New York del ett

Datum: 2012-05-01 Tid: 18:08:00
På flyget mot JFK trodde vi först att vi i själva verket hamnat i Miami eftersom att det var en rak, lång strandremsa längs kusten och sankmark lite här och var. Men nej, det måste ha varit New Hamptons.
Såhär fina var alla träd som slagit ut i full blom. Älskar våren i New York!
Lite roligt att få syn på någonting svenskt mitt i allt! Här är svenska butiken sockerbiten.
Gick runt i West village, som jag tyckte var den allra mysigaste delen av Manhattan. Här skulle jag lätt vilja bo.
Här gick vi förbi någon slags hyllningsplats till USA överhuvudtaget, men även de som dog i 9/11.
Var tvungna att vila benen en liten stund (vi måste ha gått minst två mil bara första dagen). Häri en park vid Bleecker street.
Frozen yoghurt! Varför har det här bra konceptet inte lyckats ta sig över atlanten till Sverige än, undrar jag? En massa goda smaker att välja bland, frukt, choklad, godis och nötter att välja bland som toping & sedan betalar man för vikten. Hur smart som helst ju!♥
Trodde att Soho skulle likna West village med små butiker och mysiga hus och gator, men det var det verkligen inte. Soho kan förstås vara värt en titt om man är i New York, men tyckte inte att det var så mycket mer än så.
Ground zero (9/77 memorial) som nu är två gigantiska hål med vattenfall på sidorna. Namnen på alla som dog; i tvillingtornen, i planen och alla räddningsarbetare är ingraverade på sidorna.
Mysiga strandpromenaden vid Hudson river, med utsikt över New Jersey, Brooklyn bridge och frihetsgudinnan.

Och det var ett fåtal bilder tagna under första dagen. Del två kommer upp inom kort!
Trackback