JESSICA ♥ -

Happiness can come in all the right shapes and colours

Datum: 2011-01-31 Tid: 20:03:00
Har precis upptäckt lookook.nu, så fina och inspirerande bilder det finns där! (nu kanske jag är lite efter som inte har upptäckt det förrän nu). Kommer defintivit spana in den sidan flera gånger!


Lite mer och de sista av plaggen som kom i Ellospaketet. Blev riktigt nöjd med dessa, förvånadsvärt finare än vad jag hade föreställt mig, lycka! Materialet och färgerna på skjortan är så mycket finare i verkligheten och kommer bli en solklar favorit i garderoben, den vita bustierliknande toppen likaså.

Somewhere over the rainbow

Datum: 2011-01-31 Tid: 19:55:52

Lite dåliga bilder på min nya skinnjacka med nitdetaljer på ena axeln. Blir så himla sugen att börja använda denna, typ nu. Gärna med en vit stickad tröja under och svarta strumpbyxor.

Var inne på den stora datorn förut och nu när jag har min mini pc igen känns den så extremt liten. Tar så kort stund för att man ska vänja sig vid datorn. Annars brukar det vara så att den stora känns så enorm när jag använder den, och att min lilla plutt känns som normalstorleken. Haha, så kan det gå. Känns så otroligt skönt att vara helt läxfri för dagen. Ska bara fixa mig något att äta till senmiddag & sen blir det Chuck, stylisterna och någon film på det. Häärligt.

Det var ju det här med att bli nöjd.

Datum: 2011-01-31 Tid: 18:05:00
Och så var det måndag igen. Varför känns det som att helgen går i ultraspeed och under en enda skoldag känns det som om tiden står tid eller i slow motion?

Som vissa av er kanske redan har sett så har jag gjort ytterligare ändringar i designen. Kan liksom inte låta bli att förändra den tills jag är helt nöjd. Ska fortsätta sen när jag har lite tid, är långt ifrån klar och helt nöjd. Det jag gillar mest med den är att den är så ljus, lite positiv glow över det hela. Alla bilder i headern är tagna i Spanien förra året förutom bilden näst längst till vänster. Visst det är mitt i vintern och så har jag en hel drös med vår och sommarbilder uppe i headern, men jag föredrar det mest. Annars är det mörkare och lite tristare bilder. Och varför ta småsmulor när man kan ta en hel bit?

Eftersom jag inte bloggade nu under helgen kommer några inlägg med Ellospaketet som kom i fredags, lördagens shopping och gårdagens tankar och funderingar upp inom kort.

When you get what you want but not what you need

Datum: 2011-01-30 Tid: 17:41:00
Leggings är extra fint på våren, färggladda som mönstrade!

Några fina från BikBok, de röda står på ska-köpa-listan och ett par spetsleggings och ett par skinnbrallor hänger redan i garderoben och väntar på att kunna användas igen.Tills dess är det jeans och stor, tjock jacka som gäller. Men snart så, då blir det vår igen!

The colour of love

Datum: 2011-01-29 Tid: 11:25:00

Såg den här Kate bosworths outfit på den här bilden och bara smälte lite grann. Ursnygg kombination med röda skinnbyxor, nudefärgad spetströja och en stram hästsvans.

Exakt såhär vill jag gå klädd i vår! Så fort jag kommer till närmsta Bik Bok så ska jag slå till på dessa snygga rödingar! Perfekt att matcha dem med den nya vit/beiga toppen jag köpte häromdagen. Sockersött med en rosett också. Har verkligen utvecklat en förkärlek för färgen rött. Vill ha den på precis allt! Leggings, väska, solglasögon, toppar och ett par röda snyggingar till converse har jag velat ha länge nu. Men senaste i raden av röda önskningar är nu en bikini i den härliga färgen.

Kan inte heller sluta tänka på kombinationen: en snygg röd tröja och skinnbyxor. Hur snyggt skulle inte det vara?

Stop and stare.

Datum: 2011-01-28 Tid: 22:08:55

Gårdagens outfit, var på klänningshumör så satte på mig en röd klänning och mitt nya fina nitskärp.

Kan inte med ord beskriva hur otroligt glad jag är att det äntligen är fredag igen. Är det tillåtet att säga att man har haft en sjuhelvetes vecka? För att det har minst sagt varit hektiskt och stressfyllt, inget nytt direkt då men lika utmattande för det. Känner mig dock mycket pigg på helg nu, ska försöka se till att njuta så mycket som möjligt av långa sovmornar, träningspass på morgonen, härliga frukostar i ljuset (eftersom att det faktiskt kommer att vara ljust ute när jag äter frukost för en gångs skull nu) och framför allt allmänt slappande. Hade faktiskt både det ena och det andra planerat för varje dag i helgen och även idag. Men i sista minut avbokades nästan allting av olika orsaker. Men det kanske är lika bra det, en mysig och skön är faktiskt precis vad jag behöver för att komma ner på jorden lite och ladda om krafterna inför en ny vecka.

Loggade in på facebook och såg att Johanna hade laddat upp ännu fler gamla foton på oss tillsammans, har ju känt henne i ungefär hela mitt liv så det finns ju en hel del minnen och bilder. Fick mig ett gott skratt i alla fall, sen att jag såg ut som en småväxt gubbe med clownperuk på en bild gör väl inte så värst mycket. Man får inte tänka på allt det negativa som att det är pinsamt, det gäller att bjuda på sig. Bilderna är ju trots allt tagna för många, många år sedan.

Har dessutom världens bästa familj som muntrar upp mig och stöttar mig när jag inte känner mig på tipptopp!

Just another ordinary day

Datum: 2011-01-25 Tid: 20:41:00


Haha, ja jag är medveten om att det har blivit väldigt många sådana här matbilder. Men ni får stå ut med en till också. Detta är alltså resultatet på vad jag snodde ihop på mindre än tjugo minuter. Tonfisk, tortellini och en stor portion grönsaker. Det är liksom inte lika gott att mat som saknar grönsaker! 

Kände mig verkligen trött idag, som att jag inte sovit en enda blund på en hel vecka. Vad passar då bättre att börja dagen med än ett matteprov? Usch vilken mardröm det var alltså. Har aldrig känt mig så oförberedd  inför ett prov någonsin eller som att all tid och information som jag pluggat in de senaste dagarna har gått rätt ut i den andra änden. Frustration till max. Men resten av dagen artade sig väldigt bra måste jag säga. En extra lektion med halva klassen i idrott spenderades genom att kuta fram och tillbaka på planen tribblandes med en boll.Totally love it! Sprang så fort jag kunde hela tiden fastän jag hade håll ungefär hela timmen, haha. Man kunde ju inte slappa och sega där inte, det var ju motionen för dagen!

Bildläxan tills imorgon är redan gjord hemma hos bästa vännen. Lite nördigt att vi båda satt med våra minidatorer, lyssnade på samma låt på högsta volym och skrev. Roligaste sättet att göra läxa är det i alla fall, annars sitter man ju bara här hemma helt själv.


I can't say I'm sorry.

Datum: 2011-01-22 Tid: 20:11:00

Här är kläderna som jag köpte på senaste shoppingvändan i Stockholm:

Vit/beige spetstopp |BikBok|


Svart oversize tröja med håliga armar |Monki|


Svarta Cheap Monday |Weekday|


Rosa spetsbh |Lindex|


Den stickade vita tröjan |BikBok|


Tyckte att kvittorna från Cheap Monday och Monki var så fina & roliga! Det vita nitskärpet kommer ifrån |Lindex|

Beställde precis lite kläder ifrån Ellos, det var minsann länge sedan. Bland annat en skinnjacka som blir perfekt längre fram i vår - eller om vädret tillåter det, kanske till och med om någon månad. Min nuvarande skinnjacka har blivit för kort och dessutom lite missfärgad på ett fåtal ställen. Så kände att jag var i behov av en ny eftersom att en skinnjacka är snyggt att matcha till allt! Ett måste med andra ord.

Hann både träna och städa lite idag innan klockan blev alltför mycket. Och gjort ungefär 0,00 % av de läxor som jag egentligen skulle ha gjort. Men matten, so:n, hemkunskapen och bildläxan (bara av att skriva det här får jag ångest) får vänta tills imorgon. Tror att jag och Sara började kolla vid fem på kläderna som vi skulle beställa, men istället gled vi in på en andra massa sidor också. Som till exempel Bikbok, H&M, Forever 21 och Monki. Och åh vad jag blev shoppingsugen, ville ju ha precis alltihop!

Det doftar verkligen super gott här just nu med nybakat bröd. Så ska ta en av de där frallorna, sätta mig i soffan och kolla på tv (och försöka läsa den där tråkiga engelska boken som vi har i läxa). Ni får ha en bra kväll, så hörs vi imorgon!♥


Just like a summer breeze

Datum: 2011-01-21 Tid: 23:18:19

Detta är alltså vad jag har hållit på och trixat med idag, jag har fixat till bloggdesignen! Ska göra lite småändringar med textsnitten, inläggsrutan, färger och lite sånt. Men överlag är jag rätt nöjd faktiskt! Gillar bilden skarpt som jag har i headern, och let's face it det var verkligen dags för förändring. Jag hade ju liksom vår och sommarbilderna kvar.


Två favoriter i repris bland senaste outfits.

Vaknade upp imorse och kände mig riktigt sliten, sminkade på en hel del för att dölja tröttheten. Kände direkt att det här inte skulle bli min dag. Två (!) läxförhör på spanskan och ett muntligt test inför nationella proven i engelska väntade. Inga bra utsikter för en lyckad dag alltså. Men sista lektionen på engelskan när vi satt i grupper och pratade så vände allting. Visste inte att jag kunde ha så roligt på det där muntliga testet som vi faktiskt hade. Vi ville inte ens sluta prata engelska när lektionen var över så vi fortsatte med det hela vägen hem, haha.


Det kliar i fingrarna av köpfeber!

Datum: 2011-01-19 Tid: 17:49:00
Just nu i mer än 10 minusgrader och med den meterhöga snön utanför fönstret är det svårt låta bli att känna att våren är alltför långt bort, flera mil bort i fjärran. Men i alla butiker och affärer är det redan vår i luften. Kan inget än att sucka av längtan och förälska mig lite i alla fina vårkläder som jag ser. Det kliar i mina köpnerver. Är helt säker på att denna vår kommer att bli helt underbar som helst i klädväg. Jag har då minnsann massor med favoriter redan och som sagt är det fortfarande flera månader kvar tills snön ens kommer att börja försvinna.
Några av favoriterna från H&M, än så länge!


Den absolut finaste tycker jag är den röda axelbandslösa bikinin med små volanger, söt som socker!

Onsdag 19:e Januari

Datum: 2011-01-19 Tid: 17:46:00

Har hunnit med ett riktigt tufft matteprov den här veckan, fått tillbaka provresultaten (fick alla rätt på mot alla odds. Helt unbelivable, att säga att jag blev förvånad skulle vara en underdrift), haft några läxor här och där och kvar väntar ett öppet hus på ett gymnasium, So-prov på fredag och sedan någon revy på det. Har även lite planer till helgen men inget som är hugget i sten ännu, så får se hur det blir med det.

Lite otroligt att jag har så pass lite ork i kroppen just nu, både vad gäller det fysiska och psykiska. Känner mig ungefär lika stel som en gammal gubbe med en käpp at the moment. Haha! Men ger inte upp för det. Bara att ta stressen nu och sedan hoppas att nästa vecka blir lite lugnare så att man får lite tid att återhämta sig och samla kraft innan nationella börjar.


Snart så, blir det ljusare tider

Datum: 2011-01-19 Tid: 14:31:36

Gillar verkligen det där morgonljuset som ligger i luften när jag går till bussen på morgonen. Och idag var det till och med ljust och soligt, härligt med lite snart-så-kanske-det-blir-vår känsla! Den har man inte känt på länge. Känns som att det börjar ljusna mer och mer, och att det inte bara är ett enda stort mörker som ligger dragandes över den oändliga vintern. Super mysigt att gå hem i ungefär samma ljus när vi fick sluta tidigare idag, annars känns det ju som att hela dagen i princip är över när man kommer hem och det är mörkt igen. Mörkt när man går hemifrån & mörkt när man kommer hem.


Next: Hallon & blåbärs smoothie!


Days like this

Datum: 2011-01-18 Tid: 23:48:50


Samlade ihop lite bilder ifrån spanien och gjorde ett fint kollage utav det. Kolla bara här så brun man var!

Haha, gud vad bra Chuck var igårkväll alltså, satt verkligen och skrattade för fullt genom hela programmet. Såg ni inte det avsnittet rekommenderar jag er att gå in på tv6play.se och spana in senaste avsnittet för att det är verkligen värt att kolla på!

Tog på lite av min superbra brun utan sol, och vilken skillnad det blev! Hyn fick liksom mer lyster av en mer solbrun färg. Kände mig dessutom helfräsch efter att tagit på mig den och min jordgubbsluktande body lotion. Mm luktar lite sommar.

Har varit i stort sett en ganska skön dag, började sy på min vita spetsklänning på slöjden idag. Tror och hoppas att den kommer att bli superfin! Hade inte heller så värst mycket läxplugg idag som väntade mig när jag kom hem, bara lite SO som jag gjorde i ett naffs. Så resten av kvällen satt jag och läste igenom de där gymnasieval-katalogerna som jag fick senast. Och blev bara ännu mer förvirrad. Jag som trodde att jag hade nästan allt klart för mig, vilken skola och vilken linje jag skulle välja - på ett ungefär - vid det här laget. Men ju mer jag läste om juridik linjen, dest längre upp kom den på min lista. Åh, vill verkligen gå språk men samtidigt känns juridik så spännande också! Varför kan man inte kombinera två linjer, haha det skulle vara perfekt ju?


You raise me up

Datum: 2011-01-18 Tid: 21:49:00
Invigde min nya tröja ifrån monki, en svart med ihåliga armar. Var lite osäker på om jag skulle köpa denna, just eftersom att den var lite pösig på mig trots att det var minsta storlek och även för att den bara fanns i svart och brun. Svarta tröjor har jag köpt många på senaste tiden, men när jag såg de fina ihåliga armarna på tröjan var jag helt såld. Hade bara önskat att den fanns i en lite gladare färg, typ röd eller ljusblå!

♡Tröja[Monki]
♡Jeans[Vero Moda]
♡Halsband[Gina Tricot]


Got a million resons to run and hide

Datum: 2011-01-17 Tid: 19:23:44

Det första steget jag tog utanför dörren imorse var jag på väg att halka. Det är väl typ det värsta vädret just nu på vintern, skiftande mellan blixthalka, snökaos och slask. Eller alla tre på samma gång. Men blev glad när jag slutade skolan (efter ett verkligen hemskt fysikprov) och såg att det mesta av isen redan hade smält under skoldagen. Därför skippade jag bussen och promenerade hemåt istället idag.

Kan säga att det inte riktigt var min dag idag, först väntade en lång spanska lektion, sedan mer plugg inför fysikprovet som väntade lite senare på dagen (håller tummarna för ett MVG nu, då jag inte vill sänka mitt betyg såhär sist terminen), och däremellan en idrottslektion. Var verkligen inte på humör för idrott idag, men bet ihop och gjorde det bästa jag kunde ändå. Riktigt skönt att få komma hem och sätta sig i soffan en liten stund var det i alla fall!


Liten sneakpeek på dagens. Fläta, jeans och tröja med ihåliga armer it is! Hela outfiten får ni se lite senare.


Dags för ett frågeinlägg?

Datum: 2011-01-16 Tid: 18:02:00
Vad är Brobel?
Den här frågan har jag fått ganska ofta. Man kan säga att det är vår skolas motsvaring till Nobel- med prisutdelning, underhållning, fin middag och att alla är finklädda. Men den är alltså döpt efter min skola (Broängen) och heter därför Brobel. Om du vill läsa mer, kika under kategorin Brobel.

Två kompisar och jag på Brobelfesten!

Var har du köpt den vita klänningen du hade på Brobel/julafton?
Den är köpt på Zara i Stockholm.

Vart skulle du helst vilja resa till?
Just nu håller jag på att längta ihjäl mig till New York-resan som förhoppningsvis kommer att bli av i vår. Har nästa alltid varit en drömdestination att åka till! Annars skulle jag jätte gärna vilja åka tillbaka till Thailand & Grekland, var ju så liten när jag var där. Men även besöka nya ställen som Kina, England, Hawaii och något annat land än Tunisien i Afrika. Safari skulle vara oförglömligt!

Bild ifrån underbara Spanien, förra året

Vad ska du välja för linje till gymnasiet?
Den frågan är lite svår för mig att svara på i nuläget, känner mig lite förrvirrad, i och med att det är nya regler och så för det här året. Men jag funderar väldigt mycket på just språklinjen, är nästan 90 % säker på att det är den jag vill gå på. Just eftersom att jag tycker att språk är väldigt interessant och roligt och kommer att vara väldigt användbart i framtiden, speciellt eftersom att jag vill jobba plugga och/eller jobba utomlands lite senare. Men jag har även funderat lite på juridik och ekonomi. Men på dessa är jag inte riktigt lika säker att det passar just mig, så som språk gör.

Hur brukar du fixa ditt hår så att det blir så där fint lockigt?
Vanligtvis, på vardagarna gör jag inte så mycket med håret, utan låter det mest vara som det är. Äger inte så värst många hårprodukter, gör lite hårinpackningar här och där (när jag orkar), lockar och plattar sällan mitt hår - helt enkelt för att det inte är någon idé, håller aldrig ändå längre än en halvtimme. Men vid de tillfällen som jag faktiskt gör det använder jag alltid en värmesprej, för att skydda håret. Vad gäller det lockiga så kan jag bara säga att det är mitt naturliga hår, självfall kanske man kallar det?


Vad fick du i julklapp?
Jag fick många fina saker! Mina föräldrar var extra generösa 2010 och köpte både egen dator till mig och min syster och kamera. Sedan fick jag även ett par gråa converse, film, pengar, presentkort , en bok, fina smycken samt övningskörsaker- som till exempel en DVD "Trafikskolan"med teoridelen. Mina föräldrar vet ju hur mycket jag längtar till att få börja övningsköra så medan jag väntar på att det ska bli juni kan jag ju börja öva på teoridelen!

Mest använda plaggen 2010?
Ooh, den var svår! Tror att det får bli min skinnjacka, mina spetsleggings, shorts och definitivt mina fina blåa converse. Längar till våren då jag får använda dem och även mina nya gråa igen!


Vad har du för kamera och dator?
Jag fotar med en Canon IXUS 105 och vad gäller datorn så är det en acer aspire one. Är väldigt nöjd med båda!

Har ni några fler frågor, så är det bara att ställa dem!


Throwing rocks

Datum: 2011-01-16 Tid: 15:38:00

Mm, kycklingpaj och en god sallad är alltid lika mumsigt!

Det har blivit en del "mitt liv" inlägg på sistonde, säger jag och visar bilder på min lunch, haha! Men det är verkligen svårt att skriva om annat (när jag ens har tid att blogga) eftersom att det är så mitt liv ser ut just nu, hoppas dock att jag inte tråkar ut er alltför mycket med skolsnack. Så medans jag sitter och plugga fysik inför provet imorgon så har jag tidsinställt några inlägg!

Roligt att statistiken har hållit sig uppe trots att jag inte bloggat särskilt mycket eller så värst intressanta inlägg, MEN lovar att det snart kommer massvis med roligare inom kort! En liten ledtråd: Resor, roliga bilder, shopping, vårkläder, inspirationskollage & frågor! Låter det bra? :)

Ikväll är det säsongstart för solsidan igen också, kan nog vara det härligaste svenska komediserie som finns!

Svärdet och spiran

Datum: 2011-01-16 Tid: 11:59:00

(Klicka här för att komma till bildkällan) Hur söt är inte Eddie Redmayne - längst till höger - egentligen?

Det var sista och fjärde delen (som tv 3 visar i alla fall) av svärdet och spiran i torsdags. Okej jag erkänner. Tycker att det är himla roligt att kolla på filmer som utspelar sig för länge sedan - något som jag fått ifrån mamsen min. En sak ni inte visste om mig, där va? Har även lånat massa Jane Austen-böcker ifrån bibblan som jag ska plöja igenom när jag har tid, har jag tänkt.

Men om vi återgår till filmen igen, den sista delen var i varje fall oerhört spännande, sådär nagelbitande spänning ungefär. Helt klart bästa delen, enligt mig. Just därför att äntligen fick de där hänsynslösa, grymma människorna precis vad de förtjänade! Har väl inte direkt suttit och skrikit åt tvn under programmets gång, men nära inpå - och ja, jag är fullt medveten om att det bara är en serie. Men det är ju ändå det som är det värsta, att det är möjligt att det kan ha varit så förr i tiden (flera hundra år tillbaka). Att de som hade en titel och som ansågs vara mer värda, kunde döda folk som stod i deras väg mot framgång. De mördade och orsakade smärta vart de än gick och ansågs sig ändå vara "the good guys".

Verkligen hemska saker de gjorde, och som de faktiskt kom undan med. Vi kan minnsann skatta oss lyckliga att det inte är så i dagens samhälle, att saker och ting har förändrats. Men det fick mig ändå att tänka lite, mord är ju olaglig, kriminellt, omoraliskt osv. Men att döda någon i krig - oskyldiga människor - är helt okej för att då gör man det för att skydda sitt folk? Sitt land? Sig själv?

Förra lördagen

Datum: 2011-01-15 Tid: 22:26:00
Hade inte så mycket tid att blogga i veckan så jag lägger upp bilderna ifrån sleep over'n nu istället, nästan en hel vecka senare, haha. Men bättre sent än aldrig brukar väl man säga?


Kvällen började med att jag kom en hel timme försent. Lite komiskt eftersom att det tar typ en minut för mig att gå till Johanna, då hon bor på samma gata som mig. Men jag hade tagit fel på tiden, trodde att det skulle bli av vid sex-sju tiden medan Johanna hade ändrat sig och sagt klockan fem istället. Vid den tiden då jag satt och gjorde matte och trodde att jag hade all tid i världen på mig. Så fick panik packa och kom precis lagom till att de hade gjort klart maten!


Efter vi ätit tacos, och pratat en stund i det mysiga ljuset från ljusen på bordet, plockade vi fram godis och skulle kolla på film. Problemet var bara att typ alla hade köpt godis så att det skulle räcka till alla- så det slutade med att vi hade cirka fem kilo godis i den där skålen. Och det lustigaste, nej förresten sjukaste var att vi åt upp allt! Vi var bara tvungen att skojja till det med den där sallads skålen också bilden, haha.


Alla satte sig i soffan när det blev dags för film, Inception, Percy Jackson och Vampire sucks stod på schemat! Strac innan vi gick och lade oss kollade vi på en lite konstig skräckfilm (kanske inte riktigt kan kalla det skräckfilm?) om aliens som rövat bort människor och sådana saker. Creepy att det var verkliga händelser och videos i filmen...


Spela wii till klockan halv tre på natten gör man minnsann inte så ofta. Konstiga var att alla var hur pigga som helst, förmodligen allt det där godiset som verkade.

Ett lite matigt inlägg

Datum: 2011-01-15 Tid: 21:04:23

Skulle laga mat till mig själv idag, och det här blev resultatet. Haha, skojjade till det lite med rubriken också, ett lite matigt inlägg? Ja det man nog säga!

Var hemma och degade hela dagen medans resten av familjen åkte till min kusin som fyllde år idag, det var egentligen meningen att jag också skulle följa med. Men eftersom att jag hade massa läxor som väntade och inte tyckte att stressplugga imorgon var en så bra idé stannade jag hemma. Fixade då denna goda maträtt, snabbt och enkelt (haha, mitt motto när det handlar om matlagning eller?). Behövde inget recpet, bara man vet tider och vilken ungefär värme så fixar det sig. Det är alltså chicken nuggets med nudlar och stekta wokgrönsaker i creme fraiche och kryddor. Liten nice touch och gör maten godare.

Igår hade jag planerat ett träningspass i vårt egan lilla gym här hemma (i källaren), men då kände jag verkligen inte för att träna. Så istället sköt jag upp det tills idag istället. Körde ungefär en timmes intervall träning, varvade med att jogga, gå snabbt och riktigt kuta. Älskar den härliga känslan efteråt! Sedan tar jag för vana att alltid göra lite olika övningar för rumpan, låren, vaderna och magen efter det. Så när man är klar är man helt utpumpad och trött. Precis som det ska vara, för då vet man att man verkligen har tränat. 

Firework

Datum: 2011-01-15 Tid: 18:41:48


Roligt att spendera lördagen med BNP resultat, det ekonomiska kretsloppet samt olika frågor kring utbud och efterfrågan (blir alltid mer formell i mitt skrivande när jag arbetar med SO). Då är det bra att ha bra musik som livar upp stämningen lite, Katy Perry's låt Firework har liksom fastnat lite och är därför en av låtarna på spellistan.

I skrivande stund sitter jag och äter marabou, choklad är och kommer alltid att vara det godaste godiset som finns! Speciellt nu på en lördag också, den enda dagen på veckan man kan äta sådant med gott samvete!

Friday at last!

Datum: 2011-01-14 Tid: 23:28:54

Körde på kavaj från New Yorker, blåmönstrad topp från American Apparel, byxor från Cheap monday och ringar ifrån glitter, accent och New Yorker!

Tyckte att ni förtjänade att få lite fina vinter bilder, och eftersom att jag var allmänt trött på att ta outfit-bilderna inomhus, på samma ställe, om och om igen så fick kameran hänga med ut i den (inte så värst) härliga sex minusgradiga kylan. Att jag sedan frös så mycket att mina fingrar och tår blev alldeles stela är en annan femma. Men nja, tror dock inte att det blir så värst många utomhusbilder i vintern i fortsättningen.

Guuud, så skönt att det är fredag! Var på himla glatt humör imorse, hade fredagskänslan i hela kroppen. Ska bli grymt med sovmorgon, även om det nu bara är två dagar det gäller. Hade tänkt att jag skulle ta en liten stund till att plugga idag så att jag inte får sådär hemskt mycket att göra i helgen, men jag borde väl ha vetat bättre än att planera in plugg på en fredag? Nu jävlar ska det fredagsmysas! Ska sätta på en mysig film alldeles strax och värma en av de där överblivna lussebullarna från julen. Trevlig kväll på er!

A lot like love

Datum: 2011-01-13 Tid: 17:50:23
Lite fler och bättre bilder på vad jag hade på mig i lördags. Älskar verkligen detaljerna som dragkedjerna på skinnbyxorna! (och nej, jag vet inte riktigt varför mitt hår ser mer eller mindre gult ut på bilderna)

Tog en liten sväng förbi centrum efter skolan idag
, tänkte att jag skulle kolla på skor men det var inte så mycket att hänga i julgranen. Med andra ord inget som dög, haha. Så kom hem tomhänt. Men det gör inte så mycket ändå just nu, är fortfarande pank efter senaste shoppingturen (som jag fortfarande inte har visat bilder ifrån?). Ett par fina kilklackar får väntas med att köpas till våren tror jag, det är ändå ingen idé att köpa ett par nu när vädret är en blandning mellan halka, slask och snöfall. Enligt HTC vädret så var det snöfall med -3 grader imorse när jag skulle ta min tunga väska (som typ vägde ett ton) och bootsen och pallra mig iväg till busshållplatsen.

Idag fick skinnisarna åka på (de på bilden) och till det en rödrutig skjorta, för lat för att ta en outfit bild idag tyvärr. Fick hem ännu en massa kataloger angående gymnasievalet i februari, så tänkte att jag skulle ta mig en stund i helgen och läsa igenom dem. För ikväll står svenska-uppgift, SO och att ögna igenom fysiken till provet på måndag, på schemat! Hade hoppats att jag skulle få en liten stund ledigt idag, men det verkar inte riktigt bli så. Är det inte lite konstigt att jag har suttit och pluggat antingen med det ena eller det andra ända sedan i måndags (första dagen tillbaka i skolan). Det får i alla fall bli en tidig sänggång ikväll, speciellt eftersom att jag satt uppe för länge igår kväll, upptagen med att plugga till matteprovet som var daterat till idag.

Lite av en otursdag

Datum: 2011-01-11 Tid: 22:30:27

En close-up på dagens outfit, kände inte riktigt för en helbild, men ville visa de fina ringarna, halsbandet och toppen som jag hade på mig idag! Mjölk med bär blev mellanmålet för dagen, hallon, blåbär & jordgubbar = supergott!

Andra dagen gick väl inte sådär värst bra heller... Gjorde både det ena och det andra, snubblade på en stol och råkade skära mig i fingret. Alltihop hände på hemkunskapen också, men tur då att det var sista lektionen och att vi då slutade efteråt. Hoppas på en bättre dag imorgon! Det börjar ju bra i alla fall med sovmorgon till klockan åtta.

Direkt när jag kom hem så fick jag en enorm lust att träna, så det var vad jag gjorde i lite mer än fyrtiofem minuter. Stenhård träning, tror att det var mitt sätt att få utlopp för vissa saker. Efter träningen var jag helsvettig men hade så mycket mer energi än tidigare. Duschade, gjorde läxorna och så blev jag klar med allting innan klockan fem. Så jag har haft hela kvällen ledigt från alla "måsten" och "borden". Skönt, det behövdes verkligen känner jag.

Det är upp till en själv att göra 2011 till det bästa året!

Datum: 2011-01-10 Tid: 17:14:00

Man behöver nästan alltid saker att se fram emot när tråkiga skoldagar känns omöjliga och tristheten är ett faktum (nu när skolan börjat för de allra flesta igen), jag har listat några saker som jag ser fram emot detta år!
(klicka på bilderna som inte är mina egna för att komma till källan)

♥Vår/sommar modet kommer att bli underbart. Vitt, starka färger och ljuva sommarklänningar känns extra fräscht i år!


♥Skolavslutningen kommer att ske på min födelsedag, 14 juni. Känns lite som att får en extra present där.

♥När jag fyllt 16 får jag äntligen börja övningsköra, hallelujha.

♥Självklart ser jag även fram emot våren och sommaren för andra orsaker än kläderna, när solen tittar fram och den härliga värmen kommer tillbaka, garanterar jag att det kommer att kännas som att återse en god vän!


♥Höjdpunkt nummer ett förutspår jag kommer att bli New york resan, vet att jag pratat mycket om den, men jag är så himla spänd!


♥När vårterminen 2011 är slut betyder det att jag har gått ut nian, all oro över nationella proven, slutbetygen, gymnasieval och så vidare kommer att vara borta för att allt det kommer redan vara klart och avklarat.

♥Efter sommarlovet väntar en ny terimin i en ny skola. Gymnasiet. Just nu känns det otroligt läskigt att tänka på det, men samtidigt hur spännande som helst. Förhoppningsvis kommer jag att få träffa många nya, roliga och intressanta människor.

Finns massor med saker att se fram emot i år, inte bara de stora saker utan även de små sakerna i vardagen också. Jag hoppas att 2011 kommer att överstiga alla era förväntningar!


Lördagens detaljer

Datum: 2011-01-09 Tid: 14:16:00

Skinnbrallor | New Yorker
Stickad tröja | Bik Bok
Halsband | Lånat

Everybody needs a treat

Datum: 2011-01-08 Tid: 14:46:00

Samtliga shoppingpåsar från i fredags, många right?

Tänkte att jag faktiskt skulle börja träna igen, gradvis mer och mer
, då förkylningen som jag drog på mig verkar gå mot någorlunda frisk. Så därför steg jag upp extra tidigt idag (egentligen bara en halv timme då, men vem räknar?) för en timmes kondition och stryketräning med två Psychavsnitt på tvn. Sedan lite frukost och plugg på det. Kommer ni ihåg i tisdags när jag sa att jag skulle ta en riktig plugg-och-städ-dag? Jo, det förstnämnda gick det faktiskt inget vidare med. Tog ju nästan en hel dag att städa och rensa vartenda litet hörn utav mitt rum, och när kvällen kom och jag var klar - då satt jag där helt slut i soffan.

Så jag resonerade med mig själv- antingen gör jag hälften av plugget på lördag och resten av det på söndag, eller så gör jag ingenting på lördag och har en stressig söndag istället. Första alternativet lät ju mycket bättre då, eller hur? Därför tänkte jag att jag ska bearbeta mig igenom ungefär hälften av högen med läxor och sedan får jag min lilla belöning för det ikväll. Ska nämligen till bästa kompisen på sleep over, tillsammans med resten av tjejgänget - har ju inte träffat dem på hela tre veckor nu!

Beige & spets

Datum: 2011-01-07 Tid: 23:43:20

Byxor|Inwear Topp|Gina Tricot Ring|New Yorker

Ett par beiga byxor och en svart spetstopp fick vara följeslagarna för dagen, den blå ringen fick stå för färgklicken. Mycket finare i verkligheten! Man ser inte riktigt alla detaljer som kläderna har, de fina knapparna och spetsen på toppen eller inte heller dragkedjorna längst ned på byxorna.

Jag och Sara gav oss ut i vinterrusket idag mot Stockholm C och höll tummarna för att Sl-trafiken inte skulle vara alltför jobbig - och vóila, no problema. Äntligen lite tur någon gång, inga förseningar idag inte! Blev ju lite orolig igår när vi åkte till några kompisar och snökaoset och en olycka på motorvägen gjorde att vi var tvungna att ta en omväg, vilket tog en timmes extra bilväg. Men kollade runt på SL och alla linjer verkade funka bra. Precis som igår och iförrgår har jag varit borta i princip hela dagen. Vi sa att vi lugnt skulle vara hemma tills klockan fem, men oj så fel vi hade. Två timmar senare kom vi inklampade med ett flertal påsar från en (mycket) lyckad shoppingtur, bara för att släppa allt på hallbänken och vända om igen. Skulle hem till en granne som fyllde år, och stannade där till tio-tiden ungefär.

Sisådär tre-fyra timmar senare...

Datum: 2011-01-04 Tid: 18:44:00

En riktigt fin bild som jag tog ute på en promenad

Hur mycket saker kan man förvara i små lådor och hyllor egentligen,
är väl frågan som jag ställt mig hela dagen. Nu är mitt rum grundligt städat och rensat, kan lova er att det knappt ens finns ett enda dammkorn kvar. När jag gått igenom hela två stora lådor i min sekretär, så fick de grejer som jag skulle ha kvar plats i en liten träkorg. Haha, här ska minsann inga onödiga saker sparas! Slängde och skänkte bort massvis med saker som jag aldrig använt och inte behöver - till exempel fann jag ungefär en halv miljon pennor i mina lådor. Skojjar inte - glittriga, färgade, små eller stora, långa eller korta - you name it. Blev till slut tre stora påsar som skulle slängas och ytterligare två stycken påsar som skulle skänkas bort. Nu har jag så mycket plats att hälften av alla lådor och utrymmen står tomma, sköönt!

plugg-och-städa-dag

Datum: 2011-01-04 Tid: 12:20:00

Tyvärr får ni ingen bild på mig idag, eftersom att jag är helt osminkad och inte känner mig riktigt vardagsfräch. De här är tagen på julafton.

