JESSICA ♥ -

When I dream at night, I dream of you

Datum: 2011-03-31 Tid: 21:17:36
Har hunnit med inte bara ett, utan två nationella prov denna torsdag som förövrigt är den sista dagen på denna månad. Sedan jag kom hem har jag gått runt i ett rött flätat band kring huvudet, som min mamma så fint sade det: precis som en hippie, haha. Annat än det har jag fixat mig själv min specialare, pestoburgare & även uppslukats av en bok som är så oliiidligt spännande just nu. Bara jag som brukar läsa omkring fyra böcker på samma gång? (det vill säga när jag har tid att läsa böcker, vilket tyvärr inte händer så värst ofta nu för tiden).

Låter bilderna tala lite för sig själv

Datum: 2011-03-28 Tid: 19:07:26

Äntligen kunde jag ladda in bilderna på datorn & ladda upp några till facebook! Det var en riktigt rolig lördagskväll med både kinamat & bio tillsammans med kompisarna. Kom på att det ju faktiskt är roligt att äta med kinapinnar, även fasän det tar sin lilla tid, haha...

Tyckte att headern behövdes uppdateras lite nu när det faktiskt ligger vår i luften (ignorerar det faktum att det faktiskt snöade hela dagen igår och att det snarare kändes mer som början på hösten än våren). Dock ska jag nog göra om den till helgen, om jag har tid över. Gillar starkt det faktum att solen fortfarande skiner utanför fönstret trots att klockan snart närmare sig sex - det får en verkligen att bli mycket gladare & piggare!

Black n white

Datum: 2011-03-28 Tid: 16:15:35
Körde på min vita lite längre virkade kofta idag (åh vad den är perfekt alltså!) som inhandlades för lite mer än ett år sedan, boots samt de nya svarta rayban look-a-like solisarna.

Efter alldeles för lite sömn i helgen kan jag konstatera att jag är riktigt trött och sliten. Så trött att jag missade bussen imorse, glömde idrottskläderna & letade som en galning efter mitt busskort som redan låg på sin rätta plats i skinnjackan (smart tjej där!). Det är det där med att ställa klockan till sommartid nu som ställer till det, igår sov jag till klockan tolv och det var ju inte riktigt meningen. Men skönt att det är ljust ända fram till kvällen nu i alla fall!

Inte de bästa bilderna, men eftersom att det blåste mycket och antingen var för ljust eller för mörkt så då får de här duga♥

Nu väntar en rolig kväll!

Datum: 2011-03-26 Tid: 14:52:21
Mina nya älsklingar från Åhlens♥

Hade riktigt trevligt igår i stan, satt och fikade tills alla affärerna stängde & innan dess hann vi kika igenom ett antal affärer. Med tanke på allt fint jag sett på internet trodde jag att jag skulle komma hem helt ruinerad, men det slutade med att jag bara kom hem dessa perfekta solglasögon (händer hela tiden att man ser någonting på internet som verkar, åh så perfekt, men sen blir det bara en enda stor besvikelse när man ska testa den i verkligheten). Började morgonen med att snöra på löparskorna & ge mig ut och springa. Årets första utomhusrunda! Värsta energi boosten när man precis ungefär har vaknat. För att hinna med tåget som går runt fyra fick jag lov att skippa träningen idag, hade blivit alltför stressigt. Så ska alldeles strax sticka iväg nu.

För att bara vara utan att behöva förklara

Datum: 2011-03-25 Tid: 14:58:00
Jag verkligen älskar kombinationen vitt, svart & rosa. Skinn i kontrast till det lite sötare virkade. Dragkedjorna till mängden ringar och converse som grädde på moset. Ny favorit här, helt klart!
-
Annars då? Har precis slutat och är på väg in mot stan för att spendera fredagen med en kompis, här vankas det shopping och fika. Fullspäckad helg också, men det är bara roligt tycker jag. På lördag blir det ett besök på en kina restaurang med ett helt gäng av grymma människor & sedan I am number four (någon som har sett den?) på det. På söndag får jag som vanligt försöka klämma in lite plugg - framför allt spanska och engelska behövs göras.

Written in the stars

Datum: 2011-03-24 Tid: 19:54:15
En liten närmare bild på ringarna jag bar igår (hela outfiten kommer imorgon).
Från vänster, Accent, Gina tricot, Gammal, Glitter.
Det var meningen att jag skulle sätta mig direkt och skriva klart religions-inlämningen efter att jag ätit upp mellanmålet. Det var inte meningen att jag skulle fastna framför datan med att titta på skor & resor. Men, ja när blir det någonsin som man tänkt det? Nu är inlämningen klar i alla fall, på rekord tid! Skrev ungefär tre sidor på en timme. Har verkligen inte tyckt om religion tidigare men den här gången är det faktiskt intressant måste jag säga!

Skinn, virkat & rosa

Datum: 2011-03-22 Tid: 21:22:00
Skinn med dragkedjor, vitt & virkat plus en stor färg klick. Tänk så bra det kan bli!
 
Om du precis som jag lider av inspirationsbrist på outfit-fronten för tillfälletså kan jag tipsa om att du när du har tid kan plocka fram kläder, testa lite olika matchningar & kombinationer tills du kommit fram till några stycken du är nöjd med.

Gjorde själv det idag när jag kom hem eftersom att jag inte haft så mycket inspiration (eller ärligt talat: ork) för att komma på en hejdundrande snygg outfit vilket har resulterat i att det blivit ganska basic de senaste dagarna. Dessutom sparar man ju en massa tid, vilket är ett stort plus i kanten för mig som hellre sover tjugo minuter extra än att stå framför spegeln och sminka mig (& välja ut kläder) i en halv timme på morgonen. Om ni är sugna på att se hela outfiten på bilden, kika in lite senare under veckan!

Dreaming people.

Datum: 2011-03-22 Tid: 16:47:01
Slutade tidigare idag från skolan och stod på busshållplatsen och bara njöt av att solen värmde ansiktet. Bara dags för snön att försvinna helt nu så kan det bli vår på riktigt! Har i alla fall hunnit med rätt mycket på bara den tiden jag hittills varit hemma, bl a fotat & fixat lite! Resultatet kommer nog upp lite senare. Nu blir det smoothie på det inte-så-vanliga-viset och även lite SO-plugg, vi hörs om en stund♥

Sommarinspiration

Datum: 2011-03-20 Tid: 20:51:02
Har gått och blivit lite småkär i dessa fina långklänningar. Den vänstra som är från deras nya kollektion Bohemian Deluxe är ju bara så underbar med ryggen & mönstret och den högra har ett riktigt snyggt snitt och passar perfekt till jeansjackan.
 
Förövrigt så har jag precis tittat på sista delen av Solsidan och sitter just nu och äter våfflor med bär i olika färger (mums!). Har även gjort klart plugget för dagen och ska avsluta kvällen på det alltid lika trevliga sättet: med en film.

Next up

Datum: 2011-03-19 Tid: 14:18:37

En kompis visade mig en rolig app i tisdags och vi tog ett par roliga foton i den här tecknings-stilen.

Bunkrade upp med den absolut godaste mörka chokladen jag smakat och en påse gott & blandat igårkväll klockan åtta framför ett avsnitt av Vampire diaries. Ooh, vad spännande och bra det var! Plugget fick vänta tills idag istället, kände att jag verkligen behövde en stressfri kväll som jag inte haft på ett bra tag. Dock blev det en tidig sänggång eftersom att jag var så himla trött och hade en liten föraning av huvudvärk. Skolveckan sätter verkligen sina spår. Snart åker skinnjackan på och det bär iväg till gymmet för dans, härligt!

I'll be there

Datum: 2011-03-18 Tid: 15:12:00
Kan nästan inte fatta att det redan är fredag, vart tog veckan vägen liksom? Har inga direkt planer inför helgen, förutom en bunt med läxor som så snällt väntar på mig & träning imorgon. Blir nog ett par myskvällar med familjen ändå, var ju ett tag senast.

Precis hemkommen och sitter nu här i mysdress med mjukisar och en cerisefärgad mjukiströja, den ultimata fredagsklädseln alltså! Dock gick jag självklart inte runt så i skolan. Hade istället en spetstopp (med bara en svart bh under som skymtade igenom), kavaj & ett par svarta leggings. Vilket jag ångrade när det helt plötsligt började snöa på en av de sista lektionerna. Var precis som att gå hem utan tröja med bara en inte-så-värmande-skinnjacka över. Himla glad att jag ändå tog på mig mössa och vantar imorse, det behövdes!

Som värsta übernörden sitter jag här med två datorer också, haha. Men skriver på ena och installerar spel på den andra.


Most wanted from Monki

Datum: 2011-03-17 Tid: 14:29:00

Monki är verkligen dunderbäst på basic plagg till finfina priser. Tror minnsann att jag har fått mig en ny favorit bland affärerna, de har tidigare inte legat så värst långt upp på den listan, men de blir bara bättre och bättre i mina ögon! Kikade in på deras webb och hittade minst ett tjuogtal saker jag inte skulle tacka nej till att låta flytta in i min garderob. Här är ett urval av alla favoriter, mycket spets & stickat mixat med mönster & starka färger. Precis som vårens melodi.

Förresten har lyssnat på låten i inlägget här under för ungefär femte gången nu och ju mer jag lyssnar på den, desto bättre tycker jag att det blir. Och då var den ändå grym första gången jag lyssnade. Kanske inte någon riktig djup låt men mycket bra måste jag säga. Varför kan inte någon sådan här låt vinna melodifestivalen i Sverige? För att texten till Eric Saades låt verkar ju lite som att en femåring skrivit den...


I keep on running, keep on running and nothing works.

Datum: 2011-03-16 Tid: 18:47:15

        
Förstår inte hur jag har kunnat missa dennna låt. Lyssnade på den första gången igår och blev helt fast. Ska göra ett par sidor matte nu tänkte jag och tröstar mig själv med att denna dag i alla fall får ett trevlig avslut med
säsongspremiär av Grey's Anatomy och Off the map (samma skapare).  

                       I keep on ducking you, ducking you, nothing helps. I can't stop missing you.♥

If tonight is my last, I wanna spend it with you.

Datum: 2011-03-15 Tid: 22:27:57

Spechless. Både texten & musiken är helt underbar ju. Älskar början av låten lite extra just eftersom att det verkligen är den perfekta pianolåten, jädra synd att jag inte hittat några noter eller tuturials på denna.

Första lektionen idag bestod av ett två timmar långt nationellt prov. Kan inte riktigt säga att det gick så bra som jag skulle velat, fick stressa mig igenom halva provet för att jag hade ont om tid. Är väl inte alls sådär nöjd med hur det gick men gjort är gjort och det finns ändå ingenting jag kan göra åt det i nuläget. Tråkigaste var väl att jag inte alls kände mig nervös innan, har faktiskt relativt lätt för biologi och tycker också att det är roligt, men detta prov var rent ut sagt hemskt vad gäller tidspressen.

Tisdag femtonde mars

Datum: 2011-03-15 Tid: 19:33:40
Kom precis hem för några minuter sedan, haft en riktigt trevlig dag som fyllts av inte bara plugg utan en massa skratt & prat. Bästa sättet att plugga inför nationella är tillsammans med ett gäng kompisar, helt klart. Skippade bussen idag & mötte istället upp tre kompisar för att promenera dit. Det såg ju så underbart skönt ute imorse genom fönstret, dock var det bara runt nollan. Pluggade i runt fyra timmar med biologiboken & anteckningsboken i högsta hugg. Har bara ett par småsaker som jag vill repetera igen innan provet imorgon men efter det så är jag i princip ledig resten av kvällen!

Nu ska jag bara fixa någonting snabbt till middag, plugga det sista av biologin, sedan väntar Desperate husewifes (säsongsstart!), Cougar town och the middle, alla tre i följd. Sweet.

Heldag med biologi

Datum: 2011-03-15 Tid: 09:26:56
Lovade ju att visa gårdagens outfit, så här kommer den.
Den rosa spetstoppen kommer ifrån New Yorker, de ljusa slitna jeansshortsen från BikBok, pilotglasögonen & den bruna remväskan från H&M (och för er som undrade när den är köpt i förrförra inlägget, så köpte jag den för inte så länge sedan, så den borde nog finnas kvar i sortimentet!) Skinnjackan med nitar på ena axeln är från Ellos.

Studiedag idag, så ledig hela dagen. Passande i och med att vi har nationella i biologi klockan halv nio imorgon. Så ska alldeles strax möta upp några kompisar för en heldag med biologi! Blir nog lunch och får se om det kanske blir någon tripp till stan efter det, inget är riktigt bestämt ännu. Nu ska jag bara dricka upp min dagliga kopp grönt te (den här gången forest fruit!) för att sedan bege mig till iväg. Och förresten, godmorgon!♥

I guess it is what it is

Datum: 2011-03-14 Tid: 20:39:00

Måste erkänna att jag är helt kär i min skinnjacka, så underbart fin. Och tillsammans med solglasögonen & min bruna remväska blir de helt grymma!♥

Valde att promenera hemåt idag, som jag brukar göra på måndagar. Synd bara att jag inte hade packat ned solisarna i väskan och att batteriet i mobilen var slut (inget batteri = ingen musik). Men det var lika härligt att bara lssna på hur gruset knastrade under fötterna & fåglarna som kvittrade. Denna vår har varit efterlängtad!

Sneak a peak

Datum: 2011-03-14 Tid: 15:14:50
.
Hur härligt är det inte att bara kunna slänga på sig det här!? (+ ett par leggings också till det, naturligtvis). Bild på hela outfiten kommer imorgon. Dagen fortsätter i samma anda som gårdagen, med biologiläsning & matteplugg.

This is where the beginning end

Datum: 2011-03-12 Tid: 22:06:23

Bild ifrån igår, underbart roligt och mysigt hade vi med massa skratt, dans & skräckfilm! Med ett riktigt roligt danspass avklarat för idag är det nu dags för mig att att sätta igång att läsa vidare ett par kapitel i biologiboken för att sedan avrunda kvällen med en film. Har laddat upp med marabou och te, så det här ska nog gå bra.


Never wanna give it up

Datum: 2011-03-11 Tid: 16:38:00
Två prov, en SO-inlämning, matteplugg, diverse matteplugg och en hel del biologiläsning senare är det nu fredag. Hemskt skönt om du frågar mig! Tycker själv att jag har gjort mig välförtjänt av denna helg, mer än på länge faktiskt. Sena kvällar & tidiga mornar som gått åt till att plugga och allt vad det innebär. Trots det har jag på något sätt lyckats att inte behöva stressa en enda gång på morgonen, utan har haft otroligt sköna och lugna frukostar och precis lagom mycket tid att sminka mig (vilket är ovanligt för mig, som alltid brukar snooza en gång (läs: två-tre gånger) för mycket och får då stressa som en galning till bussen).
Nu blir det att dra ner till affären & köpa lite saker inför ikväll, sedan hem och förbereda inför kvällens planer, ska bli riktigt skoj! Hoppas att ni andra får en lika fin kväll, puss

Whenever you're here

Datum: 2011-03-10 Tid: 19:26:00
♥ Premiär för min skinnjacka med nitar, köpt på ellos.se
♥ Extra vårigt blev det med blommig topp från h&m

Den nya skinnjackan fick åka på innan jag klev utanför dörren imorse & solisarna likaså. Hade tänkt att ta ett par fina bilder på min outfit idag till er ute i solskenet, men det började snöa på eftermiddagen istället vilket gjorde så att jag var rätt blöt och kall när jag kom hem. Så den planen blev lite utav ett misslyckande, haha.
Med all spanskaplugg klart inför provet imorgon ska jag nu göra en kopp vaniljte till mig själv och sätta mig och kolla på en film. Mysimys!

Låt oss glömma snö och tråkiga färger och istället föreställa oss grönt gräs och härliga blommor

Datum: 2011-03-08 Tid: 16:37:59
Vaknade upp och trots att det bara var ett par plusgrader ute kunde jag inte låta bli att ta på mig mina fina spetsleggings, det var som att de låg och lockade på mig. Det är såhär jag trivs absolut bäst, i shorts & topp. Gärna med antingen kilklackar eller converse till.  Hade dock ett par lite mer täckande skor, liite kallt med öppna skor när det precis är i början av mars kanske. Men tror minnsann att det börjar bli vår i luften och det är en lycka i sig.
-
Tack vare den underbara solen, ett oväntat bra resultat på hemkunskapsprovet, sjukt fina vänner och med sovmorgon imorn är jag nu på ett himla glatt humör! Det är verkligen härligt att känna så en helt vanlig tisdag som denna, och om jag kunde skulle jag sprida vidare den till varenda en av er. All stress som infann sig i form av fjärilar i magen och ett jobbigt skimmer i huvudet imorse har nu lösts upp sig och jag kan (nu) lugnt konstatera att jag gjorde som jag alltid gör: stressar upp mig för saker i onödan.
Och så bjuder jag på en sån där härlig hoppsan-jag-var-inte-beredd-på-den-där-bild också, när vinden gör så att håret flyger åt alla håll och skymmer ansiktet. Ska alldeles strax sätta mig och börja skriva på SO-arbetet men innan dess: Dinner time (magen kurrar för fullt här, så nu blir det maaat!).

