Om ett homofobiskt och rasistiskt samhälle

Datum: 2012-10-04 Tid: 21:31:45
Har börjat se ett par avsnitt av den nya serien The new normal. Måste bara säga att även om det är meningen att den ska vara en komediserie så tycker jag att den både är provocerande OCH bra för att den tar upp alla möjliga fördomar och orättvisor.
 
Mormorn till exempel står för allting som jag anser är fel med det amerikanska samhället (och även övriga världen) - hon gör rasistiska anmärkningar och antyder att homosexualitet är fel, motbjudande och borde vara förbjudet. För er som har sett serien och framförallt avsnitt tre kanske förstår. Scenen i klädaffären med mannen som sa till det homosexuella paret att de inte skulle "bring that crap over here" (de kysstes alltså) för att han ville skydda sin familj och inte behöva förklara det för sin dotter, att han tyckte att det rent ut sagt var äckligt att de skulle få ett barn och att han tyckte synd om det stackars barnet - alltså sådant får mig verkligen att se rött. Visserligen har vi yttrandefrihet men tycker att det är så FRUKTANSVÄRT att folk anser att vissa inte borde få vara som de är och har ingen som helst gräns för vad som är okej att säga. Homofobi och rasism är någonting som verkligen vägrar att försvinna, hur mycket man än kämpar för att få bort det. Det är som med vissa av demokraterna som kandiderade för att bli president i USA som är emot och ville förbjuda homosexualitet om de blev valda. Kan bara inte hitta ord som beskriver hur arg jag blir på sådant. Varför ska de bestämma hur människor får eller inte får leva? Vad har gjort att vissa bara tror att det finns ett och endast ett rätt sätt eller några som är bättre än andra ? Alla är vi människor och vi är lika värda oavsett ras, kön eller sexuell läggning, det behöver och borde inte vara svårare än så. 
 
Det är en sak att bli irriterad av någonting man ser på film men vad som gör det så otroligt hemskt är ju att det finns massor med människor som tycker såhär och kan använda våld, hot, elaka ord och liknande mot homosexuella t.ex. som har precis lika rättigheter som alla andra. Det jag tycker är bra med serien är att de i varje fall lyfter fram problemen och situationerna istället för att trycka ner dem tillsammans med sanningen och fortsätta med det här icke-tolererande samhället.
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback