Ännu ett New York-inlägg

Datum: 2012-03-06 Tid: 12:45:00
I början var det nästan så att jag inte riktigt vågade tro att det var sant. Både för att det hade varit så mycket krångel med boking och biljetterna och för att jag och Sara hade sagt att vi ville åka till New York i flera år men det hade inte blivit något. Men nu känns det som att det verkligen har varit värt all väntan, för att nu känns det som rätt läge att åka, innan Sara slutar gymnasiet och ska jobba utomlands och allt. Dessutom att det inte bara blir New York utan även Florida också, gör ju bara saken bättre! Glad och förväntansfull till tusen och så obeskrivligt taggad (ja, ni kommer att få höra detta hur många gånger som helst nu innan jag åker, och förmodligen längtansfulla tillbakablickar efteråt).

I allra första början när vi började kolla på flyg till USA, hittade vi världens bästa flygbiljetter. En mellanlanding på endast någon timme på ditvägen och en mellanlandning på lite mer än 10 timmar i Toronto på hemvägen. Alltså skulle vi hinna med att besöka Kanada också, vilket skulle bli hur roligt som helst. Tråkigt nog försvann de biljetterna dagen efter, innan vi hade hunnit boka och innan mamma och pappa hade begärt ledigt från jobbet.

Men vi fortsatte att kolla i ett par veckor och priserna bara steg och steg medan flygtiderna bara blev värre och värre (uppemot 27-33 timmar med ungefär två-tre mellanlandingar, vilket vi inte alls ville ha). Sedan när vi alla i princip hade gett upp om att åka till USA över påsken så kom det riktigt bra biljetter till ett rätt bra pris igen. Lycka! Sedan blev det dock strul med namnen på biljetterna (vi hade inte tänkt på att skriva i allas mellannamn i bokningen - vilket är superviktigt tydligen i USA) ett tag där - men den historian har ni ju redan läst här.

Nu är i alla fall alla flygbiljetter och hotell bokade och jag längtar så himla mycket (men tycker samtidigt att det är skönt att det är ett tag kvar så att man har något att verkligen se fram emot). Traska runt i China town och äta god asiatisk mat, promenera i Central Park, gå runt i mysiga SoHo och Greenwich village, gå upp i Empire State building, Rockefeller Center och Crysler building, se Frihetsgudinnan på Staten Island ferryn, shoppa tills man bokstavligt talat inte orkar mer, promenera på Brooklyn Bridge, se den otroliga utsikten och  New Yorks skyline. Sedan som ett avbrott från storstaden så blir det att bada, sola och vila upp sig i varma Fort Lauderdale, ta en dagstur till Miami och Miami beach, gå på promenader utanför hotellet vid stranden, åka till Everglades och se alligatorer (hur coolt?!), besöka Sawgrass mills som är en av USA;s största shoppingcenter. Låter lockande, OJA! :D

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback