JESSICA ♥ -

Florida del fyra

Datum: 2012-06-30 Tid: 19:19:06
Såhär fint var det utanför bilfönstret det mesta av sträckan från Fort Lauderdale till Miami. Älskar kanalerna och de stora och lyxiga husen som var byggda vid dem.
Jag är fotografen i familjen och Sara är kartläsaren. 
Det var riktigt skönt när vi var framme och man fick hoppa ur bilen, trots att det var runt trettio grader utanför.
Miami beach, som var hur bred som helst och tillräckligt lång för att det inte skulle kännas som att det var packat med folk. Underbart härligt med vitkornig strand och turkost vatten!
Det är verkligen coolt att se alla flotta hotell som sträcker sig långt upp som skyline när man befinner sig på stranden.
Stannade för att äta lunch nära strandpromenaden. För min del blev det currykyckling med ris. Restaurangerna har massa med luncherbjudanden med billigare drinkar vid gatan nära stranden och letar man efter någonstans att äta så får man menyer och erbjudanden hit och dit.
Jag gillade kontrasten med strand, parkliknande område med palmer, gräs och promenadgångar och citykänsla med restauranger, butiker och höga byggnader.Det kändes verkligen som Miami.
Efter att vi gått runt ett bra tag i Miami, så återvände vi till stranden för att sola och bada lite. Det var alldeles för varmt för att låta bli. 
Åh vad jag ville stanna och fota på sådana här kullar, det var en helt otrolig utsikt! Man såg nästan hela Miami, alla höghus, kanaler, lyxiga båtar och enorma kändishus värda många miljoner. Lite synd att det inte fanns parkeringar i närheten och att det var alldeles för långt att gå upp för annars hade jag fått ett par grymma foton (den här bilden är alltså tagen inifrån bilen). 
 
Nästa del blir från den sista dagen, i Fort Lauderdale. Sedan kommer ytterligare ett par delar från NY.

NY-shopping #7

Datum: 2012-06-29 Tid: 18:23:25
Från DSW (i hörnet av Union Square, precis vid Forever 21). 

Fredagfredagfredag

Datum: 2012-06-29 Tid: 17:25:56
Städade en hel källare/skyddsrum idag, rensade, städade bort en massa saker som ska slängas på måndag. Kändes lite som att komma hem till någon som skulle medverka i programmet 'Extrema samlare', så mycket saker var det överallt. Vi fick i alla fall en hel del gjort på en och en halv timme innan vi gick upp och tog en paus eftersom att luften var väldigt dålig där nere. Efter pausen gick vi ner och skulle arbeta igen, men jag hann inte vara där en minut ens innan jag fick en hostattack och inte klarade av att stanna kvar längre. Tror det måste varit mögel eller något annat eftersom att vi alla fick ont i halsen, hostade och mådde allmänt dåligt efter vi varit och arbetat i källaren.Thank god that's over säger jag bara.
 
Idag är det fredag och helg, vilket är uuuunderbart skönt! Min fina vän Erika fyller dessutom år så har grattat henne ett par gånger idag. Tråkigt att hon inte är hemma i Stockholm, men vi ska fira sen när hon kommer tillbaka från hennes landställe, så det ska bli riktigt bra! Nu står tacopaj & fredagsmys på schemat, helgrymt om du frågar mig. Hörs!
 
 
 

If happy ever after did exist, I would still be holding you like this

Datum: 2012-06-28 Tid: 19:56:40
Sandy introducerade mig för min nya favoritlåt för tillfället. Lyssna och njut, typ. Helbra i alla fall!

 

You turned your back on tomorrow
Cause you forgot yesterday
I gave you my love to borrow
But you just gave it away
You can't expect me to be fine
I don't expect you to care
I know I've said it before
But all of our bridges burned down

 

I know it's hard to remember the people we used to be, It's even harder to picture that you're not here next to me

Datum: 2012-06-28 Tid: 19:16:32
Kom hem för ett litet tag sedan, åkte iväg till Skärholmen direkt efter jobbet eftersom att det är väldigt nära. Satt ute och njöt utav solen och värmen (underbaaaart!) medan jag väntade på att min syster skulle komma. Vi gick runt och tittade i affärer ett par timmar. Jag hittade två fina tröjor (hittade dock ingenting på rean) och en hårdonut, så jag är nöjd! Nu blir det en nektarin och sedan rabarberpaj med vaniljsås till middag, haha. 

Humlegården

Datum: 2012-06-26 Tid: 22:45:31
 
Vi testade jordgubbar på mackorna, "det smakade sommar, men var inget hallelujah-moment" för att citera Elin. Jag kunde inte annat än hålla med, kunde inte sagt det bättre själv haha!
Vi hittade en stam nära där vi satt, som jag tyckte såg så rolig ut. Det gick till och med att sitta på den (med risk att ramla av dock).
Fina Elin och Amanda!
Det här inlägget skulle egentligen upp igår, men eftersom att det var en massa strul att både komma in på bloggen och kunna läsa den så publicerar jag det idag istället! Ger lite sommarkänsla mitt i det konstanta höst- och regnvädret.
 

Snabb uppdatering på kvällen såhär

Datum: 2012-06-26 Tid: 21:43:39
Kom hem för en stund sedan från Elin. Åkte nästan direkt efter jobbet (hann hem en snabbis först) och mötte upp Amanda och åkte sedan vidare till Elin's place. Sista gången på ett par veckor nu som alla tre kan träffas, väldigt tråkigt! Sen har vi bara lite mer än en vecka innan Elin åker iväg till USA. Så det gäller ju att planera så att man kan träffas så mycket som möjligt. Idag blev det middag och film i alla fall. Har precis duschat och nu sitter jag och dricker te och äter nektarin. Ska sätta på ett avsnitt av suits innan det är dags för sängen, vi hörs imorgon!

NY-shopping #6

Datum: 2012-06-26 Tid: 12:23:00
Det som jag gillar mest med den här toppen är blommorna på banden och runt halsringningen. Det gör att den blir lite mer speciell. Älskar att matcha den med min röda långkjol som på midsommarafton (länk här). 

Serietips - Suits

Datum: 2012-06-26 Tid: 10:11:00
Såg den här serien på reklam när jag var i USA (på kanalen som lämpligt nog har samma namn, haha) men tyckte inte att den verkade så himla intressant om jag ska vara ärlig. Tänkte dock om för några dagar sedan och gav den en chans ändå. Jag gillar den faktiskt mycket även om jag inte riktigt kan sätta fingret på vad exakt det är med serien som jag gillar. Det är lite roligt hur Harvey alltid ska vara sådär löjligt manlig och dessutom säger att han inte alls bryr sig om någon annan än sig själv och jag gillar att Mike är killen som man skulle vilja träffa i verkligheten. Den som bryr sig och ställer upp om det behövs. I alla fall, om ni gillar juridiska serier med lite drama här och var och som utspelar sig i New York City så är det serien för er. Tipstips!
Serien är inne på sin andra säsong så det finns en hel del avsnitt att se om man är intresserad. Wiho!

Saknad

Datum: 2012-06-25 Tid: 17:34:32
Idag värker det lite i hjärtat för att jag vill tillbaka till New York. Kanske är det vädret, kanske beror det på det faktum att jag längtar till att vara ledig eller för att det helt enkelt är Världens. Bästa. Stad. Tycker om London, Paris och självklart Stockholm väldigt mycket också, men ingenting går upp mot NYC. 
 
Kan inte riktigt fatta att det snart är tre månader sedan jag befann mig på planet över Atlanten och lite mer än två sedan vi kom hem. Hjälp vad tiden går snabbt.
 

Just another rainy day in june

Datum: 2012-06-25 Tid: 16:31:00
Vilket sommarväder vi har då, bara regn, regn och återigen regn. Gör väl egentligen inte så mycket när jag ändå jobbar men tråkigt när man kommer hem och det enda man kan göra är stanna inomhus. Idag är en sådan där dag då jag bara känner för att kura ihop mig i en filt, sätta på en bra film och äta mörk choklad. Vilket är exakt vad jag ska göra nu också! Ja förutom det där med chokladen alltså, dessvärre har vi inget sådant hemma för tillfället.Problem problem problem.
Påminner mig om att det i alla fall varit ett par fina sommardagar och kommer förhoppningsvis att bli flera till. Annars är väl höstdepressionen inte så långt borta.

NY-shopping #5

Datum: 2012-06-24 Tid: 18:19:14
Köpte två Levis jeans inne på Zacky's i New york (ligger någonstans i mitten på Broadway). Hittade ingenting på själva Levis-affären när vi var där men hittade istället dessa jeans som är snygga, bekväma och sitter som en smäck när vi letade efter Converse på Zacky's som sagt. Tips på bra affär om ni ska till New York! De har massa skor (Converse och Jeffrey Campbell b.la.) och riktigt snygga jeans och shorts. Jag tyckte att servicen var himla bra också (som den är för det mesta i USA), hon som stod vid omklädesrummen var mycket trevlig och hjälpsam.

I only said it 'cause I meant it

Datum: 2012-06-24 Tid: 11:33:22
Topp - Century 21 // Shorts - Forever 21 // Väst - Topshop // Sandaler & halsband - Gamla

GODMORGON

Datum: 2012-06-24 Tid: 09:58:32
Igår åkte vi iväg och övningskörde, vilket gick sådär. Ibland tycker jag att det går jättebra och ibland går det bara inte alls. I alla fall efter det åkte vi och fikade hos farmor och jag fick en försenad födelsedagspresent. Idag tror jag att det blir övningskörning igen, lite körkortsteori och även en tur till tele2-butiken. Annars är det rätt tomt på schemat idag, vilket är rätt skönt eftersom att jag jobbar imorgon igen och kan behöva en lugn dag. 
Det var länge sedan ett USA-inlägg kom upp, så det ska jag försöka fixa snart & även bilderna från min födelsedag och humlegården i torsdags.

Midsommaroutfit

Datum: 2012-06-23 Tid: 21:16:31
Långkjol - American Apparel // Linne - Forever 21 // Kilklackar - Dinsko

Midsommarafton

Datum: 2012-06-23 Tid: 19:25:24
Det var väl ungefär dessa bilder jag hann ta med min kamera innan batteriet tog slut. Hämtade Saras men efter ett par kort där också så var även den urladdad. Hade i alla fall en trevlig midsommar med riktigt fint väder, trevligt sällskap och god mat!♥
 

Glad midsommar

Datum: 2012-06-22 Tid: 11:07:41
Godmorgon på er! Vaknade en minut innan nio idag, vilken tajming eftersom att jag hade satt klockan på nio prick. Hur skönt som helst med sovmorgon och en lite längre helg nu i alla fall. Har hunnit duschat, ätit frukost och läst lite körkortsteori och nu ska vi ut och övningsköra och sedan vidare till IKEA. Lite senare idag får vi gäster och fira midsommar med grillat och jordgubbar och glass till efterrrätt. I alla fall, glad midsommar!
Hahaha, alltså den här bilden från igår!

Sommardag i mysiga humlegården

Datum: 2012-06-21 Tid: 23:15:00
Sitter och dricker chai te (kärlek♥), snabbkollar lite på facebook och lägger in bilderna från idag. Först gick vi och kollade i ett par affärer (hittade en jättefin tröja på rean!) & sen när vi blev hungriga gick vi till närmsta ICA (vilket inte var så lätt då det i prinicp inte finns några ICA alls tydligen mitt i City) och köpte med oss lite mat. Det blev frallor, färskost med vitlök, jordgubbar och ett paket av några nya ballerina kakor.Sen gick vi och satte oss i mysiga Humlegården ett par timmar tills solen försvann och det började bli sent. Fotade en hel del, tills kamerabatteriet tog slut, så bilder ska ni få se också!
 

På väg in mot stan

Datum: 2012-06-21 Tid: 14:00:49
Det blev en snabbsväng hem efter jobbet för att duscha, byta om, lämna massa saker som låg i väskan och packa ner nya för nu sitter jag på bussen igen, den här gången på väg in till stan. Ska träffa Elin och Amanda för att fika och kanske kika i lite affärer. Vädret idag är ju kanon dessutom, så tog med en filt om vi vill sätta oss i en park. Det var verkligen varmt när jag gick hem från pendeltågstationen (bussen skulle inte skulle gå förrän om mer än 20 minuter, så kände inte för att rulla tummarna och bara vänta så länge) så tog på mig shorts nu istället för jeans. Hoppas bara inte att det blir dåligt nu bara för det!

Starships were meant to fly, hands up and touch the sky, can't stop, 'cause we're so high, let's do this one more time

Datum: 2012-06-21 Tid: 12:05:40
Den senaste låten som jag har fastnat på. Gillar refrängen och verserna men tycker bara att "We're higher than a motherfucker" och ljudet efter är störande och förstör låten lite. I alla fall, har lagt till den på playlisten som vi lyssnar på när vi jobbar & som nu när jag sitter på bussen hem (yes, jag jobbade halvdag trots allt!)

Sommarrea på H&M

Datum: 2012-06-21 Tid: 07:28:00
Godmorgon på er! Det här inlägget är tidsinställt eftersom att jag redan är på väg till jobbet vid det här laget. Det är tänkt att jag ska jobba halvdag idag, till klockan tolv ungefär (på grund av att det är midsommar imorgon), men jag får helt enkelt se då det är min handledare som bestämmer. Tills vidare har ni i alla fall dessa fina sommarfynden att titta på, alla kommer från H&Ms sommarrea. Jag gillar shortsen och skorna riktigt mycket!
 

Beastly

Datum: 2012-06-20 Tid: 19:58:19
När man är trött och bara känner att man inte orkar göra någonting brukar jag sätta på en film. Idag föll valet på Beastly. Har sett den en gång förut men blev lite besviken då för att jag hade jättehöga förväntningar, men när jag såg den igen idag så förstår jag inte alls varför. Den är ju grymt bra! Älskar att Neil Patrick Harris som spelar Barney i How I met your mother är med, för hur kan man bara inte låta bli att älska Barney (även om jag förmodligen inte skulle gilla en sådan person i verkligheten, haha)? Alex Pettyfer är ju dessutom så snygg att man dör lite...♥

I'm at the edge of my emotions, watching the shadows burning in the dark

Datum: 2012-06-20 Tid: 17:07:54
Ännu en dag av arbete, börjar komma in i rutinerna rätt bra nu tycker jag. Tråkigt bara att jag inte orkar göra något vettigt när jag kommer hem. Tänkte lägga mig ute på altanen och sola (haha okej, jag erkänner. Tänkte att jag kunde sova lite då också och slå två flugor i en smäll) men när jag kom hem hade solen redan gått i moln och dessutom arbetade fönsterkillarna där just då, så det var ingen idé.

Vi tog en lite längre lunchrast idag (vi har egentligen en timme varje dag, men både första dagen och igår åt vi på en kvart ungefär och började sedan jobba igen, så vi tänkte att vi tog de minuterna idag istället) och spelade biljardmatch med ett par killar. Höll dock på att få en hjärtattack när min handledare dök upp i dörren (kan berätta lite mer om honom när jag sommarjobbat klart). Haha, gud alltså vad jag skrattade åt det efteråt, både åt min och de två andra tjejernas (som jag arbetar med) reaktioner.

For the first time and the last time in my only life

Datum: 2012-06-19 Tid: 20:39:40
Sitter och nynnar på Jimmy Janssons Flickan från det blå , lyssnar på den här låten ovanför med grymma Zachary Levi och har precis uppdaterat den här listan om filmer och serier som jag skrev och tidsinställde under tiden jag var i USA (ÅH, saknar♥). Så det är alltså vad som händer här för tillfället.

Dag två avklarad

Datum: 2012-06-19 Tid: 15:27:45
Jaha, då var dag två på jobbet avklarat då! Kom hem för en liten stund sedan, hur trött som helst (jag har hört att kliva upp klockan sex varje morgon kan orsaka sådant, haha) och ont i händerna. Är glad att vi fått gå runt två de här första dagarna för att det tar ju lite tid att ta sig hem också. Idag har jag och två andra tjejer städat och målat ett helt rum (det var inte så litet heller) tills det var på snudden till perfektion. Vi ska fortsätta måla ett annat rum och matsalen imorgon.

Det kom fram två småtjejer idag och sa att jag hade fina byxor (hade på mig mammas stora målarbyxor), fint ansikte och fint hår. Bara sådär. Åh, vad jag skulle vilja arbeta med barn de här tre veckorna istället. Hoppas på att kunna söka något vikariat nästa år!

Jag i min målartröja som ska slängas efter jag jobbat klart & lite färg på handen som inte går bort. Den andra handen ser dock värre ut.


18062012

Datum: 2012-06-18 Tid: 22:07:00
Första dagen gick faktiskt jättebra! Var inte så mycket nervös innan utan mer spänd på hur det skulle bli. Vi fick skura flera väggar och rum, vilket kanske inte är det allra roligaste man kan göra men imorgon ska vi måla så det blir nog lite roligare i alla fall. Sitter just nu och äter ananas och macka i min säng eftersom att vi håller på att byta fönster så det är lite kaos i mitt hus för tillfället. Men fint och nytt blir detl! Nästan så att jag skulle kunna råka gå in i en av glasdörrarna, slå i huvudet och fortfarande tro att den var öppen. Så rent blir allting!
Ska väl gå och lägga mig alldeles strax, så godnatt på er!♥

Sneak peak

Datum: 2012-06-18 Tid: 06:48:00
En liten sneak peak på vad som dock inte är dagens utan i själva verket någon vecka gammal outfit. Idag är första dagen på jobbet så då gäller fula och oömtåliga kläder i fall att de skulle bli förstörda. Min syster tycker att jag är konstig men jag ser faktiskt fram emot att börja jobba! Skulle gärna jobba lite längre som vikarie på en förskola t.ex. men eftersom att jag inte är arton ännu så går inte det. I alla fall, nu måste jag skynda till bussen, vi hörs later guys!♥

Regn, släktbesök och presenter

Datum: 2012-06-17 Tid: 21:50:54
Har haft en del av släkten på besök här idag och ätit en supergod halloncheesecake och rabarberpaj. Har fått en hel del mycket fina presenter, bland annat pengar, presentkort, biokort och en riktigt fin skål. Efter det stannade Lotta och Elis kvar på middag och jag har sedan förberett lite inför morgondagen (jobbet) och dessutom legat och vilat någon timme (på grund av huvudvärken). Funderar på om det är något slags virus som jag har åkt på eller om det är något migrän-liknande. Blev sängliggandes större del av gårdagen med stängd dörr och neddragna persienner, så skönt att det kändes lite bättre idag i alla fall. Inte så roligt att må dåligt och sova bort de lediga dagarna liksom.

Birthday pics

Datum: 2012-06-16 Tid: 22:32:00
Jag hade en superbra födelsedag i torsdags! Jag, Elin och Amanda lagade tacos, satt ute på altanen i filtar i flera timmar och bara pratade, åt efterrätten som de hade köpt med sig (den skulle stå och tina i tjugo minuter, tror att det blev närmare en timme, haha) och fotade lite. När alla mygg blev för jobbiga gick vi in och satte oss i köket ett par timmar till innan vi gick ner till källaren och fixade iordning sängarna och pratade vidare tills det nästan var dagsljus ute. På fredagen blev det att vi vaknade sent (tror faktiskt jag aldrig sovit till halv ett tidigare), åt frukost ute på altanen och solade i solstolarna flera timmar med musik. Riktigt mysigt! Trodde inte att jag hade fått någon färg men såg idag att jag faktiskt hade fått en bikinibränna trots allt.
Vi kände inte för att vara sådär superseriösa hela tiden (och eftersom att jag var helt osminkat och mitt hår var en complete mess så skulle det inte bli sådär vackra foton på mig ändå). Här ska vi föreställa "Tjocka barn kan också le!" - någonting som en annna kompis jag har är mycket bra att porträttera, haha.
Haha, bara för att överdriva avståndet ännu mer (lite internt skämt).
 
 
Jag och fina Amanda!
Jag och Elin kör zorro-dansen (var det bara jag som lärde mig det movet på mellanstadiet?)
Efter ett par misslyckade hoppbilder (det är riktigt svårt det där, att tajma precis) fick vi i alla fall denna som blev godkänd.
Hahahaha, alltså kan inte för hela världen förstå vad det är vi gör här? Galna dansare? Apor? Grottmänniskor?

Amanda, prima ballerinan, som lyckas se väldigt graciös ut måste jag säga.
Min favoritbild nummer ett på dem här fina ♥
Kvällsmys med tända ljus, tårta och prat till sent in på natten.
 

Födelsedag

Datum: 2012-06-14 Tid: 14:21:29
Vaknade upp vid tio idag och har sedan dess fått en hel del fina grattissms & samtal, blir så glad av sådant! Loggade in på facebook och där väntade ännu fler grattis & en jättegullig video som en av mina kompisar hade gjort till mig, med musik, bilder och text. Har så otroligt fina vänner känner jag!♥

I alla fall, ska ta och äta någonting nu (är ensam hemma för att Sara är iväg och vikarierar på ett jobb), sedan duscha och efter det ta cykeln till centrum för att handla. Ikväll kommer Elin & Amanda hit, ska bli riktigt mysigt!

13e juni 2012

Datum: 2012-06-13 Tid: 23:57:44
Kom nyss på att det typ bara är mindre än tio minuter tills det är 14e juni. Inte för att födelsedagar alls känns lika stora som när man var liten (herregud, kunde knappt samma vecka som jag fyllde år och allra minst dagen innan för att jag var så spänd på att bli ett år äldre och exalterad över alla fina presenter som jag skulle få) men lite småcoolt kanske i alla fall. Tycker att 17 känns som en bra ålder ändå, ett år innan det stora 18. Inte för vuxen men verkligen inte ett barn längre.

Lite hur jag såg ut idag

Datum: 2012-06-13 Tid: 21:25:52
Eftersom att min syster är ute ikväll så hade jag ingen som kunde ta ett par bra bilder på hur jag såg ut idag, så fick det bli lite såhär istället. Shortsen har blivit sommarfavoriterna och skinnvästen är min nya följeslagare.

Picknick i Märsta

Datum: 2012-06-13 Tid: 20:39:35
Hemma igen efter ett äventyr haha! Den ursprungliga planen var att ha picknick i en park i stan, men när vi kom dit och det var alldeles mörkt och bara regnade (tråkigt då vi kom från fint väder också) så fick vi ändra planerna lite. Mina kompisar har pratat ett bra tag om att vi måste åka till Märsta och ha picknick den här sommaren, så det blev vad vi gjorde idag. Letade upp en park, åt lunch och fikade, jag och Tova solade medan de andra spelade någonting med bollen, gick och köpte glass och sedan åkte vi hem. Trevlig dag blev det i alla fall! :D
Såhär ser det i alla fall ut precis vid tågstationen i Märsta. Om någon nu var intresserad av det liksom.
Haha, den här är lite lustig för det brukar vara tvärtom - nämligen jag som bär maxenlaxen på ryggen.
Jag och min bästa vän♥ Tova brukar säga att man till sättet ibland kan tro att vi är tvillingar och det kan nog stämma rätt ofta. Avslutar varandras meningar, skrattar åt samma saker för det mesta och gör likadana rörelser typ samtidigt. Fast det kan också ha att göra med att vi känt varandra i snart sexton år.
Lite kortspel på tåget var vad vi på vägen hem fördrev tiden med. Märsta är ju trots allt en timme bort.

In mot stan för picknick

Datum: 2012-06-13 Tid: 12:48:26
Nu har jag fixat mig, gjort iordning lite mat och dricka och packat ner allt som behövs. Nu bär det av in mot stan för picknick i en park med massa vänner. Nu går bussen om tio minuter, så måste rusa. Vi hörs, ha en fin dag allihopa!:D

Sommaravslutning 2012

Datum: 2012-06-12 Tid: 18:30:55
Haft en riktigt trevlig avslutning idag! Först blev det en kort liten samling sedan avslutningskonsert i aulan (som vi kom försent till för att min lärare inte hade koll på tiden), efter det tog vi lite kort ute på skolgården. Träffade Erika och fikade ett par timmar med henne på Wayne's och gick sedan tillbaka till skolan vid tolv för att se treorna springa ut och åka iväg på flaken. 

Sommarlov

Datum: 2012-06-12 Tid: 15:19:47

Så var ettan över och jag har nu officiellt sommarlov! Fasen vad skönt♥ Ska se till att ta vara på varenda minut av detta lov, speciellt den här veckan innan jag börjar jobba.

Jag hade tänkt visa bilder på vad jag hade på mig idag, men eftersom att jag bara hann kliva av bussen innan det kom en regnskur så är det nog inte särskilt troligt att det kommer att bli tillräckligt fint väder för att ta några bilder idag. Har regnat ett bra tag nu (och inte så lite heller) och bara för någon minut sedan så hördes världens smäll och hela rummet lystes upp av blixten. Höll nästan på att ramla av stolen för att det lät så högt och kom så plötsligt, haha.

Dagen innan skolavslutningen

Datum: 2012-06-11 Tid: 13:30:55
Hemma igen efter en sväng till skolan. Skulle få tillbaka ett prov, ha betygssamtal och städa ur det sista ur mitt skåp, allt som allt tog det väl ungefär en halvtimme tror jag. Det var faktiskt fint väder och rätt varmt väder i Stockholm, sedan tar jag tåget och kommer hem till regn. Har dock klarnat upp så nu är det soligt med lite moln här också! Ska ta och ringa det där samtalet till min kontaktperson för sommarjobbet nu för alldeles strax kommer Elis hit.
Brukar inte riktigt lyssna på One direction, tycker inte att de är jättebra men inte heller jättedåliga, men deras version av Forever young har jag helt fastnat på. Låten väcker så himla många minnen från när man var typ 9-10 år!

