommer bli och bara tänka på allra värsta scenarion) och säkerligen inte den sista. Om inte din dröm skrämmer dig i alla fall litegrann så är den inte stor nog. Eller det är i alla fall vad jag har hört. 

Antagningsbrev från explorius

Datum: 2012-12-17 Tid: 20:04:32
Jag brukar egentligen inte berätta saker förrän de är bestämda och officiella till 100%, men nu kan jag inte hålla mig ifrån att berätta. Satt alldeles trött, halvsov och orkade inte ta tag i plugget när mamma kom hem med antagningsbrevet från explorius (jo, det är så att jag var på intervjuv förra veckan. Var himla passande att den var bestämd på torsdagen vilket även var dagen som jag blev frisk från influensan! Kändes lite som ett tecken där eller något).
 
Intervjun var så himla mysig och bra tyckte jag, hade lätt velat göra om den! Har haft lite kontakt med tjejen som skulle intervjuva mig under förförra och förra veckan och hon var så himla gullig och trevlig. Intervjun gick i alla fall väldigt bra, pratade om en massa saker om USA (vad finns inte att älska med det liksom, om man är en (möjligen) blivande utbytesstudent), besvarade en massa frågor och så ställde både jag och mamma och pappa en del också. Hon sa att mina svar var väldigt bra och skulle tydligen vidarebefodra ett par av mina "tips" till andra utbytesstudenter (sånt är ju alltid roligt att höra). Nu är det två veckor innan slutgiltiga svaret ska in. Det är lite komplicerat, men jag håller alla tummar och tår på att det blir ett ja-kryss i den där rutan. 
 
Nu måste jag ta tag och plugga filosofin inför morgondagens prov. Sista provet i ämnet innan slutbetyget dessutom så måste få A på det för att säkra mitt betyg! Ingen press där inte... Bara tre dagar till julavslutningen nu, min pluggmotivation för tillfället ♥

3:e advent 2012

Datum: 2012-12-16 Tid: 21:28:20
Sitter och lyssnar på Mumford & sons, läser utbytesbloggar och får typ fjärilar i magen och pluggar Franska revolutionen. I och med att det är tredje advent idag så har vi bakat lussebullar också (skippade pepparkakorna och fudge i år för att de aldrig brukar bli så bra ändå...), fast det som alltid brukar jag tröttna på att göra samma sak så spicar upp det hela med att göra hjärtan, kringlor och allt möjligt. Jag är egentligen inte sådär jätteförtjust i julfika men lukten av pepparkakor och lussebullar är så himla härlig. Christmasfeeling x 30 typ♥

Forget the risk and take the fall, if it's what you want, then it's worth it all

Datum: 2012-12-16 Tid: 17:20:54

"My english is still better than your swedish"

Datum: 2012-12-16 Tid: 14:30:26
Haha! Svenska är nog rätt så komplicerat ja... "in Sweden everbody loves a good fart"... "It's not the fart that kills it's the smell"

Mys mitt i strömavbrottsmörkret

Datum: 2012-12-15 Tid: 19:23:35

Precis när vi skulle göra iordning lunchen slocknade alla lampor. Som tur har vi gasolkök i alla fall så vi slapp äta kall mat, istället blev det tacos med en massa ljus. Har fortsatt min effektivitet hela dagen och både läst igenom franskaläxan, fortsatt filosofiplugget och engelskagrammatiken inför provet nästa vecka. Nu har pappa fått igång elverket så vi ska sätta oss i soffan, bland alla stearinljus och filtar och titta på hungerspelen ❤


Effektiv och produktiv lördagsmorgon

Datum: 2012-12-15 Tid: 13:24:41
Godmorgon! Även om det råkade bli en senare sovmorgon än vad jag hade tänkt har jag faktiskt varit otroligt effektiv på de timmarna jag varit vaken. Gått igenom och svarat på en hel del mejl samt skickat flera stycken (har tänkt att göra detta hur länge som helst men har helt enkelt inte skridit till handling förrän nu), skrivit ihop ett nytt CV, sorterat ungefär halva av alla buntar av framkallade bilder som vi fick hem i veckan och dessutom hunnit läsa igenom allt jag behövde till filosofin. Nu återstår bara annat plugg inför alla prov som är sista veckan i skolan innan jullovet och sedan kan jag vara ledig resten av denna lördag! 
 
Förresten, läste den här artikeln och förundras av hur vissa människor kan vara så otroligt korkade och tro att den enda anledningen till att en kvinna skriver sina åsikter är för att hon inte fått ligga, är ful, mentalt sjuk eller i desperat behov av kärlek. Fy skäms på kvinnohatande män med alldeles för få hjärnceller.

When I'm gone you'll need love, to light the shadows on your face

Datum: 2012-12-15 Tid: 01:01:21
Åh vad jag älskade hennes version av den här låten, otroligt fin verkligen!
 