Det är vår på vårt köksbord!

Datum: 2011-03-04 Tid: 21:22:03
Från att ha haft 39-40 (!) graders feber säger jag nu hallelujah till att vara helt feberfri sedan två dagar. Har aldrig i hela mitt liv haft så hög feber som jag har haft de här dagarna. Mamma tror att det var en svår släng utav influensan som jag lyckades dra på mig lagom till lovet, och den gick inte över i första taget heller... Dessutom är jag inte alls van vid att totalt tappa aptiten. Det enda jag har fått i mig på senaste är lite blåbärssoppa & hallonskräm. Men börjar kunna äta lite bättre, orken kryper långsamt tillbaka - sakta men säkert.
Dessa tulpaner i fina färger pryder bordet här hemma och doftar vår!

Dags för en liten sammanfattning av Februari

Datum: 2011-03-02 Tid: 21:59:00
Vinterns kallaste månader är nu över och tror att alla är lika lättade som jag över det. Även om plusgraderna är få ute just nu är det betydligt mycket bättre än de minusgrader som slagit läger här i ett antal veckor. Februari månad har varit full av stress & ångest, både över gymnasieval, nationella prov och läxor. Förutom det och en mer eller mindre ständig förkylning har jag även gått på bio två gånger med olika vänner, shoppat, målat mina naglar i en fin vårig nyans, njutit extra mycket av god mat & det faktum att solen tittat fram vissa dagar. Dessutom har jag längtat galet mycket till våren och converse vänligare väder!

Lagom ljusa & precis lagom slitna

Datum: 2011-03-02 Tid: 20:19:43
Åh, bara måste ha dessa shorts från H&M. Lagom ljusa & lagom slitna, perfektion! För att inte tala om örhängena, ballerina skorna & sjalen.

Tillbaka igen från den alternativa simsvärlden, haha man kan lätt försvinna i några timmar där! Är på bättringsvägen känner jag nu, har inte haft feber på hela dagen och efter att inte haft ett uns av ork på fem dagar klarade jag att vara uppe och gå lite utan att tappa balansen eller få känlsa att jag skulle svimma. Känns riktigt bra, hade verkligen ingen lust att spendera hela lovet i sängen.

Right now

Datum: 2011-03-02 Tid: 16:38:06

Glömde betala räkningarna, så kronofogden kom och skulle ta både en av mina blommor, badkaret och sängen. Lustiga är att trots all hans möda och slit står allt på sin plats fortfarande (kolla in hans galna min också, haha). Någon som ser på den vänstra bilden att det är lie mannen som sitter på en parkbänk och läser?

Oscarsgalan

Datum: 2011-03-01 Tid: 22:35:00
Fyra kändisar som bestämde sig för att matcha klänningarna med röda mattan. Anne Hathaway - ena halvan av galans värd var riktigt smashing i axelbandslös klänning, slarvigt uppsatt hår & röda läppar!

Om man som jag inte orkade hålla sig vaken till klockan två i söndagsnatt visade kanal 5 igårkväll det bästa från Oscarsgalan. Tyckte att det var riktigt roligt att se vilka som vann de olika kategorierna. Den som förtjänade priset mest tyckte jag nog var Nathalie Portman för sin roll i Black Swan, vilken hon var tvungen att träna stenhårt i typ ett helt år inför rollen som balettdansös. En sak jag la märke till också var att det bara var samma filmer som nominerades hela tiden, det var väl typ sju olika filmer som det valdes bland, ungefär. Galans snarkfaktor? De långa minuterna det tog för alla att tacka varenda människa de kände (klart man fattar att de vill tacka sina medarbetare, familj & vänner, men kortfattat tack!).