Heaven can wait were only watching the skies, hoping for the best but expecting the worst

Datum: 2012-06-10 Tid: 21:27:55
Har varit ute och flängt hela dagen så det är rätt så skönt att komma hem och ta det lite lugnt. Åt en jätteförsenad lunch när jag kom hem runt klockan sex, la mig sedan i sängen för att jag blev så trött och seg då jag inte hade ätit på åtta timmar och råkade somna. Fick dock inte sova så länge eftersom att Elis och Sara väckte mig & la sig bredvid mig haha. Sara lekte paparazzi med sin nya systemkamera och tog ett par mindre smickrande bilder på mig och Elis.
Sitter just nu och äter premiums mörka choklad med hallon (min favorit!) och ska sätta på en film nu tänkte jag. Måste in till skolan imorgon för betygssamtal i idrott & ska dessutom städa ur mitt skåp och ta hem de allra sista böckerna, så det blir att lägga sig lite i tid i alla fall.

Florida del tre

Datum: 2012-06-10 Tid: 21:05:13
Bara ett par meter från vårt hotell låg ett litet torg, kan man väl säga. Där fanns det små souvenir- & strandaffärer, mälarkontor, mcDonald's, restauranger och en jättebra och stor mataffär. Perfekt läge med stranden precis utanför hotellet och lagom många affärer bara ett par minuter bort. Annars tyckte jag att det var finare och mysigare område med kanalerna och gatorna lite längre in mot Fort Lauderdales midtown.
Iförd ny tröja och nya shorts som införskaffades på Forever 21 i NY.

Ett av mina favoritcitat från Vampire academy, som var en av böckerna som fick följa med till Florida.

En del av poolområdet på hotellet. Lite synd att poolen i princip låg i skugga hela dagen, men vid solstolarna däremot var det soligt till på kvällen.
Åh, vad det kliade i fingrarna på mig av att åka en sån här, har alltid velat testa! De senaste gångerna vi har varit i Spanien har vi kollat längs stränderna i närheten om de hyr ut vattenskotrar, men har inte hittat ett enda ställe hitills. Och sedan kom vi till Florida och de hade precis utanför vårt hotell. Vilket skämt, haha! Mamma såg att jag lyste upp i samma ögonblick, men eftersom att det finns hajar i Florida så ville hon inte att jag skulle åka (men trots att mamma först inte ville att vi skulle bada heller så gjorde jag det två gånger - en gång i Miami & en gång  Ftl)

Vi tog en strandpromenad på kvällen och stannade ett par minuter för att fota.
Det var del tre från Florida det, nästa del blir om Miami!

I learned so much from you, things I'd never do

Datum: 2012-06-10 Tid: 12:31:47
När det vankades studentmottagning i tisdags så blev det enaxlat & vitt virkat!♥

Nu blir det fotboll med ett gäng, har varit extremt taggad sedan igår, haha! Ser rätt mörkt ut men vi hoppas att smhi har rätt och det inte börjar regna förrän efter klockan fyra.

I can't believe it's summertime

Datum: 2012-06-09 Tid: 23:49:14
Har spenderat mestadels av denna lördag hemma hos fina Tova med Johanna och Daniel. Vi fikade, åt middag, skrattade riktigt mycket (som alltid!), pratade minnen och planerade inför sommaren. Känns lite galet att det redan är juni och att det blir sommarlov på tisdag. Imorgon blir det fotboll med samma gäng och förhopppningsvis ett par fler! Men nu väntar sängen alldeles strax, så godnatt på er♥


May the odds be ever in your favor

Datum: 2012-06-08 Tid: 23:22:00
Har äntligen varit och sett Hungerspelen idag! Hade skyhöga förhoppningar på den och filmen motsvarade varenda en, riktigt grym var den. Älskade hur bra de hade filmat, miljöerna, hur de hade porträtterade alla karaktärer och framför allt så tyckte jag att när Rue dog och Katniss begravde henne med blommor var både sorgligt och jättefint. Satt och grät lite när den scenen spelades upp. Första gången jag såg Peeta så tyckte jag att de hade valt helt fel skådespelare, men nu tycker jag tvärtemot. Han spelade honom jättebra och dessutom var han ju jättesöt i flera av scenerna i mitten och slutet. Jennifer Lawrence som spelade Katniss var ju helt klockren också, grymgrymgrym. Helt klart den bästa filmerna jag sett på länge!

NY-shopping #4

Datum: 2012-06-08 Tid: 18:46:00
Kom på jag ännu inte hade lagt upp bilder på den här fina rosa kuvertväskan som jag köpte på Laila Rowe i NY, utan endast en liten skymt på bilden i mitten. Jag har inte hittat ett bra tillfälle att inviga den än, men tror att den kommer att bli lättmatchad i sommar, helst till helvitt eller starka färger såsom blå.

Har ett par fler bortglömda godbitar som jag inte visat från NY & Florida på lager, så ska ta och fota dem i dagsljus & så kommer de upp här poco a poco (inom kort)!

With my back against the warming sun

Datum: 2012-06-07 Tid: 23:17:22
Hallå, det blev en väldigt sen uppdatering idag! Har helt enkelt varit upptagen med andra roligheter och inte tillbringat så himla mycket tid framför datan. Har umgåtts med min kära syster idag, vi spelade bland annat när & fjärran, vilket var extra roligt eftersom att det gick riktigt bra! Sedan när Elis kom så fikade vi och spelade lite mer. Jag och Sara har även varit och kombinerat fototur med kvällspromenad i en och en halv timme (även om det blev mer av den förstnämnda varan). Har även börjat lära mig lite grekiska ord och fraser (kan bara skriva på grekiska, lite prefix, baser och lånord annars) och även lite kinesiska. När pressen att man måste lära sig och måste plugga är borta så tycker jag att det är jätteroligt att plugga språk! Min syster är också en riktig språkmänniska och det är här man verkligen märker hur lika vi är.

Love is in the air

Datum: 2012-06-07 Tid: 22:59:03
Jag har gått och blivit kär i Saras studentpresent. Finare får man nog ta och leta efter♥

Niceville

Datum: 2012-06-06 Tid: 22:24:09
Läste precis ut boken Niceville. Så himla hemsk, fin, oerhört viktig och förändrande på samma gång. Usch, får en klump i magen varje gång jag läser om diskriminering, misshandel, orättvisor och kränkningar på grund av kön, färg eller läggning. Kan bara inte förstå hur vissa människor kan anse att en eller flera personer inte är värda lika mycket för att de inte ser ut, beter sig och lever som vissa andra. Hur en grupp människor bara kan bestämma att de är normen och sedan få sådan stor makt och kontroll över andra. Så fruktansvärt hemskt att det är svårt sätta ord på. Och när man läser om hur det såg ut (och fortfarande ser ut på vissa ställen i världen) i samhället på 1960-talet t.ex. södra del av USA som i boken, så gör det ont i hjärtat att tänka på hur fruktansvärt orättvist världen och samhället har varit och fortfarande är. Det är svårt att förändra en människas uppfattning, inställning och åsikter när den personen inte vill ha någoting med detta att göra, men för det så ska man aldrig någonsin sluta försöka. Det är därför modiga människor precis som människorna i boken, Rosa Park och Nelson Mandela med flera är så viktiga. Utan dem så skulle världen säkerligen fortfarande vara lika orättvist och fullständigt omänskligt som det var en gång förr i tiden. Utan människor som vågade göra någonting åt orättvisorna - ofta med sitt eget liv och säkerhet på spel - så hade det inte kunnat hända några banbrytande förändringar i vårt samhälle.

Om ni inte har läst boken så rekomenderar jag verkligen att ni ska göra det! Själv ska jag försöka se filmen också så snart som möjligt.

Sovmorgon och långpromenad

Datum: 2012-06-06 Tid: 14:54:56
Härligt med sovmorgon och en långfrukost (och såklart ledighet) mitt i veckan! Är även ledig imorgon då mina lektioner ställdes in, så nu är det bara fredag kvar i skolan, sedan skolavslutning på tisdag, min födelsedag på torsdag och så börjar jag sommarjobba på måndag!

Har varit ute och gått nu på morgonen, tror att det blev en mil sammanlagt. Hade gärna velat fortsätta dagen med att övningsköra så att jag kommer igång med det på riktigt nu, men pappa är dessvärre sjuk så det får helt enkelt vänta. Annars är det inte så mycket planer för dagen, läsa och fota lite tror jag att det får bli :D

Hemma efter Elis student

Datum: 2012-06-05 Tid: 23:33:12
Precis hemkommen efter en riktigt trevlig kväll hos min kompis Elis som tog studenten idag. Var en himla massa folk, god mat och efterätt, fina tal, musik och sång. En lyckad kväll helt enkelt! Blir själv så himla taggad på studenten när jag ser flera i min närheten gå på studentskivor, gå runt i sina studentmössor, åka flak och springa ut. Bara two (tre om jag får som jag vill dock) more years to go!

Åh, känner mig så himla glad med allting just nu också, sommaren närmar sig, snart sommarlov, dagar utan plugg och massa måsten och har så himla underbar familj och fina vänner att jag blir alldeles varm inombords.


4e juni 2012

Datum: 2012-06-04 Tid: 22:21:04
Stort grattis till min bästa vän, Johanna, som fyller sjutton år idag! Bara 10 dagar kvar tills jag själv fyller år alltså, tiden går verkligen snabbt! Snart kommer det vara 18 man fyller liksom.

Fick reda på idag att jag på min vetenskapliga uppsats i samhälle (som jag satt och skrev på för någon helg sedan) fick ett A! Blev lite chockad och jätteglad på samma gång, hade verkligen inte väntat mig allra högsta betyg på den. Min lärare sa dessutom att jag kommer få ett A i slutbetyg på den kursen också, så glad, stolt och överlycklig tjej var det här!


Saras student 2012

Datum: 2012-06-04 Tid: 21:58:23


När helgen nästan är över

Datum: 2012-06-03 Tid: 22:19:26
Herregud vad helgen gick fort - som vanligt alltså. Tiden bara flyger förbi när man har roligt! Har dock inget emot att söndagen redan är över eftersom att veckan som kommer varken kommer att innehålla mycket plugg eller lektioner. Jag börjar sent och slutar tidigare och sedan lite roliga planer på det! Min kompis student, bio, fika i stan med vänner och lite annat, än så länge.

Idag har jag mest umgåtts med min bästa kompis, men även hunnit läsa lite längre i boken Niceville som jag började att läsa häromdagen ( & som för övrigt är riktigt bra!). Jag har dessutom suttit ett par timmar med mamma och valt ut bilder från resor, bröllop, studentfika, somrar, jul och nyår de senaste fyra åren som ska framkallas. Jag ska även framkalla 6-9 lite större bilder från New York, Florida och London som jag ska ha i trebildstavlan ovanför min säng. Det kommer bli riktigt bra tror jag & så kan jag ha ett antal att byta mellan.
Bilder från London, sommaren 2011

The scars of your love remind me of us, they keep me thinking that we almost had it all

Datum: 2012-06-02 Tid: 15:27:31
Hittade den här videon när jag lyssnade på Adele igår. Hur begåvad är inte den här flickan liksom?

Lite tråkigt är det allt att när jag har första lediga helgen på väldigt länge så är vädret inte alls bra, det bara regnar, blåser och är kallt. Jag hade ju velat ligga ute i solen med en bok, ut och springa i värmen eller kanske till och med bada. Det är ju juni trots allt, även om man inte riktigt kan tro det just nu. Min syster fick bland annat en systemkamera i studentpresent, så när det blir bättre väder ska jag och Sara även ut och fota!

GODMORGON

Datum: 2012-06-02 Tid: 13:35:12
Egentligen räknas det här väl som eftermiddag redan, men eftersom att jag gick upp för bara ett litet tag sedan så är det fortfarande morgon för mig! Kom hem lite innan tre imorse så när jag skulle gå och lägga mig hade det redan börjat ljusna igen. Kanske inte så konstigt att jag är jättetrött nu då? Har i alla fall hunnit äta (en inte så nyttig) frukost. Fanns så mycket gott kvar från igår så det blev philadelphiaost med gräslök på baguette & digestivekex, vindruvor och saltade nötter. Jag åt i alla fall inte tårta till frukost - vilket jag kunde, eftersom att det finns två-tre olika sorter kvar.

Florida del två

Datum: 2012-06-01 Tid: 19:48:00
Vår guide vände båten för att åka iväg och då bestämmer sig alligatorn för att följa efter oss (antagligen kolla vad vi gjorde eftersom att vi inkräktade på hans revir). Inget hotfullt eller något utan han följde bara lugnt efter vart vi än åkte.
Det läskiga var att han verkligen var såhär nära också. Då hjälper det inte att guiden säger att om han ville skulle han och andra alligatorer kunna hoppa långt över taket på båten. Eh, jag som satt längst ut och typ en halv meter från alligatorn kände mig inte så jättesäker i det där ögonblicket...
Jag rekomenderar verkligen en tur till Everglades om besöker Florida, det är en otroligt coolt upplevelse (lägger till den på min lista med bland annat; simma med delfiner, rida på elefant två gånger och en gång på en dromedar i Saharaöknen mitt i en sandstorm - det var inte så himla roligt då men lätt ett av mina coolaste semesterminnen nu efteråt!)
Alligatortränaren put himself through college (kommer inte på hur man säger på svenska) genom att brottas med alligatorer. Tänker bara på hur läskigt det måste vara att göra - speciellt första gången - och gå in och möta ett av jordens farligaste djur.
Vi betalade lite extra för att hålla i en babyalligator. Hela den är ju bara supersöt om man bortser från ögonen som ser lite (läs: mycket) läskigt evil ut.
Den lilla var en riktigt sprattlare i början varje gång han kom till en ny människa. Kändes jättekonstigt att hålla i en liten minigator och "huden" var förvånasvärt mjuk på undersidan!
Sådär nu har jag ägnat (nästan) en hel del till alligatorer.

För den första delen från Florida & de tidigare delarna från New York kika under kategorin USA 2012.

1a juni 2012

Datum: 2012-06-01 Tid: 08:15:00
Startar morgonen med att lyssna på grymma Adele - får alltid rysningar av hennes låtar - och plugga det allra sista av grekiskan. Lite obeskrivligt hur skönt det är med sovmorgon nu på fredagar (min mattekurs är slut så då har jag inte den första lektionen). Idag blir det först skola till fyra, sedan hem och byta om och förbereda lite (vet dock inte hur mycket av det jag hinner eftersom att jag förmodligen kommer att komma hem rätt sent) innan släkten kommer vid sex. Sedan runt åtta ska jag åka till stan för en kompis fest. Alla mina andra kompisar kommer redan ha åkt i förväg men eftersom att min syster tar studenten idag ville jag stanna hemma i alla fall mer än någon timme. Ni får ha en riktigt fin fredag!♥

Vi behövde städa kylen för att få plats med all god mat inför ikväll så jag & Sara fick röja ur alla nagellack och förvara i våra rum istället. Det här är bara hälften, de andra har Sara i sitt rum. Rätt bra ändå för jag hade helt glömt att jag hade flera av dessa nagellack.

Jag har förresten tidsinställt ännu en del från Florida till er ikväll, så hörs vi imorgon! :D