JESSICA ♥ -

Fullspäckad lördag

Datum: 2012-09-29 Tid: 16:43:00
Blev lite stressigt den här morgonen eftersom att jag somnade igårkväll utan att ställa klockan och vaknade när jag nästan exakt hade en timme på mig innan jag var tvungen att rusa till bussen. Har i alla fall varit iväg in till söder och "välkomnat" våra nya ettor och nu är jag hemma ett par timmar innan jag ska iväg på fest i Akalla (haha, snacka om långt bort). Ni får ha en trevlig lördagskväll!♥

Onsdag den 26e september

Datum: 2012-09-26 Tid: 20:36:58
Hej på er! Har precis skrivit klart min Latin presentation om romersk rätt som jag ska ha på fredag. Först blev jag en aning frustrerad och förbannade mig själv för att jag valde ett ämne som man inte kunde hitta någon bra information på what so ever. Det var liksom bara långa texter med krångliga juridiska termer som fanns. Men efter ett tag kom jag på att jag kunde söka på engelska och alltså - lycka. Hittade flera jättebra källor som listade olika brott, straff och den romerska rätten i allmänhet. Dessutom tog det inte lika många timmar som jag trodde att det skulle ta, vilket alltid är ett stort plus! Så nu efter ett par timmars google-letande och flera rätt brutala och groteska bilder senare är jag klar med latinet för idag. Då återstår bara franska glosorna och förberedelse inför muntliga spanskan imorgon... Ja, som ni hör har jag inte tid med ett riktigt liv för tillfället, hoppas att det lugnar ner sig liiiite grann nästa veckan i alla fall. 
Det här hade ju inte direkt suttit illa just nu! Lite peppande och belönande mitt bland all pluggångest.
 

Next to the red apple tree

Datum: 2012-09-25 Tid: 21:16:37


Inte för att jag gick klädd såhär idag (när det bara var omkring 10 grader utomhus) utan bilderna är några veckor gamla. Skinnjackan är i alla fall från Zara, klänningen från Indiska och kilklackarna från Dinsko.

Alla dagar kan inte vara på topp

Datum: 2012-09-25 Tid: 18:09:06
Har haft en riktigt jobbig dag idag. Sovit alldeles för lite, haft en vidrig huvudvärk hela dagen och svårigheter att koncentrera mig. Först trodde jag att huvudvärken berodde på sömnbristen men nu känns det mer som att jag börjar bli sjuk och att en förkylning är på g. Kan även vara stressrelaterat då jag har så otroligt mycket att göra den här veckan, ser liksom fram emot söndagen och slutet på den här veckan (och det är inte så ofta jag säger så). Ligger i alla fall i mina skönaste mjukisbyxor, kollar på nyaste How i met your mother-avsnittet och väntar på att huvudvärkstabletten ska kicka in (vilket den troligen inte kommer att göra tyvärr...) så att jag kan plugga till latin- och engelskaprovet imorgon. Jag hoppas på en bättre dag imorgon för idag har jag varken någon energi till att vara glad eller positiv, försöker bara överleva dagen.
 

Höstnyheter från Gina Tricot

Datum: 2012-09-24 Tid: 19:36:53
Efter en skön sovmorgon och endast en svenskalekton denna måndag bar det av hemåt igen. Dagen har dock nästan uteslutande spenderats med näsan i skolböckerna, roligt liv man har ibland alltså känner jag. Tog en liten paus nu och passade på att kolla lite av höstnyheterna på nätet (har sparatsparatsparat de senaste månaderna så tror inte att jag shoppat annat än något litet plagg sedan New York i april).
 
Har varit sugen på ett par vinröda byxor ett bra tag nu, så ska ta och försöka komma iväg till en affär någon gång när jag har tid och testa ett par. Annars känns stickade tröjor i vitt alltid användbart precis som transparenta skjortor i svart, blått och vinrött. På senaste tiden har jag även blivit sjukt sugen på att köpa ett par färgglada byxor i något fint mönster och matcha det till svart upptill och skinnjacka.

Resfeber

Datum: 2012-09-22 Tid: 11:16:00


Åh, har varit så himla sugen på att resa nu det senaste. Vi åkte ju aldrig utomlands i somras (som vi alltid gör annars) så det känns som så länge sedan vi var på semster sist - trots att vi var borta två veckor i april. Drömmer mig bort till Thailand, Malaysia, Frankrike, Kalifornien, Grekland och Kroatien bland annat, men nöjer mig med att titta på bilderna från USA tidigare i år. Jag vet att ni har sett några ett par gånger tidigare men de är så underbara och innehåller så många minnen för mig så ni får se dem en gång till, haha♥



I'm falling up, I'm falling down. I wanna begin but I don't know how

Datum: 2012-09-20 Tid: 19:48:30
 
Denna torsdag har bland annat bestått av friluftsdag med orientering ute i Kärrtorp, väntan på ett viktigt samtal i princip hela kvällen och nu sitter jag och tittar på film och äter på det här. Gjorde så att jag hällde hälften av frukterna i mixern tillsammans med naturella yoghurt, mjölk och bär och sedan den andra hälften som fruktsallad till. Det blev riktigt gott! :D

When autumn leaves are starting to fall

Datum: 2012-09-19 Tid: 23:19:22

Flashar magen på nästan varenda bild (haha, min tröja är en aniiing för kort ibland) och håret bara flyger på grund av vinden, men här har ni dagens outfit i alla fall!

Skinnjackan är från Zara, jeansen från Levi's, skorna är converse, skärpet från Esprit och spetstoppen kommer från Monki.

Onsdagen den 19e september

Datum: 2012-09-19 Tid: 14:50:00
Sitter och redigerar lite bilder som jag och Sara tog för en liten stund sedan. Min historielektion var inställd idag så vi fick sluta tidigare vilket gjorde mig mycket glad! Ska i alla fall bara byta om och sedan bege mig till min bästa vän. Hon har fått tag i en film som vi såg när vi var små och som vi har pratat om att vi vill se igen ett bra tag, så det ska bli mysigt! ♥

Fika med Erika

Datum: 2012-09-18 Tid: 18:39:00
Mötte upp Erika på Söder efter att jag slutat skolan. Vi tog en fika på Wayne's och satt bara och pratade.  Jag åt en jättestor och jättegod kyckling och advokado macka. Den var seriöst lika stor som mina båda händer. I alla fall, att träffa Erika var precis vad jag behövde. Hon får mig alltid att må så bra och skratta, du är bäst finis!♥

Orientering i tanto

Datum: 2012-09-17 Tid: 20:52:00
 
Ett par mobilbilder från tidigare idag. 
 
Jag hade en nära-döden-upplevelse idag när vi var ute och orienterade i Tanto. Haha, okej kanske inte riktigt men höll på att halka och ramla nerför berget vilket var riktigt läskigt. Gick bra i alla fall och det var väl tur det! Förtjänar en smiley till och med tycker jag :D

Hur jag vill klä mig i höst #5

Datum: 2012-09-16 Tid: 16:54:54
Jeans - Levi's // Kuvertväska - Laila Rowe // Spetstopp - Zara // Pilotglasögon - H&M // Earcuff - Glitter
 
Jag tycker att det är så fint att liva upp den gråa vardagen lite med ljusa och färgglada färger. Ljusa jeans, vit spets och stark rosa t.ex. Jag är sällan den som går klädd helklätt i svart, känner att det inte funkar för mig. Jag känner mig bara mörk och tråkig :D 

¿Dónde está la biblioteca?

Datum: 2012-09-16 Tid: 11:51:13
Vad jag och min syster gjort nu på morgonen? Lyssnat på och lärt oss spansk (random) rapp från Community. De har dock gjort lite översättningsfel på engelskan, men det bryr vi oss inte om. Mamma hade tydligen öppnat mitt fönster också så grannarna fick höra vår fina rapp också. Haha!

 

¿Dónde está la biblioteca? Me llamo T-Bone, la araña discoteca. Discoteca, muñeca, la biblioteca, es un bigote grande, perro, manteca. Manteca, bigote, gigante, pequeño. Cabeza es nieve, cerveza es bueno. Buenos días, me gustan papa frías. Bigote de la cabra es Cameron Díaz.


A sunny day in september

Datum: 2012-09-15 Tid: 16:53:00


Klänning - Gina Tricot // Skinnjacka - Zara // Skor - Dinsko
 
Taggar inför kvällen med Swedish House Mafias senaste låt! (kommer ihåg att jag tyckte att den var halvbra första gången jag lyssnade på den, men nu tycker jag att den är hur bra som helst. Lustigt det där, haha)

Dagarna som gått

Datum: 2012-09-15 Tid: 10:35:46
Såg precis att jag inte har skrivit på fyra dagar, hoppsan! Knappt ens märkt det om jag ska vara ärlig, det har varit lite fullt upp. Har inte varit inne på datorn så mycket de senaste dagarna, t.ex. gick jag upp klockan sex igår och var i skolan till åtta. Då får jag reda på att de hade skrivit i klassgruppen på facebook att filosofilektionen var inställd och att vi skulle börja 09.45 istället. Missade en fet sovmorgon med andra ord! Gjorde i alla fall det bästa av situationen och satte mig i lugn och ro och gjorde lite läxor och det var ju rätt mysigt ändå (men hade ju hellre tagit sovmorgon alla gånger!).
 
Torsdagen hann jag inte med mycket eftersom att jag kom hem när klockan närmade sig sju. Var i alla fall på riktigt bra humör och satt och log på bussen hela vägen hem. Råkade somna klockan nio och blev väckt två timmar senare, hoppade snabbt in i duschen, gick och la mig och somnade på fläcken nästan. Och ändå var jag hur trött som helst när jag vaknade på morgonen. Men nu är det i alla fall helg och jag har både en del läxor som måste göras men även en hel del roligheter som står på schemat!♥

Svar på kommentar

Datum: 2012-09-11 Tid: 20:52:58
Hej, kan man köpa den där boken? jag skulle jätte gärna vilja åka som utbytesstudent men har inte råd att betala allt själv. Tacksam för svar. Helst i ett inlägg för tappar alltid bort vart jag kommenterar! :)
 
Hej! Självklart tror jag att man kan köpa den boken (tror även att det finns en ännu nyare upplaga som är röd), har dock inte koll på exakt var. Ett tips kan i alla fall vara att först kolla på närmaste biblioteket, sök på stipendier och så kommer ett flertal böcker att komma upp! Dessa böcker kan kosta väldigt mycket så då kan det istället vara värt att låna ett par och istället lägga pengarna på en av internetsidorna där du kan betala en liten summa, skriver in namn, kön, var du bor osv. och sedan sorterar de ut alla som du är berättigad till att söka till. För enligt mig var dessa böcker lite svåra att leta stipendier i (så himla många i alla möjliga kategorier som man måste gå igenom för att ens hitta 1-2 som passar en själv), men de funkar absolut som ett komplement! Hoppas att det hjälpte dig lite på vägen! 

I'll be there in a heartbeat

Datum: 2012-09-11 Tid: 20:50:00



Väldigt konstigt ljus och inte alls bra bilder egentligen, men man tager vad man haver som det så fint heter.
 
Kilklackarna är från Dinsko, jeansen från Levi's, t-shirten är köpt på New Yorker, skinnvästen på Topshop och kuvertväskan kommer från Laila rowe i New York.

Non oblivisci ridere - Glöm inte att le

Datum: 2012-09-10 Tid: 21:47:59



Glada nyheter, Prison Break och lite språkläxor

Datum: 2012-09-10 Tid: 20:50:51
Åh, fick ett samtal idag med ett mycket glatt besked! Vill dock inte berätta exakt vad det handlar om förrän det är 100 % säkert. Annars har jag hunnit med att kolla tre avsnitt av Prison Break sedan jag kom hem. Det bästa av allt när man tittar på en riktigt bra serie är ju att veta att det finns fyra säsonger totalt att titta på!♥ 
Haha, jag och mamma fick oss mer än ett gott skratt när hon hjälpte mig med en del av min spanska läxa. Jag skulle översätta en konversation mellan en polis och en liten pojke så jag visste vad allting betydde och ja... haha, det blev lite fel. Polisen sa alltså:
-Hola Chaval. ¿Qué occure?
Gjorde min bästa detta-är-ju-bara-heeeelskumt-min när jag översatte polisens fråga till pojken med: "hej hästen, vad händer?" och lite spydigt sådär sa att "ibland är spanskan verkligen riktigt konstig". Läste inte riktigt jättenoga och Chaval (som tydligen betyder grabben) på spanska är ju verkligen likt franskans Cheval (häst). Det är inte alltid lätt att hålla isär språken, haha!

Somewhere only we know

Datum: 2012-09-09 Tid: 20:07:53


Skinnväst - Topshop // Shorts - Forever21 // Kofta - Ellos // Linne - New Yorker // Kilklackar - Dinsko

What's up around here

Datum: 2012-09-09 Tid: 19:57:55
Sitter i shorts och linne för att det är så himla varmt här inne (♥), tänkte göra läxor idag men hade helt enkelt inte lust så struntade i det idag, fått ont i mitt knä igen så blir smärtstillande och krämer igen... roligt, hittat mig en ny liten låt att sjunga på högt och hela tiden - drives my sister craaazy, hehehe och sist men inte minst: blir äppelpaj med glass och fruktsallad till middag. Här lever man a little on the edge liksom.
 
 

The same world spins around, I guess some things never change

Datum: 2012-09-09 Tid: 13:56:32
Det här var min standardmysklädsel i skolan förra året när jag inte hade någon aning vad jag skulle ha på mig & jag tror nästan att den kommer åka på ett antal gånger nu i år också. Min röda halsduk är bara så mysig och ett par ljusa jeans som sitter som en smäck är otroligt viktigt i min höstgarderob.

I don't wanna be someone who walks away so easily. I'm here to stay and make the difference that I can make

Datum: 2012-09-09 Tid: 13:37:11

                            

Lördagsplaner

Datum: 2012-09-08 Tid: 16:47:31
Hann vara hemma några timmar innan jag drog ut med ett par vänner igårkväll för att senare landa hemma hos Johanna och kolla på The avengers. Den var faktiskt bra! Blev ett litet "Wiiieeee" när jag såg att Chris Evans spelade Captain America, haha (måste dock bara säga att hans lilla "hjälm" var übertöntig). Blev rätt sent igårkväll så sömnbrist har gjort att jag har huvudvärk idag och är seg x 10. Men det blev en riktigt lugn morgon med långfrukost och ett par avsnitt av grymma Prison Break (har fått låna första säsongen av Johanna, så när jag har tid över har jag tänkt att kolla om den. Kan inte riktigt fatta att vi var så små att vi gick i fyra-femman när vi tittade på den) och så har jag bara vilat sedan dess, så det går nog över! Om ett par timmar ska jag iväg igen, måste bara duscha och fixa mig först. Ni får ha en riktigt bra lördagskväll! ♥

Dancing is like dreaming with your feet

Datum: 2012-09-08 Tid: 16:44:49
Satt imorse och kollade igenom dansfilmerna från när jag fortfarande dansade. Åh vad jag saknar det ibland alltså. Om jag hade tid och det fanns någon bra grupp så skulle jag lätt vilja börja igen. Men tyvärr så är ju tid inte direkt någonting man har i överflöd, speciellt inte om jag ska börja jobba också. Men ibland kan det kännas lite tomt att inte gå kvar på dansen (har ju mer eller mindre dansat sedan jag var typ 7 år). Min danslärare som jag hade de sista tre åren är verkligen superbra och en av de skönaste människorna som finns. Tyvärr skulle hon sluta för att hon precis hade fått barn och sen kände varken jag eller min kompis att vi ville gå kvar i den dansgruppen då de släppte in fler och fler yngre eftersom att de som var i vår ålder eller något år äldre slutade. Nu i höst är det förresten nästan exakt två år sedan jag slutade.

Försökte lägga upp ett av klippen här på bloggen, men eftersom det bara är upplagt till facebook så gick inte det. Den här dansen är väl inte en av de absolut bästa vi har gjort (Hiphop-, Bollywood-, eller Womanzer-dansen är så grymt mycket coolare), men alla danser är inte upplagda på facebook och vissa av dem är dålig kvalité eller så uppträdde vi på den andra scenen och det blev lite för trångt för att dansen skulle bli riktigt bra. 
 

Torsdag som i dagen innan fredag

Datum: 2012-09-06 Tid: 23:25:08
Klockan hann bli mycket idag innan jag kom hem. Fick äntligen träffa finaste Erika igen, har saknat henne så!♥ Mötte upp henne precis efter att jag slutat vid fyra-tiden och vi gick till vad som nu måste räknas som vårt stammisställe, det är verkligen så himla mysigt där! Vi hade tänkt att fika men båda var hungriga så det blev middag istället, men de gick ju lika bra det. Nu sedan jag kom hem så har jag bara försökt göra det mesta av timmarna som var kvar innan jag skulle gå och lägga mig (som typ egentligen var för 20 minuter sedan, hehe). Bland annat matematik, förberedelse inför svenska presentation och så har jag fixat med en massa andra papper och småsaker. Så fullt upp med att
utnyttja tiden att jag helt glömde bort att äta någonting haha. Så kan det gå.
Den här bilden är tagen på oss någon gång i våras, tror det kan vara i slutet av maj.
 
 

Opublicerade bilder från New York #2

Datum: 2012-09-05 Tid: 21:20:15
Upper east side som ska vara den dyraste, rikaste och exklusivaste sidan av Manhattan. Hade väntat mig fler hus som de här två vita husen med fina detaljer och balkonger men istället var det nästan bara hus som det bruna som skymtar fram lite. Om jag var rik och hade råd att bo på det dyraste stället i NY, i det finaste huset och i den snyggaste lägenheten så hade jag definitivt inte valt att bo här.
 
Hahaha, den här bilden satt jag och mamma och skratta åt i flera minuter. Har flera stycken bilder som liknar denna med exakt samma människa som tittar in i kameran och ler som om jag fotade henne/honom.
Flera bilder på utsikten från Empire state building. Det tillsammans med Times square var nog det allra häftigaste att se av New York. 
 

Swedishproblems.tumblr.com #3

Datum: 2012-09-05 Tid: 19:34:46
Haha, okej tredje och sista delen! :D

Me and my new BFF

Datum: 2012-09-05 Tid: 16:47:00
Sara kom hem med en "liten" kompis till mig... Vi har redan hunnit bekanta oss lite. Alltså jag tror inte att ni riktigt förstår hur löjligt stor och tjock den här boken är. Den har runt 1000 sidor och är typ dubbelt så stor som mitt huvud om inte mer. Jag fick mig ett gott skratt i alla fall, haha!

Swedishproblems.tumblr.com #2

Datum: 2012-09-04 Tid: 17:57:35

En stanna-hemma-dag idag

Datum: 2012-09-04 Tid: 16:40:01
Hola! Blev en stanna-hemma-dag för min del, hade tänkt att gå till skolan men sen kom jag på att det kanske kunde bli lite problem att gå från tågstationen och sedan upp och ner för alla dessa trappor som min skola består av, hela dagen. Så jag tänkte att jag gör ett försök imorgon istället och hoppas att det hinner bli bättre tills dess. 
 
Har varit vaken sedan tjugo i sex, men gick och la mig och sov igen ett par timmar och efter det har jag bara degat i sängen och kollat på film. Det är ju ändå ingen större idé att vara uppe och gå så himla mycket. Nu ska jag skriva klart det sista på mitt CV, skicka in det och sedan står matematik på schemat.

Swedishproblems.tumblr.com #1

Datum: 2012-09-03 Tid: 21:01:30
Gick in på swedishproblems för lite underhållning, dog lite grann haha!

03092012

Datum: 2012-09-03 Tid: 19:52:15
Min idrottslektion var inställd idag så slutade vid lunch - thank heavens säger jag bara! Hade förmodligen inte orkat mer då jag har så förjävligt (ursäkta språket) ont i mitt knä idag. Hade lite småont igår, men bestämde mig för att träna ändå och ja...det var väldigt dumt. Kommer aldrig göra det misstaget igen i alla fall, har gått och plågats hela dagen. Men pappa sa att en voltarentablett kunde hjälpa så jag hoppas på det! 
Sneakpeak på en kommande outfit!

Fruktsallad med naturell yoghurt

Datum: 2012-09-02 Tid: 23:45:14
Åh, måste bara tipsa om perfekta mellanmålet (eller om man är sugen på någonting på kvällen). Fruktsallad med en liten klick naturell yoghurt. Så otroligt gott att det är beroendeframkallande! 
 
Man skulle väl kunna säga att det är en nyttig variant till klassikern "fruktsallad med glass" men ändå lite roligare än att bara äta fruktsallad (även om jag tycker att det är fruktansvärt gott det med). Min personliga favorit är med vindruvor, nektarin och banan, som den på bilderna!♥
 

Second of september

Datum: 2012-09-02 Tid: 22:38:16
Kom precis ut ur duschen efter en timmes träningspass på löpbandet. Tror det är första gången i världshistorien som jag bestämt mig för att träna sisådär klockan halv nio på kvällen. Igårkväll blev det intervallträning utomhus och idag blev det både en och en halv timmes långpromenad med min bästa vän och nu senare löpträning. Alltså hjälp, snacka om vilken träningsvärk jag har redan nu, hur ont kommer det då inte göra imorgon?
 
Sitter med en skål fruktsallad och digestivkex med cream cheese, kände att jag bara ville berätta det. Kan lika gärna festa till det lite nu såhär på söndagskvällen när jag ändå varit så duktig och tränat hårt den här helgen.
 

There you go

Datum: 2012-09-02 Tid: 19:03:00

Tänkte att det kanske var dags att lägga upp en fin liten bild på mina nya (läs)glasögon här också.
                                                              Så ja, här har ni!