Det blev spontanplaner den här fredagskvällen ändå. Elis ringde kort efter så vi tog en mysig mjukisbyxfredag med lite spel, film och skratt. Nu är jag dock riktigt trött så blir att sova alldeles strax. Godnatt på er fina! :D

När livet går tillbaka till det normala igen

Datum: 2012-12-14 Tid: 20:23:10
Såg Love actually förra helgen (bästa julfilmen ever, så mysig!♥). Så nu går jag och runt mest hela tiden och sjunger på den här roliga låten. 
 
Kan inte riktigt beskriva hur glad jag är att influensan ÄNTLIGEN är över. Jag höll på att bli galen här hemma, fast hemma i huset och knappt ens orka mig upp ur sängen/soffan. Känner mig dock fortfarande konstigt trött men när jag sökte på symptom och vad man kunde göra för att snabba på friskprocessen så stod det att det inte är konstigt att man känner sig trött 1-3 veckor efter. 
 
Har inte bokat in någonting överhuvudtaget i helgen för att jag precis varit sjuk och för att jag har så omänskligt mycket plugg. Längtar till jullovet så att jag kan planera in massa roliga saker med alla fina kompisar man inte hinner träffa så mycket annars. Jag behöver verkligen bli bättre på det där, prioritera nöjen och vänner ÄVEN OM jag måste plugga mycket hela tiden. Livet känns så oerhört trist om man inte tillåter sig att leva lite för en gångs skull. För nu var det alldeles för länge sedan jag träffade vissa människor och det finns de som jag saknar fruktansvärt mycket ♥

Dagens coolaste

Datum: 2012-12-12 Tid: 13:28:54

Jag tror att jag aldrig har haft så tråkigt i hela mitt liv. Varit sängliggande och febrig sedan i söndags och titta på tv, filmer, spela spel, läsa bloggar och lyssna på podcast är bara mysigt och roligt ett litet tag. Sedan blir det dödstråkigt. Ska trotsa febern, illamåendet och huvudvärken idag och försöka plugga lite filosofi. Haha när dagens höjdpunkt är att plugga är det ungefär så illa det kan bli.

Förresten tyckte jag att det här från quizkampen var lite coolt (okej vem försöker jag lura, sjukt coolt ju!). Vad är oddsen liksom?


Dagens roligaste

Datum: 2012-12-11 Tid: 11:51:19

Kanske inte roligaste för mannen som ägde slottet, men sista meningen "men dasset står fortfarande orört". Alltså haha :D


Vidrigaste kommentaren ever

Datum: 2012-12-08 Tid: 22:03:12
 

Dagens roligaste

Datum: 2012-12-06 Tid: 20:02:11
 
HAHA... Jag dog av skratt precis.
 
Mitt i all kommunaltrafik kaos händer faktiskt flera spännande saker, men kan berätta mer om det senare. Min hektiska helvetesvecka nästa vecka blev plötsligt mycket lättare att hantera (tackgodegudalltså) så jag mår både bra och är inte längre lika stressad. Hade världens mysigaste kväll i tisdags och eftersom att jag endast har filosofiboken som läxa idag (till skillnad från de andra dagarna den här veckan) så tänkte jag göra den här torsdagskvällen exakt lika bra den också. Hoppas att ni har en himla bra vecka, alla fina! ♥

Kan vara ett av det löjligaste jag har hört

Datum: 2012-12-04 Tid: 15:37:04

Ursäkta mig men den här kommentaren kan vara bland det löjligaste jag sett. Som om han har rätten att bestämma att kvinnor (och snacka om att han generaliserar och drar samma slutsats om varenda kvinna i världen) inte borde få rösträtt, vara lika värda eller "tillstånd att vara myndiga". För han är uppenbarligen mycket bättre lämpad att bestämma över folks liv. Han verkar mena att vi ska vara tacksamma över att vi överhuvudtaget har fått rösträtt och tillstånd att bestämma över VÅRA liv. Typ ni blir inte stenade i alla fall var tacksamma. Med sådant här tänkande att vi borde vara så tacksamma för allt män någonsin gjort för oss känns det som att vi är tillbaka på ruta ett. Jag undrar om vissa ens har kommit ett ministeg i en jämställheten.

Om ni vill återställa er tro på mänskligheten så föreslår jag att ni kikar på kommentarer på det här fotot (vita kränkta män på facebook), vissa är så bra att man blir varm om hjärtat.


It's a start of something new.

Datum: 2012-12-02 Tid: 19:21:53

 

Ansträngde mig lite extra i fredags när jag ändå hade mycket tid. En egen variant av Margaretaflätor, rött läppstift och nymålade blåglittriga naglar.

Har varit och jobbat både idag och igårkväll. Känns som att det är i princip är det jag gör. Pluggar och jobbar. Eller kanske mer pluggar, jobbar, fikar och sover. Men jag har ingenting emot att jobba så mycket jag kan för allt känns värt det när man har ett mål och någonting som man verkligen vill framför sig. Har aldrig sagt att jag bara vill glida genom livet på en räkmacka och är verkligen 100 % beredd att jobba röven av mig om det betyder att det jag vill blir möjligt i slutändan.