 

Har bestämt att idag ska jag ta tag i den där högen på skrivbordet med läxor som bara ligger och väntar på mig. Så idag får bli sån där tråkig plugg-och-städar-dag. Känner även att mitt rum behövs städas och rensas. Igen. Det är ganska otroligt egentligen hur mycket saker man samlar på sig inom loppet av några månader. Imorgon får bli en lite roligare dag i alla fall!


To-Do-List

Datum: 2011-01-03 Tid: 19:44:00

Har precis suttit och kollat igenom alla bilder jag har på datorn, raderade över 2000 bilder, helt sjukt! Men när det är så många bilder som man inte ens ska ha så märker man faktiskt att man det behövs att rensa i alla bilder. Men det tog verkligen lång tid, två timmar mer eller mindre.

Kom hem ungefär vid klockan sex, har varit borta nästan hela dagen. Och i morgon är det tänkt att jag ska städa (verkligen grundstäda hela rummet) och plugga lite, så att jag kan beta av några av läxorna på min lilla To-Do-List.

When you say nothing at all

Datum: 2011-01-03 Tid: 13:25:00

Smsade precis med Johanna och bestämde att vi skulle träffas ikväll, titta på Psych eller något annat roligt (båda älskar den serien, så himlans rolig alltså!) och bara ha det lite mysig sådär. 

Apropå ingenting, åh vad jag älskar min nya mobil. Jag och min lilla HTC ska nog komma bra överens. Det enda är väl att kameran är väldigt dålig, vilket är värt att påpeka. Men annat än det finns det ingenting att klaga på. Älskar apparna, här till och med hittat en riktigt grym musikapp! Där man kan ladda ned all möjlig musik, helt gratis och lagligt. Hittade till och med några svenska låtar, som Daniel Adams-Ray, hur bra är inte det? Nu ska jag och min lilla mobil promenera ut i det härliga solskenet, belive it or not, men det är strålande sol ute idag. Sedan blir det ett besök hos mormor. Så ser min dag ut, känns bra att göra något utav dagen istället för att bara ta ännu en slapp viladag. Igen. Men det är väl ändå nu på lovet som man får passa på, annars här man ju aldrig tid annat än plugga, plugga, plugga.

Höjdpunkter under 2010

Datum: 2011-01-02 Tid: 22:49:42

2010 är året som gått hur snabbt som helst. Det var ju nyss maj känns det som. Men nu är det alltså dags för ett nytt år, nya chanser och möjligheter! Man ska inte grubbla alltför mycket på det som varit utan det är dags att tänka framåt, tänka på nuet. Jag kan helt ärligt och stolt säga att jag växt enormt mycket i mig själv under året som gått. Jämfört med förra året så känner jag mig själv bättre, vet mer vad jag vill och behöver, även om det kanske låter lite dorky. Detta år har varit fyllt av skratt och sorg, lycka och dystrare stunder. Men jag ser tillbaka på allt det och känner mig bara starkare, erfarnare. Det bästa utav det här året är väl att jag har lärt mig att vara mig själv, helt och hållet. Och att faktiskt ta mer plats (nej inte bokstavligt talat). Jag ångrar faktiskt ingenting direkt, bara att det känns som att allt är över in a heartbeat, och att tiden bara rymmer ifrån en. Kanske en liten läxa till nästa år, att ta vara mer på all tid, även de små, nästan obetydliga sakerna!



Nästan hela gänget samlat på bilden, som är tagen på Brobelfesten. Tack för att ni gör även de tråkigaste dagarna roliga!


Tittade på flera fina solnedgångar i sommarvärmen!


Gick på All time low konsert i Stockholm.


Tillbringade två underbara veckor i stekheta spanien, övade spanskan, solade, badade och bara tog det lugnt.


Spökade ut mig på Halloween till en läskig docka och drog till Ellen med ett gäng kompisar!


Hade sleep overs tillsammans med tjejerna, åkte in till stan och kollade och framför allt hade vi massa skoj!


Åkte katapulten och andra roliga saker på Gröna lund med några kompisar.


♥Hade två dansuppvisningar, grymt roligt!


Ensalada de fruta

Datum: 2011-01-02 Tid: 19:15:48

Såhär såg det ut klockan nio igårkväll hemma hos mig, med fruktsallad och dubbelavsnitt av flashpoint, mysfaktor hög!

rockets in the air

Datum: 2011-01-01 Tid: 00:13:00


Här skjuts det upp raketer för fullt, riktigt fint med massa olika färger!